Orijinalini görmek için tıklayınız : 1980 W123 200D Günlüğü
Merhaba,
Sevgili Günlük,
Cuma günü İlter'İn gazına gelip fotoğraftan görüp satın aldığım Mavilim en sonunda elime geçti. İlk anda arabayı getiren abimin "bunu hemen satıyorsun, direksiyonunda boşluk var" demesiyle moralim çok bozuldu, itiraf edeyim. Üstüne bir de eski koltuğun konforsuz oturuş pozisyonu eklendi, teybi var zannıyla aldığım arabadan teyp çıkmadı, heyecandan kilometre bile sormamışız araba 570,000 kilometrede çıktı... Hasılı kelâm ilk gecemiz tatsız geçti Mavilim'le...
Ertesi sabah çoluk çocuk arabanın yanına indik, 4 yaşındaki oğlumla eşim arabayı pek bir sevdi, oğlan zaten telefonda herkese "Mercedes'imiz geldi" diyormuş... Ailemi geride bırakıp, Dünyanın etrafını 14 kez dolaşmış sevgilimle beraber Çekmeköy'den Gebze'ye yola çıktık...
Titrek sevgilim otobanda ağır ağır hızlanırken "hayatım bende ibre 160 ama sen istersen 130'dan sonrasını zorlama" dedi, ben de anladım... Zaten 100+ civarında kapılardan giren rüzgarın sesi motorun sesini bile boğuyordu...
Ofiste bir heyecan dalgası yarattı Mavilim, herkes inip bir göz attı... Ama sevgilim bu ilgiden bunalmış olmalı ki akşam çalışmamakta direndi; akü dolu görünüyor ama marş motorunda tık yok, gerçekten tık yok.. ""Kömür bitmiştir" dedik, risk alıp vurdurduk... Zorlandı ama çalıştı... Eve döndük küs küs...
GKK: Gönül Kaçanı Kovalar... Akşam suratımı asınca sabah ikiletmedi çalışırken. Ofise kadar geldik yine, ama tadımız yok...
Bugün motoru açtık, inceledik arkadaşlarla... Bizim memleketteki kayıkların Pancar Motorlarına benziyor, gayet basit... Gerçi boşta bir iki kablo var ama olsun, zamanla su akar yatağını bulur. Ek olarak hava filtresinden motora giden hortum gevşeyip yerinde çıkmış, Mavilim kim bilir ne zamandır kirli hava soluyor, onu yerine taktım...
Boştaki kabloların biri eski sahibinin "jikle" dediği küçük mandala bağlı ama motorda nereye takılacağını çözemedim... Jiklesiz de idare ederiz biz, ayağımla gaza basıp aynı işi görüyorum sabahları...
Direksiyonda 35-40 derecelik bir boşluk var, eski sahibi vidayı sıkmış zaten... Sanırım direksiyon kutusunu değiştirmek zorunda kalacağız, Cumartesi Mavilim'le Maslak Sanayii...
Böyle işte, zaman geçtikçe yeni maceralarımızı ekleyeceğim... Ve inşallah fotoğrafları da...
W124 200D'yi bilenler bilir, bilmeyenlere şöyle söyleyeyim: ilk arabam 6 yaşında bir BMW320 idi, sonra yine altı yaşında A4 1.8, sonra Toyota Carina 2.0... Şirket durumundan dolayı hacizli pek çok araba geldi geçti elimizden, her biri ile ahkam doğrayacak kadar kilometre yaptık... Garajımda 1990 Jaguar Daimler, cebimde şirketin Toyota Corolla 1,4 aanahtarı var. Ama ciddiyim mesai bitse de Mavilim'le sağ şeritten aheste aheste otobana aksam diye sabırsızlanıyorum 4. viteste... Hayatımı dünya malına bağlanmamaya adamış biriyim ama bir Canon A-1 fotoğraf makineme zaafım vardı, şimdi bir kuma geliyor üstüne...
Canon A-1'in de 30 yaş civarı olduğunu söylemiş miydim???
farukcagsak
06.05.10, 13:27
bu gunlugu bos bırakmayın hergun yazın buyuk bir keyif aldım okurken arızası sıkıntısı uzmesin sizi yavas yavas eksigini gedigini toparlarsınız inş.
farukcagsak
06.05.10, 13:28
birde benim evim cekmekoyde iş yerim gebzede siz çekmekoyden gebzeye neden geldiniz?
ev-iş yerlerimiz yakın mı yoksa?
Bende keyif aldım okurken, takip edeceğim hergün.
Bu arada bende ümraniyede oturuyorum ve çalıştığım yer gebzede...
Gebzeliler çoğalıyoruz...
birde benim evim cekmekoyde iş yerim gebzede siz çekmekoyden gebzeye neden geldiniz?
Evim Madenler Durağı civarında, işyerim Gebze Organize Sanayii'de: GOSB...
Seyahatte değilsem her gün ev-iş toplam 80 km. Servisle gidip geliyordum normalde ama servis güzergahı değişince her sabah içim dışıma çıkmaya başladı. 200D'ye güvenip servisten çıkayım mı diye düşünmüyor değilim...
Sizler neredesiniz?
çok hoş yazmışsınız. Teşekkürler. Sorunlar aşılır çözülür yenisi takılır hiç sorun değil..
Güle Güle Binin Mavilinize
elleriniz dert görmesin,sizin mavilinin derdi şu :) en başta yardırgar gözle bakınca garibim ister istemez size gönül koymuş :) haliyle al sana der misali iş çıkışında biraz nazlanmış,bunda maviliye her ne kadar mavi de olsa yıldızından dolayı deymiş olan nazarı unutmamak lazım :) işin şakası bi yana sevdası oldugum mercedesin umarım size de bana yaşattıgı gibi en güzel şekilde anılarla ve yolculuklarla tadını aldırır; kat kat zevkine varırsınız :) yeni yazılarınızla bekliyoruz...
tüm üyelerimiz için nazar duası ;
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا""
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ
çok güzel olmuş ama mavilinize biraz bakın aksatmatın suyunu yemeğini o sizi asla bırakmaz yolda :)
farukcagsak
06.05.10, 21:03
Bende keyif aldım okurken, takip edeceğim hergün.
