PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Microsoft'tan acı itiraf

gudikcik
23.05.10, 11:34
hurriyet.com.tr 23 Mayıs 2010
Microsoft'tan acı itiraf
Kısa süre öncesine kadar Windows Vista'yı her ortamda savunan Microsoft'tan şaşırtan itiraflar...

Bir üst düzey yöneticinin kolay kolay hatalarını kabul ettiğini görmüyoruz. Bu yüzden Microsoft 'un CEO'su Steve Ballmer'ın açık yüreklilikle yaptığı itiraflar herkesi şaşırttı. Bu itirafların merkezinde ise, Microsoft'un başını çok fazla ağrıtan Windows Vista vardı.

Ballmer yaptığı bir konuşmada Vista'nın kendilerine çok zaman harcattığını ve sonucun tüm bu çabalara hiç değmediğini itiraf etti. Ballmer şunları söyledi:

" Bu işi çok zorladık ve bu süreç esnasında yenilik geliştirebileceğimiz binlerce iş saatini boşa harcamış olduk " diye konuşan Ballmer'ın bu sözleri muhtemelen pek çok Microsoft çalışanının hem fikir olacağı sözler.

Aslında Vista çok kötü bir işletim sistemi olmasa da, üst üste gelen hatalar ve şanssızlıkların da etkisiyle de Microsoft 'un çok fazla başını ağrıttı . Daha en başta ard arda gelen ertelemeler, 5 yıl sonunda XP'nin çok üzerinde ve sorunsuz bir işletim sistemi beklentisi yarattı. Fakat Vista ilk piyasaya çıktığında sorunsuz değildi. Basının bu duruma sert tepkisinin yanı sıra, Apple'ın Vista'nın tüm günahlarına saldıran reklam kampanyası da Vista'nın zor durumunu daha da zorlaştırdı.

Bir de Intel'in baskıları ile tam olarak uyumlu olmayan cihazların üzerinde boy gösteren "Vista Uyumlu" etiketlerinin yarattığı sıkıntılar tüm bu sorunlara eklenince, Ballmer'ın bu samimi itirafının ne kadar doğru olduğunu görmek mümkün.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/14812289.asp

gudikcik
23.05.10, 11:42
teşekkürler xp den şaşmam...

Windows 7 ye geçtim kendi özel laptop bilgisayarımda. Gerçekten Xp yi aratmıyor.

Bütün programlar da çalışıyor. Hiçbir uyumluluk sorunu yok.

Vistada programlarım çalışmıyor diye Xp kullanıyordum laptopta. Xp sürücüleri yok HP nin sitesinde. sağdan soldan çakma sürücüler bulup kullanıyordum. verim alamıyordum.

Core 2 Duo 2.53 GHz T9400 işlemci
3 GB ddr ram
ve nvidia 9600M GT ekran kartım var. Bilgisayar XP zamanında bu donanımlar olmasına rağmen sürünüyordu.

Şimdi acayip hızlı çalışıyor Windows 7 de. herkesin geçmesini tavsiye ederim.

Vista gerçekten çok kötü idi. Ama Windows 7 farklı.

omessiah
23.05.10, 14:12
Windows 7 ye geçtim kendi özel laptop bilgisayarımda. Gerçekten Xp yi aratmıyor.

Bütün programlar da çalışıyor. Hiçbir uyumluluk sorunu yok.

Vistada programlarım çalışmıyor diye Xp kullanıyordum laptopta. Xp sürücüleri yok HP nin sitesinde. sağdan soldan çakma sürücüler bulup kullanıyordum. verim alamıyordum.

Core 2 Duo 2.53 GHz T9400 işlemci
3 GB ddr ram
ve nvidia 9600M GT ekran kartım var. Bilgisayar XP zamanında bu donanımlar olmasına rağmen sürünüyordu.

Şimdi acayip hızlı çalışıyor Windows 7 de. herkesin geçmesini tavsiye ederim.

Vista gerçekten çok kötü idi. Ama Windows 7 farklı.

