Orijinalini görmek için tıklayınız : Amatör W 115'çiden tecrübeler.
Bende yaklaşık 1 yıllık aktif bir W 115 kullanıcısı olarak birşeyler yazmak isterim.Umarım yazdıklarım ukalalık olarak anlaşılmaz.Sadece kendi tecrübelerim ve yaşadıklarımın sonucunu paylaşmak istedim.Öncelikle tabiki 3000 tl den 60000 tl ye kadar W115 var piyasada.Bende alırken akla karayı seçtim,ona bak buna bak.Bazen öyle araçlar buldum ki uygun fiyata ama 2000 tl için alamadım.Bazende 3000 tl ye almayacağım aracı 13000 tl ye gördüm.İlk adım elinizdeki parayı kesin olarak belirleyip ona göre araç bakmak olacaktır.Bu zaten olmaz ise olmaz.Daha sonra:
1-Aracı dışarıdan incelemek.Çizgilerinin keskinliği .Araca tam karşıdan bakıldığında ön farlardan cama doğru olan dış ve iç çizgiler jilet gibi keskin olmalı.Aracın arkasından yanından ve önünden bakıldığında genel hatlarında düzgünlük göze çarpmalı.Bunun için size tavsiyem benim yaptığım gibi netten günde belkide 1000 lerce W115 resimini ezberlemek olsun.İnanın aracın her hattını çizgisini nikelajının aslında nasıl olması gerektiğini,nasıl durması gerektiğini bazı noktalarındaki çizgilerini yakalayacaksınız.
2.Aracın hemen altına yatın.Sürücü ve yolcu koltuklarının tam altına ve arka kısmına.İmkan varsa lifte kaldırın ama buna sahibi izin vermeyebilir.Dışarıdan güzel parlak düzgün görünen bir aracın altı tamamn çürük hatta yok bile olabilir.Bununlar beraber aracın içinde bulunana paspasları mutlaka kaldırın.Zaten herşey gözönüne çıkacaktır.Paspasları çıkardıktan sonra paspalar kurumu yaşmı nemlimi.Eğer paspaslar ıslak ise veya aracın zemininde nem su varsa araç bir yerlerden su alıyor demektir.Aracın bir yerlerden su alması ise basit bir şekilde halledilevileceği gibi çok zorda olabilir.Tabi yaz ayı ise bunu anlayamassınız ve ilk şiddetli yağmurda birde bakacaksınızki paspaslar ve aracınızın zemini sırılsıklam.
3.Kaputu kaldırın.Öncelikle genel bir göz atın.Çok anlamanıza gerek yok.İlk bakacağınız şey blokta yaz sızıntısı aramak.Eğer var ise masraf var demektir.Motor bloğunun tam anlamıyla kuru ve temiz olması gerekir.Contanın olduğu kısımlar.Aracın yine altına yatın ve karter civarınıda inceleyin.Sızıntı olmaması gerekir.Radyatörün kapağını açın,yağının rengine bakın.Simsiyah ise yağ değişmemiştir.(satıcılar genelde yağını suyunu yeni değiştim derler.yağın rengi açık sarımsı olmalı)
4-Kaput açıkken motoru çalıştırın.Rölantide çalışması düzenlimi?Tekliyormu?dengesizliği aşırı sarsıntısı varmı?Veya motor sanki birazdan yerinden fırlayacak kadar sarsıntılımı?Olmaması gerekir .Motor rölantide kesiklik yapmadan düzenli bir halde çalışmalı.Çalışırken gaz verin,gaz esnasında patlama düzensizlik,tekleme,gaz yememe varmı bakın.Olmamalı kuşkusuz.
5-Aracı test sürüşüne çıkarın.Kullanım esnasında motorun tepkilerini ölçün,Gaz yememe tekleme,rölantide istop etme gibi sıkıntılarına bakın.İlk defa w115 kullanıyorsanız bile sağlıklı bir araç size çok garip gelmeyecektir.Ya nasıl olsa zaten eski olur diyip geçmeyin.Sağlıklı bir W115 günümüz çoğu aracından rahattır.Belki hidrolik direksiyon olmaması bazı modellerde sizi zorlar o kadar.Vites geçişleri motorun tepkisi,frenlerin durumu ,gaza aracın verdiği tepkileri dinleyin.En son aracı park edip stop etmeyin ve motorun sesini tekrar dinleyin,fanı çalışıyormu kontrol edin.
