PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg artık bıktırdı

elsoberano
16.05.10, 12:07
Arabada uzun süredir devam eden bi rölanti sorunu wardı sallantılı çalışıyor gaz yememe boğulma patlatma gibi şeylerde yapıyodu. Bi çok yerine bahane buldular dün en son hacettepenin rampasında boğuldu kalkmadı stop etti bende Serkanın daha önce tavsiye ettiği gibi altıparmak mercedese gittim Kerem arkadaşımızlada tanışma fırsatım oldu(ilgisi için teşekkür ederim) Turan usta arızanın lpg den kaynaklandığını arabaya uyum sağlamadığını söyled ihafta içi uğrayıp tekrar bi kontrol etcek büyüyk ihtimalle lpg sistemim değişcek Turan ustayla konuşunca lpg sisteminden huylanıyodum bi anlamada emin oldum direk arabaya lpg sisitemini takan yere gittim bir hafta önce filitre bakım ayar yapmışlardı. .ramses diye bi marka adam doğal olarak araçtan kaynaklandığını bi çok montaj yaptıklarını söyledi ama çankırıdan gelen bi megane ardından bi bmw 2001 3.18 iki arabada tam üstüne geldi aynı problemler çalışma bizimkiyle aynı rolanti süerkli oynuyo ve boğuluyo ve meganeın sahibi direk servisten çıkıp gelmiş 3 servise teyit ettirmiş kesinlikle arabada bişey yok lpg demişler onlarda bizim gibi aldığında lpg takılmış ve genelde galericiler ve araba alıp satanlar kullanıyomuş bu sistemi zaten bizim aldığımız galeri taktırmıştı bu sistemi iş yerinin sahibi hala 3 ayrı örneğede kusur buldu sizden kaynaklı dedi ama yinede arabayı bırakın bakalım dedi ama bırakmadım.Bidaha galeriden araba alırken lpgsine kesinlikle dikkat edecem tecrübe=yenilen kazıkların bileşkesi:)sanırım prins ve Turan ustanın kelebek ayarı bizi mutlu sona ulaştıracak

serkan719
16.05.10, 12:19
geldiğini babam söyledi. Teşekkür Ederim. Ben Yoktum o gün.

Sorununa bir nevi çözüm bulduğuna sevindim..

Driftman
16.05.10, 12:27
1- Galeriden kesinlikle araba almam .
2- Voltran Lpg sistemli araç almam.
3-Demekki ramses Lpgli araçda almamak lazım. İsminde meymenet yok zaten firavun ismi :)

elsoberano
16.05.10, 12:34
geldiğini babam söyledi. Teşekkür Ederim. Ben Yoktum o gün.

Sorununa bir nevi çözüm bulduğuna sevindim..

ben teşekkür ederim.

elsoberano
16.05.10, 12:37
1- Galeriden kesinlikle araba almam .
2- Voltran Lpg sistemli araç almam.
3-Demekki ramses Lpgli araçda almamak lazım. İsminde meymenet yok zaten firavun ismi :)

sanırım hangi lpg li araçaları alabileceğimizi listelesek daha iyi olcak yoksa ramses voltran uzayıp gitcek ama en iyi çözüm benim için prins olcak prinside taktırınca uzun bi süre bineriz zira fatura yüklü çıkıyo 2000 + şu an için biraz zorlayacak

omessiah
16.05.10, 13:26
bizde aldığımızda üzerinde italyan bir lpg regülatörü vardı...kalitesi iyiydi ancak ayara gelmiyordu ömrü dolmuştu..Geçici bir türk malı olan ekogas takıldı idare etti ama pek bi randıman alamadık...tüm sistemi sıfırdan yaptırdık orta kalitede bir italyan malı takıldı şimdi herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz çekiş vb konularda...Ancak tek sıkıntı önceden de olan ve bir türlü bulunamayan gaz kokusu ( benzinde olabilir ayırd edemiyorum)... Aracı sıkıştırınca yokuşta vites düşürmeden zorlarsan boğarsan biraz veya yüksek devirlerde kullanırsan gaz kokusu bariz hissediliyor...

real_26
16.05.10, 14:57
atiker var bi problem yaşamadım taktıralı bi sene oldu atikere laf eden çok ama şükür bende problem yok...

