Orijinalini görmek için tıklayınız : otomatik şanzıman ayarı ?
Merhabalar saygıdeğer mbclubtr üyeleri sizlere bu konu altında 92 model 124 kasa 200e aracımızdaki otomatik vites geçişleri hakkında bir kaç sorum olacak...
-1.vites çok yüksek devirlerde 2 ye geçiyor.. pedala az bastığım halde... (3500-4000 rpm 2 ye geçiyor)
-2.vitese geçtikten hemen sonra 3 e geçiyor...
bu yüksek deviri düşürmek veya bu geçişleri ayarlamak için ne yapmak gerekiyor? bu işlemi kendimiz yapabilirmiyiz? yapabilirsek eğer bu ayar motorun neresindedir?
bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar araç m102 kara motor diye adlandırılan motora sahiptir...
muratmercedes
30.05.10, 11:38
hava filitresinin altında aracın soltarafında gazmekanızması var beyaz pilastik somunvar onu sıkma yönünr 3 tur sık.
kimse cevap vermeye tenezür bile etmemiş ama neyse... çok teşekkürler murat ustacım sağolasın ilgin alakan için telefonda bile bilgi vermen yeterli oluyor bizim gibi cahallar için...
Demekki kimse bilmiyo o ayarı.Tek Murat usta biliyo anlaşılan.Sen şimdi git yıldızın yanına o ayarı yap..
o ayar dün murat ustanın telefondaki yardımları ile yapıldı uğur abi. teşekkürler sanada ilgilendin o kadar...
aynı ayar bozuklugu bendede wardı . bende murat abinin dedigi olayı yaptım ve oldu vallahi simdi istedigim gibi oldu :) sagolasıınızzzz
Bilgi için sağol murat usta herdaim bulunurulması gereken bir bilgi...
murat usta benim de 91 model w124'de buna benzer bir durum var.araç hızlanırken 2000'li devirlere geldiğinde vitesi arttırıyor.
Otomatik şanzıman aracın hızı daha 50'ye gelmeden 4.cü vitese geçmiş oluyor.lpg'de kullanımda bu devirlerde bildiğin gibi performansı çok düşük olduğu için manuel olarak 3.cü vitese almam gerekiyor.
Otomatik şanzıman ayarını E'den S'ye aldığımda da durum değişmiyor.
Ama kalkışta gaza abanırsam vites değiştirme deviri 3500'lere çıkabiliyor.
yukarda bahsettiğin ayarla bu sorunum çözülür mü ?
şimdiden ve cevabına ilgine çok teşekkür ederim...
murat ustam bende tüm geçişleri 5000 devire ayarlamak isityorum bi yardım etseniz
eminefendi
19.02.11, 01:16
Murat Usta; W115 230.4 lpg
N de sorun yok, D,S veya L ye geçirir geçirmez araç istop edecekmiş gibi oluyor. Seyir esnasında yavaşlamak için frene bastığımda araç tam duracakkende istop etme sorunu var. Araç tam dururken N ye alabilirsem istop etmiyor. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim:)
kazim_cakir07@hotmail.com
19.02.11, 14:30
Murat usta kolay gelsin.:)
Murat Usta; W115 230.4 lpg
N de sorun yok, D,S veya L ye geçirir geçirmez araç istop edecekmiş gibi oluyor. Seyir esnasında yavaşlamak için frene bastığımda araç tam duracakkende istop etme sorunu var. Araç tam dururken N ye alabilirsem istop etmiyor. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim:)
bendede aynı sıkıntı vardı biraz rolantiyi yükselttim düzeldi bende sorun yaşarken ışıklara yaklaşırken n ye çekiyordum kalkarken d ye atmadan biraz gaz verirdim.. lanet ya bu otomatik şanzıman manuel gibisi yok bi kere ayağın altında debriyaj olucak
eminefendi
20.02.11, 15:26
bendede aynı sıkıntı vardı biraz rolantiyi yükselttim düzeldi bende sorun yaşarken ışıklara yaklaşırken n ye çekiyordum kalkarken d ye atmadan biraz gaz verirdim.. lanet ya bu otomatik şanzıman manuel gibisi yok bi kere ayağın altında debriyaj olucak
Sayın hocam rolantiyi zaten yüksek tutuyoruz. Şöyle bir deneme yaptık, aracın rölantiyi standardın çok çok üstüne çıkarttık. Malum devir ibresi yok aracın, tahminen 2 bin devir kadar. P den veya N den D ye geçişte genede istop ediyor. Yavaşlama anında rölanti yüksek konumda D de frenlemeye başladığımda tam duracakken istop ediyor. Ama bir çözüm yolu olduğuna eminim.
