PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabah ilk çalıştırmada gitmiyor...

ismailht
03.10.11, 22:47
97 / w210 mersom sabah benzinle çalışıyor. Yaklaşık 1.5 - 2 dk sonra LPG ye geçiyor. Geçmeden önce bazen hemen çalıştırıp harekete geçiyorum. Gitmek zorunda kalıyorum geç kalmamak için. Benzinde gaza basıyorum ama araba gaz yemiyor ve gitmiyor. Biraz daha basıyorum bu sefer port port pat sesler geliyor egzosttan. Gazda ayağım sabit öyle ağır ağır giderken birden lpg ye geçiyor ve araç ok gibi fırlıyor tabiri caizse. Bunun nedeni ne olabilir? Nereleri baktırmam lazım yada değiştirmem yada yaptırmam? Anladığım kadarıyla araç ilk çalıştırmada benzinde sadece çalışıyor ama gitmiyor. Motor ısınınca durdum, benzine aldım bastım gittim normal bi şekilde araç gitti. Bi yerlerde pislik birikmiştir düşüncesiyle manuel devirli kulandım ama fayda etmedi. şimdi engin biliglerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...

ismailht
05.10.11, 20:40
Kimsenin bilgisi yok mu?

W126deeptrance
05.10.11, 21:21
Polomda sıralı sistem var. Ondada sabahları benzinden gaza geçerken bir an için duraklama gibi oluyor ama sonra devam ediyor saliselik birşey bu geçiş. Ama anladığım kadarıyla sizdeki biraz uzun sürüyor.

Lpg kitinin servisine gidip bir bilgisayarda baktırın derim ben.

tahafedai
05.10.11, 21:32
Benzin hortumu patlamış olabilir benim passattada aynı sıkıntı vardı lpgnin hortumlarınada baktırın derim..Filtreler önem taşıyorr bu konuda sıkıntı ya benzın hortumu yada Lpg hortumunda

ismailht
06.10.11, 12:47
Benim aracın tüpe geçmesinde bi sıkıntı yok. Hiç bi şey hissetmiyorum geçişlerde. Işığa sürekli bakıyorum geçene kadar bazen. Sadece o ara benzin kesip gazı verirken saliselik bi ses değişimi oluyo. Fakat aracı çalıştırıp lpg ye geçene kadarki süre (atıyorum 1 dk) aldığım yol 200m filan araç gitmiyor. Araç çalışıyor benzinde ama ani bi gaz basınca gaz yemiyor egzosttan port part purt sesler geliyo o ara araç lpg ye geçiyor gaz pedalına yüklenmiş olduğum için araç birden lpg gelince o pedal mesafesinde resmen fırlıyor. Sıkıntım lpg de değil. Araç benzinde sabah çalışıyor ama gitmiyor :(

suat
06.10.11, 12:59
hava akısmetresını kontrol ettırın bence sorun onda olabılır arac yeterlı jıkle yapamadıgı ıcın patlatma yapıyor servıse goturup stardıagnos ıle kontrol ettırın

ismailht
06.10.11, 13:07
Teşekkürler. Bulunduğum ilde servis yok. Bu dediğiniz bi tür bilgisayarlı bi cihazmı acaba? Burda oto elektrikçiler ya motorcular damı vardır?

HAYALET KRAL
06.10.11, 13:54
o arasıra bende de oluyor ismail abi. kısa süreli stop etmelerde olmuyor mesele 10-15 saat vs. ancak 1 gün sonra çalıştırdığımda eğer 10-15 saniye bile olsun yerinde ısıtmadan hareket edersem dediğini yaşıyorum. bir örnekle değerlndirirsek eğer :) ; uzun bahçe hortumunu tam ayar açıyorsun önce kesik kesik su geliyor, sonra kuvvetlenince bir patırtı kütürtü ve kesintisiz akış :) benim prensip edindiğim birşey var ki ; aklım yetti yeteli araba kullanırım ve hiç birinde de çalıştırırken marşı, kısa süreli (1-2 saat parklar hariç) çalıştırdıktan sonra da hareketsiz vaziyette arabayı ısıtmadan adım atmam. en az 30 saniye olsa bile rolantide çalışır ellemem. isterse işim çok acil olsun. yaz kış farketmez. dedem eski pontiac ve 55-56-61 belair impala kitabını yazmıştır tabiri caizse. ve eki w115 cidir.bu konuda dedemden nasihatlıyım :):)

