Orijinalini görmek için tıklayınız : Neredeyse zehirlendik
Arkadaşlar Merhaba,
Daha dün 2008 Model 39000 km.de Vito 111 CDI aldım. Ankara'dan Mersin'e getirdim, hiçbir problem olmadı. Yol tutuş, frenler, klima vs. hepsi çok iyi. Ama bugün neredeyse zehirleniyorduk.
Arabanın içine kötü bir koku gelmeye başladı, insanın gözlerini ve genizini yakan. Nereden geldiğini anlayamadım ancak ben egsoz kokusuna benzettim. Size tam anlatamayabilirim ama ne yaptığımda ne oldu onu söyleyim.
1) Pencereleri açtım, koku gitmedi
2) Havalandırmayı iç sirkülasyona getirdim, koku gitmedi
3) Havalandırmayı dışarı açtım, koku gitmedi
4) Fanı çalıştırdım, koku azaldı
5) Klimayı çalıştırdım, koku azaldı
Ben egsozdan şüphelendim ama egsozda bir delik falan olsa nasıl içeri gelecek ki, mercedes gibi bir araçta böyle bir problem olabilir mi?
Yarın bir servise götürüp baktıracağım ama biliyorsunuz devir kötü. Daha önce böyle problemler yaşamış arkadaşlar var mı acaba? Sizce neden kaynaklanmış olabilir, yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
Hoşgeldiniz.
kokunun kaynağı belli olmadığı için incelemek lazım... böyle nerden geldiğini kimse bilemez.
aynı olay resimdeki araçta başımıza geldi fakat bizim silecek motoru yanmıştı sizinde bu şekilde veya benzeri bir motor vs bir parça yanmış olabilir... geçmiş olsun...
verdiğiniz cevaplar için teşekkürler,
Acaba döşemelerden veya havalandırmadan kaynaklanan bir problem de olabilir mi? Çünkü araba sabahtan akşama kadar olduğu yerde yattı, akşam içini açtım, hiç çalıştırmadım, açar açmaz yine o insanın genzini ve gözlerini yakan bir koku vardı.
İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Neden kaynaklanabilir acaba?
Benzer problemler yaşayan arkadaşlar var mı?
Teşekkürler
farukcagsak
27.05.10, 18:59
koku egsoz kokusuna benziyorsa manifoltda kaçak olabilir arac calısırken kaputu acıp manifolt cevresine bakarken gaz vererek arızayı tespit edebilirsiniz. manifoltda catlak yoksa contasını degistirerek sorunu cozebilirsiniz.gecmiş olsun bu arada aracınız da hayırlı olsun.
Arkadaşlar,
İyi niyetleriniz ve yardım çabalarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu şekilde karşılanmak gerçekten hoş.
Sorunu çözdüm. Benim Vito, 2 senelik bir araba olmasına rağmen çok hor kullanılmıştı, o yüzden arkasına bir muşamba döşetmiştim. Herhalde kalitesiz bir muşambaymış ki, o koku yapıyormuş, pencereleri açınca da arkadaki koku iyice öne geliyor, bizi de zehirliyormuş. Kaldırdım muşambayı moralim düzeldi.
O heyecanla gidip aksesuarcıdan bir şeyler yaptırdım. Camlara film kaplattım. Kapı kolu ve plaka üstlerine krom yaptırdım, göğse kaplama yaptırdım. Hepsi hoş durdu. On panjura krom denedim ama siyah hali daha çok hoşuma gitti, o yüzden taktırmadım.
Elimize para geçince de yavaş yavaş VIP formuna çeviririm diyorum.
Hepinize iyi günler, kazasız-belasız, eğlenceli yolculuklar
Saygılar
Sorunu Çözdüğüne Sevindim. Fotolarını Bizimle Paylaşırsan Yaptıklarını Görebiliriz..
tabi paylaşırım
ancak çok bir şey yaptırmadım, yine de acayip para tuttu (4000 TL), biraz üstüne ekleyip bu paraya VIP yaptırsa mıydım diye düşünüyorum da. Ama bu hali acayip hoş ve fonksiyonel. Bisikletleri atıp oğlumla dağa çıkarız, arkaya piknik malzemelerini koy. VIP yaptırsam, yok orası kirlendi, burası çizildi. Bu haliyle de bırakabilirim arabayı
Aldıktan sonra yaptırdıklarım şöyle;
1) Arkadaki tekli panel yerine cam taktırdım (200 TL)
2) Üste bagaj eklettim (150 TL)
3) Detaylı iç temizlik (100 TL)
4) Motora bor (60 TL)
5) Film kaplattım
6) Kapı kolları ve bagaj üstüne krom taktırdım
7) Konsola kaplama
8) Basamaklara krom (toplamı 450 TL)
9) Aynalar ve arkadaki kapı kolunu boyatıyorum (100 TL)
10) Ekranlı teyp (USB ve aux girişli) (750 TL, 1500lükler vardı yemedi)
11) 17 inch jameson tavan monitörü (750 TL)
12) Arkaya iki adet sony hoparlör twitterlı (80 TL)
13) Çok yönlü cam anteni (100 TL)
14) Park kamerası ve extralar (10 numaradan itibaren hepsi 1900 TL)
15) Park sensörü (100 TL)
16) Cam modüllü aracın kumandasından kumandalı alarm (150 TL)
17) Koltuklara döşeme (300 TL)
18) Haliflex (180 TL)
19) Haliflexin döşemesi (100 TL)
Valla gitti paralar ama keyif olsun işte. İç plastiklerini de boyatayım dedim ama çok para istediler, o kaldı. Hepsi bitsin fotolarını çeker koyarım
Bir de hız sabitleyici taktırmak istiyorum ama olur mu, kaça olur bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Görüşmek üzere
Teşekkürler
vip yaptirmayin derim basiniz cok agirir pisman olursunuz...ama karar sizin tabiki...
vip ye gerek yok onun yerine görünümü dahada güzelleştirebilirsiniz... sizde benim gibi çok para harcamışsınız mercedese...
mercedes için değer...
resimleri bekliyoruz...
geçmiş olsun ...
üye nın sorunu hallolunca kaçmış galiba?
Vip yaptırınca niye sorun oluyormuş yahu?
Eğer eşya taşırken düzgün davranılırsa hiç bir şey olmuyor.Bence yaptırın aile kullanımında minibüs şeklinde gezmeye gerek yok.
Çok uzun süredir kullanıyoruz ve hiç bir şikayetimiz yok.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.