Untitled-1

Go Back   Mercedes Forum - Mercedes Benz Forum Club Türkiye. Mercedes severlerin ortak buluşma alanı > Mercedes - Benz World > Haberler

Haberler Mercedes Benz Dünyası ile ilgili Haberler

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mercedes Tüm Tabuları Yıkacak !
Konudaki Cevap Sayısı
38
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
988

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.07.10   #31
gudikcik
Aktif Üye
gudikcik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim : Fatih
Meslek : Sanayici
Araç : W204 C320 CDI
Tecrübe Puanı: 1
Rep Puanı: 14
Rep Derecesi : gudikcik is on a distinguished road
gudikcik - MSN üzeri Mesaj gönder gudikcik isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
W202 52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
suç kimde şimdi.mercedestemi.bizi bu hale sokan devlet uzmanlarındamı?
gelişen teknolojide.
gudikcik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.07.10   #32
Muhtar
Aktif Üye
İsim : Ali Karaman
Meslek : EHM
Araç : 200D W123
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi : Muhtar is on a distinguished road

Merhaba,
Bununla alakalı fikirlerimi açıkladığım son mekandan "Dinsiz imansız gomonist" diye kovulduydum, tekrar deneyeyim.

Otomobilin amacı ulaşımdır. İnsanları ve yükü taşır otomobil. Otomobil bu şartlar çerçevesinde bir hobi olabilir. Eğer aynı işi görecek iki taşıttan biri diğerinden daha az silindir hacmi/sayısı ve dolayısıyla daha az yakıt sarfiyatı ve egzoz gazı salınımına sahipse elbette bu tercih edilmeli, diğerinin üretimi dahi durdurulmalıdır.

Fosil yakıtlar tükeniyor dostlarım, yeniden üretemezsiniz bunları. Bitiyor bunlar. Bunlar biteyazarken "ben daha çok gürültü isterim motordan" demek caiz değildir. Fosil yakıtlı araçların çevreye etkilerini tartışmıyorum bile, sadece var olanı korumak için söylüyorum bunu. Teknoloji geliştikçe motorlar küçülecek, daha az yakıtla daha temiz bir yanma sağlayacak. Benim 30 yıllık mavili 2lt dizelle 66 beygir üretiyor, şimdiki 2 litre atmosferik dizeller bile 150 beygir sınırına dayandı, turbolar 200 beygiri geçti. Aynı hacimdeki motorda kabaca 2 - 3 kat güçsağlanıyor. Benim mavili 1,5 ton, şimdi S kasalar bile bunun altında.

Ağırlık ile kalite arasında doğrudan bir ilişki yoktur, olamaz. Olsaydı tamamı 1000kg altında olan süperspor otomobiller herhangi bir Tofaş'ın arkasında nal toplardı.

Uzun lafın kısası: teknoloji daha hafif otomobillerle daha verimli motorları birleştirerek daha sessiz ve daha temiz bir yakıt kullanımı sayesinde daha performanslı otomobiller yapacaktır. 2010 yılında hala 1970'lerin homurtusunu özlemek anlaşılabilr ama dünyanın içine ettiğimiz şu çağda bunu önleyecek girişimlere sırt çevirmek insana yakışmaz. Çoluk çocuğumuzun yakıtından çalıyoruz.

Son olarak: Gelişimin tarihi başkalarının olmaz dediği şeyleri inatla gerçeğe dönüştürmeye çalışan insanlarla dolu. MErcedes büyük ihtimalle bunu yapacak, ve herkes onu takip edecek.

Selametle...
Muhtar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.07.10   #33
66 yzgt
Aktif Üye
İsim : Erkam
Meslek : Bilişim
Araç : W124 230E-W124 300CE (Yakında)
Rep Derecesi : 66 yzgt is on a distinguished road
66 yzgt - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
Muhtar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
Bununla alakalı fikirlerimi açıkladığım son mekandan "Dinsiz imansız gomonist" diye kovulduydum, tekrar deneyeyim.

Otomobilin amacı ulaşımdır. İnsanları ve yükü taşır otomobil. Otomobil bu şartlar çerçevesinde bir hobi olabilir. Eğer aynı işi görecek iki taşıttan biri diğerinden daha az silindir hacmi/sayısı ve dolayısıyla daha az yakıt sarfiyatı ve egzoz gazı salınımına sahipse elbette bu tercih edilmeli, diğerinin üretimi dahi durdurulmalıdır.

Fosil yakıtlar tükeniyor dostlarım, yeniden üretemezsiniz bunları. Bitiyor bunlar. Bunlar biteyazarken "ben daha çok gürültü isterim motordan" demek caiz değildir. Fosil yakıtlı araçların çevreye etkilerini tartışmıyorum bile, sadece var olanı korumak için söylüyorum bunu. Teknoloji geliştikçe motorlar küçülecek, daha az yakıtla daha temiz bir yanma sağlayacak. Benim 30 yıllık mavili 2lt dizelle 66 beygir üretiyor, şimdiki 2 litre atmosferik dizeller bile 150 beygir sınırına dayandı, turbolar 200 beygiri geçti. Aynı hacimdeki motorda kabaca 2 - 3 kat güçsağlanıyor. Benim mavili 1,5 ton, şimdi S kasalar bile bunun altında.