6- Aracın iç temizliği:Bence burasıda dışı kadar önemli,eğer orjinalliğe yakınlık konusunda takıntılıysanız içinide iyice inceleyin.Konsolu çatlak olmaması zaten biraz mucize ama yinede var öyle araçlarda.Orta konsolu ,nceleyin.Yan kapı iç panellerine kapı tutamaklarına camlarının çalışp çalışmadığına,kapıların kilitlenip kilitlenmediğine,tavan döşemesine genel olarak bakın.Bence yine nette 1000 lerce w115 iç kısım fotoğraflarına bakın ve inceleyin.Bu size avantaj sağlayacaktır.
7-Kalorifer çalışıyormu ve ön cama sıcak hava üflüyormu.Şayet ön cama kuvvetli sıcak hava gelmiyorsa kışın yağmurlu havada sakın yola çıkmayın.Ne önünüzü ne arkanızı görmessiniz.Bir arkadaşım kendi aracının ön camını tokai çakmakla ısıtırdı Buğu geçsin diye.Şaka değil gerçek :)
8-Silecekleri,sinyali,kısa uzun farları kontrol edin.
9-Alacağınız araç kuşkusuz eski ve yaşlı bir araç.Mutlaka masraf çıkaracak.Kaldıki benim sıfır aldığım aracımda dahil diğer bütün araçlarım W115 imden daha çok üzdüler beni.Fakat şimdi kullandığım aracım 1975 model ve yaz kış günlük olarak şehir içi şehir dışı problemsiz kullanıyorum.Aracımla şu anda hiç çekinmeden Türkiye turu yapabilirim ve yola çıkarken en ufak bir korkum acaba arıza yaparmı düşüncem olmaz.Bu arada yaklaşık 10 senedir LPG var araçta.Yine de bir sıkıntısını yaşamadım 1 senedir.Parçası ve ustası mevcut.Bu iş biraz şans meselesi.
Sonuç olarak ben aracımı 1 sene önce tam olarak 6.750 tl ye aldım.1000 Tl Masraf yaptım.Sonuçta iyi bir seviyede ,insanların foto çektirmek istediği,altında üstünde çürüğü olmayan boyası oldukça iyi,motoru şanzımanı sorunsuz(yağ,su eksiltmeyen ,hararet yapmayan),beni üzmeyen tatmin eden bir W 115 sahibiyim.Ama siz alırsınız 300 tl masrafı olur o alır 1000 tl masrafı olur.Veya bütçenize göre sıfır sorunlu bir araç çıkar şansınıza.Tavsiyem W115 i bir araba değil,zaman geçirmek için bir arkadaş,hobi,sevgili gibi görün.
Starship Member
06.08.11, 20:39
Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. :)
115 alacaklar mutlaka okumalı.
recepbilgin
06.08.11, 20:39
abı sanana helal olsun ınan yazının ılk satırını okudum gerısını okumaya gerek yok araba alıcaklara bunları okumalarını tavsıye edıyorum aynı benım kafada olan bırını burda gormek cok guzel agzına ve elıne saglık
Sağolun,inanın ukalalıkmı yapacağım acaba diye çok düşündüm.Araçlardan sanayiden az çok anlarım.Ama yinede buradaki tecrübeli üyelerden çok bilemeyiz herşeyi.Umarım başlık altında W 115 konusunda daha çok bilgi paylaşımı yaparız.Tekrar sağolun.
recepbilgin
06.08.11, 21:06
olumu ne ukalalı burda hıc bılmeyenler neler yazıyor yazdıklarının tersını kendılerı yapıyor yazdıkların gercekten cok guzel ve anlamlı kımse bırsey dıyemez daha ıyısını varsa soyleyeceklerıde beklerız
W126deeptrance
06.08.11, 21:30
Bende yaklaşık 1 yıllık aktif bir W 115 kullanıcısı olarak birşeyler yazmak isterim.Umarım yazdıklarım ukalalık olarak anlaşılmaz.Sadece kendi tecrübelerim ve yaşadıklarımın sonucunu paylaşmak istedim.Öncelikle tabiki 3000 tl den 60000 tl ye kadar W115 var piyasada.Bende alırken akla karayı seçtim,ona bak buna bak.Bazen öyle araçlar buldum ki uygun fiyata ama 2000 tl için alamadım.Bazende 3000 tl ye almayacağım aracı 13000 tl ye gördüm.İlk adım elinizdeki parayı kesin olarak belirleyip ona göre araç bakmak olacaktır.Bu zaten olmaz ise olmaz.Daha sonra:
1-Aracı dışarıdan incelemek.Çizgilerinin keskinliği .Araca tam karşıdan bakıldığında ön farlardan cama doğru olan dış ve iç çizgiler jilet gibi keskin olmalı.Aracın arkasından yanından ve önünden bakıldığında genel hatlarında düzgünlük göze çarpmalı.Bunun için size tavsiyem benim yaptığım gibi netten günde belkide 1000 lerce W115 resimini ezberlemek olsun.İnanın aracın her hattını çizgisini nikelajının aslında nasıl olması gerektiğini,nasıl durması gerektiğini bazı noktalarındaki çizgilerini yakalayacaksınız.