elsoberano
16.05.10, 15:27
bizde aldığımızda üzerinde italyan bir lpg regülatörü vardı...kalitesi iyiydi ancak ayara gelmiyordu ömrü dolmuştu..Geçici bir türk malı olan ekogas takıldı idare etti ama pek bi randıman alamadık...tüm sistemi sıfırdan yaptırdık orta kalitede bir italyan malı takıldı şimdi herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz çekiş vb konularda...Ancak tek sıkıntı önceden de olan ve bir türlü bulunamayan gaz kokusu ( benzinde olabilir ayırd edemiyorum)... Aracı sıkıştırınca yokuşta vites düşürmeden zorlarsan boğarsan biraz veya yüksek devirlerde kullanırsan gaz kokusu bariz hissediliyor...
aslında çok dikkat etmek lazım gaz kokusuna iyi baktırman lazım o daha büyük bi sıkıntıya yol açabilir dün gelenlerden biride o şikayetle geldi horyumlardan biri kaçırıyo niye dikkat etmedin diyolardı adama sanki adam yaptı tesisatı.

atiker var bi problem yaşamadım taktıralı bi sene oldu atikere laf eden çok ama şükür bende problem yok...

Hep diyolar yapan usta çok önemli doru montaj önemli diye.atikerden şikayet eden çok war memenun olnada ama mercedes için en iyilerinden biri prins bide telefeks diyolar ama emin olduğum bişey war ramses bizim araca hiç yaramadı banada maddi ve manevi yaramadı resmen arabadan soğudum.

tapari75
16.05.10, 15:56
araçlardaki bu tip küçük sorunlar insanı soğutuyor arabadan ama bütün sorunlar araçlarımızın eski olmasından kaynaklanıyor...

tapari75
16.05.10, 15:58
birde unutmadan aracımızda ALDESA marka LPG regülatörü bulunmakta aracım çok yakıyor ama performansı gerçekten güzel... bence en iyi sistem BRC..

real_26
16.05.10, 16:48
bu arada ramses diye bi marka ilk defa sizden duydum ...

seyitali
17.05.10, 10:28
orkun abi öncelikle geçmiş olsun..

piyasa da takılacak 4 marka var.

1 telefleks
2 prins
3 brc
4 atiker

telefileks çok süper bir lpg kiti. bu kit de lpg=benzin demek. yani benzinde aldığın randumanın aynısını alıyorsun.

adamlar bunu öyle bir geliştirmiş ki (sanırım hollanda malı) aracını hem sogukken bilgisayara bağlıyorlar. hem motor ısınınca bilgisayara bağlıyorlar. birde devirlendirerek bilgisayara bağlıyolar.(çalıstırıyosun arabayı rolantide 1500 2000 2500.... sonra bunların en iyi performans aralıklarını ECU (elektronik kontrol ünitesi) ne aktarıyorlar ve araç benzinleçalısır gibi çalısıyor )

bu telefilekste adamlar emme manifoldunu sökerek gaz girişlerini oraya açıyorlar daha sonra açtıkları yere ucuna hortum takıla bilecek şekilde somunlu vida takıyorlar. ve gaz hortumlarını direk buraya takıyolar.

yani diyer araçlarda 30 cm kadar bi hortum dan sonra gaz emme manifolduna ulaşırken burda direk gaz emme manıfolduna gidiyor. ve işçilikleride çok süper videolarını bulabilirsem atarım... arabada lpg olduğu belli değil hortumları felan hep gizliyorlar.

zaten yaptıkları arabalar 1-2 yaşında mercedes bmw volvo ...

2 prins

ben altıparmak mercedes e (turan abinin yanına) gittiğimde ordan geçerken prins marka lpg kiti takan yer gördüm. durdum biraz sohbet ettik

bana prins marka lpg hakkında bilgi verdi. diğer marka lpg kitleri gazı tanktan emme kuvvetiyle çekerken. prins tanktaki pompa vardımıyla gazı pompalıyormuş.

aynı benzin yada mazot pompası gibi dedi.

işçiliklerine baktım çok süper arabada LPG var mı yok mu anlamak mümkün değil. ançak çok dikatli bakarsan anlarsın.
1 mercedes e yapmışlar bana onu gösterdiler birde bmw ye yapıyalrdı onada baktım işçilik ondada güzeldi.

prinste LPG depodan pompayla basıldıgı için gaz hortumu 1.5 metreye kadar uzata biliyoruz dedi. REGÜLATÖR den sonra tabi.

bende peki bu arabanın çekişini etkilemiyor mu bu hortum bukadar uzun olur mu dedim.

yok sürekli pompalama olduğu için zaten lpg enjektörlerinin ağzında gaz hazırda bekliyor dedi.