Şu dakika itiibariyle oto pazarından geldik. Otobanda yol seyrekken bir yükleneyim dedim. 180 kmh kadranı gördü. Alman yapmış abi. 75 model araba ama fenaaaa:)) Ben mercedes hayranıyım. Sağlamlık, yol tutuşu, güven ve en önemlisi de vazgeçilmezimiz manevra kabiliyeti. Bu arada benim aracım 230.4 2000 motor olanlardan:)
Gökhan hocam, birde benzinde deneyeceğim vites geçişlerini.
Sayın hocam rolantiyi zaten yüksek tutuyoruz. Şöyle bir deneme yaptık, aracın rölantiyi standardın çok çok üstüne çıkarttık. Malum devir ibresi yok aracın, tahminen 2 bin devir kadar. P den veya N den D ye geçişte genede istop ediyor. Yavaşlama anında rölanti yüksek konumda D de frenlemeye başladığımda tam duracakken istop ediyor. Ama bir çözüm yolu olduğuna eminim.
Şu dakika itiibariyle oto pazarından geldik. Otobanda yol seyrekken bir yükleneyim dedim. 180 kmh kadranı gördü. Alman yapmış abi. 75 model araba ama fenaaaa:)) Ben mercedes hayranıyım. Sağlamlık, yol tutuşu, güven ve en önemlisi de vazgeçilmezimiz manevra kabiliyeti. Bu arada benim aracım 230.4 2000 motor olanlardan:)
Gökhan hocam, birde benzinde deneyeceğim vites geçişlerini.
evt mersedes güvenlik konfor aynen dediginiz gibi benimde hoşuma gidiyor helede hızlanışı ama yokuş yukarı bildigin şahin gibi gidiyor buda otomatik şanzımandan dolayı 2 gün önce aynısının manuelini kullandım yer uçağı. otomatik kendi kafasına göre vites atıyor buda beni deli ediyor
--HEKİMOĞLU--
20.02.11, 22:32
W202 yede aynı işlemmi öngörülüyor acaba????
eminefendi
21.02.11, 00:26
evt mersedes güvenlik konfor aynen dediginiz gibi benimde hoşuma gidiyor helede hızlanışı ama yokuş yukarı bildigin şahin gibi gidiyor buda otomatik şanzımandan dolayı 2 gün önce aynısının manuelini kullandım yer uçağı. otomatik kendi kafasına göre vites atıyor buda beni deli ediyor
Dün gece arkadaşın 2005 hondasıyla maşukiye kartepeye çıktık. Bütün bir yolu 1. vitesde tamamladık. Rampada bir çok yeni nesil araba iptal. Küçük motor, yüksek beygir, belli bir zorlamadan sonra şişen motorlar.
