|
|||
![]() |
|||
|
|
|
|
#1 |
|
|
mercedes 250 d veya 250 td dizel 5 silindir dizel motor ve otomatık 5 ileri şanzımana ihtiyacım var galıba.
bu parcalar bana kaça patlar yada cıkma sanzıman ne kadar iş görür? bunların sıfır bıze ne olur, hangı ustada kımden temın edip toplatmalıyım? ben samsun mercedes servisini düşünüyorum ASIL DERDİM parcaları ucuza getırmek ! ne olabılır değerli arkadaşlarım ve abilerim bır fikrinizi alabılırmıyım !agustosun peşine bu işi yapıcam malum fındık bı kaç yerden ıkısının fıyatını aldım 5 silindir 250 td motor temız baktım bızzat bugun samsunda birde sanzıman roketleme davası fılan da var ustunde ! fıyatı kırmaya calışıyom guya bi fikri olan varsa sölesın bu kardesıne sanszıman la motor ne olur fıyat olarak saglamlık guven de işin içinde ! tşkler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
arabanın ne sorunu var ki?
komple sanzuman ve motor bakmanızın sebebi nedir? sanzuman cıkma bulursunuz hataydan kilisten veya ankaradan cıkma parca temin eden arkadaslar yardımcı olur ama motoru işletmesi faturası bi dunya iş... arızası varsa uzerindeki motoru tmir ettirmek hem daha ucuz hem daha az ugrasla mumkun olur. cıkma lacagın motorun, şanzumanın ne zaman tamir isteyecegini bilemezsiniz...
|
|
|
|
#3 |
|
|
hayırdır abi daha yeni almıştın arabayı. bu kadar masraf çıkaracaksa arabyı satıp üstüne masraf edeceğin tutrı ekleyip daha masrafsız bir yıldız almanı tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkdaşım en başta kullandığın araç Mercedes...öyle parça toplayım şunu yapayım mı bunu yapayım mı diye olmaz neyse düzeni ona göre rutin halde yapmalısın...
en başta aracın 250 D mi 250 TD mi ? bunu net bi bil benm 250 D aracıma her 5000 bin de orjinal yıldızlı parçalar ve 6.5 lt castrol RX 20 50 diesel yağ koyuyorum,bunun yanında mazot deposu süzgeci,yağ filtresi,hava filtresi,mazot filtresi,motora işeme yaptıran borular ve süzgeci buna benzer rutin bakımlarını yaptırıyorum...şunu unutma dizel araçta turbo varsa başka yağ, turbo yoksa başka yağ kullanırsın..aracım TD diosun ama turbo hava kanalını sağ ön çamurlukta göremedim muhtemel olarak aracın 250 dizel... dediğim şekilde bakım yaptırırsan her türlü aracın şahlanır...şanzuman bakımı otomatikse eğer kickdown sensörün,tetiklemesi vs... otomatik yağ şanzumanı yine belirli aralıklı km olarak değiştirebilirsin.. manuel de ise ister ekletir istersende ilave ettirebilirsin... Önemle söylüyorum parça konusunda kesinlikle yan sanayiye girme direk orinal yıldızlı parçalardan alarak yaptır,fiyattan kırma orjinal olsun en iyisi olsun şahsi görüşüm budur.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
öncelıkle tşk ederım sızlerre YILDIZIN sorunu seri olmaması bırde TURBO olmayısı ben TURBO motor peşindeım olay bu cıkma motor olayı saçma olur dedınız gıbı uyduruverebılırım dıe dusundum YILDIZA yakışmaz herneyse aracım 1985 model 250 d bu net
sonrada turbo atmak motorun ömrunu yıyor dıe bıldım ıcın orjınal turbo dızel peşindeım benım sanzımana gelınce otomatık 4 ileri sanırım ben roketleme sıstemı denılıor bılıorum yada adını bılmedım 5 ılerı spor sanzımanın peşindedım o zaman ben ya turbo alıcam yada turbolu motorun parcalarını uyduruvermeye calışcam böle dusunerek yola cıktım en saglıklısı 250 d olan YILDIZA turbo atıp 250 TD mı olucak ne kadar randıman alabılınır buna bı cvp ı olan varmı birde benım YILDIZA o bahsetttım sanzıman nasıl olur .... uyarmı kullanıslı olurmu ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Alıntı:
ekipman olark hem dğer hemde mekanik oranları farklıdır...diğer bir yandan bırak aracın orjinal kalsın sağını solunu oynamak 4 ileri otomatikten 5 spora almak bişi değiştirmez,desen ki 4 ileri manuel bunu 5 yapcm araç elbet rahatlar ama turbo takma işlemin girdin mi çıkamayacağın bir iş ki aracın dizel,düşün turbo taktırdın en başta mazot pompan ve pompa ayarların değişecek ki bi pompa ve enjektör ayarlatma fiyatını bosch servisi ara sor bi daha düşüneceğini zannetmem roketleme dediğin tamamiyle kickdown denen sistem bi farkı yok... kısacası o şekilde binmek en sağlıklısı ![]() |
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
cok caydırıcıs oldu
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
çıkma motor alacaksan e300 dizel motoru om606 motorla beraber 5 ileri manuel şanzuman at daha uzun omurlu daha performanslı olur.
yada sadece 5 ileri manuel şanzuman atsanmotora biraz bakımla biraz daha performanslı kullanabilirsin...
|
|
|
|
#9 |
|
|
eskiden dediğin rahat yapılıyordu. ama şimdi üzerindeki silindir hacminden daha büyük veya küçük takılamıyor. yasalar izin vermiyor diye biliyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
kızdırmayın dinleyin sadece ![]() ![]() |
||
|