Bu arada bende ümraniyede oturuyorum ve çalıştığım yer gebzede...
Evim Madenler Durağı civarında, işyerim Gebze Organize Sanayii'de: GOSB...
Seyahatte değilsem her gün ev-iş toplam 80 km. Servisle gidip geliyordum normalde ama servis güzergahı değişince her sabah içim dışıma çıkmaya başladı. 200D'ye güvenip servisten çıkayım mı diye düşünmüyor değilim...
Sizler neredesiniz?
:) üçümüz de aynı yolu cekiyoruz kısmete bak benim evde sezin kolejinin yanında çekmekoyde, iş yeri e5 üzeri gebze poli spotçular çarşısında.
inş. en kısa zamanda bulusup tanısalım.
" Bugün motoru açtık, inceledik arkadaşlarla... Bizim memleketteki kayıkların Pancar Motorlarına benziyor, gayet basit... Gerçi boşta bir iki kablo var ama olsun, zamanla su akar yatağını bulur. "
bu cumleye bittim gercektende cok hosuma gitti :)
hocam inanin mercedesin diesellerine alisinca o kadar tatli geliyorki insana anlatamam..
zamanla mubtelasi olacaginizdan eminim..
ilerde motor isleri bittikten sonra goreceksinizki uzun yillar tik demeden calisacaktir..
kazasiz belasiz cezasiz..
ayrica yazim tarziniz cok hos, devamini bende bekliyorum..
yazım tarzınız tam benlik çok keyifli arabanız hayırlı olsun
:) üçümüz de aynı yolu cekiyoruz kısmete bak benim evde sezin kolejinin yanında çekmekoyde, iş yeri e5 üzeri gebze poli spotçular çarşısında.
inş. en kısa zamanda bulusup tanısalım.
İnşaallah tanışırız kısa zamanda, bende gebze çayırovada çalışıyorum. Hergün kelle koltukta tem'i kullanıyoruz.
bunun neresi komik. Bence o haliyle o araca binmeyin. Azrail bagajda olabilir.:)
Sevgili Günlük,
Dün Mavilim'le Maslak Sanayii'e gittik. Maslak Sanayii'de tek tanıdığımız var: Kaportacı Yusuf Usta; uzmanlığı BMW ama kaportacının hasıdır. Yusuf Usta uzaktan bizi gördü, iki saniye içinde suratı bir asıldı... Bu ifadeyi en son 10 sene evvel ben yurtdışında iken kuzene bir haftalığına verdiğim 320 ile içeri girerken görmüştüm: "kim vurdu lan bu arabayı" dediydi o gün Yusuf Usta... "Ne vuruğu usta, kaza maza yok" dedik ama dinletemedik. Kuzeni sıkıştırınca iş ortaya çıktı: meğer kuzen arabayı çarpmış, acele ile Bostancı Sanayii'de toplatmış... ama Yusuf Usta'dan kaçar mı?
Neyse, uzatmayalım... Yusuf Usta benim Mavili'den hoşlanmadı, kaportası çok özensiz toplanmış... "Olsun" dedim, "ben iç güzelliğe önem veririm..." Kaportacı Yusuf Usta beni Mercedesçi Yusuf Usta'ya gönderdi, direksiyon boşluğunu sormak için. "Tamiri yok, kutuyu da bulmak zor" dedi... Kilis'te bir çıkmacısı varmış, ona telefon açtı, onda da yokmuş. Bir başkası "Ankara'da 400TL'ye satıyorlar" dedi...
Tatsız geri döndük. Kendimi ailesinin istemediği kızı seven genç gibi hissediyorum: birader karşı, ustam karşı... Bir tek 4 yaşındaki oğlum seviyor Maviliyi...
Benim oğlandaki zevk hiç birinizde yok ulan!!!
Sevgili Günlük,
Dün Mavilim'le Maslak Sanayii'e gittik. Maslak Sanayii'de tek tanıdığımız var: Kaportacı Yusuf Usta; uzmanlığı BMW ama kaportacının hasıdır. Yusuf Usta uzaktan bizi gördü, iki saniye içinde suratı bir asıldı... Bu ifadeyi en son 10 sene evvel ben yurtdışında iken kuzene bir haftalığına verdiğim 320 ile içeri girerken görmüştüm: "kim vurdu lan bu arabayı" dediydi o gün Yusuf Usta... "Ne vuruğu usta, kaza maza yok" dedik ama dinletemedik. Kuzeni sıkıştırınca iş ortaya çıktı: meğer kuzen arabayı çarpmış, acele ile Bostancı Sanayii'de toplatmış... ama Yusuf Usta'dan kaçar mı?
Neyse, uzatmayalım... Yusuf Usta benim Mavili'den hoşlanmadı, kaportası çok özensiz toplanmış... "Olsun" dedim, "ben iç güzelliğe önem veririm..." Kaportacı Yusuf Usta beni Mercedesçi Yusuf Usta'ya gönderdi, direksiyon boşluğunu sormak için. "Tamiri yok, kutuyu da bulmak zor" dedi... Kilis'te bir çıkmacısı varmış, ona telefon açtı, onda da yokmuş. Bir başkası "Ankara'da 400TL'ye satıyorlar" dedi...
Tatsız geri döndük. Kendimi ailesinin istemediği kızı seven genç gibi hissediyorum: birader karşı, ustam karşı... Bir tek 4 yaşındaki oğlum seviyor Maviliyi...
Benim oğlandaki zevk hiç birinizde yok ulan!!!
senin oğlan işin tadını biliyor abi :) aferin kerataya :) mavilinin resimleri nerde abi hala ? benm de bi mavilim var aşığım ona :)
Senin oğlan tam adam olacak çocuk işte!