2.Aracın hemen altına yatın.Sürücü ve yolcu koltuklarının tam altına ve arka kısmına.İmkan varsa lifte kaldırın ama buna sahibi izin vermeyebilir.Dışarıdan güzel parlak düzgün görünen bir aracın altı tamamn çürük hatta yok bile olabilir.Bununlar beraber aracın içinde bulunana paspasları mutlaka kaldırın.Zaten herşey gözönüne çıkacaktır.Paspasları çıkardıktan sonra paspalar kurumu yaşmı nemlimi.Eğer paspaslar ıslak ise veya aracın zemininde nem su varsa araç bir yerlerden su alıyor demektir.Aracın bir yerlerden su alması ise basit bir şekilde halledilevileceği gibi çok zorda olabilir.Tabi yaz ayı ise bunu anlayamassınız ve ilk şiddetli yağmurda birde bakacaksınızki paspaslar ve aracınızın zemini sırılsıklam.
3.Kaputu kaldırın.Öncelikle genel bir göz atın.Çok anlamanıza gerek yok.İlk bakacağınız şey blokta yaz sızıntısı aramak.Eğer var ise masraf var demektir.Motor bloğunun tam anlamıyla kuru ve temiz olması gerekir.Contanın olduğu kısımlar.Aracın yine altına yatın ve karter civarınıda inceleyin.Sızıntı olmaması gerekir.Radyatörün kapağını açın,yağının rengine bakın.Simsiyah ise yağ değişmemiştir.(satıcılar genelde yağını suyunu yeni değiştim derler.yağın rengi açık sarımsı olmalı)
4-Kaput açıkken motoru çalıştırın.Rölantide çalışması düzenlimi?Tekliyormu?dengesizliği aşırı sarsıntısı varmı?Veya motor sanki birazdan yerinden fırlayacak kadar sarsıntılımı?Olmaması gerekir .Motor rölantide kesiklik yapmadan düzenli bir halde çalışmalı.Çalışırken gaz verin,gaz esnasında patlama düzensizlik,tekleme,gaz yememe varmı bakın.Olmamalı kuşkusuz.
5-Aracı test sürüşüne çıkarın.Kullanım esnasında motorun tepkilerini ölçün,Gaz yememe tekleme,rölantide istop etme gibi sıkıntılarına bakın.İlk defa w115 kullanıyorsanız bile sağlıklı bir araç size çok garip gelmeyecektir.Ya nasıl olsa zaten eski olur diyip geçmeyin.Sağlıklı bir W115 günümüz çoğu aracından rahattır.Belki hidrolik direksiyon olmaması bazı modellerde sizi zorlar o kadar.Vites geçişleri motorun tepkisi,frenlerin durumu ,gaza aracın verdiği tepkileri dinleyin.En son aracı park edip stop etmeyin ve motorun sesini tekrar dinleyin,fanı çalışıyormu kontrol edin.
6- Aracın iç temizliği:Bence burasıda dışı kadar önemli,eğer orjinalliğe yakınlık konusunda takıntılıysanız içinide iyice inceleyin.Konsolu çatlak olmaması zaten biraz mucize ama yinede var öyle araçlarda.Orta konsolu ,nceleyin.Yan kapı iç panellerine kapı tutamaklarına camlarının çalışp çalışmadığına,kapıların kilitlenip kilitlenmediğine,tavan döşemesine genel olarak bakın.Bence yine nette 1000 lerce w115 iç kısım fotoğraflarına bakın ve inceleyin.Bu size avantaj sağlayacaktır.
7-Kalorifer çalışıyormu ve ön cama sıcak hava üflüyormu.Şayet ön cama kuvvetli sıcak hava gelmiyorsa kışın yağmurlu havada sakın yola çıkmayın.Ne önünüzü ne arkanızı görmessiniz.Bir arkadaşım kendi aracının ön camını tokai çakmakla ısıtırdı Buğu geçsin diye.Şaka değil gerçek :)
8-Silecekleri,sinyali,kısa uzun farları kontrol edin.
