PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 280 E subab kesmesi yardım

aga06
24.11.11, 13:36
öncelikle merhabalar ben Ankaradan Alper Güler.
82 model w123 kasa bir 280 E aracım var yaklaşık bir aydır yatıyordu garajda. geçen hafta bi marşa basıp çalışsın istedim biraz. fakat araba almadı.ve deneme yaparken şarj bitti. yeni akü getirip takviye yaptık. tam çalıştığında tak tak diye güclü bi ses cıkarark stop etti.
bir kaç denem sonra artık marş motoru hiç çevirememeye başladı . tak deyip kalıyodu marşa basınca.
arkadaş levye ile marş motoruna biraz tıkladı yeniden cevirmeye başladı.
ve yine aynı sesi cıkarıp stop etti.
arkadaş marş motorunun bırakmayabileceğini söyleyerek elektirikçi getirmemin iyi olacağını söyledi.
dün akşam elektirkci götürdüğümde usta eliyle motoru cevirmeye çalıştı fakat çeyrek turdan sonra dönmeyip kitleniyodu. motorcunun bakması lazım dedi.
çekiciyle sanayiye götürdüm. usta önemli bişey yoktur. benzinde denediysen silindirlere benzin dolmuştur pistonların üstünde basın yapıyodur sabah bujileri flaan söker bi bakarım dedi. sabah gittiğimde ise bujileri sökmüş 2. silindirin bujisinde kırık var ve içine çelik bi parça saplanmış. büyük ihtimalle subab kesmiş dedi ama kapağı sökmemiş elinde iş olduğu için akşama söküp reçeteyi yazarım dedi siz ce eğer sadece subabtanda yani içerde başka yerlere zarar vermemişse ne kadara patlar bana bilgisi ve katkısı olabilcek arkadaşlardan yardım bekliyorum yada böyle bi durum hiç birinizin başına geldi mi?

KAYAHANN
24.11.11, 17:26
komple motor yapılacak oda 3000 civarı ortalama tutar

Erdogan
24.11.11, 20:10
öncelikle merhabalar ben Ankaradan Alper Güler.
82 model w123 kasa bir 280 E aracım var yaklaşık bir aydır yatıyordu garajda. geçen hafta bi marşa basıp çalışsın istedim biraz. fakat araba almadı.ve deneme yaparken şarj bitti. yeni akü getirip takviye yaptık. tam çalıştığında tak tak diye güclü bi ses cıkarark stop etti.
bir kaç denem sonra artık marş motoru hiç çevirememeye başladı . tak deyip kalıyodu marşa basınca.
arkadaş levye ile marş motoruna biraz tıkladı yeniden cevirmeye başladı.
ve yine aynı sesi cıkarıp stop etti.
arkadaş marş motorunun bırakmayabileceğini söyleyerek elektirikçi getirmemin iyi olacağını söyledi.
dün akşam elektirkci götürdüğümde usta eliyle motoru cevirmeye çalıştı fakat çeyrek turdan sonra dönmeyip kitleniyodu. motorcunun bakması lazım dedi.
çekiciyle sanayiye götürdüm. usta önemli bişey yoktur. benzinde denediysen silindirlere benzin dolmuştur pistonların üstünde basın yapıyodur sabah bujileri flaan söker bi bakarım dedi. sabah gittiğimde ise bujileri sökmüş 2. silindirin bujisinde kırık var ve içine çelik bi parça saplanmış. büyük ihtimalle subab kesmiş dedi ama kapağı sökmemiş elinde iş olduğu için akşama söküp reçeteyi yazarım dedi siz ce eğer sadece subabtanda yani içerde başka yerlere zarar vermemişse ne kadara patlar bana bilgisi ve katkısı olabilcek arkadaşlardan yardım bekliyorum yada böyle bi durum hiç birinizin başına geldi mi?

Marşta ısrarcı olmasaydınız,subapları kesmezdi.maliyet çok düşük çıkardı.lakin anlattığınıza göre subapları kesti.bu durum üst kapağında yaralanması demek.subap koptuysa pistonun kafasınada zarar vermiştir.eksantrik milinide çizmiştir.yani korkutmak istemem ama zarar büyük gibi

ercan adas
24.11.11, 20:12
Tak sesini duyunca ısrarcı olmamak lazım.

W126deeptrance
24.11.11, 20:19
Benimde aracım m110 motorlu 280 di. Bende yağlamayı kesmişti üst eksantrik kapağı ortadan ikiye yarılmıştı. Tüm eksantrik boylu boyunca sarmıştı horozla filan. eksantrik kapagı komple değişti dişliler filan. Bizde acaba aşağıya zarar verdimi diye cok şüpheyle baktık ama allah dan birşey cıkmadı.

Belli olmaz belkide kapak açılınca sizde az zararla kurtulmuşsunuzdur belkide arkadaşların dediği gibi aşağılara zarar vermiştir. Ama benim tahminim zarar çok olmamıştır. Çünkü apartman gibi bir motor m110 motor. Kapak üstüne kapak inşallah zarar üst tarafla sınırlıdır.

Ama eğer zarar çoksa arabayıda kullanacaksanız komple motor yaptırın derim bir tarafı yapıpda bir tarafı bırakmayın. Sekmandır şudur budur neyse eksik bir baktırın.

Benim tahminime göre 1000 tl masraf cıkar ve cok zarar olmamıştır. Moralinizi bozmayın cana gelmesin zarar mal dan cıksın.