Ağırlık ile kalite arasında doğrudan bir ilişki yoktur, olamaz. Olsaydı tamamı 1000kg altında olan süperspor otomobiller herhangi bir Tofaş'ın arkasında nal toplardı.

Uzun lafın kısası: teknoloji daha hafif otomobillerle daha verimli motorları birleştirerek daha sessiz ve daha temiz bir yakıt kullanımı sayesinde daha performanslı otomobiller yapacaktır. 2010 yılında hala 1970'lerin homurtusunu özlemek anlaşılabilr ama dünyanın içine ettiğimiz şu çağda bunu önleyecek girişimlere sırt çevirmek insana yakışmaz. Çoluk çocuğumuzun yakıtından çalıyoruz.

Son olarak: Gelişimin tarihi başkalarının olmaz dediği şeyleri inatla gerçeğe dönüştürmeye çalışan insanlarla dolu. MErcedes büyük ihtimalle bunu yapacak, ve herkes onu takip edecek.

Selametle...
Eğer Mercedes bu motoru S serisiyle piyasaya çıkarırsaki vaziyet onu gösteriyor satışta büyük artış olur.Ayrıca 224 beygirde gayet tatminkar bir güç.w220 kasada kullanılan önceki nesil 320 cdı lerin 200 beygir olduğunu düşünürsek daha performanslı bir makina olduğu kesin
66 yzgt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.07.10   #34
gudikcik
Aktif Üye
gudikcik - MSN üzeri Mesaj gönder gudikcik isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
66 yzgt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer Mercedes bu motoru S serisiyle piyasaya çıkarırsaki vaziyet onu gösteriyor satışta büyük artış olur.Ayrıca 224 beygirde gayet tatminkar bir güç.w220 kasada kullanılan önceki nesil 320 cdı lerin 200 beygir olduğunu düşünürsek daha performanslı bir makina olduğu kesin
250 cdi motoru gerçekten çok performanslı bir motor. her devir aralığında maksimum torku yakalayabiliyor.
Alt 21.07.10   #35
JC123
Aktif Üye
JC123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim : Mustafa
Meslek : İnşaat
Araç : Tabanvay
Rep Derecesi : JC123 is on a distinguished road

Teknoloji geliştikçe herşey değişecek, öngörümüz dışında olan gelişmlere bakın olsun bitsin VW 1,4 lt motora 140 beygiri sığdırdı, on yıl önce 1,4 lt motordan bu kadar beygir alınacağı kimsenin aklına dahi gelmezdi. aynı şekilde CDI teknolojisi çıktığından beri hızla ilerliyor dizel araçlar performans da benzinlileri aratmıyor. eskiden traktör dediğimiz dizeller şimdi uçuyor. Gelişen teknoloji ile yarışmak zor o yüzden değil 2 lt 1,6 sı bile çıkarsa s classe nin şaşırmamak lazım galiba.
Alt 31.07.10   #36
fatih_tnç
Aktif Üye
fatih_tnç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim : fatih
Meslek : öğrenci
Araç : 190 e
Tecrübe Puanı: 0
Rep Derecesi : fatih_tnç is on a distinguished road

ya bi yönden ii de bi yönden de kötü s serisi denince insan gemi gibi büyük motorlu bi arac olarak anımsıyor 4 silindir bence fazla tutmaz
fatih_tnç isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.10   #37
gudikcik
Aktif Üye

Alıntı:
fatih_tnç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ya bi yönden ii de bi yönden de kötü s serisi denince insan gemi gibi büyük motorlu bi arac olarak anımsıyor 4 silindir bence fazla tutmaz
tutar.

kimse c serisinin 1600 motorlara kadar düşeceğini beklemiyordu.
Alt 31.07.10   #38
66 yzgt
Aktif Üye
İsim : Erkam
Meslek : Bilişim
Araç : W124 230E-W124 300CE (Yakında)
Rep Derecesi : 66 yzgt is on a distinguished road
66 yzgt - MSN üzeri Mesaj gönder

Artık silindir sayısı ve hacimden çok üretilen beygir gücüne bakılıyor.Ha ben şu saatten sonra kesinlikle 4 silindir Mercedes almam dizelde almam Mercedes dediğin minimum 6 silindir benzinli atmosferik makinaya sahip olmalı.Bunu söylerken altımdaki arabanın performansından gayet memnunum orası ayrı ama silindir sayısı arttıkça kulağa senfonisi hoş geliyor
66 yzgt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.10   #39
w201
Aktif Üye
w201 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İsim : iBRaHiM SaRıaL
Meslek : SeRBeST
Araç : 190 D // w 201
Rep Derecesi : w201 is on a distinguished road

Alıntı:
w126 MB260SE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
S-Class w140'tan sonra benim için bitti...
aynen abi yaa.. s class benim içinde W 140..ondan sonrası bedava verseler ben almam istemem..

Seçenekler Arama
Stil