PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otm.Vites E S

sozen
20.12.11, 11:01
Slm arkadaşlar E S konusunda geçmiş yazıları okudum ama aradığımı bulamadım.

Benim aracımda e ve s farketmiyor gibi geldi vites geçişleri aynı gibi.Bariz bir şekilde çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim ?

kaisar
20.12.11, 11:21
Aracı ilk aldığımda bende fark edememiştim ikisi arasındaki tek fark ekonomideyken her 4500 devirde bir vites değiştiriyorsa bu spor modda 6500 devire çıkıyor. Yani ekonomideyken düşük devirlerde vites değiştirirken spor modda yüksek devirlerde değiştirdiği için yakıt sarfiyatı ve performansa etki ediyor.

sozen
21.12.11, 08:08
dün akşam denedim malesef pek bi fark göremedim iki konumdada kick down da 6000 d vites atıyor.
kalkıştan itibaren E Yazısı okunurken tahmini çeyrek gaz vererek 2 2000 , 3 2400 , 4 ise 2800 attı vitesleri.
S Yazısı okunurken tahmini çeyrek gaz vererek 2 1800 , 3 2200 , 4 ise 2600 attı vitesleri.( belki gazı tam ayarlayamamışda olabilirim )
benim bildiğim s okunurken daha yüksek devirde atması lazımdı ama şaşırdım :)

DOGANAY6154
21.12.11, 08:17
tuşu aktiflemek için yazı okunmalımı yoksa kapanmalımı

sozen
21.12.11, 09:16

ben okunan yazı aktif biliyorum :) kesin bilen arkadaşlar açıklarsa iyi olur :)

serkan719
21.12.11, 10:00
evet okunan yazı aktiftir.

S modunda devir aralıkları uzar
W veya E modunda ise devir aralıkları kısa dır hemen vites atar.

kaisar
21.12.11, 10:14
dün akşam denedim malesef pek bi fark göremedim iki konumdada kick down da 6000 d vites atıyor.
kalkıştan itibaren E Yazısı okunurken tahmini çeyrek gaz vererek 2 2000 , 3 2400 , 4 ise 2800 attı vitesleri.
S Yazısı okunurken tahmini çeyrek gaz vererek 2 1800 , 3 2200 , 4 ise 2600 attı vitesleri.( belki gazı tam ayarlayamamışda olabilirim )
benim bildiğim s okunurken daha yüksek devirde atması lazımdı ama şaşırdım :)

sizde tam tersi olmuş :)

ercan adas
21.12.11, 11:33
E pozisyonunda kickdown switchine basmadan dipgaz kalktığımda 2500-3000 devir aralığında vites atıyor S pozisyonunda yine kickdown şalterine basmadan dipgaz kalktığımda 5000 devir civarı vites değiştiriyor.

sozen
21.12.11, 12:34
sizde tam tersi olmuş :)

aynen benimkini tersmi bağladılar acaba :)

DOGANAY6154
21.12.11, 12:50
E harfi okunur durumda gaza yüklendiğimde 6500 cıvarı vites atıyo hatta o zaman da paylaşmıştım bu bi sorunmudur diye normal kullanışta 2000 / 3000 cıvarında vites atıyo yani benim aracımda hiç fark etmedim doğrusu

DOGANAY6154
21.12.11, 12:52
Işte sitenin böyle canlı konulara ihtiyacı var acizane fikrim ...mizah hariç tabi

atikket
21.12.11, 13:46
s te kısa aralıkla vites değişir.e de uzun aralıklarla vites değişir.e genelde kış ayları için kullanılır.bir fark yoksa muhtemelen çalışmıyor olabilir.düğmede ve motorun içinden gelen kablolara bakmak lazım.

atikket
21.12.11, 13:47
s te kısa aralıkla vites değişir.e de uzun aralıklarla vites değişir.e genelde kış ayları için kullanılır.bir fark yoksa muhtemelen çalışmıyor olabilir.düğmede ve motorun içinden gelen kablolara bakmak lazım.

pardon tam tersi olacak.yanlış yazmışım.

djturnz
21.12.11, 18:31
birde hem merak etmisimdir, bizim eski w115 230.6 da viteste D den sonra S ve L vardi. Onlar ne ise yariyordu acaba?

batuhanoghan
21.12.11, 22:18
Slm arkadaşlar E S konusunda geçmiş yazıları okudum ama aradığımı bulamadım.

