Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes Benz Travego
http://img.fotoambar.com/img/00000/62f37f5c7a39029407ed8337ba43a9df.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/ec97ffeae33c65587fd90949da2f7f4e.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/989a39e03dc5bb625a7eb81b7960bc31.jpg
Motor Özellikleri + Performans
Silindir hacmi 15.930 cc
Tork 2100 Nm / 1080 dev/dak
Motor tipi OM 502 LA
Maksimum Güçü 476 PS DIN (350 kW) / 2000 dev/dak
Emisyon normu Euro III
Vites Kutusu Özellikleri
Şanzuman Mercedes-Benz GO 210 - 6/6.5, yağ soğutmalı
Vites adedi 6+1
Yürüyen Aksam
Frenler Ön ve arka aksta disk frenler, çift devreli, kuru basınçlı
EBS (Elektronik Fren Sistemi)
BA (Fren Destek Sistemi)
ESP (Elektronik Stabilite Sistemi)
ABS, ASR
Ön aks ZF RL 75 E, bağımsız askılı sistem. 2 hava körüğü, 2 amortisör, stabilizatör.
Arka aks MB HO6 / 1DCL(S) - 13, hidrolik olarak aktif kumanda edilir. 4 hava körüğü, 4 amortisör
Tahvil oranı 3.583
Direksiyon ZF 8098, hidrolik, yükseklik ve açı ayarlı
Park freni Basınçlı hava ile kumanda edilen, arka aksa etkili
Retarder VOITH R 115 E, şanzumana entegre
İlave aks ZF RL 75 A, 2 hava körüğü, 2 amortisör,stabilizatör
Ölçüler + Ağırlıklar
Dingil Aralığı 7.110 mm / 1.350 mm
Uzunluk 13.850 mm
Ön Uzantı 2.600 mm
Arka Uzantı 2.750 mm
Azami Yükseklik 3.970 mm
Genişlik 2.550 mm
Diğer Özellikler
Karoseri indirme kaldırma sistemi
Tempomat (hız sınırlayıcı ve sabitleyici)
Arka park sensörü
54+1+1 koltuklandırma, tüm koltuklarda ayak dayama yeri
Sürücü bölümü kliması
Hostes koltuğu solunda eşya dolabı
Orta kapı solunda sürücü yatma yeri
Elektrik kumandalı - rezistanslı sürücü camı
Acil durum için yedek ayna
Emniyet ana şalteri
Blaupunkt Professional Line audio sistem, radyo, kaset ve CD çalar
TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), önde ve ortada 15'' LCD monitör
Su ısıtıcılı ve buzdolaplı mutfak ünitesi
Torpidoda ilave buzdolabı
Acil çıkış olarak kullanabilen elektrik kumandalı havalandırma kapakları
Elektrik kumandalı, 2 parçalı ön cam perdesi
YENİLERİNDE İSE
http://img.fotoambar.com/img/00000/cc42908010a666be6e923cc0c2c864c9.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/dffc24b3d6824f1e1b42f7ac539aec13.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/7e60bb2948f6d3105562bcab527b9cf2.jpg
->acil durum freni destekli takip mesafesi kontrolü radarı (otobüs öndeki hareket halindeki bir araca tehlikelice yakalaştığı zaman otomatik olarak fren yapılıyor)
-> Setra Topclass'ta tanıştığımız, yeni "FCG" - Önden Darbe Korunma Sistemi.
-> İyileştirilen kokpit ergonomisi
-> Yeni 8 ileri yarı-otomatik "PowerShift" şanzıman
-> Yağmur/Far sensörleri
-> Viraj lambaları
Bütün hayalim şunlarda şoförlük yapmak ama bana ne kadar uzak aaaaahhh ah
w126 MB260SE
13.05.10, 12:59
Otobüslere aşığım...Orta okulda okuldan kaçar otobüs garına gider onları izlerdim :)
Tek İsteğim Travegoyla Salına Salına Gezmek sonrasında Yanlamak ESP off vardır Herhalde :) :) :)
ben bi kac kez surmustum otobus :)
bi 302 bide 304 muydu neydi ondan..
zevkli baya ama cok dikkat istiyor..
tir favorim :D
buarada tesekkurler paylasim icin..
Bende hastaydım bir ara sürüş çok zevkli...