suat
06.10.11, 13:59
Teşekkürler. Bulunduğum ilde servis yok. Bu dediğiniz bi tür bilgisayarlı bi cihazmı acaba? Burda oto elektrikçiler ya motorcular damı vardır?
malesef sadece ozel yada yetkılı servıse lede bulunur

Umut Emre ÖZTÜRK
06.10.11, 14:40
Bende merak ettim şimdi.Yok mu sitemizde usta,kalfa,daha önce başına gelmiş birileri....!!!!

DOGANAY6154
06.10.11, 15:32
benim fikrim benzin pompası veya buna ait filtre araclarımızda nekadar benzin sürküle oluyoki tıkanıklığı engellesin ..mutlaka depolarımızın içinde tortu var..

suat
06.10.11, 16:31
[QUOTE=Umut Emre ÖZTÜRK;117419]Bende merak ettim şimdi.Yok mu sitemizde usta,kalfa,daha önce başına gelmiş birileri....!!!![/QUOTE bogaz kelebegi sorunlu kontrol edılmesı gerek orjınal test cıhazı ile

HAYALET KRAL
06.10.11, 16:33
olabilir bak? benim kelebekte de sorun var, o sebepten olabilir...

ismailht
06.10.11, 23:59
Tamam denilenleri baktırırm. Öncelik boğaz kelebeği. Artı çok acilde olsa 30 sn değil 1 dk bile ısıtacam aracı. Yapmadığım bi şeydi belkide, uzun süredir vardı araçta bu sorun ama ısıtmadan gitmediğim için yaşamadım, geçenlerde acilen çalıştırıp gazlayınca ve gitmediğini, patlatma yaptığını görünce bi kaç kez denedim her seferinde çalıştırıp gitmeye kalktın mı gitmiyor. Şu musluk - hortum benzetmesi süper bi örnek olmuş. Tıpkı onun gibi bi durum Kayseri'li kardeşim :)

nihkuw
07.10.11, 10:07
evet bence sorun kelebekte bendede vardı aynı sorun,
baktırdım kelebek dediler ve olayı direk LPG kullanmakta çözdüm eski sistem LPG vardı bende onun için direk LPG ile çalışrıdı ama sizde sırali sistem. ayrıca hava filtresine baktırın

HAYALET KRAL
07.10.11, 10:14
evet benzetme konuyu anlatma açısından iyi oldu biraz :) ben bu sorundan böyle çözüm buluyorum..

Mesut
07.02.12, 11:04
arkadaşlar bu benzinden gaza geçiş olayını sıralı sistemlerde regülatörmü ne var onun içinde ısı muşiri var o arıza yaptığı zamn yada paslanma filan yaptığında geç ısınıyor ve benzinden gaza geçiş süresi uzanıyor 40-50 liralık bir parça

ulubey46
07.02.12, 12:03
öncelik gaz kelebeği ama yüzde 90 hava akışmetresi...özellikle hava akış metresinde bi arıza var ise sabahları bu tutukluğu yapar benim görüşüm yüzde 100 hava akışmetresi...

sozen
07.02.12, 12:40
aracı ilk aldığımda bendede vardı ama şuan yok kullandıkça düzeldi sanırım :) aracı motor soğukken en az 30 en çok 1 dk ısıtmakta fayda var sanırım. benzinde yaptığı için hava ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

seyitali
07.02.12, 14:22
benim başımada geldi sabah benzinde çalışıyor motor yağı devir daim etsin diye 30 sn kadar bekliyorum ve yola çıkıyordum...

hızlanmak için gaza biraz basınca araba pısıp kalıyordu benzin yemiyordu ayağımı gazdan hafif çekince araç gene hızlanıyordu....

lpg geçince hiç böyle sorun olmuyordu. motor ısınınca benzinde de böyle sıkıntı olmuyor... sadece sabahları ilk çalıştırmada oluyor.