Microsoftun hiçbir gncellemesini yapmam...Vistayı makinemde denemedim bile...Şimdiye kadar forza XP ci idim...Ancak PC format zamanı geldiğinde windows 7 yi kurdum.Ve şu an çok memnunum.Kullanımı kolay,zarif ve güzel bir işletim sistemi...Çekinmeden geçebilirsiniz...

real_26
23.05.10, 18:32
teşekkürler abi.
xp forever...

serkan719
23.05.10, 19:51
Windows 7 de yeni

Şimdilik XP

Bilgiler için Teşekkürler...

w126 MB260SE
23.05.10, 20:13
Teşekkürler...

muzurkedi
23.05.10, 20:16
vista baş belası zaten hiç bişey kurmadan sp2 ile 30gb yer kaplayabiliyor bu salak sistem

Mustafa Ayyıldız
23.05.10, 20:28
abi xp xp ya bn hep xp kullandım hepde kulanacağım cok kısı vıstayı onerdı yok dedı olmaz dıdım almam dıdım :D:D:D

erdem325
23.05.10, 20:50
anti -windows....
forewer mac..!
tek gecerim ;)

gudikcik
23.05.10, 21:22
vista baş belası zaten hiç bişey kurmadan sp2 ile 30gb yer kaplayabiliyor bu salak sistem

ya ram e ne demeli. makineye 5 gb ram taksanda 5 gb ını birden kullanıyor.

anti -windows....
forewer mac..!
tek gecerim ;)

bende amerikadan gelme bir tane var. laptop mac. ama hiçbir işe yaramıyor. ya biz çözemiyoruz yada onda sorun var.

erdem325
23.05.10, 21:28
bende amerikadan gelme bir tane var. laptop mac. ama hiçbir işe yaramıyor. ya biz çözemiyoruz yada onda sorun var.

simdi baktim ben kullanmaya baslayali 34 ay olmus..
benim icin vazgecilmez gibi oldu..
calistirmadigi seyler var ama benim icin cok onemli olan seylerde degil zaten..
sizdeki hangi model ve uzerindeki isletim sistemi versiyonu hangisi?

gudikcik
23.05.10, 21:42
simdi baktim ben kullanmaya baslayali 34 ay olmus..
benim icin vazgecilmez gibi oldu..
calistirmadigi seyler var ama benim icin cok onemli olan seylerde degil zaten..
sizdeki hangi model ve uzerindeki isletim sistemi versiyonu hangisi?

öğrenirim yazarım. ürün kocaelide.
ben iphone a da pek ısınamadığım için samsung omnia II windows mobile 6.5 e döndüm. iphone da da bazı programlarda verim alamadım. örneğin skype.

erdem325
23.05.10, 21:55
öğrenirim yazarım. ürün kocaelide.
ben iphone a da pek ısınamadığım için samsung omnia II windows mobile 6.5 e döndüm. iphone da da bazı programlarda verim alamadım. örneğin skype.

mac de skype sorunsuz :)
ama messenger problemli denebilir..
nihayetinde tercih meselesi elbette ama macin en sevdigim yani virus falan tantanasi yok..
34 aydir surekli netteyim ve bir kez dahi format atmadim..
performans ise hala ayni..

gudikcik
23.05.10, 22:38
mac de skype sorunsuz :)
ama messenger problemli denebilir..
nihayetinde tercih meselesi elbette ama macin en sevdigim yani virus falan tantanasi yok..
34 aydir surekli netteyim ve bir kez dahi format atmadim..
performans ise hala ayni..

ben 2005 yılından kalma windows xp mi kullanıyordum. :) ama veda ettim.

erdem325
23.05.10, 22:43
ben 2005 yılından kalma windows xp mi kullanıyordum. :) ama veda ettim.

windows icin mucize :D

omessiah
23.05.10, 22:44
Herşeyin bir ömrü var bence XP artık doldu.Benim gibi çekinenler windowws 7 ye geçmek istmeiyor ama ben geçtim ve çok memnunum....

gudikcik
23.05.10, 22:49
Herşeyin bir ömrü var bence XP artık doldu.Benim gibi çekinenler windowws 7 ye geçmek istmeiyor ama ben geçtim ve çok memnunum....

vista handikap olmasa idi xp den çabuk terfi ederdik.

nihayet windows 7 geldi. kanayan yaramıza derman oldu. Oracle ve Sql'in bu kadar hızlı çalışacağını hiç tahmin etmemiştim. Genel Merkezin serverından çok hızlı aynı ağdaymışım gibi makbuz ve mizan inceliyorum.

tapari75
24.05.10, 17:42

aynı şekilde bende çekiniyorum ama geçebilirimde bilmiyorum... vistada camera kurulmuyor kuruluyor çalıştırmmıyor falan...

Driftman
25.05.10, 18:53
Vista kullanıyorum ,çok da memnunum .Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bağzı ince ayarlar ile hızı xp den farksız oluyor.İncelikleri bilmek lazım.