Bugün otobanda 4 kişiyle 180kmh i görmemiz işin aslı beni şaşırttı, buda yıldızın farkı olsa gerek. Arka koltuktaki arkadaş uff ne araba dedi. Akşam üzeri şarj dinamosu ve akü mafişşş:) Şarj ve marş dinamoları eski nesil mercedesler hastalık sanırım. Ama ben her şeye rağmen arabamı seviyorum:) Birde mercedeslerde aracın ısısı 70-80 derece civarına geldiğinde araç uçak moduna geçiyor, çok performanslı gidiyor:)
Starship Member
21.02.11, 00:30
115 böyle bir de diğerlerini düşünün. :D
eminefendi
21.02.11, 00:33
115 böyle bir de diğerlerini düşünün. :D
80 e 90 a kadar traktör gibi, ama 100 den sonra tutabilene aşk olsun. Fren sistemide insana güven verir seviyede yavaşlatabiliyor:)
Burak, senin araba 2000 motormu yoksa 2300 mü?
Starship Member
21.02.11, 00:45
2300/4 manual. :)
Frenler konusunda katılıyorum, ayarı düzgün olduğu sürece ABS'li araçlar kadar iyi duruyor. :)
Ayrıca max torku yeni nesil araçlara göre daha erken devirlerde verdiğinden 4 vites olmasına rağmen ara hızlanması güzel. :)
Yine de bizim araçlar "280" veya "250" olsaymış daha da zevkli olurmuş zira 280'in fabrika verisi 0-100'ü 9.9. :)
eminefendi
21.02.11, 00:52
2300/4 manual. :)
Frenler konusunda katılıyorum, ayarı düzgün olduğu sürece ABS'li araçlar kadar iyi duruyor. :)
Ayrıca max torku yeni nesil araçlara göre daha erken devirlerde verdiğinden 4 vites olmasına rağmen ara hızlanması güzel. :)
Yine de bizim araçlar "280" veya "250" olsaymış daha da zevkli olurmuş zira 280'in fabrika verisi 0-100'ü 9.9. :)
115 kasanın üzerinde 280 motoru ve manuel vitesi hayal edemiyorum. Yolda resmen diğer araçlarla oynayabilirsin. Bu arada yakıt tüketimin ortalama nedir.
Starship Member
21.02.11, 00:54
Şuan genelde benzinde kullanıyorum LPG sistemimin değişmesi gerek sorun çıkarıyor, benzinde de bakmıyorum ne kadar yaktığına ama 60 kuruştan fazla yakıyordur. Biraz da basıyorum ondan heralde.
LPG 2.00'ken 50 TL'ye 208km yol gitmiştim içinde biraz daha vardı. :)
Şimdi de 30 kuruş civarı yakıyordur yeni zamlardan sonra. Bu değer ortalama, ben pek şehir içi kullanmıyorum, şehir dışı da 100 110 civarı gidiyorum. :)
eminefendi
21.02.11, 00:58
Otomatik vitesde bazen istop ettiği için rolantiyi yüksek tutuyorum. 35-40 kuruş standardı var. Eğer şanzuman problemini çözemez isem sanırım manuel bir şanzıman bakacağım:)
Starship Member
21.02.11, 01:04
W115 otomatikler 3 ileri sanırım. Son ve tek 3 ileri arabam 71 Impala'ydı manueldi ama 3 ileri son derece zevkli oluyormuş onu anlamıştım. :)
Takılması mümkünse öneririm, aslında 5 ileri takılabiliyorsa ondan taktırmanızı öneririm. :)
Otomatik vitesde bazen istop ettiği için rolantiyi yüksek tutuyorum. 35-40 kuruş standardı var. Eğer şanzuman problemini çözemez isem sanırım manuel bir şanzıman bakacağım:)
bende çok cektim otomatikten taki bu sabah kadar aracım bu sabah izmirden geldi kayınco göürmüştü neyse aldım vites geçişini yükseltirmek için götürdüm bi ustaya adamlar takılı plak gibi yok 2 ye at yok 3 e at olmadı rokete bas hiç bişi işe yaramıyor devirini yükselt fazla konusma dedim bi ayarlamıs 6 bin devir işte şimdi zevkini çıkarmaya daha yeni başladım diyebilirim şimdi yokuşlarda yememezlik yapmıyor süper oldu valla bakalım bi sorun çıkarsa hemen manuel şanzıman taktırtacam