Benim aracımda e ve s farketmiyor gibi geldi vites geçişleri aynı gibi.Bariz bir şekilde çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim ?
bu konu benimde aklımdaydı ...

aynı soruyu soruyorum???
evet okunan yazı aktiftir.

S modunda devir aralıkları uzar
W veya E modunda ise devir aralıkları kısa dır hemen vites atar.

yani E yazısı okunacak bende hep S modunu üstüne çekiyorum tuşu .Sporda kullanıcam zannediyordum.Hep ekonomide gidiyormuşum .

CL500W140
21.12.11, 22:21
" E " de efendi gibi gidiyor " S " de bağırmadan vites değiştirmiyor :)

batuhanoghan
21.12.11, 22:22
Ben tam anlamadım yine arkadaşlar kusura bakmayın.Benimkinde bir fark yok .Hatta bir sorun var galiba benim modu okunurken 5000 devirde vites atıyor.Ekonomidede aynı devir de atıyor.

batuhanoghan
21.12.11, 22:24
şimdi tamircimi aradım hangi harfin üstündüyse o moddaymış ??? arkadaşlar biri bu konuyu aydınlatsın ......

CL500W140
21.12.11, 22:33
Dediği gibi Batuhan kardeşim eğer " E " gözüküyorsa "e " konumu yani sakin sakin gitme konumunda , " S " gözüküyorsa da devir yükselmeden araba gürlemeden vites atmıyor.

kaisar
21.12.11, 22:50
Dediği gibi Batuhan kardeşim eğer " E " gözüküyorsa "e " konumu yani sakin sakin gitme konumunda , " S " gözüküyorsa da devir yükselmeden araba gürlemeden vites atmıyor.

Abi seninki gürlüyor bizimkisi miyavlıyor :)

batuhanoghan
21.12.11, 22:51
teşekkürler esat abim yarın tekrar denicem .

+w124 :)

massskeee
21.12.11, 22:54
bizdeki e200 wardı 97 model.. kıng down bastığımda W-E-S farketmıyor sureklı 6300 devırde vıtes deyıştırıyordu.... S modunda iken arac kıng down na basmadan dıp yaptığımda yıne 6300 dewırde vıtes deyıştırıyordu.W-E aynı sey, modunda iken kıng down na basmadan dıp yaptığımda arac 5000 dewırde vıtes deyıştırıyordu.. şöyle bi durumda war arac S durumda iken tam gaz yaptığımda daha cabuk vıtes dusuruyordu W-E modunda iken daha gec vıtes dusuruyordu .. olay budur.. en ınce ayrıntısına kadar anlattımm :):):)

CL500W140
21.12.11, 23:05
Bakma sen bizimkide ben gibi tek dişi kalmış canavar :)

kaisar
21.12.11, 23:25
bizdeki e200 wardı 97 model.. kıng down bastığımda W-E-S farketmıyor sureklı 6300 devırde vıtes deyıştırıyordu.... S modunda iken arac kıng down na basmadan dıp yaptığımda yıne 6300 dewırde vıtes deyıştırıyordu.W-E aynı sey, modunda iken kıng down na basmadan dıp yaptığımda arac 5000 dewırde vıtes deyıştırıyordu.. şöyle bi durumda war arac S durumda iken tam gaz yaptığımda daha cabuk vıtes dusuruyordu W-E modunda iken daha gec vıtes dusuruyordu .. olay budur.. en ınce ayrıntısına kadar anlattımm :):):)

Araç E modundada olsa kickdown yaptığınızda otomatikman kendini S moduna alıyor. Kickdownda neyin ekonomisini yapsın araç :)

kaisar
21.12.11, 23:47
Bakma sen bizimkide ben gibi tek dişi kalmış canavar :)