Hatta abartıp E sınıfı ehliyet bile aldım :)
Otobüse bineceğim zaman hep 1-2 numarasını isterim ama bayan olmadığım için hep bi mazeret uydururlar vermezler :)
paylaşım için teşekkürler
otobüsteki favori koltuk numaram 3 tür abicim tam kordidorun başı ve gösterge panellerinin net gözüktüğü bir yer :) otobüsler güzel ama ağır ve büyük bize ters :)
otobüsteki favori koltuk numaram 3 tür abicim tam kordidorun başı ve gösterge panellerinin net gözüktüğü bir yer :) otobüsler güzel ama ağır ve büyük bize ters :)
ewet ve bir de şoförün aynayı gördüğü açıdan arkayı da izleyebilmek.:rolleyes:
Bide güzel hostes varsa o travegoyla yol bitmesin...
Askerde otobüs kullanmıştım çok zevkli...zengin olsam zevkine bi travego alır sürerdim :) . 403 lerle eski 303 lerdeki V8 lerin sesi çok harikadır..Retarderin sesine hasta olan kişilerde var :) şöför retarderi çekince vıınnnnnn diye bi ses gelir .. otobüleri çok sevsemde artık 4-5 saatlik yolculuklara bile tahammül edemiyorum.. git git bitmiyor..En iyisi uzun yolda kendi mercedesin abi..yapıştırıp gidecen :D
Askerde otobüs kullanmıştım çok zevkli...zengin olsam zevkine bi travego alır sürerdim :) . 403 lerle eski 303 lerdeki V8 lerin sesi çok harikadır..Retarderin sesine hasta olan kişilerde var :) şöför retarderi çekince vıınnnnnn diye bi ses gelir .. otobüleri çok sevsemde artık 4-5 saatlik yolculuklara bile tahammül edemiyorum.. git git bitmiyor..En iyisi uzun yolda kendi mercedesin abi..yapıştırıp gidecen :D
Yapıştırıp Gidecen :) :) :)
adamlar ne sollamalara giriyolar valla korku yok uçak gibi :D
teşekkürler..
son nesillerde ağırlık azaldı motorlar güçlendi. sollamalarda rampalarda artık banamısın demiyorlar. O403 ler ilk çıktığı dönem ankara çevre yolunda şoför 198 km/h yle radara girmişti ototbüsteki herkes kafayı yemişti. travegoları düşünemiyorum bile :o
Bende tek otobus meraklisi kendimi saniyorduma :))
hic kullanmadim ama cok yolculuk yaptim 3 numarali ayni sebeplerden favorimdir
403'lerin yolda suzulusune hastayim :)
Lojistik ve Turizim Şirketimiz de hem Tır hem Otobüs kullanıyorum, Mercedes Benz 0 403 Otobüs ile zaman zaman Kaptanları dinlendirmek adına direksiyona geçiyorum, çok zevkli ve güven veriyor, yukarıdaki Travego ise gerçek bir teknoloji harikası gerçekten, Yıl sonu bu Otobüsten filomuza katmayı planlıyoruz...
uzun yol kaptanlığı ahhh aahhh baba mesleğini hobi olarakta olsa gerçekleştiremedm. şu otobüslerle ne yola gidilir. bende oldu bitti o 403 hastasıyım euro 3 motor travego koltuklu olcak yolda verecen coşkuyu :D
avantgarde
14.07.10, 20:45
paylaşım için teşekkürler bende travego ları ve 0403 leri severim yakıt sarfiyatı hakkında bir biliginiz varmı
paylaşım için teşekkürler bende travego ları ve 0403 leri severim yakıt sarfiyatı hakkında bir biliginiz varmı
Yakıtta 100 Km de 25 Litre Diye duydum.
Silindir hacmi 15.930 cc
Motor tipi OM 502 LA
Emisyon normu Euro III
Vites Kutusu Özellikleri
Vites adedi 6+1
Yürüyen Aksam
BA (Fren Destek Sistemi)
ABS, ASR
Ön aks ZF RL 75 E, bağımsız askılı sistem. 2 hava körüğü, 2 amortisör, stabilizatör.