FİYATI PEŞİN: 2100 TL DEDİ AŞAĞI OLMAZ MI DEDİM SON FİYAT KAMPANYA VAR DEDİ

3 brc

brc yi pek araştıramadım detaylı bilgi veremeyeceğim yapanların işcilikleri hakkında bilgim yok. önceki aracımızda brc vardı. 2 sene kadar da kullandık pek bi sıkıntı yaşatmamıştı bize... şuanda fiyatına 1400 tl diyorlar.

4 atiker
amcam benzinli sıfır fiyat linea aldı. 2000 km kadar benzinle bindikten sonra atiker lpg kiti taktırdı.
arabasına çok düşkündür. gene uzaktan akraba olan birine yaptırdı LPG yi. aracının başında durarak kendisi yaptırmış.şunu söyle kesin bunu böyel yapın diye. zaten en başında adamlara ben açıkta bişey görmek istemiyorum ona göre yapın demiş.

köye geldiğinde baktım çok güzel işcilik var. normalde silindir şeklinde ki tankları takarken tankın altından 1-2 tane çubuk şeklinde boru koyarlar. tankıda bu borulara sabitlerler. amcam öyle yaptırmamış.

bagajda tankı tutturmak için; tankın kendi kanat deliklerinin yerlerini işaretletmiş daha sonra oraları matkapla deldirmiş. matkapla delinen yerlere yaklaşık 10 cm uzunluğunda kendinden pullu içi boş bir demir koydurmuş. sonra tankı bunların üzerine oydurmuş ve civatayla sıktırmış. çokta orjinal olmuş.tanktan çıkan hortumlar bile fazla belli olmuyor.

gene motor kısmıda böye hiç birşey ortada yok. 120 bg turbojet aracı. bi sıkıntısı var mı dedim yok çok memnunum dedi. km de 160 krş yakıyo dedi. otobanda 150 160 bastığımda oldu 120 130 da dedi. bu şekilde 160 kuruş yakmış. sadece 5. vitesde 2000 -2100 devirde giderken gaza yüklenirsen arıza ışıgını yakıyo araç hafif tekliyo gibi oluyo dedi. ama 2500 devirde felan yüklenince bişey olmuyo roket gibi gidiyo dedi:D

fiyatı 990 tl.

bu bahsettiklerim hep sıralı sistem lpg için. bende taktırmayı düşünüyorum. o yüzden bukadar araştırdım. lpg hiç takılşmamış bizim araca.

seyitali
17.05.10, 15:48
biraz önce babam aradı bizim akrabayla konuşmuş. atikerin bi 990 a olanı birde 1250 ye olanı var demiş. ben size 1250 ye olanını takıyım o daha iyi demiş.

mstdgbkn
17.05.10, 17:33
bu bahsettiklerim hep sıralı sistem lpg için. bende taktırmayı düşünüyorum. o yüzden bukadar araştırdım. lpg hiç takılşmamış bizim araca.

inşallah taktıktan sonra geri sökmek istemezsin.

tapari75
17.05.10, 17:40
verdiğin faydalı bilgiler için teşekkürler seyitali ama bahsettiğin telefleks ve prins adlı markaları ilk defa duydum :(

tapari75
17.05.10, 17:41
bir şey daha yönetimden talep ettim ama herhangi bir gelişme göremedim forumda eğer MERCEDES-BENZ LPG SİSTEMLERİ adı altında bir bölüm olsa herkes bildiklerini paylaşır..

seyitali
17.05.10, 18:08
http://www.tunali.com.tr/

bu sitede arabayla ilgili hemen hemen herşey mevcut. lpg oto boya-kaporta, tamir-bakım vs vs.

bu servis ANKARA da

bundan 4-5 ay önce baktığımda fiyatları yazmıyordu. şimdi yazmışlar. 4 silindir 150 hp altındaki araçlara 1100 euro =2200tl gibi bi rakam

prins taktırana kadar bunu taktırırım. adamlar performans garantisi veriyor.açıkcası aracın benzinde nasılsa lpg dede öyle olacagının garantisini veriyorlar

elsoberano
17.05.10, 19:59
biraz önce babam aradı bizim akrabayla konuşmuş. atikerin bi 990 a olanı birde 1250 ye olanı var demiş. ben size 1250 ye olanını takıyım o daha iyi demiş.

