PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CoiL over hakkında...

tapari75
05.08.11, 06:21
merhabalar arkadaşlar... 2005 model ford mondeo 2.0 tdci aracımıza spor yay takmıştım bi aralar... fakat babam kullanırken sorun oluyordu... şimdi coil over takıp istediğim zaman normal istediğim zaman basmak istiyorum aracı... internette bulamadım mondeonun orjinal coil overını. varmı bildiğiniz bu işle uğraşan birileri... veyada universal coil over olurmu?

not= coil overları usta yardımı olmadan kriko ve coil anahtarı ile kendim ayarını yapacağım...

son olarakta coil overın artısı eksisi nedir belirtirseniz sevinirim...

ozzi41
05.08.11, 09:22
İzmit sanayisinde CANTÜRK var çok ünlü kesinlikle onu tavsiye ederim.Yaptıran herkez çok memnun

06w201
05.08.11, 09:47
Merhaba İstanbulda Ford la ve süspansiyon sistemleriyle ilgili profosyenelleşmiş Oktaykan Power var int. sitelerini incelemeni ve danışmanı tavsiye ederim. www.oktaykanpower.com

tapari75
05.08.11, 20:23
cantürk ve namiştayn amortisör ile konuştum ama şüphe içerisindeyim halen... teşekkür ederim yarcımlarınız için...

cantürk amortisör diyorki; aracınıza uyumlu coil over var elimde 800tl fiyat isterim istediğin zamanda çıkarıp 600 tl ye satarız diyor... farklı markakalara uyumlu olduğunu söylüyor...

namiştayn amortisör diyorki; senin aracına özel coil over sistemi elimde mevcut 1200 tl diyor başka hiçbir araca uymaz sadece aynı kasa mondeoya uyar diyor... bu sistemin farklı markalara uyması sizcede saçma değilmi diyor?

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

tapari75
07.08.11, 02:46
düşünceleriniz için teşekkürler saygı değer üyelerimiz...!!!

melih92 kardeşime teşekkür ediyorum şahsım adına gidip gerekli araştırmaları yaptığı için... önümüzdeki hafta yanındayım kanka çok sağolasın...

Melih92
07.08.11, 20:21
rica ederim kanka ne demek.. faydalı olabildiysem ne mutlu bana..

Ahmet Saraçoğlu
07.08.11, 21:41
Benim bildiğim cantürkle na akraba (emin değilim ama) ,, tr de tekel olduklarından müşteriye göre fiyat şeklinde bi politika uyguluyolar , işine gelmiyosa yapma ,, şeklinde malesef...

Araç modeline özel coil getirtmen en sağlıklısı...çünkü iyi bi firma ise büyük arge çalışmaları sonucunda oluşturulan sistemler...nam olsun cantürk olsun ne kadar iyi yapabilirlerki ?(sağlamlık açısında değil , yol tutuş açısından...) , gerçi sağlamlıkla ilgili sorunlarda yaşayan arkadaşlarım oldu namla...
Ama aracına özel coil sistemi yoksa elin mahkum nam veya cantürk gibi bi firmaya...bu arada sonradan yapma coil sistemlerinde ayar mekanizması kaputu açar açmaz kuleden ulaşılmaz , aracı krikoya alıp tekeri en sağ veya sola çekip lastiğin aasından ayarlamak gerekir.bilginiz olsun.

Melih92
08.08.11, 00:10
Benim bildiğim cantürkle na akraba (emin değilim ama) ,, tr de tekel olduklarından müşteriye göre fiyat şeklinde bi politika uyguluyolar , işine gelmiyosa yapma ,, şeklinde malesef...

Araç modeline özel coil getirtmen en sağlıklısı...çünkü iyi bi firma ise büyük arge çalışmaları sonucunda oluşturulan sistemler...nam olsun cantürk olsun ne kadar iyi yapabilirlerki ?(sağlamlık açısında değil , yol tutuş açısından...) , gerçi sağlamlıkla ilgili sorunlarda yaşayan arkadaşlarım oldu namla...
Ama aracına özel coil sistemi yoksa elin mahkum nam veya cantürk gibi bi firmaya...bu arada sonradan yapma coil sistemlerinde ayar mekanizması kaputu açar açmaz kuleden ulaşılmaz , aracı krikoya alıp tekeri en sağ veya sola çekip lastiğin aasından ayarlamak gerekir.bilginiz olsun.

valla abi ben adamla konuştumda bana ister yaptır ister yaptırma gibi bi tavır sergilemedi kendisi. sistemindede 5cm den fazla düşürmezsen aracı ben ömür boyu malımın arkasındayım dedi.. hatta 5 cm den fazla düşürürsen bile sana yine elimden geldiğince yardımcı olurum dedi.. bana gayet samimi geldiler bilmiyorum. tabi yine bilgili olan sensin benden daha çok uğraşmışlıgın var böyle şeylerle...

mesafeler
08.08.11, 02:42
Nam yapıyor fakat elle tek tek ayarlamak çile oluyor. kw markasında aracınıza göre kitler var fakat fiyatları tuzlu. ama ph3 kit içerden hem sertliği hem yüksekliği ayarlı. bence dehşet yol tutar o kitle aracınız. 1699 euro görünüyor sitesinde. ph1 1199 euro.

tapari75
08.08.11, 21:55
bana 1.000 tl üzeri pahalı geliyor o yüzden nam ve cantürk kafama yatıyordu... ahmet abi kulelerden ayar yapıldığını bilmiyordum ama arkadaşımın accentinde var coiller krikoya kaldırıp direksiyonu çeviripte yapıyor onu biliyordum... şimdili coil over olayını askıya aldım... elektronik ürünlerim var elimde profesyonel bass sistemi falan... onları satıp üzerine birşeyler ekleyip pederinde desteği ile 4-5 liralık bir araba alabilirim kendime özel... bakalım hayırlısı... ne olacak...