çözümü.

boğaz kelebeğini temizletip... gaz ayarınızı yeniden yaptırıyorsunuz. ve aracı bilgisayara bağlatıp motor arızasını sildiriyorsunuz ve düzeliyor...

ismailht
08.02.12, 08:44
Ben benzin filtresini değiştim düzeldi :) 1 dk gibi ısıtmayınca aracı yinede gaza yüklenseniz yumuluyor biraz. :)

HAYALET KRAL
08.02.12, 10:01
güle güle kullanın

sozen
08.02.12, 12:33
bende değiştireyim ;)

ismailht
08.02.12, 13:14
güle güle kullanın

Saol kardeş...

HAYALET KRAL
08.02.12, 14:40
abi biraralar senin araba satılıktı. son durumdan haberim yok hala satılıkmı

ismailht
08.02.12, 15:45
Alıcısı varsa verebilirim. :) Benim ev işi askıya kalktı gibi %90. Bende şuna taktım kafayı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-1795-motor-200-beygir-sahibinden-satilik-66179004/detay

Birde forumdan bi arkadaşın şu aracına

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-mercedes-clk-200-avangarde-kompressor-71103280/detay/

Birini yada başka bi aracı almayı düşünüyorum. Hatta audi bakınıyorum. Hoşuma gidiyorlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-daha-temizi-yok-a6-turbo-multititronik-73628256/detay

yada aynı motor passat :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2004-model-volkswagen-passat-1-8-t-highline-65-000-km-siyah-73643164/detay

ya kısmet bakalım.

Ben aracı 32 ye almıştım 16 ay önce 3000 liraya yakın masrafım oldu. Masrafı göz ardı edip aldığım fiyata vermeyi düşünüyorum. 31 - 31 500 verdiler ama ben 32.500 den aşağı olmaz dedim. Bi bak uygunsa anlaşırız.

fukaraa
22.03.12, 12:04
.ismailht (http://www.mbclubtr.com/member.php?u=652) LPG li araçlarda benzin filtresine pek önem vermiyorlar ve yahut unutuluyor filre değişimi. benim önerim benzin filtresi tıkalı olabilir değiştirmeni tavsiye ederim.

ismailht
22.03.12, 12:14
.ismailht (http://www.mbclubtr.com/member.php?u=652) LPG li araçlarda benzin filtresine pek önem vermiyorlar ve yahut unutuluyor filre değişimi. benim önerim benzin filtresi tıkalı olabilir değiştirmeni tavsiye ederim.

Bu sayfanın ilk mesajına bakarsan :)

serkan719
22.03.12, 12:34
ismail abi birde mikro filitre var benzin ile ilgili onuda değiştir.
enjektörlere girmenden küçük bir filtre
orginal 20 TL falan .

ismailht
22.03.12, 13:52
Tamam kardeş teşekkürler :)

HAYALET KRAL
22.03.12, 14:59
ismail abi birde mikro filitre var benzin ile ilgili onuda değiştir.
enjektörlere girmenden küçük bir filtre
orginal 20 TL falan .

sadece w210 da mı var bu mikro filtre?

alperen
22.03.12, 22:43
o benimkindede oluyor ilk çalışmada benzinde dengesiz çalışıyor sogukta olsa lpgye geçince saat gibi, ve motor sıcakken benzine çekincede saat gibi