eminefendi
21.02.11, 21:55
bende çok cektim otomatikten taki bu sabah kadar aracım bu sabah izmirden geldi kayınco göürmüştü neyse aldım vites geçişini yükseltirmek için götürdüm bi ustaya adamlar takılı plak gibi yok 2 ye at yok 3 e at olmadı rokete bas hiç bişi işe yaramıyor devirini yükselt fazla konusma dedim bi ayarlamıs 6 bin devir işte şimdi zevkini çıkarmaya daha yeni başladım diyebilirim şimdi yokuşlarda yememezlik yapmıyor süper oldu valla bakalım bi sorun çıkarsa hemen manuel şanzıman taktırtacam
Hocam merhaba, bizim sıkıntı şanzumandan değilmiş. Buji yataklarının birinden hava alıyormuş araba. Yarına inşallah hallediyoruz. Bu arada sıkıntısını gidermenize sevindim:))) Artık rampa yukarı coşkuyu verirsiniz:))
Starship Member
21.02.11, 21:56
Hocam hayırlısı, stop etme problemi çözülür inşallah da keyfini çıkarırsınız aracım. :)
eminefendi
21.02.11, 22:24
Hocam hayırlısı, stop etme problemi çözülür inşallah da keyfini çıkarırsınız aracım. :)
En son dün akşam şarj dinamom gamayı yemişti, aküde bittiydi. Titreme sorununuda bulduk. Bujinin yanındna hava kaçağı varmış. Yarına gene yollardayım:)
Starship Member
21.02.11, 22:27
Benim de 4 ay önce iflas etmişti şarj dinamosu, aküyü bitirdi yolda giderken stop etti araba. :D
Allah'tan elektrikçim yakındaydı geldi dükkana kadar yeticek bir akü verdi de tamir ettirdik kurtardık. Bunların şarj marş zamazingoları bunda yıldan sonra bir bir tırtlıyor heralde. :)
Hergün bir şeyiyle uğraşmak bazen sıkıcı gelse de düzeldikten sonra 2 tur atmak hepsini unutturuyor. :)
hala her bınışımde heyecanlanıyorum...
Starship Member
21.02.11, 22:35
hala her bınışımde heyecanlanıyorum...
Aynı hisseden birini görmek ne güzel :)
aynen :)
aynen :)
ulen bende bi deli ben varım zannediyodum yahu:)
ulen bende bi deli ben varım zannediyodum yahu:)
sizin makinadan olsa bende rüyamda bile inmem :D
Starship Member
21.02.11, 23:05
Mercedes olsun da ben de inmem. :D
Bendeki hastalık bu kadar değildi de artarak devam ediyor. :D
sizin makinadan olsa bende rüyamda bile inmem :D
olur hocam bigün inşallah bende cls için aynı senın dediğinı diyorum...:(
Mercedes olsun da ben de inmem. :D
Bendeki hastalık bu kadar değildi de artarak devam ediyor. :D
sitede bişey var bence ... nikotinlimi desem kafeınli mi desem bilemiyorum...:)
eminefendi
22.02.11, 01:40
olur hocam bigün inşallah bende cls için aynı senın dediğinı diyorum...:(
sitede bişey var bence ... nikotinlimi desem kafeınli mi desem bilemiyorum...:)
Aynı hisleri paylaşan sadece sizler değilsiniz. Yıldızın koltuğuna oturan herkes bu narkozun etkisinde kalıyor:) Manevrası yeter...
Aynı hisleri paylaşan sadece sizler değilsiniz. Yıldızın koltuğuna oturan herkes bu narkozun etkisinde kalıyor:) Manevrası yeter...
giderek artıyoruz...
inşallah endişe verecek boyuta ulaşmayız..:)
wala ben bılıyordum ama cok gec gordum konuyu
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.