PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : w124 200D TURBO uygulaması ??

OnLyBaRoN
26.05.10, 14:04
herkese merhaba ,

bizim araca turbo takmayı düşünüyoruz elimizde fazladan bi tane ford focus 1.6 tdci 109 hp için turbo var onu w124 200D ye takmayı düşünüyorum ancak bazı sorularım olucak ..

200D nin orjinalinde turbolu olanı varmı yani 200TD ??
ayrıca turbo takılınca aracı serileştirmek için diferansiyeli değiştirmeyi düşünüyorum 300 d için ya da 250 td lerde kullanılan diferansiyelin numarası lazım..

eğerki varsa bunun egzos ve emme manifoldunu yani kısacası turbo takılması içi gerekli ekipmanlarını bulabilirmiyiz ya da kendimiz uydurmamı yapalım forget piston forget krank filan da gerekiyor ama onları şimdilik düşünmüyoruz motor zaten yeni bi problem olcağını düşünmüyorum... daha önceden turbo taktığımız araçlarımız var buna da uygulamak istiyoruz babamla beraber ..

yardımlarınızı bekliyorum..

ugur
26.05.10, 17:44
Sadece 83-95 arası 250 ve 300 lerde turbo var.

Driftman
26.05.10, 18:19
ooo süper fikir hep aklımda olan birşey..bu konunun takipçisi olacağım.Yapınca paylaşırsanız harika olur.Bence düşük basınçlı bir turbo ile sorunsuz kullanılır. Şuan bir arkadaşım elektirikli turbo getirdi yurt dışından.Onuda deneyebilirsiniz .Nissan 4x4 araca taktılar iyi sonuç vermiş.

OnLyBaRoN
26.05.10, 18:48
elektrikli turbonun detayları varmıdır sizde acaba bi ara bizde düşünmüştük elektrikli süpürgenin sistemini ama olmaz diye vazgeçtik :D eletrikli turo hakkında detay bekliyorum sizden..

tuner faruk
26.05.10, 19:06
Şunu söylemek istiyorum bence önce bi parça fiyat araştırması yapın forget pistonların ve diğer parçaların o kadar ucuz olmayacağını göreceksiniz şevkinizi kırmak istemem ama ona harcayacağınız parayı 250 TD yada yine 250TD alarak ve onun üstünde bazı işlemler uygulayarak (mesela turboyu büyüterekve 2500cc den yararlanarak çünkü turboda cc önemli bir durum) daha az maliyetli bi projeyle daha ucuza mal edebilceğinize inanıyorum..

OnLyBaRoN
26.05.10, 19:10
ben piyasada benim aracım kadar bi tane daha w124 bulamıyacağım için bu projeyi düşünüyorum çok maliyetli olursada yapmam...

xside
26.05.10, 19:12
Yasin bahsettiğin olay mantıklı fakat turbo olayına girdiğin anda en başta aracın dizel ve bi çok sorunla karşılaşırsın,forget piston dediğin olay dövme çelik ve daha çok benzin ya da atmosferik turbo araçlar için üretilmiş pistonlardır,aracına eğer ki uygulama niyetindeysen amg pistonlara bakmanı tavsiye ederim...

diğer 1 husus,araçta beyin yok,bu da turbo basıncının görülme ve mazot pompasının gücünü akışkanlıgı gösterememesi demek,yetmediği yerde bi çok sorunlarla karşılaşırsın bunlarda maddiyat olarak ağır şeyler..

fikrimi soracak olursan en güzeli sade şekilde binmen dizel araca sonradan turbo bağlatmak ve randuman almak kolay bi iş değil,orj.250 ya da 300 TD olmus olsa turbo basıncı fabrika verilerine göre arttırılıp ya da azaltılabilirdi ;)

serkan719
26.05.10, 20:53
Şu anda Aracın 75 Hp Turbo ile 100 e Çıkarabilirsin ancak 200 Diesellerde Turbo Görmedim..

Ancak Ankarada 1 Tane Olması Lazımdı. Tam Hatırlamıyorum.

tapari75
26.05.10, 22:11
güzel fikir fakat fevzi abininde bahsettiği gibi problemnler olabilir hiç gerek yok dizel demek sakin sakin sağ şeritten uslu uslu gitmek demek eski modellerde :)

w126 MB260SE
26.05.10, 22:16
Olmaz diye birşey yoktur...Turbo uymazsa dizel mercedes'ten çıkma turbo ayarlıyabilirim size...

serkan719
26.05.10, 22:20
Turbonun uyması diye bişey yoktur.