Mavilinin resimlerini dört gözle bekliyoruz...
muratmercedes
09.05.10, 14:31
123 kasalar emektar araclardır.bakımlarını zamanlı yaptır.yol yapmak keyif verir.
oğlan harbiden ağzının tadını biliyo senin aga :)
Ali Bey ilandaki firma ile alakam yoktur. Nette gördüm paylaşayım istedim. Hem 200 lira hemde garantili buradan temin edip işini görebilirsin diye düşünüyorum...
http://www.sahibinden.com/mercedes_w115_w123_w202_w124_w124_hidrolik_direksi yon_kutulari-47WQQaXQQ20249827WQQpXQQdisplayitem
Bu ilanın süresi dolmuş ama favorilerimde olduğundan diğer ilanlarından telefonunu buldum.
Firma yetkilisi: Yiğit Furkan Gülez
Telefonları: +90-232-4868916
+90-554-2264656
w126 MB260SE
09.05.10, 23:45
Gerçekten çok güzel bir günlük defteri olmuş...Okurken çok keyif aldım ayrıca okurkende bi anda yazdıklarınızı yaşadım gözümde canlandı hepsi...Araç toparlanır...Yağına yakıtına suyuna bakın yolda bırakmaz....Günlüğün devamını bekliyorum...
Eveeett...
Araba muayeneden geçmedi; geçmezmiş de kolay kolay...
Park lambaları çok solukmuş, direksiyondaki boşluk giderilmeliymiş, bijonları bilmem ne olmuş... Birader telefonda "buda mı gol değil değil hakim bey" modundaydı, "ben sana alma bu arabayı demiştim..."
Halbuki ilk 500 kilometremi yapmış, ilk depomu bitirmiş, Mavilim'in 25 kuruş yaktığını öğrenmiş, dünkü Trabzonspor maçına Mavilimle gidip coşmuştum...
Ulan bu memlekette direksiyonda boşluk olan tek 123 benimki mi? Millet internetten yeni muayeneli satıyor arabaları!.. Ne yapayım ben şimdi Mavili'yi, bacakları kırık at misali vurayım mı?
Bırakmış olmasaydım ne vururdum şimdi sarma cigaranın gözüne...
Not: "bu da mı gol değil hakim bey" videosu için:
http://www.dailymotion.com/video/x85p1z_bu-da-my-gol-deyil-hakim-bey-y_shortfilms
Hani kötü adam kazanır da insan sinirden kudurur ya?
İşte öyle...
bijonlarla parklar mesele değil de boşluğu bişiyler yapman lazım kolaygelsin
adanada olsan ben 30 tl ye hallettirirdim muayene işini....
Hani kötü adam kazanır da insan sinirden kudurur ya?
İşte öyle...
Dostum attığım ilana baktın mı? 200 TL diyorlar. Ara belki indirimde yaparlar. En azından 1 sene garantisi bile var...
Dostum attığım ilana baktın mı? 200 TL diyorlar. Ara belki indirimde yaparlar. En azından 1 sene garantisi bile var...
Selamlar,
Evet arkadaşla görüştüm, sinirden teşekkür etmeyi unuttum size de...
Arkadaş "önce temiz bir çıkma bulup onu tamir edeceğim" dedi. Bakacak inşallah. Hayırlısı...
adanada olsan ben 30 tl ye hallettirirdim muayene işini....
:P
Ne deyim bilemedim. Sağolun...
:P
Ne deyim bilemedim. Sağolun...
yanlış anlama parayı ben almıyorum :D :D :D :D adamlar istiyor :D :D walla benden bile alıyorlar :) :)
maviliye biraz masraf edin siz dahada sorun çıkarmaz size o direksyondaki boşluğuda umarım en kısa ucuz ve garantili bi yolla halledersiniz...
günlüğünüze ilk defa bakıyorum gerçekten güzel bir paylaşım olmuş...
ben eski arabanın derdi bitmez kanaatindeyim diyeceksinizki sizin aracınız çokmu yeni sanki 92 model fakat benim şahsi seçimim değildi babamın zoruyla aldık aracı... sonuçta yılların vermiş olduğu yorgunluk aşınmışlık yıpranmışlık var zamanla hepsi yenilenmek revizyon edilmek istiyor size 123 e yapacağınız işlerde kolay gelsin diyorum görüşmek üzere hoşçakalın...
bu arada UGUR, FARUKCAGSAK, TAPARİ75, 3 kişi gebzedeyiz müsait olduğunuz bir zamanda görüşebilir tanışabiliriz...
w126 MB260SE
11.05.10, 22:20
Direksiyon Boşluğu muayeneden geçmiyorsa ZMS ile çok işimiz var demektir... :(
Sevgili Günlük,
21 gün oldu Mavili'nin satışını bile alamadık; "sistem" gelmiyor notere bir türlü, gelemiyor. O gelene kadar eski sahibinin verdiği vekaletin süresi bitti. Yeni vekalet geldi, benim vekalette adres Anadolu yakası olduğu için plaka değişimini yapamadı muameleci... Satış bitmediği için sigorta yapamıyormuşuz, sigorta olmayınca muayeneye gidemiyoruz tekrardan... (KArtal Sanayi'den biri "gerekirse çıkma filan halledip geçecek hale getiririz" dedi, ona güveniyoruz...)
Onun evvelinde çıkma direksiyon kutusu için yaptığım yaklaşık 11 görüşmeden sonuç alamadım, taa Kilis'i bile aradım... Bu adam Kartal'da işimizi gördü gördü, yoksa Mavili'yi müzemin ilk parçası olarak saklayacağım...
Ek olarak bana bu arabayı satan arkadaşa sesleniyorum buradan: "Ey kardeşim, bana herhangi bir anahtarla açılan bir arabayı bunu bildirmeden satarken ne düşünüyordun?" MAvilim "gel ne olursan ol yine gel" diyen bir otomobil, denemedim ama sanırım çay kaşığı ile de açılabiliyor.
Eski sahibi ile görüştüm, dedi ki "motoru 1500km evvel yaptırdım, 5000'e gelince supbap ayarı ile mazot ayarı yapılacak" İyi dedim... Dedim de birader motoru yapana kadar şu kilitleri yaptırsaydın ya? Neyse, bu da bana ders olsun. İnternettenn görüp ayakkabı bile almıyorum ama araba aldım; süper...