9-Alacağınız araç kuşkusuz eski ve yaşlı bir araç.Mutlaka masraf çıkaracak.Kaldıki benim sıfır aldığım aracımda dahil diğer bütün araçlarım W115 imden daha çok üzdüler beni.Fakat şimdi kullandığım aracım 1975 model ve yaz kış günlük olarak şehir içi şehir dışı problemsiz kullanıyorum.Aracımla şu anda hiç çekinmeden Türkiye turu yapabilirim ve yola çıkarken en ufak bir korkum acaba arıza yaparmı düşüncem olmaz.Bu arada yaklaşık 10 senedir LPG var araçta.Yine de bir sıkıntısını yaşamadım 1 senedir.Parçası ve ustası mevcut.Bu iş biraz şans meselesi.
Sonuç olarak ben aracımı 1 sene önce tam olarak 6.750 tl ye aldım.1000 Tl Masraf yaptım.Sonuçta iyi bir seviyede ,insanların foto çektirmek istediği,altında üstünde çürüğü olmayan boyası oldukça iyi,motoru şanzımanı sorunsuz(yağ,su eksiltmeyen ,hararet yapmayan),beni üzmeyen tatmin eden bir W 115 sahibiyim.Ama siz alırsınız 300 tl masrafı olur o alır 1000 tl masrafı olur.Veya bütçenize göre sıfır sorunlu bir araç çıkar şansınıza.Tavsiyem W115 i bir araba değil,zaman geçirmek için bir arkadaş,hobi,sevgili gibi görün.
paylaşım için teşekkürler.
Hani yazdıklarınız sadece w115 kasa için değil w123 ,w126 kasa içinde geçerli.
Nostaljik araç alacak arkadaşlara önbilgil niteliğinde güzel bir anlatım olmuş teşekkürler. Ben yazınızı sonuna kadar okudum ve benim için faydalı oldu teşekkürler
Güzel ve destekleyici yorumlar için teşekkür ederim.O halde aklıma gelen bir kaç husus daha var.Aracınızı aldığınızda muhtemelen şanzıman yağı çok uzun süre değişmemiştir.Ben alır almaz gidip özel bir serviste uygun yağıda alıp değiştirmek istedim.Servisteki zaat gerek yok boşver dedikçe en azından lifte alın ve seviye kontrolü yapın dedim.İnanın şanzımanda neredeuyse yağ kalmamıştı.Usta hemen aldığım yağı doldurdu.Otomatikte olsa ,düzde olsa şanzıman yağınızı kontrol edin.Bu arada kim bilir kaç sene benim şanzıman yağzıs gitmiş.Buda ne kadar sağlam olduğunu gösterir.İlk aldığımda 1-2 ye atarkenki sert gacırtı sesi yağ değişiminden sonra yok oldu.Birde yine benim gibi amatör arkadaşlar el freni olayına dikkat etsinler.Ben aracımı aldım ama el frenini ayakla devreye sokma olayını unuttum bir an.Yani tersten yaptım.El frenine ayağımla bastım ve sandım ki araç frende değil.Ve inanın o halde bir 3-4 km gittim.Sonra ekranda yanan kırmızı fren lambası birden dank etti.Elimle direksiyonun solundaki pimi çekim freni boşalttım.Ama yinede el frenim kaya gibi hala sağlam. Sonuç :Ayağınla en soldaki pedala bas,El freni çekili--Elinle direksiyonun sol altındaki yuvarlak başlı pimi çek araç boşta. Son olarak debriyajın solundaki yuvarlak pedalda cam silecek suyu.Alan arkadaşlar kontrol ederken onada bassın.Silecek suyunu cama fışkırtıyormu diye.
elinize kolunuza sağlık hocam çok güzel ve açıklayıcı yazmışsınız aracımı alırken bu devrelerden geçirdik bizde bi anda o günler geldi aklıma :)
Starship Member
06.08.11, 22:41
Benim araçta silecek suyu kola bastırınca. :D
76 model sanırım ondan.
recepbilgin
06.08.11, 23:01
bende arabaya ılk oturdumda sıleceklere bakıyorum basınca calısıyormu dıye cok sukur hepsıde calısıyordu bırde en onemlısı kalorıfer ve elektrık tesısatı buna cok dıkkat derım
Çok güzel bilgiler hocam, elinize sağlık.
Bunları yazıyorsunuz ama hala amatörüm diyorsunuz.
Çok mütevazisiniz. :)
Son olarak Türkçe kurallarına uyduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.
Yazdıklarınızı okurken insan bayılmıyor.
