|
|||
![]() |
|||
|
|
|
|||||||
| Haberler Mercedes Benz Dünyası ile ilgili Haberler |
| ||
![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#31 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
İsim : Ali Karaman
Meslek : EHM
Araç : 200D W123
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi :
![]() |
Merhaba,
Bununla alakalı fikirlerimi açıkladığım son mekandan "Dinsiz imansız gomonist" diye kovulduydum, tekrar deneyeyim. Otomobilin amacı ulaşımdır. İnsanları ve yükü taşır otomobil. Otomobil bu şartlar çerçevesinde bir hobi olabilir. Eğer aynı işi görecek iki taşıttan biri diğerinden daha az silindir hacmi/sayısı ve dolayısıyla daha az yakıt sarfiyatı ve egzoz gazı salınımına sahipse elbette bu tercih edilmeli, diğerinin üretimi dahi durdurulmalıdır. Fosil yakıtlar tükeniyor dostlarım, yeniden üretemezsiniz bunları. Bitiyor bunlar. Bunlar biteyazarken "ben daha çok gürültü isterim motordan" demek caiz değildir. Fosil yakıtlı araçların çevreye etkilerini tartışmıyorum bile, sadece var olanı korumak için söylüyorum bunu. Teknoloji geliştikçe motorlar küçülecek, daha az yakıtla daha temiz bir yanma sağlayacak. Benim 30 yıllık mavili 2lt dizelle 66 beygir üretiyor, şimdiki 2 litre atmosferik dizeller bile 150 beygir sınırına dayandı, turbolar 200 beygiri geçti. Aynı hacimdeki motorda kabaca 2 - 3 kat güçsağlanıyor. Benim mavili 1,5 ton, şimdi S kasalar bile bunun altında. Ağırlık ile kalite arasında doğrudan bir ilişki yoktur, olamaz. Olsaydı tamamı 1000kg altında olan süperspor otomobiller herhangi bir Tofaş'ın arkasında nal toplardı. Uzun lafın kısası: teknoloji daha hafif otomobillerle daha verimli motorları birleştirerek daha sessiz ve daha temiz bir yakıt kullanımı sayesinde daha performanslı otomobiller yapacaktır. 2010 yılında hala 1970'lerin homurtusunu özlemek anlaşılabilr ama dünyanın içine ettiğimiz şu çağda bunu önleyecek girişimlere sırt çevirmek insana yakışmaz. Çoluk çocuğumuzun yakıtından çalıyoruz. Son olarak: Gelişimin tarihi başkalarının olmaz dediği şeyleri inatla gerçeğe dönüştürmeye çalışan insanlarla dolu. MErcedes büyük ihtimalle bunu yapacak, ve herkes onu takip edecek. Selametle... |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
Teknoloji geliştikçe herşey değişecek, öngörümüz dışında olan gelişmlere bakın olsun bitsin VW 1,4 lt motora 140 beygiri sığdırdı, on yıl önce 1,4 lt motordan bu kadar beygir alınacağı kimsenin aklına dahi gelmezdi. aynı şekilde CDI teknolojisi çıktığından beri hızla ilerliyor dizel araçlar performans da benzinlileri aratmıyor. eskiden traktör dediğimiz dizeller şimdi uçuyor. Gelişen teknoloji ile yarışmak zor o yüzden değil 2 lt 1,6 sı bile çıkarsa s classe nin şaşırmamak lazım galiba.
|
|
|
#36 |
|
|
ya bi yönden ii de bi yönden de kötü s serisi denince insan gemi gibi büyük motorlu bi arac olarak anımsıyor 4 silindir bence fazla tutmaz
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
Artık silindir sayısı ve hacimden çok üretilen beygir gücüne bakılıyor.Ha ben şu saatten sonra kesinlikle 4 silindir Mercedes almam dizelde almam Mercedes dediğin minimum 6 silindir benzinli atmosferik makinaya sahip olmalı.Bunu söylerken altımdaki arabanın performansından gayet memnunum orası ayrı ama silindir sayısı arttıkça kulağa senfonisi hoş geliyor
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
aynen abi yaa.. s class benim içinde W 140..ondan sonrası bedava verseler ben almam istemem..
|
![]() |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|
|||||