Sözlerime burada son verirkene Onur Kıvrak'ın alnından öpmeyi bir borç biliyorum. 5 Mayıs 96'da staddaydım, içim öylesine boşaldı ki o gün yıllarca yeşil çim korkusundnan pikniğe bile gidemediydim... Seneye şampiyonluk da nasip olur inşallah...
Sevgili Günlük,
21 gün oldu Mavili'nin satışını bile alamadık; "sistem" gelmiyor notere bir türlü, gelemiyor. O gelene kadar eski sahibinin verdiği vekaletin süresi bitti. Yeni vekalet geldi, benim vekalette adres Anadolu yakası olduğu için plaka değişimini yapamadı muameleci... Satış bitmediği için sigorta yapamıyormuşuz, sigorta olmayınca muayeneye gidemiyoruz tekrardan... (KArtal Sanayi'den biri "gerekirse çıkma filan halledip geçecek hale getiririz" dedi, ona güveniyoruz...)
Onun evvelinde çıkma direksiyon kutusu için yaptığım yaklaşık 11 görüşmeden sonuç alamadım, taa Kilis'i bile aradım... Bu adam Kartal'da işimizi gördü gördü, yoksa Mavili'yi müzemin ilk parçası olarak saklayacağım...
Ek olarak bana bu arabayı satan arkadaşa sesleniyorum buradan: "Ey kardeşim, bana herhangi bir anahtarla açılan bir arabayı bunu bildirmeden satarken ne düşünüyordun?" MAvilim "gel ne olursan ol yine gel" diyen bir otomobil, denemedim ama sanırım çay kaşığı ile de açılabiliyor.
Eski sahibi ile görüştüm, dedi ki "motoru 1500km evvel yaptırdım, 5000'e gelince supbap ayarı ile mazot ayarı yapılacak" İyi dedim... Dedim de birader motoru yapana kadar şu kilitleri yaptırsaydın ya? Neyse, bu da bana ders olsun. İnternettenn görüp ayakkabı bile almıyorum ama araba aldım; süper...
Sözlerime burada son verirkene Onur Kıvrak'ın alnından öpmeyi bir borç biliyorum. 5 Mayıs 96'da staddaydım, içim öylesine boşaldı ki o gün yıllarca yeşil çim korkusundnan pikniğe bile gidemediydim... Seneye şampiyonluk da nasip olur inşallah...
günlük süper devam ediyo ama mavili sabırları sınıyo biraz sanırım :) ayrıca (adres Anadolu yakası olduğu için plaka değişimini yapamadı muameleci... ) demişssiniz plaka değişimi kalkmadımı kalktı diye biliyorum :confused:
plaka değişimi kalktı faruk abi ama şöyleki uygulaması şu anda yapılıyormu bilmiyordumda yapılmasa bile ben arabayı eskişehirden aldım mesela kocaelide 26 plaka ilemi gezicez :)
plaka değişimi kalktı faruk abi ama şöyleki uygulaması şu anda yapılıyormu bilmiyordumda yapılmasa bile ben arabayı eskişehirden aldım mesela kocaelide 26 plaka ilemi gezicez :)
o yönden çok kötü oldu zaten...
ben vandan araba alsam o plakaylamı gezicem ordan bi araba buldumda :D:D
Plaka değişimi 1 Mayıs'ta bir genelge ile kalktı, 7 Mayıs'ta başka bir genelge ile geri geldi. Şu anda plaka değişimi eskisi gibi yapılabiliyor. Yani o kural sadece bir haftalığına geçerliydi, yeni aldığınız bir aracın plakasını sorunsuzca değiştirebilirsiniz...
Ha bizim Mavilininki değişemiyor bir türlü ama ters giden tek işi plaka değil zati...
Plaka değişimi 1 Mayıs'ta bir genelge ile kalktı, 7 Mayıs'ta başka bir genelge ile geri geldi. Şu anda plaka değişimi eskisi gibi yapılabiliyor. Yani o kural sadece bir haftalığına geçerliydi, yeni aldığınız bir aracın plakasını sorunsuzca değiştirebilirsiniz...
Ha bizim Mavilininki değişemiyor bir türlü ama ters giden tek işi plaka değil zati...
moralinizi bozmak istemem ama eski arabanın derdi kederi bitmek bilmiyor hocam gamsız olupta binersen sorun yok ama benim gibi yok şurasını yok burasını yaptırayım dersen altından kalkılmaz bir hal alıyor işler... Ama şansınız varki böyle bir forum var size yardımcı olabilecek...
bu işe sevindim doğrusu :D:D
Günlük çok güzel ama okurken sizin yerinize kendimi koyduğunda üzülüyorum çok şükürki benim laci beni çokta üzmuyor ama satılınca bende üzülcem hemde çok :(
ben bu günlükleri ilk defa okuyorum ve çok hoşuma gitti çok şey kaçırmışım:( abicim takma kafana her şey halledilir önemli olan sabretmek her şey tek tek yoluna girer. günlüklerinin devamını sabırsızlıkla bekliyorum:)
Günlüğünüz çok hoş tebrik ederim. Aslında başlangıç hikayemiz biraz benziyor. Ben de arabayı internette beyenip. Babama baktırdım. "Fena değil "cevabı gelince de hemen parayı yollayıp. Arabayı aldırdım.Sizin ki gibi akrabalarım,arkadaşlarım, eşim dostum 84 model bir araba almama güldüler umrumda olmadı.Kendim bursalıyım fakat Şırnak ta öğretmenim. Apar topar bursaya,arabayı getirmeye gittim. Evin önündeki ilk karşılaşma heyecanlıydı. Bir kaç gün içinde yola çıktım ve inanın Bursa-Şırnak arası tık demeden getirdi. 1600km üzerinde yol yaptım maşallah saat gibi çalıştı.Adana-Urfa otobanında bir kaç kez lastik patlattım okadar sebebi de ; cantlardaki yamukluktan dolayı tubless lastik içine şamrel koyulmuş lastik şamreli ısırınca lastik biir kaç kez patladı . O da orjinal mercedes cantı olsaydı emin ki olmazdı. Düzelttirdim sorunsuz biniyorum mühteşem bir keyif.