Çok teşekkür ederim.Sanayide vakit geçirmek,yeni birşeyler öğrenmek (Ustamı rahatsız etmeden ve müsaade istiyerek),internette yeni bir şeyler araştırmak hoşuma gidiyor açıkçası.Bir de eski araçlara olan ilgi ve sevgi.Bilgisine ,tecrübesine saygı duyduğum bir ustam vardı ,inanın her gidişimde önce elini öperdim.Hem hürmetten hem saygıdan hem de bir şeyler öğrenebilmek adına :)
Bu gidişle sizin de elinizi öpenler olacaktır hocam. :)
Doğru fakat bazı eksikler var..
W115lerde ustaların klasikçilerin en dikkat ettiği şey öncelikle belinin kırık olup olmadığıdır.Bilmeyenler varsa bel=arka kapının çıtasının bittiği yer ile arka çamurluk çıtasının arasındaki açıklıktır...Açıklık normal kapı seviyesinde olmalıdır.Çıta arka çamurluğa dik gitmelidir veya çok hafif eğimle ama bariz şekilde aşağı doğru gidiyorsa o araç alınmaz...
W115lerde ustaların klasikçilerin en dikkat ettiği şey öncelikle belinin kırık olup olmadığıdır.Bilmeyenler varsa bel=arka kapının çıtasının bittiği yer ile arka çamurluk çıtasının arasındaki açıklıktır...Açıklık normal kapı seviyesinde olmalıdır.Çıta arka çamurluğa dik gitmelidir veya çok hafif eğimle ama bariz şekilde aşağı doğru gidiyorsa o araç alınmaz...
Bunu duymuştum.
Daha ayrıntılı öğrendiğim iyi oldu, teşekkür ederim.
Sanırım W123'lerde de bu durum var.
Bu bilgiler bizim gibi 115 alacaklar için gerçekten çok çok değerli emeğinize sağlık çok çok teşekkürler arabayı alma durumu olsun zaten daha çok şey danışacağım sizlere o kesin , temizyürek tamda aradığımız bilgiler burda gibi bel kırıklığını nasıl anlaşıldığı ve nasıl araba bakılacağı :) gerçekten çok teşekkürler
temizyurek
07.08.11, 16:03
Bu bilgiler bizim gibi 115 alacaklar için gerçekten çok çok değerli emeğinize sağlık çok çok teşekkürler arabayı alma durumu olsun zaten daha çok şey danışacağım sizlere o kesin , temizyürek tamda aradığımız bilgiler burda gibi bel kırıklığını nasıl anlaşıldığı ve nasıl araba bakılacağı :) gerçekten çok teşekkürler
evet bende biri kaç gündür bakamıyordum foruma malum tus çalışıyorum. o yüzden benim içinde bakıp araştıracaksın sen erdem :)
paylaşım çok güzel olmuş. hatta o kadar güzel ki foruma girme sebebimdi böyle bir yazı okumak:) o yüzden defalarca teşekkür ediyorum.eminim her 115 meraklısına yararlı olacaktır...
lütfen önemli gördüğünüz yada çok önemsiz dediğiniz her bilgiyi tecrübenizi bizlerle paylaşın.115 hakkında bilmediğimiz ve bilmek istediğim çok şey var...
Saygılar...
evet bende biri kaç gündür bakamıyordum foruma malum tus çalışıyorum. o yüzden benim içinde bakıp araştıracaksın sen erdem :)
paylaşım çok güzel olmuş. hatta o kadar güzel ki foruma girme sebebimdi böyle bir yazı okumak:) o yüzden defalarca teşekkür ediyorum.eminim her 115 meraklısına yararlı olacaktır...
lütfen önemli gördüğünüz yada çok önemsiz dediğiniz her bilgiyi tecrübenizi bizlerle paylaşın.115 hakkında bilmediğimiz ve bilmek istediğim çok şey var...
Saygılar...
Eğer İstanbulda olsaydınız sizinle buluşur uzun uzun konuşurduk.Benim aracı kullanıp bakardınız.Yine de siz sabır edin.En önemlisi bu,sonunda istediğiniz gibi bir aracı bulacaksınız.Siz uzmanlık sınavına öncelik verin gerisi kolay :)
temizyurek
07.08.11, 17:30
teşekkür ederim... araştırma faslını geçip paramızı cebimize koyduğumuz zaman rahatsız ederim sizi mutlaka istanbulda.. sizinde dediğiniz gibi sabır gerekiyor biraz
Bir 115 incelenecekse ilk önce bakılacak yer belidir. Ondan sonra tabanı, daha sonra geri kalanı (:
Hakan Alın
07.08.11, 18:56
son derece faydalı bilgiler, üşenmeyip paylaştığınız için teşekkürler.. :)
Starship Member
07.08.11, 19:01
Hocam imza yakıyor, çok güzel olmuş maşallah. :)
Gerçekten de imzadaki sarı 115'in Türkiye'de bulunduğuna inanasım gelmiyor baktıkça.Neyse ki plakası görünüyor,MAŞALLAH..
temizyurek
07.08.11, 19:52
farlar çok güzel. amerikan tip denen farlar bunlar değil mi? birde yanlardaki sinyaller diğerlerinde neden yok?
