Untitled-1

Go Back   Mercedes Forum - Mercedes Benz Forum Club Türkiye. Mercedes severlerin ortak buluşma alanı > Mercedes Benz Cafe > Güncel

Güncel Forum Sohbet Alanı

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Motor
Konudaki Cevap Sayısı
13
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
253

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.07.10   #1
biqisi00
Aktif Üye
biqisi00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim : faruk
Meslek : serbest
Araç : Mercedes 250 td
Tecrübe Puanı: 1
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi : biqisi00 is on a distinguished road
Standart Motor

mercedes 250 d veya 250 td dizel 5 silindir dizel motor ve otomatık 5 ileri şanzımana ihtiyacım var galıba.
bu parcalar bana kaça patlar yada cıkma sanzıman ne kadar iş görür? bunların sıfır bıze ne olur, hangı ustada kımden temın edip toplatmalıyım?
ben samsun mercedes servisini düşünüyorum ASIL DERDİM parcaları ucuza getırmek !
ne olabılır değerli arkadaşlarım ve abilerim bır fikrinizi alabılırmıyım !agustosun peşine bu işi yapıcam malum fındık
bı kaç yerden ıkısının fıyatını aldım 5 silindir 250 td motor temız baktım bızzat bugun samsunda birde sanzıman roketleme davası fılan da var ustunde ! fıyatı kırmaya calışıyom guya
bi fikri olan varsa sölesın bu kardesıne sanszıman la motor ne olur fıyat olarak saglamlık guven de işin içinde ! tşkler
biqisi00 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.10   #2
farukcagsak
Super Moderator
Aktif Üye
farukcagsak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Meslek : mobilya imalat&spot satış
Araç : '97 V40
Rep Puanı: 11
Rep Derecesi : farukcagsak is on a distinguished road

arabanın ne sorunu var ki?
komple sanzuman ve motor bakmanızın sebebi nedir?
sanzuman cıkma bulursunuz hataydan kilisten veya ankaradan cıkma parca temin eden arkadaslar yardımcı olur ama motoru işletmesi faturası bi dunya iş...
arızası varsa uzerindeki motoru tmir ettirmek hem daha ucuz hem daha az ugrasla mumkun olur.
cıkma lacagın motorun, şanzumanın ne zaman tamir isteyecegini bilemezsiniz...
Alt 30.07.10   #3
mühendis
Aktif Üye
mühendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim : Orhan
Meslek : Endüstri Mühendisi Adayı
Araç : 91 Model 190 E 1.8
Tecrübe Puanı: 2
Rep Derecesi : mühendis is on a distinguished road

hayırdır abi daha yeni almıştın arabayı. bu kadar masraf çıkaracaksa arabyı satıp üstüne masraf edeceğin tutrı ekleyip daha masrafsız bir yıldız almanı tavsiye ederim.
Alt 30.07.10   #4
xside
Super Moderator
Aktif Üye
xside - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim : Fevzi KARAMAN
Meslek : İnşaat Müh.
Araç : 87 w124 250D - 94 S 350 TD - 02 w211 270 cdi
Rep Puanı: 17
Rep Derecesi : xside is on a distinguished road

Arkdaşım en başta kullandığın araç Mercedes...öyle parça toplayım şunu yapayım mı bunu yapayım mı diye olmaz neyse düzeni ona göre rutin halde yapmalısın...

en başta aracın 250 D mi 250 TD mi ? bunu net bi bil benm 250 D aracıma her 5000 bin de orjinal yıldızlı parçalar ve 6.5 lt castrol RX 20 50 diesel yağ koyuyorum,bunun yanında mazot deposu süzgeci,yağ filtresi,hava filtresi,mazot filtresi,motora işeme yaptıran borular ve süzgeci buna benzer rutin bakımlarını yaptırıyorum...şunu unutma dizel araçta turbo varsa başka yağ, turbo yoksa başka yağ kullanırsın..

aracım TD diosun ama turbo hava kanalını sağ ön çamurlukta göremedim muhtemel olarak aracın 250 dizel... dediğim şekilde bakım yaptırırsan her türlü aracın şahlanır...şanzuman bakımı otomatikse eğer kickdown sensörün,tetiklemesi vs... otomatik yağ şanzumanı yine belirli aralıklı km olarak değiştirebilirsin.. manuel de ise ister ekletir istersende ilave ettirebilirsin...