Standart Turbodur.

Benzinli dizel diyede ayrılma yoktur. Her Türlü Olur.... Diye Biliyorum...

xside
26.05.10, 22:42
Turbonun uyması diye bişey yoktur.

Standart Turbodur.

Benzinli dizel diyede ayrılma yoktur. Her Türlü Olur.... Diye Biliyorum...

basınç ( bar ) farkı vardır,turbolu araçlarda,turbo uygulanmadan bilg aracılıgı ile max. dayanım ve min direnç ölçülerek araca performans eklenir,eğer ki bu artış kazanç,basınç hesabı,benzin yada dizel pompasının arttırılması enjektörler,basınclı silikon borular bunlara göre tayin edilir ve montaj yapılır..

serkan719
26.05.10, 22:48
basınç ( bar ) farkı vardır,turbolu araçlarda,turbo uygulanmadan bilg aracılıgı ile max. dayanım ve min direnç ölçülerek araca performans eklenir,eğer ki bu artış kazanç,basınç hesabı,benzin yada dizel pompasının arttırılması enjektörler,basınclı silikon borular bunlara göre tayin edilir ve montaj yapılır..

Turbonun Barı zaten ayarlanabilen bişey değilmi istediğin ayarda bastırırsın silikon hortumlar ise standarttır. istediğin ebatta takarsın.

Sadece Turbo Büyüklüğüne Göre Alabileceğim Max Hp değişir.

xside
26.05.10, 22:51
Turbonun Barı zaten ayarlanabilen bişey değilmi istediğin ayarda bastırırsın silikon hortumlar ise standarttır. istediğin ebatta takarsın.

0.7 barda ki bi turboya istediğin ebatta silikon hprtum taktırırsan turbo bi işe yaramaz intercooler benzeri sogutucu radyatöre akış az olur kasınta yapar,kısacası 0.7 bar olan turboya 0.5 ya da 0.3 silikon hortum mahveder ;)

turboyu büyültsen dahi max alacagım HP motorun dayanımına göredir,o da max dirençtir..DR.ecu netten araştırabilirsiniz ;)

serkan719
26.05.10, 23:07
0.7 barda ki bi turboya istediğin ebatta silikon hprtum taktırırsan turbo bi işe yaramaz intercooler benzeri sogutucu radyatöre akış az olur kasınta yapar,kısacası 0.7 bar olan turboya 0.5 ya da 0.3 silikon hortum mahveder ;)

turboyu büyültsen dahi max alacagım HP motorun dayanımına göredir,o da max dirençtir..DR.ecu netten araştırabilirsiniz ;)

biliyorum onları. Saatte 403 km/s Gören BMW nin hortumunu gördüm. :)

OnLyBaRoN
27.05.10, 01:02
1.6 motorun turbosu çok fazla basınçlı değildir zaten motora zarar vereceğini sanmıyorum o yüzden motoru açmayı düşünmüyorum zaten araba toplanırken motor yenilendi bir daha motor açıp masraf etmiyeceğim sadece turbo takıcağım emme manfoldunun değişmesine gerek yok sadece egzos manifoldu ters kalıyor onun için yeni manifold döktürmek gerekiyor ya da headers manifold yaptırcam hangisi daha ucuza gelirse.. :)

dh17474
27.05.10, 02:19
valla abi bende araca bi komprassor takacaktim vaz gectim cunku forumda sordugumda baya bi sorun anlatildi bende en guzelinin orginali olduguna karar kildim. sanada tavsiyem orginal dursun ama yinede karar senin...