Erdogan
24.11.11, 20:45
Benimde aracım m110 motorlu 280 di. Bende yağlamayı kesmişti üst eksantrik kapağı ortadan ikiye yarılmıştı. Tüm eksantrik boylu boyunca sarmıştı horozla filan. eksantrik kapagı komple değişti dişliler filan. Bizde acaba aşağıya zarar verdimi diye cok şüpheyle baktık ama allah dan birşey cıkmadı.

Belli olmaz belkide kapak açılınca sizde az zararla kurtulmuşsunuzdur belkide arkadaşların dediği gibi aşağılara zarar vermiştir. Ama benim tahminim zarar çok olmamıştır. Çünkü apartman gibi bir motor m110 motor. Kapak üstüne kapak inşallah zarar üst tarafla sınırlıdır.

Ama eğer zarar çoksa arabayıda kullanacaksanız komple motor yaptırın derim bir tarafı yapıpda bir tarafı bırakmayın. Sekmandır şudur budur neyse eksik bir baktırın.

Benim tahminime göre 1000 tl masraf cıkar ve cok zarar olmamıştır. Moralinizi bozmayın cana gelmesin zarar mal dan cıksın.

Elbette dediğiniz gibi.Felaket tellallığı yapmak istemem ama araç çalıştırılmak için çok uğraşılmış.boşta kalan kırık subaplar pistonlara mutlaka zarar verir.çünkü tesbit segmanlarından kurtulup silindirlerin içine düşmüş olabilir.hep ihtimal tabii.açmadan bilinmez.İnşallah siz haklı çıkarsınız

aga06
25.11.11, 10:11
aynen dediğiz gib olmuş arkadaşlar pistonu delmiş motor inecek dedi usta ayrıca 1,5-2000 arası masrafı cıkabilir dedi.
maddiyatta olmadığı için üzülerek hurdaya ayıracağım sanırım çıkma motor flaan bişey denk gelmezse çok güzeldi arabam ya neyse dediğiniz gibi cana değil mala gelsin:(

CL500W140
25.11.11, 10:29
aynen dediğiz gib olmuş arkadaşlar pistonu delmiş motor inecek dedi usta ayrıca 1,5-2000 arası masrafı cıkabilir dedi.
maddiyatta olmadığı için üzülerek hurdaya ayıracağım sanırım çıkma motor flaan bişey denk gelmezse çok güzeldi arabam ya neyse dediğiniz gibi cana değil mala gelsin:(
:( Allah size güç kuvvet versin kardeşim , nasip daha güzeli denk gelir inşallah.

aga06
25.11.11, 10:34
Allah razı olsun

ercan adas
25.11.11, 10:44
Temiz bir çıkma 110 motor bulunur.

W126deeptrance
25.11.11, 11:57

geçmiş olsun kardeşim benimde bayrm dönüşü motor arıza yapmıştı.yaklaşık bir 2000 tl masraf cıktı. Çol çoçuk çekici tepesinde cektıgımız reziilikde yanımıza kar kaldı o soğukta. Sonra benim küheylanı sattım evladıyelik yaptırdıktan sonra.

Can sağlığı olsun dedik maddi olarak bazılarına 2000 tl az bir masraf ama bazılarına göre cok bir masraf yapacak birşey ypk allah can saglıgı versinde gerisi çalışılır ödenir bir şekilde. Bende 3 gündür arabamın boş yerinde esen yeller ile bilrikte sigaramın dumanını tellendiriyorum ama herşey nasip kısmet. Yine alınır inşallah.

CL500W140
25.11.11, 16:15
Alper kardeş , Usta ne dedi ? Kaça yaparım dedi ?Bende merak ettim. İnşallah fazla tutmaz..

aga06tr
26.11.11, 20:54
1300 civarı masraf varmış .

aga06tr
26.11.11, 20:57
ama usta dert etme her türlü dikeriz arabayı yukarı dedi . motor %90 mış ustaya göre hiç aşınmamış nerdeyse dedi sanırım benden önce rektefye görmüş. e segmanlarda değişeceği için motor sıfır gibi olacak dedi ama keşke yaptrabilsek bi süre bu şekilde yatacak yada bu şekilde alacak biri cıkarsa böylece satacam :(

KAYAHANN
26.11.11, 21:06
2 tane mi isminiz var çözemedim, 123 kasa 280e aracınızı bu haliyle kaça bırakacaksınız

aga06tr
26.11.11, 22:53
6500 TL ye

mersocu
26.11.11, 22:58
2 tane mi isminiz var çözemedim

herhalde bir hesabını işte kullanıyor diğerini evde :)

KAYAHANN
27.11.11, 00:48
3e de komple motor yaptır 9.5 çok be dostum, kasasının komple orjinal olması gerekir ve de hatasız olması gerekir o paraya mal edeceğim 280e nin

gudikcik
27.11.11, 09:40
cok buyuk gecmis olsun. subap isi maalesef sakaya gelmiyor

serkan719
27.11.11, 09:48
geçmiş olsun

aga06tr
28.11.11, 23:05
3e de komple motor yaptır 9.5 çok be dostum, kasasının komple orjinal olması gerekir ve de hatasız olması gerekir o paraya mal edeceğim 280e nin

motor çok iyi dedi usta komple motora gerek yokmuş sübab seti değişecek kaval maval 1 tane piston 6 tane segman 10 kalem malzeme sıraladı usta forumdan Mehmetali kardeşim fiyat aldı sağolsun 705TL parçalar tutuyo 500 de usta alsa 1200 toplam