Arka aks MB HO6 / 1DCL(S) - 13, hidrolik olarak aktif kumanda edilir. 4 hava körüğü, 4 amortisör
Tahvil oranı 3.583
Ölçüler + Ağırlıklar
Uzunluk 13.850 mm
Ön Uzantı 2.600 mm
Arka Uzantı 2.750 mm
Azami Yükseklik 3.970 mm
Genişlik 2.550 mm
Diğer Özellikler
Arka park sensörü
Sürücü bölümü kliması
Emniyet ana şalteri
avantgarde
15.07.10, 12:46
tesekkur ederim:)
yakıt tüketimi 100/30 olması lazım.yani 1000km de 300 litre mazot yakar.=900tl eder.araç km de 90 krş yakar.bizim araçlar ortalama 20 krş yakıyor.
yakıt tüketimi 100/30 olması lazım.yani 1000km de 300 litre mazot yakar.=900tl eder.araç km de 90 krş yakar.bizim araçlar ortalama 20 krş yakıyor.
hocam km ye 90 kuruş safi mazot kullanınca, işin içine 10 numara yağ girince bizim araçlar seviyesine düşebilir rakamlar :D:D
Not : bu arada 15.930 cc mi oyoyoy :D
hocam km ye 90 kuruş safi mazot kullanınca, işin içine 10 numara yağ girince bizim araçlar seviyesine düşebilir rakamlar :D:D
:D :D :D
10 numara yağ kullananları görüyorum.trafik durdurmuyormu acaba bunları?adamın biri dizel clio ya koymuş geçende araba yanıyor zannettim.bi kara duman atıyor olmaz öyle birşey..
hocam görüğüm kadarı ile veterinersiniz.bende veteriner teknikerliği okuyorum.daha önce açıldımı bilmiyorum ama ufak bir konumu açsak sitenin bir kenarına evcil hayvan besleyen arkadaşlara sağlık konusunda ufak tefek faydamız dokunsa uygun olurmu acaba?
esinti0001
10.12.10, 04:47
son nesillerde ağırlık azaldı motorlar güçlendi. sollamalarda rampalarda artık banamısın demiyorlar. O403 ler ilk çıktığı dönem ankara çevre yolunda şoför 198 km/h yle radara girmişti ototbüsteki herkes kafayı yemişti. travegoları düşünemiyorum bile :o
otobusete favorım avrupa yapımı O 403 tur herseyıyle mukemmel otesı uretılmıs bır otobus
travegolar 125km/h dan yukarı cıkmazlar elektronık sıstem kesıyor hıcbır sey yapılmıyor
yıllarca otobuslerde calıstım guzel gunlerımde oldu kotu gunlerım de oldu cok kotu bır hastalık sıgara gıbı bagımlılık yapıyor bırakamıyorsun otobus kullandım ama araba kullanmak gıbı degıl ama cok zevklı bır sey sehır ıcı daha zevklı tıss tıss dıye uzun yol berbat otobusun dıreksıyorunda rabat gıbı oluyorsun ıstedıgın gıbı hareket edemıyorsun kesınlıkle cok dıkkat ıstıyor buyuk arac arkanızda 54 kısı aynı anda sızı ızlıyormus gıbı canları sıze emanet en son ınsanlarla ugrasmaktan bıktıgım ıcın otobusculuk ısını bıraktım
Paylaşım için teşekkurler ..hasta işi
Yakıt sarfiyatları V8 O 403'ler 1.300 TL , I6 O 403'ler 0.95 - 1 TL Safirler de 1 - 1.1 TL yakıyor. Hergün bunlara 2 kere biniyorum ezber oldu artık :)
burak280SE
18.12.10, 10:34
otobusete favorım avrupa yapımı O 403 tur herseyıyle mukemmel otesı uretılmıs bır otobus
travegolar 125km/h dan yukarı cıkmazlar elektronık sıstem kesıyor hıcbır sey yapılmıyor
[/SIZE][/COLOR][/I][/B]
+5481694169849844898189484
favarim 403 aga o yükseklik o en ufak tasın üstünden bile geçse tıslama sesleri vuuuuu süper ötesi
burak280SE
18.12.10, 10:35
Vallahi bu konuda en çok konuşabilecek bir kişi tanıyorum oda bluerank kardeşimizdir adam bizzat üretiminde bulunuyor :D
girsede anlatsa adam bizden çok forumu takip ediyor ama birşey yazmıyor :D
Vallahi bu konuda en çok konuşabilecek bir kişi tanıyorum oda bluerank kardeşimizdir adam bizzat üretiminde bulunuyor :D
girsede anlatsa adam bizden çok forumu takip ediyor ama birşey yazmıyor :D
Biladere söylüyorum yok böyle iyi diyor :D
otobus gerçekten çok zevkli askerde MAN (belediye otobüsü) personel servisi kullanırdım kullanmanın zevki ayrıda bide onu temiz tutmak var o öldürüyordu işte :D
Ben V8 0303 kullanıyorum.Yok böyle bişey...
