Orijinalini görmek için tıklayınız : motor sağır kalmış olayı doğrumu hurafemi
98 e 200 araç w 210 aracın gaz yememesi ile ilgili araç mercedes servisinden yeni çıktı baskı balata değişmedik filtre bakılmadık yanı kalmadı yani problem yok onlara göre aynı aracın 96 modeli var bu araç 335 km de sadece uzun yolda kullanılmış.araç rolantide çalışır iken gaza dokunur dokunmaz çok güzel devirleniyor.98 olan 140 km yi şehir içinde yapmış 60-70 arası 2000 devir çıvarı makan aracı olarak kullanılmış dur kalk çok yapmış benim esas sorum da bu iki araç ta aynı motor biri uzun yol yapmış diğeri şehir içinde binilmiş iki sefer carbon clear yaptırdım biraz fayda etti ama yinede diğerine benzemiyor.benim esas sorum şehir içinde binilmiş aracın kurum tutma olayı olurmu yüksek devir görmemiş araç sağırmı kalır mı ikisi arasında gerçekten fark var sorun yok denilmediği halde fark var bunun sebebi ne olabilir.bilgisi olan paylaşsın lütfen
uzun yolda yüksek vites ,yüksek devir kullanın hiçbirşeyi kalmaz.örneğin 4.vites yüklenin gitsin.tabi alıştırarak.
Sağır kalma hadisesi bizim o yörede çok kullanılır ve doğrudur...
Aracı nefes aldırarak ve hava filtresini devamlı temiz kullanarak binersen takribi 10000 km sonra kendini açar..
uzun yola cık filtreyi sök ve kökle. Son hız yavaş yavaş artacaktır. Ara sıra vites küçült sonra yine kökle. Hiçbişe olmaz merak etme
uzun yola cık filtreyi sök ve kökle. Son hız yavaş yavaş artacaktır. Ara sıra vites küçült sonra yine kökle. Hiçbişe olmaz merak etme
Mesut saçmalama istersen..
Filtresiz araç kullanılmaz.Toz toprak nereye gidecek..
uğur abi otobanda filtreye ne hacet. Motor biraz hava alsın arada. Ayrıca otobanda toprak ne gezerki:) uğur abi bir dene faydasını gör ciddiyim. Hem az yakıyor.
uğur abi otobanda filtreye ne hacet. Motor biraz hava alsın arada. Ayrıca otobanda toprak ne gezerki:) uğur abi bir dene faydasını gör ciddiyim. Hem az yakıyor.
Ben o işi daha önce yaptım Mesutcuğum.Evet çekiş falan güzel ama ben parizien denen hatun çorabı takmıştım filtre kazanının ağzına...
O olmadan olmaz çünki otobandada toz toprak var gözle görülmeyen ve çok zararlı.
Sağır bir aracı hepten sağır etmek olur..
Sağır Kalma Durumu Doğrudur.
Büyük Vitesden Küçüğe Doğru Bişey Yok Bence. Devir Devirdir.
Sen Motora Yükleneceksin. Büyük Viteslerde motorla alakası yok orda devreye Şanzıman ve Defransiyel giriyo.
yani Küçük Viteslerde de Yüksek Devirlerde Kullanabilirsin.
Şöyle bir Durum var. Otobana Çıkıp Uzun Yolda Basabilirsin. Ama bir Anda Açılacak dire Bişeyde Yok. Biraz Yüksek Devirlerde Kullanman Gerekecek ve Benzinde Kullanırsan Daha iyi olur.
ben zaten vites küçült derken yavaşla demek istedim. galiba yanlış anlaşılmış. ayrıca adana mersin arası araba açtık sıfır kmydi ama :D :D :D . ibre önce 160 falandı basa basa en son dayandı 180e. :D . not : araç 2009 nissan skystar
imkaniniz varsa otoban yada cevreyolu tarzi yollarda 4. veya 5. viteste falan devirli ve uzun sureli kullanin duzelecektir..
sehir icindede devirli kullanmak zamanla olumlu sonuc verir fakat sehir ici kullanirken surat fazla olmadigi icin belki bir ihtimal hararete sebebiyet verebilir, dikkatli olmak gerek..
bizim aracta 1991de babam tarafindan van'dan satin alindiginda hem uzun yillar yatmis hemde motor baya baya sagirmis..
peder bey gelirken ne kadar yuklendiysem 90 zor dedirdim, ankaraya yaklastigimda 100der gibi olmustu diyor :)
bunun gibi..
bi iki ayda duzelmisti bizimki..
imkaniniz varsa otoban yada cevreyolu tarzi yollarda 4. veya 5. viteste falan devirli ve uzun sureli kullanin duzelecektir..
sehir icindede devirli kullanmak zamanla olumlu sonuc verir fakat sehir ici kullanirken surat fazla olmadigi icin belki bir ihtimal hararete sebebiyet verebilir, dikkatli olmak gerek..
bizim aracta 1991de babam tarafindan van'dan satin alindiginda hem uzun yillar yatmis hemde motor baya baya sagirmis..
peder bey gelirken ne kadar yuklendiysem 90 zor dedirdim, ankaraya yaklastigimda 100der gibi olmustu diyor :)
bunun gibi..
bi iki ayda duzelmisti bizimki..