Starship Member
07.08.11, 20:21
US spec için özel onlar, takarsanız olur. :)
temizyurek
07.08.11, 20:29
takalım o zaman :)
güzel yazı olmuş, benim içinde faydalı bir paylaşımdır. bilgi pahabiçilmezdir, bunca zamandır havada yok olan sözler ve tecrübe şimdi elimin altında. minnettarım teşekkür ederim
anıl sen reno9 forumuna takılıyormuydun..
Sonuç olarak ben aracımı 1 sene önce tam olarak 6.750 tl ye aldım.1000 Tl Masraf yaptım.Sonuçta iyi bir seviyede ,insanların foto çektirmek istediği,altında üstünde çürüğü olmayan boyası oldukça iyi,motoru şanzımanı sorunsuz(yağ,su eksiltmeyen ,hararet yapmayan),beni üzmeyen tatmin eden bir W 115 sahibiyim.Ama siz alırsınız 300 tl masrafı olur o alır 1000 tl masrafı olur.Veya bütçenize göre sıfır sorunlu bir araç çıkar şansınıza.Tavsiyem W115 i bir araba değil,zaman geçirmek için bir arkadaş,hobi,sevgili gibi görün
OKTAY AGZINA SAGLIK BU YAZIYI ALINTI YAPTIM CUNKU CUNKU BU W115 ACIKLAMSI BUDUR
TEKRAR DA SOYLUYORUM BIZLER KLASIKCIYIZ BIZ ARABaYI 10.000TLYE dE ALSAK GENE MASRAF YAPaRIZ GENE MASRAF YAPARIZ CUN KU HEP BISEYLeR YAPMAK ISTER CANIMIZ TICARETI DUSUNMEYIZ BU ARABADAN KAR EDEBILRIMIYIZ DIYE CUNKU ONLARA
KLASIK GALERICILER DIYORLAR BIZE ISE KLASIKCILER DIYORLAR ARADAKI FARK BUDUR BENCE
Mevlüt bey(abi) teşekkür ederim.Bizim araçların masrafı asla bitmez.Zaten bittiği an zevkide biter.Yeni daha iyi durumda aynalar,kemik direksiyon,daha temiz iç döşemeler,Becker tape ler uzayı gider bu liste.Allah bize sağlık versin ve bu güzel hobiyi daha uzun süre sürdürelim :)
Sagol ınan benımde dusuncelırım aynı
bırsey goruyosun onu yapmaya calısıyosun onu haledıyosun dıgerı ve gene dıgerı
ama dedıgın gıbı ınsallah bıtmesınde
temizyurek
08.08.11, 17:08
Ben : abi şöyle w115 kasa varya öyle bir mercedes alacağım
xxx: hangisi la??
Ben : Hani eski kasa mercedesler var ya.Şu ilyas salmanın filmindeki mercedesin eski kasası
xxx : lan olum manyakmısın onların bi farı 100 milyon.. masrafının altından kalkamazsın
Ben : yok abi parçası o kadar pahalı değil. zaten bulunuyor parça sıkıntısı yok. masrafı da zaten her arabanın masrafı var arabanın sorunsuz gitmesi için. gerisi zevkine kalmış. mercedesin çok masrafı yok. sadece daha fazla para harcayıp zevk alabilmen gibi bir seçenek var.
xxx : ne diyon la :D
Ben : yani diyorum ki başka bi marka arabaya ne kadar da para harcasan araba sana mercedes kadar zevk vermez.
xxx : modifiye mi yaptıcan la arabayı sen? :D
Ben : Tövbe estağfurullah... :mad:
xxx: Olum modifiye yaptıracaksan hurda mercedesle ne uğraşacan la alak sana bi şahin.. beyazından. en kralını yaparık olum...
Ben : Abi yok ne modifiyesi...
xxx: olum camları siyah filmle karartıp çelik cantlarıda taktınmıydı ne kaçar la o araba...
