Orijinalini görmek için tıklayınız : w201 GÖSTERGE KABLO RENKLERİ YARDIM
Merhaba Dostlar: Ben Sivas'tan Yıldırım Şahin beş ay önce kasasına aldanıp 1983 model biır otomatik w201 aldım almaz olaydım. Arabayı sanayideki motor ustamdan aldım aldığım günden beri o da çekiyor bende çekiyorum. Alırken kasa sağlam motor arızalarınıda biz yaparız diye düşünerek arabayı aldık arabadaki tek sorun sibop sesi idi sibop değişti olmadı, yatak değişti olmadı, piyano tuşları değişti olmadı,ses kesilmedi. Ona razı olduk. Arabayı alıp incelemeye başlayınca ufak tefek yapılacak yerlerini elden geçirmeye çalışırken gösterge panelindeki soket dağıldı ve kablolar karıştı. Sitedeki w124 kablo renklerine göre dizdim ama olmadı çok farklı alakası olmayan çalışma şekli ile karşılaştım. Sivas'ta bu arabadan anlayan yok yapabildiğim kadar kendi çabalarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu kablo bağlantı şekillerini bilen arkadaşım varsa yardımcı olursa şu mübarek günlerde çok sevaba girer. Ayrıca geri vites lambaları da yanmıyor, devir saati de arızalı söküp entegresini değiştirdim olmadı parçaları tek tek söküp kontrol ettim arızalı parça bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum tüm dostlara hayırlı ve bereketli bir ramazan ayı diliyorum. Selam ve Dua ile...
w124 ile w201 benzer. olması gerekiyordu.
hurdacı birisinden kesilmiş arka soket soruşturucam oradan renklere bakıcam.
w124 ile w201 benzer. olması gerekiyordu.
hurdacı birisinden kesilmiş arka soket soruşturucam oradan renklere bakıcam.
Mehmet kardeşim seni çok zahmete sokuyorum hakkını helal et inan 124 renkleriyle bir çok denemeler yaptım olmadı Sivas'ta öyle bir imkan yok eğer ayarlayabilirsen çok memnun olurum. Saygılarımla..
üstad arabamdan uzaklardayım müsait olsam soketi fotolar sana yollardım detaylıda yazardım ne nered e diye ama gudikcik bu işi halleder gibi bayılır böyle şeylere . devir saati 83 model 201 de yok sonradan takılmış bir parçadır o sıkıntıda o yüzdendir
Sağ olasın Uğur kardeşim sizin gibi dostlar varken eminim bu işi hallederiz. Devir saati orijinal gibi ama çünkü defalarca söküp taktım kablo bağlantılarını buldum motor iinden saate kadar olan bağlantılar tamam problem saatin içinde entegre ısmarladım entegreyi değiştirdim yine çalışmadı o önemli deyil şu anda önemli olan soket. Gerekli olan göstergelerin çalışması. İlginize sonsuz taşekkürler arkadaşlar.
Sağ olasın Uğur kardeşim sizin gibi dostlar varken eminim bu işi hallederiz. Devir saati orijinal gibi ama çünkü defalarca söküp taktım kablo bağlantılarını buldum motor iinden saate kadar olan bağlantılar tamam problem saatin içinde entegre ısmarladım entegreyi değiştirdim yine çalışmadı o önemli deyil şu anda önemli olan soket. Gerekli olan göstergelerin çalışması. İlginize sonsuz taşekkürler arkadaşlar.
çıkmacı olan arkadaşıma konuyu bahsettim. mallar kendisine almanyadan geliyor. genellikle gelen göstergelerin soketlerini keserek çıkartıyorlar.
kesilmiş bir soket bulursa hemen haber verecek bende sana kargo ile yollayacağım.
çıkmacı olan arkadaşıma konuyu bahsettim. mallar kendisine almanyadan geliyor. genellikle gelen göstergelerin soketlerini keserek çıkartıyorlar.
kesilmiş bir soket bulursa hemen haber verecek bende sana kargo ile yollayacağım.
Eyvallah dostlar ümit ile bekliyorum. Allah hepinizden razı olsun...
Dostlar bu gün saat 15:30 itibarı ile soketi doğru olarak dizdim. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...
Dostlar bu gün saat 15:30 itibarı ile soketi doğru olarak dizdim. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...
nasıl oldu anlat. ayrıca şemayı foruma koyarsan iyi olur.
nasıl oldu anlat. ayrıca şemayı foruma koyarsan iyi olur.
kesinlikle
:)
W201 GÖSTERGE SOKETİ KABLO DİZİLİMİ:
1-kahve
2-mavi-yeşil
3-beyaz-mavi
4-kahve-gri
5-kahve-kırmızı
6-boş
7-mavi-kırmızı
8-mavi
9-kahve-kırmızı-beyaz
10-boş
11-siyah-yeşil
12-siyah-beyaz
13-gri-yeşil-lila
14-yeşil
15-siyah-mavi
Bu şema w201 içindir. Umarım işinize yarar. Saygılarımla...
bendeki 190 soketinde
büyük soket
1- kahverengi
2- yeşil
3- mavi-siyah
4- mavi-yeşil
5- kahve-mavi-sarı şertli
6- siyah-mavi
7- mavi-beyaz
8- mavi-kırmızı
9- mavi
10- kahverengi - kırmızı
11- kahverengi - kırmızı - gri şeritli ile kahverengi - beyaz - kırmızı paralel
12- kahverengi - yeşil
13- gri - yeşil
14- siyah-beyaz
15- siyah - yeşil
küçük soket
resimlerden zaten belli hangi kablonun hangisine takılacağı
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.