Dur abi ne yaptın bu memleketin senin gibi tecrübelilere ihtiyacı var. Allah sağlık versin.

sozen
22.12.11, 07:52
şimdi tamircimi aradım hangi harfin üstündüyse o moddaymış ??? arkadaşlar biri bu konuyu aydınlatsın ......
Bu durumda üstü kapalı olan harfte aktif olarak anladım

Esat abi benimde bildiğim gibi görünen aktiftir demiş ( ama benim makine tam tersini yapıyor ters bağlantı olabilir diye düşünüyorum )
Aynen Katılıyorum :)

Beni birtek sen anladın sende yanlış anladın :):) şaka şaka

Elimde portekizce kullanma kılavuzu var google den çerince böyle diyor

seçim anahtarı programı
Vefculos benzinli motor
S Standart.
S görünür - ön geçin.
Condugao tüm situagoes ne-Mals için.
Ve ekonomik.
Geri dönün - ve visfvel.
Için mudanga vites daha yüksek veya düşük ve rotagoes motor devirlerinde yapılan ve S. posigao daha düşük

E 0 possibiiita bir con ¬ Duga yakıt ekonomisi, sessiz ve rahat ve kaygan işlem condugao da kolaylaştırır
Sobreaceleragao (kickdown) ve program otomatik olarak orada kapatılır ve iken.

Buradanda Görünen Aktif Diyor Sanırım Benim Anlayışım Kıt :):)

gudikcik
22.12.11, 08:51
E de arac 2 inci vites kalkar. S te birinci viteste.

elektronik motor kumandasi olmayan araclarda E ve S modlari sadece sanzimana hukmedip viteslerin erken yada gec atilmasi ve kalkislarda viteslerin. 1 veya 2 secimine yariyor.

elektronik motor kumandali araclarda E ve S modlari hem sanzimana hemde motor kumandasina hukmediyor. turbolar stand by moduna aliniyor , yakit besleme basinclari dusuruluyor.

massskeee
22.12.11, 10:50
Araç E modundada olsa kickdown yaptığınızda otomatikman kendini S moduna alıyor. Kickdownda neyin ekonomisini yapsın araç :)

ben ekonomı yapıyor demedım. verdığı tepkılerı anlattım sadece tam gaz basan adam ekonamıyı dusunmes :)

batuhanoghan
22.12.11, 10:58
Elimde portekizce kullanma kılavuzu var google den çerince böyle diyor

seçim anahtarı programı
Vefculos benzinli motor
S Standart.
S görünür - ön geçin.
Condugao tüm situagoes ne-Mals için.
Ve ekonomik.
Geri dönün - ve visfvel.
Için mudanga vites daha yüksek veya düşük ve rotagoes motor devirlerinde yapılan ve S. posigao daha düşük

E 0 possibiiita bir con ¬ Duga yakıt ekonomisi, sessiz ve rahat ve kaygan işlem condugao da kolaylaştırır
Sobreaceleragao (kickdown) ve program otomatik olarak orada kapatılır ve iken.

Buradanda Görünen Aktif Diyor Sanırım Benim Anlayışım Kıt :):)[/QUOTE]

kullanma klavuzunda diyorsa o zaman sorun çözüldü görünen aktifmiş inşallah :)

MEDteam
22.12.11, 22:31
.

MEDteam
22.12.11, 22:32
Bakın öncelikle şu bilgiyi vereyim E : Economic mod ve S : Standart mod'dur . S'i bazı arkadaşlarımız Spor sanıyorda söyleyeyim dedim :) Normal olanı S'dir. E : Ekonomik yakıt tüketimini azaltmak içindir.

W202 52
24.12.11, 13:08
Daha önce bir tamir görmüşse yerlerini yanlış takmış olabilirler.e(akonomi) s(spor) kullanım.spor kullanımda dervir saatinede bakarsanız 6000 devirlerde bir vites değiştirir.aynı zamanda arabanın motor sesındende anlasılır zaten.