Otobüs sürmeyi her zaman istemişimdir..Küçüklüğümde 302'lerin gözde olduğu dönemde bizlerde vardı.İçini temizlemekten bile sevk alırdım.:)
Otobüse bineceğim zaman hep 1-2 numarasını isterim ama bayan olmadığım için hep bi mazeret uydururlar vermezler :)
paylaşım için teşekkürler
Artık internet var, online bilette hiç bir bahaneleri olamaz, çünkü ellerinde değil.
gerçekten keyifli aletler yıllar önce pamukkale turizmde çalışmıştım. ozaman prenses, 304 ve 403 kullanma şansım olmuştu. O tıs tıs tan etkilenmeyen varmı aramızda:)
Starship Member
25.06.11, 00:49
Abi Prenses düz yolda sağa sola yatarak gidiyor yahu. :D
http://img.fotoambar.com/img/00000/62f37f5c7a39029407ed8337ba43a9df.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/ec97ffeae33c65587fd90949da2f7f4e.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/989a39e03dc5bb625a7eb81b7960bc31.jpg
Silindir hacmi 15.930 cc
Motor tipi OM 502 LA
Emisyon normu Euro III
Vites Kutusu Özellikleri
Vites adedi 6+1
Yürüyen Aksam
BA (Fren Destek Sistemi)
ABS, ASR
Tahvil oranı 3.583
Ölçüler + Ağırlıklar
Uzunluk 13.850 mm
Ön Uzantı 2.600 mm
Arka Uzantı 2.750 mm
Azami Yükseklik 3.970 mm
Genişlik 2.550 mm
Diğer Özellikler
Arka park sensörü
Sürücü bölümü kliması
Emniyet ana şalteri
YENİLERİNDE İSE
http://img.fotoambar.com/img/00000/cc42908010a666be6e923cc0c2c864c9.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/dffc24b3d6824f1e1b42f7ac539aec13.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/7e60bb2948f6d3105562bcab527b9cf2.jpg
->acil durum freni destekli takip mesafesi kontrolü radarı (otobüs öndeki hareket halindeki bir araca tehlikelice yakalaştığı zaman otomatik olarak fren yapılıyor)
-> Setra Topclass'ta tanıştığımız, yeni "FCG" - Önden Darbe Korunma Sistemi.
-> İyileştirilen kokpit ergonomisi
-> Yeni 8 ileri yarı-otomatik "PowerShift" şanzıman
-> Yağmur/Far sensörleri
-> Viraj lambaları
Paylaşım için teşekkürler , bende bir gün sürmek isterdim . Bu arada hoşuma gitmeyen tek nokta göğüs ahşabının rengi , daha koyu olmalıydı . :)
HAYALET KRAL
25.06.11, 12:35
harika süspansiyonları, içmekandaki ferahlığı ve yoldaki salına salına gitmeleri :) hele birde hafif tümsekli yolda tısss tısss tıssss sesleriiii :):) mercedes in taksilerine koysalarmış o havalı süper süspansiyonları nasıl olurdu acaba ?? :D zten geceleri zor kilitleyip eve çıkıyorum, öyle olursa yatmam uyumam valla 24 saat araba içerisinde olurum :)
Allah Travego ve Turısmo'nun iç dizaynını yapan adamı kahretsin emi. Veya Türkiye'deki firmalar mı siparişlerinde fazladan koltuk sığdırılmasını istiyorlar anlamıyorum. Geçen hafta İskenderundan İstanbula gittim ve dün gece döndüm. Giderken Temsa Safir ile gittim diz mesafesi ve koltuk arkalığı çok yüksekti yata yata gittim hiç yorulmadım neredeyse. Dün gece Turismo da resmen perişan oldum. Diz kapaklarım aşındı ve boynum ve sırtım tutuldu. Başımı geri yaslayamadım 14 saat boyunca. Boyum 186 cm. Boyu uzun olan insanlara uzun yolculuklar gerçekten eziyet oluyor.
Ben işim gereği hergün akşama kadar otobüslerle iç içeyim MAN kamyon ve Otobüs A.Ş. de ikinci el satıştayım
o yüzden her marka her model otobüsle akşama kadar uğraşıyoruz. ama otobüs ayrı bir dünya.
Starship Member
27.06.11, 14:50
Setra favorim ya, şu farları orj xenon sinyalleri LED olanlara bayılıyorum. Varan'da bu otobüslerden var yolculuk çok keyifli.
Adamlar sürücü kokpitini sanki otomobil kokpiti gibi dizayn etmişler.
İstediğin herşeye hemenn ulaşabiliyorsun.
Ne kadar da imrendirici.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.