Seyitali verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bugün ben okulda olduğum için arabayı babam götürdü ank.da sistem lpg diye bi(radyo karadeniz sayesinde öğrendik)oraya götürdü kıt mtm diye bi marka war prins kalitesine yakın dedi prins montajıda yapılarmış ben telefonla görüşebildim yetkilinin söylediği kıt mtm takalım emin olun memnun kalıcaksıznız dedi ama illa prins derseniz onuda takabiliriz dedi bende ustanın söylediklerinden tatmin oldum krein enjektör kullanılıyormuş(prinsle aynı dünyanın en iyi lpg enjektörlerinden biri)bende kabul ettim arabayı bıraktık çarşamba sabahı alacaz kıt mtm lpg sistemi takılıyor bakalım ne olcakbu bizim ilk lpg li aracımız daha önce 115,123,116 kasa kullandık onlara lpg taktırmamıştık ensonda 124 kasa 300d wardı uzun süre ona bindik lpg ile ilk tanışmam pek hoş olmadı umarım bundan sonra böyle kötü tecrübeler yaşatmaz

seyitali
17.05.10, 20:20
fiyat olarak ne dediler.

elsoberano
17.05.10, 20:23
1400 ama bizim tankı kullandılar onun fiyatını düştüler acelen yoksa bekle biraz ben çarşamba alıp biraz bineyim ona göre biseçenek olarak belki düşünebilirsin.

seyitali
17.05.10, 20:42
bu hafta araştırırım allah nasip ederse önümüzdeki hafta taktırırım

elsoberano
17.05.10, 21:34
Çarşamba gidince diğerlerinede bakarım birazda kullanıyım arabayı fikir sahibi olunca seninlede paylaşırım

alper22
18.05.10, 09:37
ben aracımı almadan önce 96 model w210 e200 avantgarde bulmuştum fiyatıda çok uygundu ama benim ustam tavsiye etmedi sebebide sizin yaşadığınız bu sıkıntıdan bahsetti bunun sebebide aracın elektrik sisteminden kaynaklandığını ve çözümün nadir olduğunu söyledi.yanılıyorsam düzeltin sadece FBS3 anahtar(yeni tip anahtar) olan 210 ların elektrik sisteminin lpgye uyumlu olduğunu söylemişti.bende BRC-FAST modelini taktırdım süper bir barka tavsiye ederim prins kadar kaliteli.

mstdgbkn
18.05.10, 13:56
mercedese lpg mi takılırmıiş yahu !!!

real_26
18.05.10, 19:12

keşke mecbur kalınmasada takılmasa...

ReBeL
18.05.10, 19:48

+210

elsoberano
18.05.10, 19:50
ben aracımı almadan önce 96 model w210 e200 avantgarde bulmuştum fiyatıda çok uygundu ama benim ustam tavsiye etmedi sebebide sizin yaşadığınız bu sıkıntıdan bahsetti bunun sebebide aracın elektrik sisteminden kaynaklandığını ve çözümün nadir olduğunu söyledi.yanılıyorsam düzeltin sadece FBS3 anahtar(yeni tip anahtar) olan 210 ların elektrik sisteminin lpgye uyumlu olduğunu söylemişti.bende BRC-FAST modelini taktırdım süper bir barka tavsiye ederim prins kadar kaliteli.

95- 96 larda enjektörlerin 4 ü birden ataeladiği için lpg de sıkıntı yaşanıyor başka bir nedenide olabilir sizn araca belki hepsi olabilir ve düzgün çalışabilir ama bizim modelde doğru sıkıntı war zaten lpg sistemini takan yerde sizin araca takabileceğimiz markalar sınırlı dedi bakalımbi deneriz olmadı az binecez benzinde binecez:)

elsoberano
18.05.10, 19:51

sende lpg siz binersin

serkan719
18.05.10, 19:55

Duruma göre takılabiliyor.

mstdgbkn
18.05.10, 21:46
sende lpg siz binersin

emin ol öyle yapıyorum. mesela 1 yıl önceki 210a hiç tüp katılmadı. sattığımız adamda aracı üstüne aldıktan sonra tüp takacağını söyledi yoksa onada satmazdım.