Günlüğünüz çok hoş tebrik ederim. Aslında başlangıç hikayemiz biraz benziyor. Ben de arabayı internette beyenip. Babama baktırdım. "Fena değil "cevabı gelince de hemen parayı yollayıp. Arabayı aldırdım.Sizin ki gibi akrabalarım,arkadaşlarım, eşim dostum 84 model bir araba almama güldüler umrumda olmadı.Kendim bursalıyım fakat Şırnak ta öğretmenim. Apar topar bursaya,arabayı getirmeye gittim. Evin önündeki ilk karşılaşma heyecanlıydı. Bir kaç gün içinde yola çıktım ve inanın Bursa-Şırnak arası tık demeden getirdi. 1600km üzerinde yol yaptım maşallah saat gibi çalıştı.Adana-Urfa otobanında bir kaç kez lastik patlattım okadar sebebi de ; cantlardaki yamukluktan dolayı tubless lastik içine şamrel koyulmuş lastik şamreli ısırınca lastik biir kaç kez patladı . O da orjinal mercedes cantı olsaydı emin ki olmazdı. Düzelttirdim sorunsuz biniyorum mühteşem bir keyif.
sizde kendinizi tanıtıp yıldızınızın resimlerini paylaşırsanız daha iyi olur :)
http://www.mbclubtr.com/showthread.php?t=883
Sevgili günlük,
Mavili'nin muayene işleri ben İran'da iken bitti şükür. "Direksiyon boşluğunu yaptım" diyen ustaya 100 TL verdik, ki hiç bir şey yapmamış. Aracı muayeneye götürecek arkadaşa 80 verdik, 155 muayene, 260 sigorta, 300TL civarı devir + plaka + ruhsat derken Mavili'nin değeri bayağı bir yükseldi en sonunda. Hep derim "Mercedes ikinci elde prim yapar," bak bizimkine binmeden değerine 1000 TL koydu.
İran dönüşü 10 gün kadar kullandım Mavili'yi. Direksiyon hakikaten rahatsız etti, o İzmir'deki arkadaşa bir direksiyon kutusu sipariş ettik. Sağolsun ben Türkiye'de iken göndermedi, şimdi Dubai'deyim. Ofise gönderecekmiş bu hafta, söz verdi... Dönünce iyi bir usta bulup kutuyu değiştirmek lazım.
Ne demek "parayı niye önden gönderdin" günlük.. Telefondaki sese güvendim, 150 TL'yi tanımadığım bir adama gönderdim. Çakal esnaf pozlarını beceremem, Allah kerim. O çocuk o direksiyon kutusunu gönderecek, sen de bu laflarını yutacaksın.
Onun haricinde yazın sıcak üfleyen bir arabm varmış, onu fark ettim. Klima olmamasını göze almıştık ama ön cam fanından gelen o sıcak hava dalgası yok mu? Hamam sıcağından kaçarken hamamdaki buhar odasına girmeye benziyor.
Elbette oynadım ortadaki düğmelerle günlük!!! Sıcak havayı ya alttan bacaklarıma üflüyor, ya üstten suratıma... Ben yüzüme gelmesini tercih ediyorum, sıcak sıcak... Mis gibi... En azından kış gelince üşümeyeceğim. Olaya bir de bu taraftan bak...
Ek olarak ön camın altıdakş hava çıkışlarını mobilya bandı ile kapatıp üstünü ayakkabı boyasıyla siyaha boyamak gibi dahiyane bir planım var, projesi hazır uygulama Türkiye'ye dönüşte. Böylece sıcak havayı içerde hapsedip havasızlıktan öldürmeyi düşünüyorum, perişan olacak o sıcak hava içeride...
Mavilim güzel be günlük... Böyle salına salına en sağ şeritten saatte 80km ile, elde günde bir içtiğim ucuz purolar... İnsan kendini böyle holding patronu filan sanıyor; Mercedes + puro.. İkisi de en ucuzundan ama olsun, "3 günlük beylik de beyliktir..."
Bu arada Mavili sıcak hava üflüyor dediydim ya yaz günü, Dubai'ye gel de sıcak hava gör. Mavili'nin silindir kapağını sıcakken öpersin, o derece...
Sevgili günlük,
Mavili'nin muayene işleri ben İran'da iken bitti şükür. "Direksiyon boşluğunu yaptım" diyen ustaya 100 TL verdik, ki hiç bir şey yapmamış. Aracı muayeneye götürecek arkadaşa 80 verdik, 155 muayene, 260 sigorta, 300TL civarı devir + plaka + ruhsat derken Mavili'nin değeri bayağı bir yükseldi en sonunda. Hep derim "Mercedes ikinci elde prim yapar," bak bizimkine binmeden değerine 1000 TL koydu.
İran dönüşü 10 gün kadar kullandım Mavili'yi. Direksiyon hakikaten rahatsız etti, o İzmir'deki arkadaşa bir direksiyon kutusu sipariş ettik. Sağolsun ben Türkiye'de iken göndermedi, şimdi Dubai'deyim. Ofise gönderecekmiş bu hafta, söz verdi... Dönünce iyi bir usta bulup kutuyu değiştirmek lazım.
Ne demek "parayı niye önden gönderdin" günlük.. Telefondaki sese güvendim, 150 TL'yi tanımadığım bir adama gönderdim. Çakal esnaf pozlarını beceremem, Allah kerim. O çocuk o direksiyon kutusunu gönderecek, sen de bu laflarını yutacaksın.
Onun haricinde yazın sıcak üfleyen bir arabm varmış, onu fark ettim. Klima olmamasını göze almıştık ama ön cam fanından gelen o sıcak hava dalgası yok mu? Hamam sıcağından kaçarken hamamdaki buhar odasına girmeye benziyor.
Elbette oynadım ortadaki düğmelerle günlük!!! Sıcak havayı ya alttan bacaklarıma üflüyor, ya üstten suratıma... Ben yüzüme gelmesini tercih ediyorum, sıcak sıcak... Mis gibi... En azından kış gelince üşümeyeceğim. Olaya bir de bu taraftan bak...