Ben : yav yok abi ben mercedesi klasik diye alacağım zaten orijnal diye hevesleniyorum ben. sen ne diyorsun bana
xxx: yalnız şahinin altını biraz da pıstıracan varya.. yoksa savurma yapabilir o hızınan :D:D
Ben: neyse abi benim ders çalışmam lazım...
xxx: (arkamdan bağırarak ) alırken haberim olsun ivedikte çıkma şahin parçaları kakılı, en ucuzunu alırız ayıp ittin :D:D
Arkadaşlar sizlerle paylaşmak istedim.kabus gibi :D:D
Bende W 115 alınca bir kız arkadaşım aynen şöyle dedi "AAA NE YAPICAN BU DEDE ARABASINI,BU NU DEDELER KULLANIR YAA" ...Gülermisin ağlarmısın.Gerçi herkez aynı fikri aynı hobi ve zevkleri paylaşmak zorunda değil ama araca laf edilince insan sinir oluyor.
Starship Member
08.08.11, 21:12
Benim de başıma gelmişti. :D
Mercedes diyince yeni sandık demişti arkadaşlar. :D
temizyurek
09.08.11, 00:16
Bende W 115 alınca bir kız arkadaşım aynen şöyle dedi "AAA NE YAPICAN BU DEDE ARABASINI,BU NU DEDELER KULLANIR YAA" ...Gülermisin ağlarmısın.Gerçi herkez aynı fikri aynı hobi ve zevkleri paylaşmak zorunda değil ama araca laf edilince insan sinir oluyor.
dede arabası :) keşke benim şöyle orjinal bir 115 kullanan dedem olsaydı... :)
dede arabası :) keşke benim şöyle orjinal bir 115 kullanan dedem olsaydı... :)
Hayır kızın dedesi sanki MERCEDES ten inmemiş..Allah bilir dedesinin hiç Mercedesi olmamıştır :)
temizyurek
09.08.11, 02:30
Hayır kızın dedesi sanki MERCEDES ten inmemiş..Allah bilir dedesinin hiç Mercedesi olmamıştır :)
yok Allahtan benim başıma öyle bişey gelmedi... ya da gelemez zaten çünkü 115 im yok :D hatta gelsin yeterki 115 im olsun;)
yok Allahtan benim başıma öyle bişey gelmedi... ya da gelemez zaten çünkü 115 im yok :D hatta gelsin yeterki 115 im olsun;)
Sizin heyecanınızı o kadar iyi anlayabiliyorum ki.Defalarca yaşadım bunları.Satılık arabaların plakalarını dahi ezberlemiştim malum sitede.Arabayı almadan tüm özelliklerini ezberlemiş,servis manuellerini çalışıyordum.Daha aracıalmadan aksesuar listesi düzenler hatta kemik direksiyon satanlarla telefonda konuşurken bulurdum kendimi.Ama yinede bu heyecan yerini asla umutsuzluğa,sıkıntıya bırakmamalı.Sonuçta alınır ,binilir süslenir ve hatta bir süre sonra sevgili arabanızı daha orjinali ile değiştirme hayalleri kurar yeni bir sıkıntıya sokarsınız kendinizi.Ben şu anda yine sıkıntıdayım.Neden ?İçimi eriten bir kaç W 115 var şu anda satılık.Planlar sıkıntılar içindeyim.Acaba kendi aracıma para harcayıp iyice tam olarak içimemi sinsin,yoksa aracımı satıp üzerine para bulup kredi çekip o içimi tereyağ gibi eriten W 115 lerden birinimi alsam.Buyrun size çatışma :)
temizyurek
09.08.11, 02:46
haklısınız gerçekten. bu işin sonu yok gibi. önemli olan zevk alarak binmekse arabaya, bir yerden başlangıç yapmak lazım.
bende şöyle bir 5 - 6 ay kadar sürecek bu özlem. bu sürede de sizin gibi okuyacağım sürekli, 115 i alınca o bana yabancı gibi davranacak ama ben ona daha yakın olayım diye :)
iyi ki buraya gelmişim. beni anlayan insanları görmek ayrı bir heveslendiriyor beni...
haklısınız gerçekten. bu işin sonu yok gibi. önemli olan zevk alarak binmekse arabaya, bir yerden başlangıç yapmak lazım.
bende şöyle bir 5 - 6 ay kadar sürecek bu özlem. bu sürede de sizin gibi okuyacağım sürekli, 115 i alınca o bana yabancı gibi davranacak ama ben ona daha yakın olayım diye :)
iyi ki buraya gelmişim. beni anlayan insanları görmek ayrı bir heveslendiriyor beni...