elsoberano
18.05.10, 21:51
emin ol öyle yapıyorum. mesela 1 yıl önceki 210a hiç tüp katılmadı. sattığımız adamda aracı üstüne aldıktan sonra tüp takacağını söyledi yoksa onada satmazdım.

illa bişeye yorum yazmak zorunda değilsin ben başlığı açarken sıkıntılarımı anlattım ama lpg takılır mı takılmaz mı diye sormadımmercedes e lpg uygun mu diyede sormadım

mstdgbkn
18.05.10, 22:25
illa bişeye yorum yazmak zorunda değilsin ben başlığı açarken sıkıntılarımı anlattım ama lpg takılır mı takılmaz mı diye sormadımmercedes e lpg uygun mu diyede sormadım

:eek::eek::eek::eek::eek:

executive
18.05.10, 22:38

Ben de bunu anlamam hiç. Sattın gitti işte bırak adam ne yapıyorsa yapsın. :)

mstdgbkn
18.05.10, 22:41
Ben de bunu anlamam hiç. Sattın gitti işte bırak adam ne yapıyorsa yapsın. :)

olmaaaaz :) :) :)

seyitali
18.05.10, 23:25
bak yazmayım yazmayım diyom zorla yazdırıyonuz.

mesut senin yaşın kaçta daha araba tecrübesi anlatıyon elaleme.:mad:

mercedese LPG takılır mı diyorsun.... ewet takılır. kaldı ki yurt dışında çoğu araç LPG kullanıyor.

benim hollanda da arkadaşım var. arabası LPG li ordaki lpg ler sizin türkiyedeki benzin gibi diyor. 1 kere lpg aldım türkiye den birdaha almadım hep benzinle bindim arabanın çekişi düştü mahvetti diyor.:cool:

burda benzin 3.780 insanlar mecbur olarak LPG ye dönüyor. ben şuanda benzinde kullanıyorum. tüp yok hiç takılmamışta.km de 250. 270 bin yakıyo. şehir içinde bu 300 350 kimi yerde 400 de buluyodur.

tüpte en fazla 250 bin yakar. ama adam gibi ustaya adam gibi LPG kiti yaptırırsan.

neden sattın satmasaydın.. sana sat diyen mi oldu. yaşında daha ya 18 ya 19 milledi dinleyip bir şey kapacağına onları yargılıyorsun. karın yoksa sa millete zararında olmasın. önerin bildiğin varsa söylemek paylaşmak istersen paylaş. istemezsen milleti yargılama....

mstdgbkn
18.05.10, 23:29

mesut senin yaşın kaçta daha araba tecrübesi anlatıyon elaleme.:mad:

mercedese LPG takılır mı diyorsun.... ewet takılır. kaldı ki yurt dışında çoğu araç LPG kullanıyor.

benim hollanda da arkadaşım var. arabası LPG li ordaki lpg ler sizin türkiyedeki benzin gibi diyor. 1 kere lpg aldım türkiye den birdaha almadım hep benzinle bindim arabanın çekişi düştü mahvetti diyor.:cool:

burda benzin 3.780 insanlar mecbur olarak LPG ye dönüyor. ben şuanda benzinde kullanıyorum. tüp yok hiç takılmamışta.km de 250. 270 bin yakıyo. şehir içinde bu 300 350 kimi yerde 400 de buluyodur.

tüpte en fazla 250 bin yakar. ama adam gibi ustaya adam gibi LPG kiti yaptırırsan.

neden sattın satmasaydın.. sana sat diyen mi oldu. yaşında daha ya 18 ya 19 milledi dinleyip bir şey kapacağına onları yargılıyorsun. karın yoksa sa millete zararında olmasın. önerin bildiğin varsa söylemek paylaşmak istersen paylaş. istemezsen milleti yargılama....

çok sert olmamış mı sence ???

ugur
18.05.10, 23:45
sukunete gelelim..

elsoberano
18.05.10, 23:47

Mesut senin yaşın kaçta daha araba tecrübesi anlatıyon elaleme.:mad:

Mercedese lpg takılır mı diyorsun.... Ewet takılır. Kaldı ki yurt dışında çoğu araç lpg kullanıyor.

