PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bilmemek değil öğrenmemek ayıp :)

portalkal
13.11.11, 21:20
arkadaşlar selamlar,benim merak ettiğim konu,otomatik vites yanında w ve s tuşlarının oldugu bir düğme var bunlar ne işe yarıyor,ustaya sordugumda s de dursun dedi,s fazlamı yaktırır sport mu serimi ne anlama geliyor bir türlü çözemedim ,birde sabahları sivasın ayazındaki -10 derece şanzıman vites atma devirleri yükseliyor bariz,usta 3*5 dk ısıt öyle hareket dedi motoru doğrumudur acaba,selam eder ellerinizden gözlerinizden öperim efendim :)

Starship Member
13.11.11, 21:21
W (Winter) Kış modu S (Standart) mod diye biliyorum. :)

portalkal
13.11.11, 21:24
kış moduna çekip kullanmanın neyi ekstra oluyor birde onu söylesen tam olacak:D en azından faydalı bilgilerde millet görürde sevaba girersin:D

Starship Member
13.11.11, 21:26
W modundayken araç 2. viteste kalkıyor diye biliyorum ama o şanzımana sahip araç kullanmıyorum şuan o yüzden net bilmiyorum. :)

serkan719
13.11.11, 22:19
iki konumda da araç 2. vitesde kalkar o gaz pedalına basma tepkisine göre değişie sert basarsanız 1 de kalkar.

W konumunda vitesler erken düşük devirde atar.
S konumunda vitesler normal konumunda devrinde atar.

zaten o konum nerde olursa olsun önemli olan gazı ayağınızla ayarlayabilmeniz.
genelde S konumunda kullanılır. kışın ise W konumunda kullanıp düşük devirlerde yolculuk yaparsınız.

şanzımanı ısıtma konusu ise mantıklıdır. motor içinde aynısı geçerli. ikiside yağ ile çalışan malzemeler.