Yani sabır önemli birşey(ben de hiç değilim bu arada sabırlı araba konusunda).Çünkü acele etmek genelde insana pek bir şey kazandırmıyor.Ben W 115 i almadan önce laptopa sanırım 1000 tane filan resmini indirmiştim.İçinden dışından yanından önünden:) Resmen arabanın kafamda röntgenini çekiyordum.Sonra teknik bilgilerini,yıllara göre kasa özelliklerini,Amerikan versiyonlarındaki farklılıkları ezberlerdim :)En azından alıncaya kadar kafayı meşgul ediyor bu tür şeyler.:) Aslında işin güzel yanlarından biriside bir aracı bu kadar sevmek,bağlanmak.Bu arada şöyle bir gerçek te var W 123 ler nedense hiç ilgimi çekmedi.Ne eskiden nede şimdi .W 115 Çok farklı bir araç...
Aynen burda anlayanlarla birlikte olmak gerçekten çok güzel hele o şahin alsana muhabbetini yapan kaç tane arkadaşı küfür edip kovmak zorunda kaldım.Temizyürek senin 5-6 ay benim 1 sene var önümde ve herkes ocağına incir ağacı dikersin deyip vazgeçirmeye çalışıyor deliriyorum ama kafaya koydum, bu çok ayrı bi keyif herkes anlamaz hele şu yaşlarda yaşamak nasip olursa o daha bi ayrı keyif inşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olur . Bide bugün beşiktaşta gördüm 230.6 yeşil rs plakalı burda bi üyenindi hatırlıyorum ama kimindi onu çıkaramadım ööyle iettnin ikarusun camından baktım iç çektim :)
temizyurek
09.08.11, 03:13
Aynen burda anlayanlarla birlikte olmak gerçekten çok güzel hele o şahin alsana muhabbetini yapan kaç tane arkadaşı küfür edip kovmak zorunda kaldım.Temizyürek senin 5-6 ay benim 1 sene var önümde ve herkes ocağına incir ağacı dikersin deyip vazgeçirmeye çalışıyor deliriyorum ama kafaya koydum, bu çok ayrı bi keyif herkes anlamaz hele şu yaşlarda yaşamak nasip olursa o daha bi ayrı keyif inşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olur . Bide bugün beşiktaşta gördüm 230.6 yeşil rs plakalı burda bi üyenindi hatırlıyorum ama kimindi onu çıkaramadım ööyle iettnin ikarusun camından baktım iç çektim :)
salla gitsin kardeş önceden çok dikkat ederdim insanların söylediklerine de şimdi hadi eyvallah deyip işime bakıyorum.arabanın masraflarını benden başka kimse ödemeyecek.. benden başka kimse binip arabada keyif yapmayacak... ee kısacası KİME NE ;) biz keyfimize bakalım... araştıralım öğrenelim :) özellikle de sen :) benim sınavım var:) bu sınav sayesinde sana yükleyeceğim sorumluluğu. alırken seninle beraber alacağım ona göre iyi öğren çalış :)
Ya kim bir W 115 için ocağına incir ağacı diker diyorsa arabanın a sından haberi yoktur.Orta karar bakımlı bir W 115 masraf filan açmaz.Hadi açtı asla diğer araçlar gibi pahalıya patlamaz.Ben bir sürü araç alıp bindim ve sattım.Aralarında en ucuza hal edileni bu araç.Megan 2 nin bir far fiyatına W 115 te neler halledersiniz.
salla gitsin kardeş önceden çok dikkat ederdim insanların söylediklerine de şimdi hadi eyvallah deyip işime bakıyorum.arabanın masraflarını benden başka kimse ödemeyecek.. benden başka kimse binip arabada keyif yapmayacak... ee kısacası KİME NE ;) biz keyfimize bakalım... araştıralım öğrenelim :) özellikle de sen :) benim sınavım var:) bu sınav sayesinde sana yükleyeceğim sorumluluğu. alırken seninle beraber alacağım ona göre iyi öğren çalış :)
Vay :) pek anlamasamda her türlü eşlik ederim alırken hataydada olsa gelirim en iyi şekilde öğrenmeye çalışıyorum şu arbayı en ufak detaya kadar , Oktay abininde dediği gibi full resimler var bende ilanları aynen ezberlemiş durumdayım :)
Bu arada ocağına incir ağacı dikersin lafınıda galerici bi tanıdığım söyledi amcam kadar sevdiğim yakın olduğum birisi aslında onun demek istediği ben şimdi okulla birlikte part çalıştığımdan okuluna bak sonra çalışır alırsın gibilerinden söyledi ama vazzgeçmem :)hedefe göre maddi olarak 2012 sene sonu gibi gözüküyor aslında istesem şimdide alırım ama o baba parasıyla olur ben kendi emeğimle kazandığım parayla almak istiyorum 115 imi , inşallah aldığım arabanında sefasını sürmek nasip olur ..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.