Ek olarak ön camın altıdakş hava çıkışlarını mobilya bandı ile kapatıp üstünü ayakkabı boyasıyla siyaha boyamak gibi dahiyane bir planım var, projesi hazır uygulama Türkiye'ye dönüşte. Böylece sıcak havayı içerde hapsedip havasızlıktan öldürmeyi düşünüyorum, perişan olacak o sıcak hava içeride...
Mavilim güzel be günlük... Böyle salına salına en sağ şeritten saatte 80km ile, elde günde bir içtiğim ucuz purolar... İnsan kendini böyle holding patronu filan sanıyor; Mercedes + puro.. İkisi de en ucuzundan ama olsun, "3 günlük beylik de beyliktir..."
Bu arada Mavili sıcak hava üflüyor dediydim ya yaz günü, Dubai'ye gel de sıcak hava gör. Mavili'nin silindir kapağını sıcakken öpersin, o derece...
burasına ayrı derecede koptum sıcak sıcak öpersin :D:D ama mavili yola gelmeye başlıyo yavaş yavaş bence :)
Günlüğün devamını görmek beni mutlu etti, dört gözle yeni yazılarınızı bekliyorum :)
w126 MB260SE
12.07.10, 20:00
Valla bir sonrakini sabırsızlıkla bekliyorum...İstanbula geldiğimde "Kızımla" yani w126'ımla maviliyi ziyarete gelmek isterim...
Ben de Çekmeköy'deyim arkadaşlar...
Sevgili günlük,
çok güzel bir günlük olmuş elinize sağlık , sıcak hava meselesi için kalorifere girin sıcak suyun girişini kapatmalısınız öyle bir imkan yoksa sıcak su girişine bir vana koyup yazın kapatırsanız sorun olmaz..
Günlük çok güzel olmuş. Yeni keşfettim, bir solukta okudum. Devamı için sabırsızlanıyorum.
Sevgili Günlük,
Türkiye'de pek vakit olmuyor maalesef, seyahatlerde yazabiliyorum. Kusura bakma ne olur. Yine bırakıp Mavili'yi geride düştük yollara Ramazan günü...
Mavili'yi 5000km bakımına sokmuştuk geçen ay, söylemediydim. Motor yeni yapıldığı için sübap ayarları, yağ, filtreler v.s. toplamda 150TL ödedik. Usta direksiyondaki boşluk için de bir şeyler yaptığını söyledi. Yapmış, şimdi hem boşluk var hem de sağa çekiyor. :mad: Yahu çok bir şey istemiyorum, "yaparım" diyen parasını alıp yapsın. Yapamayacak olan "yaparım" demesin...
İzmir'den parasını önden peşin ödeyip sipariş ettiğim direksiyon kutusu geldi, alıp ustaya gittim. Kutuda "116" yazıyor, usta bir sürü güldü bana. "Vay efendim peşin para verilip İzmir'den sipariş verilir miymiş?" Adama diyemiyorsun ki "usta ben insana güvenmek istiyorum, bak sana da araba bırakıp canımızı emanet ediyoruz..."
Parasını peşin ödeyip kargosunu da üstlendiğim kutu elimde. İzmir'deki elemanı aradım, adam önce "olmaz öyle şey" filan dediyse de sonra parayı göndermeyi kabul etti. Ama"kutuyu gönder parayı ondan sonra alırsın" dedi, "usta ama ben kutuyu almadan parayı göndermiştim" deyince de bir güzel fırçaladı beni. Benim gibi söz veren çok adam varmış, dışarıda 10-15 bin TL paraları kalmış. Öyle şey olmazmış. Ulen nasıl bir memleket olmuş anlamak mümkün değil.
Kutuyu gönderdim 20 gün oldu, daha para filan yok. Açıp adama ana avrat dümdüz gideceğim sanırım, Ramazan bir bitsin hele...
Liverpool - Trabznospor ilk maçını Üsküdar'da izledik, zaten iki gün sonra uçuşum var. Maçtan sonra eve dönerken benzinliğe girdiğimde farkettim ki el freni (ya da nasıl demeli? Sol ayak freni?) boşalmış, tutmuyor. Arabayı Cuma günü yakındaki bir tamirciye götürdüm ama "anlamam" dedi, bıraktım...
Neyse, hep kötü şeyler mi söyleyeceğiz. Mavili'yi Feyso'ya bıraktım dediydim ya. (Artık el frenini ne yaptı bilmiyorum) Feysel arabayla gidip geliyormuş işlettiği çay bahçesine; Mavilim efsane olmuş. Rengine filan bayılmış herkes; dün duydum taa buralardan koltuklarım kabardı. Cuma günü Türkiye'ye dönüyorum ama doğrudan memlekete gideceğim, Trabzon'a... Büyük ihtimalle Mavili ile gidemem, Mavili iyidir güzeldir ama uzun yolda dizel dırdırı çekemeyiz muhtemelen. O yüzden bayram sonrasına kadar göremem her halde...
Buralardayken araç fiyatlarına bakayım dedim, aklım gitti.
bu 1600 TL (http://uae.motors.souq.com/1991-MERCEDES-300SE-EXCELLENT-CONDITION/7222296-EN/?dont_switch_to_motors_site=&back_to=index&list=cat&pos=40&list_cat_id=1435&page=3&type=all&)
bu nefis, 13000 TL (http://uae.motors.souq.com/Mercedes-Benz-350-SLC-HI20/7235036-EN/?dont_switch_to_motors_site=&back_to=index&list=cat&pos=18&list_cat_id=1435&page=2&type=all&)
10b'n lira... Saka misiniz olm (http://uae.motors.souq.com/%D9%85%D8%B1%D8%B3%D9%8A%D8%AF%D9%8A%D8%B3-%D8%A8%D9%86%D8%B2/7243807-EN/?back_to=index&list=cat&pos=1&list_cat_id=1435&page=1&type=all&)
22bin lira... (http://uae.motors.souq.com/CL-500-LORENSO/7227783-EN/?dont_switch_to_motors_site=&back_to=index&list=cat&pos=29&list_cat_id=1435&page=2&type=all&)
Mavili@ye hakaret gibi olmasin ama ilk sevgilim bir BMW idi... Bu da 14000 lira (http://uae.motors.souq.com/BMW-745Li-2003-Full-options/7170481-EN/?item_list=Souq_car&offset=7&total_hits=36&s_preserve_sort=1&q=id%3D1197%26s_keyword%3Dbmw%2B7%2Bseries%26go%3D 1)
Alayim diyorum bir tane, dursun burada. Geldikce binerim...