Driftman
27.05.10, 12:46
Olmaz diyebir şey yok. Turbo uygulama için araçta beyin olmasına da gerek yok ! Çünkü orjnalde beyni olmayan ve turbolu bir sürü karbüratörlü araç var .Kaldıki şahinlerde de beyin yok bir sürü turbo şahin geziyo piyasada. Düşük basınçlı turbo gayet güzel olur .

serkan719
27.05.10, 16:26
1.6 motorun turbosu çok fazla basınçlı değildir zaten motora zarar vereceğini sanmıyorum o yüzden motoru açmayı düşünmüyorum zaten araba toplanırken motor yenilendi bir daha motor açıp masraf etmiyeceğim sadece turbo takıcağım emme manfoldunun değişmesine gerek yok sadece egzos manifoldu ters kalıyor onun için yeni manifold döktürmek gerekiyor ya da headers manifold yaptırcam hangisi daha ucuza gelirse.. :)

Headers Manifold dan + Hp alırsın. Headersı tavsiye ederim.

xside
27.05.10, 18:44
headers dizel araç için verimli olmaz ses 2 katı artar :)

serkan719
27.05.10, 19:04
headers dizel araç için verimli olmaz ses 2 katı artar :)

susturuculara ellemiceksin ki.

farukcagsak
27.05.10, 20:13
para problem degilse aracın kasası da cok duzgun kullanacagım diyorsun bence orjinalinde turbo olan daha yuksek hacimli bi dizel motor atman daha mantıklı.
hatta om611 cdi motor atarsanız hem yakıt hem perfrmans daha tatmin edici olabilir :)

gudikcik
27.05.10, 20:17
200 dizel de turbo koysan bile pek gözle görülür bir artış yakalayamazsın.

turbolu işler 250 dizelde ve 300 dizelde olur.

200 TD bende hiç görmedim.

w126 MB260SE
29.05.10, 00:01
biliyorum onları. Saatte 403 km/s Gören BMW nin hortumunu gördüm. :)

O hortum varya sen anladın onu :D :D :D

w126 MB260SE
29.05.10, 00:01

:D :D Tek olmak ayrıcalıktır :D :D :p

tuner faruk
29.05.10, 02:53
Yanlız şunu gördüm aracınızı seviyorsunuz ve motor yeni yapılmış eğerki yanlış bi uygulamada (ki karbüratörlü araçlarda turbo enjeksiyonluya göre daha az ömürlü olur)motoru kırma ihtimaliniz var hiç birşey vazgeçişmez değildir bence satıp yerine 250TD yada 300TD almanız daha iyi olur zaten yapacağınız uygulamadan düşük bar da yüksek verim almak imkansız çünkü hem dizel aracınız hemde hp olarak düşük he bütün herşeyi göze alıyorsanız o zman bişey diyemem ama motoru kırıp çöpe atıp başka bi motor koymak yerine elinizdeki motoru değerlendirip yerine güzel bir motor koymak sizce hem maddi yönden hem manevi yönden daha az maliyeli olacaktır..

gudikcik
30.05.10, 02:37
para problem degilse aracın kasası da cok duzgun kullanacagım diyorsun bence orjinalinde turbo olan daha yuksek hacimli bi dizel motor atman daha mantıklı.
hatta om611 cdi motor atarsanız hem yakıt hem perfrmans daha tatmin edici olabilir :)

oldu 651 koysun bari. 250 CDI :) 204 PS. 510 Nm Tork.

kim tutacak sonra yolda. E 420 e kafa tutar artık yolda.

gudikcik
30.05.10, 02:38
yapacağınız en fazla şey enjektörlerinizi 115 bar a çekin. sonra da biraz avansı açın.

rolantede biraz ses yükselecektir ama çekişte çok farkedecektir.

Driftman
30.05.10, 15:47
Motor atmak kanunen yasak.Ruhsata işletme sorunu olmaza zaten kimler neler yapardı şimdiye :)

OnLyBaRoN
31.05.10, 11:22
motor değişimi yapılmıyor bildiğim kadarıyla ruhsata işleyemiyorsun.. pompa ayarlarını değiştirince yakıt artma sorunu olurmu ??

xside
31.05.10, 20:57
motor değişimi yapılmıyor bildiğim kadarıyla ruhsata işleyemiyorsun.. pompa ayarlarını değiştirince yakıt artma sorunu olurmu ??

güzel bi şekilde olur hemde Yasin :D

murganc
31.05.10, 23:52
ooo süper fikir hep aklımda olan birşey..bu konunun takipçisi olacağım.Yapınca paylaşırsanız harika olur.Bence düşük basınçlı bir turbo ile sorunsuz kullanılır. Şuan bir arkadaşım elektirikli turbo getirdi yurt dışından.Onuda deneyebilirsiniz .Nissan 4x4 araca taktılar iyi sonuç vermiş.