Benim hollanda da arkadaşım var. Arabası lpg li ordaki lpg ler sizin türkiyedeki benzin gibi diyor. 1 kere lpg aldım türkiye den birdaha almadım hep benzinle bindim arabanın çekişi düştü mahvetti diyor.:cool:

Burda benzin 3.780 insanlar mecbur olarak lpg ye dönüyor. Ben şuanda benzinde kullanıyorum. Tüp yok hiç takılmamışta.km de 250. 270 bin yakıyo. şehir içinde bu 300 350 kimi yerde 400 de buluyodur.

Tüpte en fazla 250 bin yakar. Ama adam gibi ustaya adam gibi lpg kiti yaptırırsan.

[sıze="3"]emin ol öyle yapıyorum. Mesela 1 yıl önceki 210a hiç tüp katılmadı. Sattığımız adamda aracı üstüne aldıktan sonra tüp takacağını söyledi yoksa onada satmazdım.[/sıze]

neden sattın satmasaydın.. Sana sat diyen mi oldu. Yaşında daha ya 18 ya 19 milledi dinleyip bir şey kapacağına onları yargılıyorsun. Karın yoksa sa millete zararında olmasın. önerin bildiğin varsa söylemek paylaşmak istersen paylaş. Istemezsen milleti yargılama....

+210

elsoberano
20.05.10, 17:49
aracımızı dün aldım kıt mtm sistemi takılmış montaj görüntü itibariylr güzel ve istediğim gibi olmuş dün Turan usta bobinleri ve buji kablolarını kontrol etti kelebeğe program attı arabaya 1 hafta benzinde binip bi kontrol etcez benzindede bi sıkıntı oluyomu diye(iki günde 150km oljuş rolantide çekişte şuan için bi problem yok)daha sonrada lpg de kullanıcaz tekrar problem yaratıyo mu diye bide o kontrol olcak

KorayKURÇ
23.06.10, 17:45
aracımızı dün aldım kıt mtm sistemi takılmış montaj görüntü itibariylr güzel ve istediğim gibi olmuş dün Turan usta bobinleri ve buji kablolarını kontrol etti kelebeğe program attı arabaya 1 hafta benzinde binip bi kontrol etcez benzindede bi sıkıntı oluyomu diye(iki günde 150km oljuş rolantide çekişte şuan için bi problem yok)daha sonrada lpg de kullanıcaz tekrar problem yaratıyo mu diye bide o kontrol olcak

son durumu nasıl LPG de sıkıntısı varmı ?

dolunayorg@hotmail.com
27.12.10, 04:56
babamda 96 e 230 var arkadaslar tomasetto takildi araba bir türlü düzen tutmadi,bi cok yakti bi az,ustamizda atiker i tavsiye etti ve ayni seyi söyledi,atiker mercedes e yariyormus arkadaslar haberiniz olsun,birde benim e 200 var 2000 ama gazdan ilallah ettirdi artik birde bulundugum yerde gaz ustasi yok araba patirdama yapiyor,birde gaz a gecince egsoz patlamis gibi oluyor anlayan varsa yada yasayan arkadaslar yazsinlar lütfen yardimlarinizi bekliyorum (yeni üye:)

elsoberano
27.12.10, 22:13
son durumu nasıl LPG de sıkıntısı varmı ?

Allah şükür 15000 km bakımı yapıldı 5 sefer uzun yol yaptım yaklaşık 7-8 ay oldu 1 kere bile ayar bozmadı çekişinde çalışmasında bir sorun yok ben menun kaldım bu sistemden

matrask
28.12.10, 02:12
babamda 96 e 230 var arkadaslar tomasetto takildi araba bir türlü düzen tutmadi,bi cok yakti bi az,ustamizda atiker i tavsiye etti ve ayni seyi söyledi,atiker mercedes e yariyormus arkadaslar haberiniz olsun,birde benim e 200 var 2000 ama gazdan ilallah ettirdi artik birde bulundugum yerde gaz ustasi yok araba patirdama yapiyor,birde gaz a gecince egsoz patlamis gibi oluyor anlayan varsa yada yasayan arkadaslar yazsinlar lütfen yardimlarinizi bekliyorum (yeni üye:)

aynı sorun bendede vardı devamlı patlatıyordu ve eksoz dans eder gıbıydı ve eksozdan tuhaf sesler gelıyordu atesleme kablosu ve hortumlarda sorun cıktı bende duzeldı ıkı aydan berı patlama yok