Oyle gunluk iste... Insan uzaklasinca gozu disarida kaliyor, baska arabalara bakmaya basliyor... Bir an evvel donup helalime kavusmam lazim. Direksiyonda bosluk filan var ama olsun, o da nazarlik...
yazı güncellenmiş yeni gördüm :) gene süper bmw falan yeltenmeyin hiçç onun nazı mavilinin yanında kafa yedirtir ;)
w126 MB260SE
19.09.10, 16:08
Sevgili Günlük,
Türkiye'de pek vakit olmuyor maalesef, seyahatlerde yazabiliyorum. Kusura bakma ne olur. Yine bırakıp Mavili'yi geride düştük yollara Ramazan günü...
Mavili'yi 5000km bakımına sokmuştuk geçen ay, söylemediydim. Motor yeni yapıldığı için sübap ayarları, yağ, filtreler v.s. toplamda 150TL ödedik. Usta direksiyondaki boşluk için de bir şeyler yaptığını söyledi. Yapmış, şimdi hem boşluk var hem de sağa çekiyor. :mad: Yahu çok bir şey istemiyorum, "yaparım" diyen parasını alıp yapsın. Yapamayacak olan "yaparım" demesin...
İzmir'den parasını önden peşin ödeyip sipariş ettiğim direksiyon kutusu geldi, alıp ustaya gittim. Kutuda "116" yazıyor, usta bir sürü güldü bana. "Vay efendim peşin para verilip İzmir'den sipariş verilir miymiş?" Adama diyemiyorsun ki "usta ben insana güvenmek istiyorum, bak sana da araba bırakıp canımızı emanet ediyoruz..."
Parasını peşin ödeyip kargosunu da üstlendiğim kutu elimde. İzmir'deki elemanı aradım, adam önce "olmaz öyle şey" filan dediyse de sonra parayı göndermeyi kabul etti. Ama"kutuyu gönder parayı ondan sonra alırsın" dedi, "usta ama ben kutuyu almadan parayı göndermiştim" deyince de bir güzel fırçaladı beni. Benim gibi söz veren çok adam varmış, dışarıda 10-15 bin TL paraları kalmış. Öyle şey olmazmış. Ulen nasıl bir memleket olmuş anlamak mümkün değil.
Kutuyu gönderdim 20 gün oldu, daha para filan yok. Açıp adama ana avrat dümdüz gideceğim sanırım, Ramazan bir bitsin hele...
Liverpool - Trabznospor ilk maçını Üsküdar'da izledik, zaten iki gün sonra uçuşum var. Maçtan sonra eve dönerken benzinliğe girdiğimde farkettim ki el freni (ya da nasıl demeli? Sol ayak freni?) boşalmış, tutmuyor. Arabayı Cuma günü yakındaki bir tamirciye götürdüm ama "anlamam" dedi, bıraktım...
Neyse, hep kötü şeyler mi söyleyeceğiz. Mavili'yi Feyso'ya bıraktım dediydim ya. (Artık el frenini ne yaptı bilmiyorum) Feysel arabayla gidip geliyormuş işlettiği çay bahçesine; Mavilim efsane olmuş. Rengine filan bayılmış herkes; dün duydum taa buralardan koltuklarım kabardı. Cuma günü Türkiye'ye dönüyorum ama doğrudan memlekete gideceğim, Trabzon'a... Büyük ihtimalle Mavili ile gidemem, Mavili iyidir güzeldir ama uzun yolda dizel dırdırı çekemeyiz muhtemelen. O yüzden bayram sonrasına kadar göremem her halde...
Buralardayken araç fiyatlarına bakayım dedim, aklım gitti.
bu 1600 TL (http://uae.motors.souq.com/1991-MERCEDES-300SE-EXCELLENT-CONDITION/7222296-EN/?dont_switch_to_motors_site=&back_to=index&list=cat&pos=40&list_cat_id=1435&page=3&type=all&)
bu nefis, 13000 TL (http://uae.motors.souq.com/Mercedes-Benz-350-SLC-HI20/7235036-EN/?dont_switch_to_motors_site=&back_to=index&list=cat&pos=18&list_cat_id=1435&page=2&type=all&)
10b'n lira... Saka misiniz olm (http://uae.motors.souq.com/%D9%85%D8%B1%D8%B3%D9%8A%D8%AF%D9%8A%D8%B3-%D8%A8%D9%86%D8%B2/7243807-EN/?back_to=index&list=cat&pos=1&list_cat_id=1435&page=1&type=all&)
22bin lira... (http://uae.motors.souq.com/CL-500-LORENSO/7227783-EN/?dont_switch_to_motors_site=&back_to=index&list=cat&pos=29&list_cat_id=1435&page=2&type=all&)
Mavili@ye hakaret gibi olmasin ama ilk sevgilim bir BMW idi... Bu da 14000 lira (http://uae.motors.souq.com/BMW-745Li-2003-Full-options/7170481-EN/?item_list=Souq_car&offset=7&total_hits=36&s_preserve_sort=1&q=id%3D1197%26s_keyword%3Dbmw%2B7%2Bseries%26go%3D 1)
Alayim diyorum bir tane, dursun burada. Geldikce binerim...
Oyle gunluk iste... Insan uzaklasinca gozu disarida kaliyor, baska arabalara bakmaya basliyor... Bir an evvel donup helalime kavusmam lazim. Direksiyonda bosluk filan var ama olsun, o da nazarlik...
Bmw Nankördür Bakmazsan İnkar Eder.Mercedes Çilekeştir Bakmazsan İdare Eder,Bakarsan İhya Eder...
10.000 KM sevgili günlük...
Mavili ile 10bin KM yaptık, kızım 580.000 km'yi devirdi.