elektrıklı turboyu bı acıklasana allah askına ? yada hayatında hıc gordunmu ? nasıl calısır bılıyormusun ?

murganc
31.05.10, 23:56

turbonun buyuklugune gore guc degısmez serkan.turbo ne olursa olsun turbonun pali ıcerıye nekadar cok hawa uflerse o kadar basnc olur.+ bunun yanında yakıt oktanı da onemlı
turbodakı westgate uzerınden basıc ayarı yapılabılır ıstersenız 0.6 ıstersen 1 ıster 2 bar. o motordakı saglamlıga we kullanıma baglı. hortum sılıkon boru ws.. ws.. basınc kaybı yaratacak seyler saglamsa motordakı toplam guc artar. turbo hortumları genelde sılıkon hortumlar we krom celık borulardır.

murganc
31.05.10, 23:57

200 t.d. custom motor toplamak aslında ıyı fıkır.

serkan719
31.05.10, 23:58
elektrıklı turboyu bı acıklasana allah askına ? yada hayatında hıc gordunmu ? nasıl calısır bılıyormusun ?

Elektrikli derken SuperCharger olsa oda kayışlı ancak elektrikli türbün sayesinde hava basıyodur.

Driftman
03.06.10, 00:12
Elektirikli Turbo çok yeni bir ürün. Elektirik motoru ile dönen turbo pervanesi var. gaz teline bir ekipman takılıyor. gaz verdikçe turbonun devri artıyor ..karbüratörlü araca olmuyor.Fırçasız yüksek devirli ( BRUSHLESS) elektirik motoru var bu motorlar çok kuvvetli .Model helikopter ve model uçaklardaki motorlardan. Verdiği performansa gelince net bir bilgi yok ,ama çok yüksek beygirler beklememk lazım. Tahminimce max 10 ile 30 hp arası verir.Ostimde birisi 5 adet getirdi.

OnLyBaRoN
03.06.10, 15:51
Elektirikli Turbo çok yeni bir ürün. Elektirik motoru ile dönen turbo pervanesi var. gaz teline bir ekipman takılıyor. gaz verdikçe turbonun devri artıyor ..karbüratörlü araca olmuyor.Fırçasız yüksek devirli ( BRUSHLESS) elektirik motoru var bu motorlar çok kuvvetli .Model helikopter ve model uçaklardaki motorlardan. Verdiği performansa gelince net bir bilgi yok ,ama çok yüksek beygirler beklememk lazım. Tahminimce max 10 ile 30 hp arası verir.Ostimde birisi 5 adet getirdi.

kardeşim bundan bana bulsana gaz pedalı ile bağlantılı yapılmışsa sonuç olarak mantıklı ne kadar gaz basarsan o kadar hava vericek çok fazla bir gücü olmucak belki ama arabayı rahatlatır kesinlikle bi de ucuna açık hava filtresi taktıkmı süper olur.. haber bekliom senden...

Driftman
05.06.10, 17:58
Elektirikli turbo ile ilgili bagzı linkler .. henüz çok geniş bilgi yok bu konuda.İşe yarıyorsa eğer Yakında yaygınlaşır

VİDEOLAR http://www.tudou.com/programs/view/nts8D7DByzY/

http://video.google.com/videoplay?docid=3325434884865985766#docid=67075308 4014161987

http://totalruckus.com/phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=11847

http://www.alibaba.com/product-gs/281429054/electric_turbo.html

http://www.alibaba.com/product-gs/281429328/electric_turbo.html

http://www.alibaba.com/product-gs/251984095/electric_turbo_charger.html

http://www.alibaba.com/product-gs/251984840/electric_turbo_charger.html

erdem325
08.06.10, 03:08
ne yaptiniz hocam neye karar verdiniz?

gudikcik
08.06.10, 11:38
200 t.d. custom motor toplamak aslında ıyı fıkır.

uydurmasyon işler randıman vermez.

OnLyBaRoN
08.06.10, 14:36
şimdilik fatih abinin dediği gibi enjektörleri 115 psi yapıcaz en ucuz ve mantıklı şu anda bu uygulama..