öyle Kolay Kolay Hararet Yaptıramaz o arabalara...
Çook nadir Contayı yakar Çook nadir. Klimayı falan açıp sıkıştırmaya kalkarsa bilmem artık... :)
öyle Kolay Kolay Hararet Yaptıramaz o arabalara...
Çook nadir Contayı yakar Çook nadir. Klimayı falan açıp sıkıştırmaya kalkarsa bilmem artık... :)
ihtimal ihtimaldir :)
bizden uyarmasi sadece :)
yoksa benimde guvenim yuksek hararet konusunda mercedese ama bilinmez yinede..
arkadaşlar konu hakkında gerekli yorumları yapmışlar fakat sorunu olan üyemiz konulara vakıf olamadı heralde halen daha... yüksek devirlerde uzun km ler aracınızı normal seyrine geri döndürecektir...
w126 MB260SE
07.05.10, 21:20
Tapa gaz....
Yada Şöyle Bişey Yapalım Deponu Doldur.
Anahtar Teslim Sağırlığı Açarız .. Her Türlü Akar Giderrr... Yeterki W210 ' a Marş Yapıyım :D :D :D :D
Yada Şöyle Bişey Yapalım Deponu Doldur.
Anahtar Teslim Sağırlığı Açarız .. Her Türlü Akar Giderrr... Yeterki W210 ' a Marş Yapıyım :D :D :D :D
ede kızmasın sana...
ede kızmasın sana...
eee Tabiki Biraz Kıskançlık Olacaktır :)
Tapagaz +1
Arabanın gidişi yerine geldi. :D
98 e 200 araç w 210 aracın gaz yememesi ile ilgili araç mercedes servisinden yeni çıktı baskı balata değişmedik filtre bakılmadık yanı kalmadı yani problem yok onlara göre aynı aracın 96 modeli var bu araç 335 km de sadece uzun yolda kullanılmış.araç rolantide çalışır iken gaza dokunur dokunmaz çok güzel devirleniyor.98 olan 140 km yi şehir içinde yapmış 60-70 arası 2000 devir çıvarı makan aracı olarak kullanılmış dur kalk çok yapmış benim esas sorum da bu iki araç ta aynı motor biri uzun yol yapmış diğeri şehir içinde binilmiş iki sefer carbon clear yaptırdım biraz fayda etti ama yinede diğerine benzemiyor.benim esas sorum şehir içinde binilmiş aracın kurum tutma olayı olurmu yüksek devir görmemiş araç sağırmı kalır mı ikisi arasında gerçekten fark var sorun yok denilmediği halde fark var bunun sebebi ne olabilir.bilgisi olan paylaşsın lütfen
Hocam Denizli-Sarayköy arasında motoru açtırabilirsin. Sarayköye giderken radarlardan sonra bas o yol elverişli 180-190a kadar çıkılır (bizzat denedim). Bu şekilde denemelerden sonra gün geçtikçe arabanın istediğiniz kıvama geldiğini göreceksiniz. Eğer şehir dışına pek çıkmıyorsanız 3-4 ayda bir bu şekilde bir git-gel yaparsanız hiç sorun olmaz
benzin katkı maddelerınınde faydası oluyor.daha önceki aracımda 98 oktan benzin vede oktan arttırıcı kullandım.araç açıldı.
maksimum motor devrinin yarısı kadar olacak şekilde yüksek hızda kullanıldığı taktirde motorun ömrü her zaman uzun olur. egzost sistemindeki oluşan kurumu belli bir zaman sonra atar. uzun yola giden araçların motorları her zaman daha çok km yaparlar.
hava filtresiz motor çalıştırılmaz. oraya giden herhangi bir sinek bile sübap a denk gelirse sübap tam kapanmaz aracın kompresörü düşer. yanma odası sıkıştırma oranını yakalayamaz. araç çekişten düşer. subap olayı ciddi bir iştir. kaçırması verimli yanmayı etkiler. araç çekişini etkiler.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.