PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vakum olayı ???


pulsar
05.10.11, 00:33
Merhaba,

Mercedeslerdeki vakum meselesi hakkında merak ettiklerim var:

1. Bunun aslı "basınçlı hava" mı dır yoksa "vakum (negatif basınç)" mudur?
2. Bu vakum sistemi hangi elemanları çalıştırmakta ya da ilgilendirmektedir?
3. Daha önce diğer hiç bir marka araçta konu edildiğini duymadığım bu sistem sadece Mercedes'te mi var, yeni modellerde de uygulanıyor mu?
4. Farların ayarı, arka koltuk başlarının yatması gibi hareketleri sağlayan basınç sisteminde ufak bir kaçak nedeniyle, mesela otomatik şanzuman sorun çıkarabiliyor, ya da araç düzensiz çalışabiliyor. Motordaki bir basit temizlik işleminde bile yanlışlıkla değilebilecek incecik bir hava hortumunun yerinden çıkmasıyla bu derece ciddi arızaların ortaya çıkması anormal değil mi?
5) Hava basıncında ortaya çıkabilecek azalma daha başka ne gibi sorunlara yol açabilir?

teşekkürler şimdiden...

ercan adas
05.10.11, 00:42
Vakum yani emme yöntemiyle çalışır.Merkezi kilit sistemi-Arka başlıklar-Otomatik şanzuman-Distirbütör avans modülü ekonomi göstergesi coupelerde yatan koltukların kilit sistemi.Vitesi D ye atınca koltuklar vakumla kilitlenir.Far ayarı yine vakumla yapılır.8 tuş klimalarda kelebeklerin tamamı vakumla çalışır off saymaktan yoruldum hortumun birisi hakeza yerinden çıkarsa bunların hiçbirisi çalışmaz.

antebi
05.10.11, 06:04
Nasıl yani anlamadım.
Ben elektrikçiye gittiğimde far yükseklik ayarı düğmesinin,kapı düğmesinin arka başlıkların hava ile çalıştığını söyledi.W124 veya W126 ların hepsi böyle değilmi?

Erdogan
05.10.11, 23:17
hem vakum,hem basınçlı hava her ikiside var.sadece birinin olması düşünülemez zaten.örneğin kapıyı kilitlerken vakum.açarken basıçlı hava.klima kelebeklerini açarken vakum.kapatırken basıçlı hava gibi