PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıkı 115'cilere Uzman Sorusu.

Bay Temur
20.11.11, 00:51
Merhaba,

Aranızda /8 yani w115 ya da w114 kasa arabasının orijinal anahtarları eksiksiz olan ya da anahtarlar olmasa da bunların kesin sayı ve fonksiyon bilgisine sahip olan kimse var mı?

Ben arabamı alırken aracın sahibi bana arabayı tek anahtar ile teslim etti. Bir süre sonra oğlu Samsun'a geldi ve 8 adet daha anahtar getirdi. Bu anahtarlardan bazılarının (tıpkı toyotalardaki gibi) ana anahtar bazılarının da yavru anahtar olduğunu, ana anahtarın tüm fonksiyonları açıp kapadığını ama yavru anahtarın ise sadece kapı ve kontağı açıp kapadığını, bagaj ve depoda işe yaramadığını söylemişti. Tabii ben bu 8 anahtar geldiğinde arabanın restorasyonuna çoktan başlamıştım ve bu anahtarları deneyemedim.

Bunlar yetmemiş gibi arabayı alırken verilen anahtardan kopyalatarak yapılmış 2 adet sustalı anahtarı olan alarm taktım. Yani toplam 11 adet anahtarım oldu (:

Bu akşam aklıma geldi, anahtarları inceledim. Benim sustalıları hiç hesaba katmadan 9 anahtarı ayırdığımda üç adet üçerli grup oldu.

1. grup orijinal olduklarını düşündüğüm, siyah plastikli, metali plastik kısmından ayrılabilen ve üzerilerinde hm, hf ve mm harfleriyle başlayan seri numaraları olan anahtarlar. Bunların ikisi aynı anahtar birinde ufak bir fark var.

2. gruptakiler de tıpkı 1. grup gibi siyah plastikli ancak bunlar yerli kopya. İkisi Canaş marka birisi S harfi ile başlayan ama silinmiş bir marka. Plastikler sabit baskılı ve anahtarlarda seri numarası filan yok. 1. gruptaki tek olan anahtar bu grupta iki adet var, diğer grupta çift olan bunda tek adet var. Tam tersi yani.

3 grup ise tamamen tuhaf. Bunların üçü de 1. grupta bir adet olan anahtarın aynısı ve üçünde de siyah plastik kısım yok, tamamen metal anahtar. Üçünde de Omega yazıyor.

Bunların hangisi orijinaldir, bu fonksiyon farklılığı işi doğru mudur bu anahtar enflasyonunda çözemedim gitti :(

Erdogan
20.11.11, 01:11
şöyle yazayım ben kafam karıştı ama
---- birinci gurup full fonksiyon heryeri açıp kapatır ve orjinaldir
----ikinci gurup.oto parkçılar,valeler içindir.sadece aracı çalıştırıp stop eder.depo torpido v.s açmaz orjinaldir
----üçüncü gurup her yeri açar arkada plastik yoktur.Plastik olmadığı için daha küçük ve kibardır.cüzdanda acil durum için taşınır.orjinaldir dilerim açıklayabilmişimdir

Bay Temur
20.11.11, 11:06
şöyle yazayım ben kafam karıştı ama
---- birinci gurup full fonksiyon heryeri açıp kapatır ve orjinaldir
----ikinci gurup.oto parkçılar,valeler içindir.sadece aracı çalıştırıp stop eder.depo torpido v.s açmaz orjinaldir
----üçüncü gurup her yeri açar arkada plastik yoktur.Plastik olmadığı için daha küçük ve kibardır.cüzdanda acil durum için taşınır.orjinaldir dilerim açıklayabilmişimdir

Grupların içindeki anahtarlar birbirlerinin aynısı olsa böyle bi sonuca varacağız da gruplar farklı. Bana fabrikanın verdiği anahtarlar olduğu gibi duran bi 115 ci lazım.

w.115
07.12.11, 22:23
benımde kafam karıştı ama yardımcı olmaya çalışacağım.bende w115 sahibiyim.
bende ise;
tutma yeri kare ve sert lastikten üretilmiş 2 adet
tutma yeri oval ve sert lastikten üretilmiş 1 adet
ve bir adette omega marka metal anahtar var.
bu 4 anahtarda her yeri açıyor. bu arada aracın ilk sahibiyim.

Bay Temur
08.12.11, 09:31
benımde kafam karıştı ama yardımcı olmaya çalışacağım.bende w115 sahibiyim.
bende ise;
tutma yeri kare ve sert lastikten üretilmiş 2 adet
tutma yeri oval ve sert lastikten üretilmiş 1 adet
ve bir adette omega marka metal anahtar var.
bu 4 anahtarda her yeri açıyor. bu arada aracın ilk sahibiyim.

Hmm, kare ve oval işi girdi bir de olayın içine. Akşam tekrar inceleyeyim.

Bu arada tevellüt arabanın ilk sahibi olmaya yetmediğine göre, baba / dede yadigarı filan mı? Versiyonu ve durumu nedir? Fotoğrafları varsa görmek isterim.

w.115
10.12.11, 23:50
http://desmond.imageshack.us/Himg706/scaled.php?server=706&filename=dsc00505i.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg810/scaled.php?server=810&filename=dsc00508d.jpg&res=medium

aracım budur.dede yadigarıdır.

Bay Temur
11.12.11, 12:09
Maşallah, dik duruyor.

atmaca
11.12.11, 12:49
bu arada aracın ilk sahibiyim.

75 model bir aracın ilk sahibi olmak... Muhteşem doğrusu...

Ringo
11.12.11, 18:32
75 model bir aracın ilk sahibi olmak... Muhteşem doğrusu...

katılıyorum, kıymeti biliniyor belli, maşallah

w.115
11.12.11, 19:11
katılıyorum, kıymeti biliniyor belli, maşallah

yadigar olunca öle oluyor.tesekkur ederım..