Önemle söylüyorum parça konusunda kesinlikle yan sanayiye girme direk orinal yıldızlı parçalardan alarak yaptır,fiyattan kırma orjinal olsun en iyisi olsun şahsi görüşüm budur..
Alt 30.07.10   #5
biqisi00
Aktif Üye

öncelıkle tşk ederım sızlerre YILDIZIN sorunu seri olmaması bırde TURBO olmayısı ben TURBO motor peşindeım olay bu cıkma motor olayı saçma olur dedınız gıbı uyduruverebılırım dıe dusundum YILDIZA yakışmaz herneyse aracım 1985 model 250 d bu net sonrada turbo atmak motorun ömrunu yıyor dıe bıldım ıcın orjınal turbo dızel peşindeım benım sanzımana gelınce otomatık 4 ileri sanırım ben roketleme sıstemı denılıor bılıorum yada adını bılmedım 5 ılerı spor sanzımanın peşindedım o zaman ben ya turbo alıcam yada turbolu motorun parcalarını uyduruvermeye calışcam böle dusunerek yola cıktım en saglıklısı 250 d olan YILDIZA turbo atıp 250 TD mı olucak ne kadar randıman alabılınır buna bı cvp ı olan varmı birde benım YILDIZA o bahsetttım sanzıman nasıl olur .... uyarmı kullanıslı olurmu ?
Alt 30.07.10   #6
xside
Super Moderator
Aktif Üye

Alıntı:
biqisi00 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
öncelıkle tşk ederım sızlerre YILDIZIN sorunu seri olmaması bırde TURBO olmayısı ben TURBO motor peşindeım olay bu cıkma motor olayı saçma olur dedınız gıbı uyduruverebılırım dıe dusundum YILDIZA yakışmaz herneyse aracım 1985 model 250 d bu net sonrada turbo atmak motorun ömrunu yıyor dıe bıldım ıcın orjınal turbo dızel peşindeım benım sanzımana gelınce otomatık 4 ileri sanırım ben roketleme sıstemı denılıor bılıorum yada adını bılmedım 5 ılerı spor sanzımanın peşindedım o zaman ben ya turbo alıcam yada turbolu motorun parcalarını uyduruvermeye calışcam böle dusunerek yola cıktım en saglıklısı 250 d olan YILDIZA turbo atıp 250 TD mı olucak ne kadar randıman alabılınır buna bı cvp ı olan varmı birde benım YILDIZA o bahsetttım sanzıman nasıl olur .... uyarmı kullanıslı olurmu ?
randuman alamazsın ekipman olark hem dğer hemde mekanik oranları farklıdır...diğer bir yandan bırak aracın orjinal kalsın sağını solunu oynamak 4 ileri otomatikten 5 spora almak bişi değiştirmez,desen ki 4 ileri manuel bunu 5 yapcm araç elbet rahatlar ama turbo takma işlemin girdin mi çıkamayacağın bir iş ki aracın dizel,düşün turbo taktırdın en başta mazot pompan ve pompa ayarların değişecek ki bi pompa ve enjektör ayarlatma fiyatını bosch servisi ara sor bi daha düşüneceğini zannetmem roketleme dediğin tamamiyle kickdown denen sistem bi farkı yok... kısacası o şekilde binmek en sağlıklısı
Alt 30.07.10   #7
biqisi00
Aktif Üye

cok caydırıcıs oldu
Alt 30.07.10   #8
farukcagsak
Super Moderator
Aktif Üye
farukcagsak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Meslek : mobilya imalat&spot satış
Araç : '97 V40
Rep Puanı: 11
Rep Derecesi : farukcagsak is on a distinguished road

çıkma motor alacaksan e300 dizel motoru om606 motorla beraber 5 ileri manuel şanzuman at daha uzun omurlu daha performanslı olur.
yada sadece 5 ileri manuel şanzuman atsanmotora biraz bakımla biraz daha performanslı kullanabilirsin...
Alt 30.07.10   #9
mühendis
Aktif Üye
mühendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim : Orhan
Meslek : Endüstri Mühendisi Adayı
Araç : 91 Model 190 E 1.8
Tecrübe Puanı: 2
Rep Derecesi : mühendis is on a distinguished road

Alıntı:
farukcagsak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çıkma motor alacaksan e300 dizel motoru om606 motorla beraber 5 ileri manuel şanzuman at daha uzun omurlu daha performanslı olur.
yada sadece 5 ileri manuel şanzuman atsanmotora biraz bakımla biraz daha performanslı kullanabilirsin...
eskiden dediğin rahat yapılıyordu. ama şimdi üzerindeki silindir hacminden daha büyük veya küçük takılamıyor. yasalar izin vermiyor diye biliyorum.
Alt 30.07.10   #10
xside
Super Moderator
Aktif Üye

Alıntı:
farukcagsak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
adamın volvosu var konusuo işte kızdırmayın dinleyin sadece

Seçenekler Arama
Stil