Soru: Ne kadar masraf yaptın? Doğru söyle.
Cevap:
5000 bakımı için 150
Marş sorunu için: 20 + 20 = 40 (tamamen düzeldi, 3000 km'dir sorun çıkarmadı)
El freni boşalmıştı: 40 TL. (Sorun tekrar baş gösterdi, vaktim olunca tekrar götüreceğim ustaya.)
Direksiyon boşluğu: 80. "Yaptım, oldu" deyip parayı alan, "usta olmadı ama, hala eşşek gibi boşluk var. Üstelik bu sefer araç sola çekmeye başladı" dedğimde de "eh o o modelde o kadar olur abi, senin araba eski zaten" diyen ustadan nefret ediyorum. Bu ustalık değil, esnaflık hiç değil. Bakınca arabanın eski olduğunu anlamıyor musun? Bilmiyorsan ruhsata bak, hiç bilmiyorsan ibreye bak. Buz gibi yazıyor işte, araba 580bin km. Bunu bilerek tamire girişip paramı alıyorsun, tamir edemeyip teslim ediyorsun, itiraz edince de "e araba eski" diyorsun.
Ustalık orası zaten kardeşim, olmayacak arızanın olamayacağını denemeden anlamak.
Toplam: Bakım ve enayiliğim dahil 310 TL.
Eksikler / Yapılacaklar:
- Direksiyon boşluğu. Olmuyor, kutu bulamıyorum. Böyle idare edeceğiz galibs.
- Araç ikinci vitese kemikli geçiyordu ilk aldığımda. Sahibi "normalde takviyeli debriyah konması gerekiyordu, ben bulamadığım için normal taktım. Takviyeli debriyaj takarsan sorun kalmaz" demişti. Takviyeli debriyaj meselesine bakamadım ancak son 2 haftadır artık tüm viteslere sıkıntılı geçiyor. Bazen duruken 1'e bile zor geçiyor. Bir şanzımancıya gitmek lazım sanırım. Bu debriyajın takviyelisi var mıdır?
- Kilitler. Değişmesi lazım.
- Kalorifer. Sıcak üfleme sorunu vardı, forumda nasıl halledileceği anlatılmıştı. Eh, zaten sonbahar geldi, gerek kalmadı. :)
Soru: Şimdiki aklın olsa bu arabayı alır mıydın?
Cevap: Evet. 5000TL'ye araba aldım, 310 TL harcayıp 4 ayda 10bin km yaptım. (Bu sürenin yarısında yurt dışındaydım üstelik, yani iki ayda 10bin, ayda 5bin km yapmışım Çekmeköy - Gebze hattında). Bu fiyata alınabilecek hiç bir aracın bu performansı gösterebileceğini sanmıyorum. Bundan gurur duymuyorum ama 10km boyunca aracın hiç bir şeyini kontrol etmedim. Ne yağ ne su. Lastiklerin havasına bile bakmadım, dokunmadım. Aracı aldığım haliyle kullanıyorum, sadece 5bin bakımı için bir yere bıraktım ve aldım. Ne yaptıklarındna bile haberim yok. Hani forumda bazı arkadaşların imzaya yazdığı bir cümle var ya: "Mercedes bakmazsan idare eder" diye... İdare etmekten daha fazlasını yağtı kızım...
Soru: Bu aracı tavsiye eder misin?
Cevap: Evet. Ama şöyle:
- 200D hakikaten ağır kalıyor, 240D denenmeli.
- Araba alın ama benim gibi görmeden, internetten almayın. Ben öyle yaptım, iyi yapmadım. KM'si 300bin altı olsun tercihen.
- Herkes motora bakıyor alırken ama aracın en kolay tamir edilebilir, en kolay parçası bulunur kısmı zaten orası. Yani motordaki bir sıkıntının parayla çaresi bulunuyor. Ama mesela direksiyon kutusunu ben bayağı bir arayıp bulamadım. Şanzıman konusunu nasıl yağarız bilmiyorum. Kilit için kime gittiysem "abi bize kilit setini getir hallederiz" dedi. Ulan ben kamp bıçağımı kendim yapan bir adamım, evimin iç yalıtımını, tüm elektrik tesisatını, memleketteki teleferiğimi kendim yaptım. Kilit setini bulsam emin ol takarım. Mesele o kilit setinde zaten.
Yani demem o ki eski araç alırken bence motor ve kaporta ikinci planda olmalı, onlar halloluyor. Ama ayrıntıları düzeltmek çok daha zor. 1990 Jaguar Daimler'in motoru conta çatlattı 1 sene evvel, 1000 TL verip yaptırdık. Aynı aracın benzin kapağını içeriden kilitleyip açan mekanizma bozuldu, 2000 TL versen bulamazsın. Sol arka sinyal çatlak, piyasada yok. Dışarıdan bakınca conta sorunu büyük sorun, çoğu müşteriyi kaçıracak cinsten ama çaresi benzin kapağından daha kolay.
Son söz: Alın arkadaş bu arabayı aklınızdaysa, hakkaten. Ben bu kadar geciktirdiğim için pişmanım. 5000 lira yahu, bugün sıfır bir araba bir senede bu kadar değer kaybeder. 30'a aldığın arabayı bir senede 25'e satamazsın. Araba çok masraf mı çıkardı, yak arabayı yahu. Ki ben bir Mercedes'in yürümek için gözden çıkarılacak kadar masrafı olacağına hayatta inanmam. Mercedes her halukarda yürür kardeşim, kozmetik sıkıntıları zorlar belki ama mercedes bir şekilde seni gideceğin yere götürür.
Seviyorum ulen ben Maviliyi... Zilli Mavili...
gene on numara olmuş günlük :)
""Yani demem o ki eski araç alırken bence motor ve kaporta ikinci planda olmalı, onlar halloluyor. Ama ayrıntıları düzeltmek çok daha zor. 1990 Jaguar Daimler'in motoru conta çatlattı 1 sene evvel, 1000 TL verip yaptırdık. Aynı aracın benzin kapağını içeriden kilitleyip açan mekanizma bozuldu, 2000 TL versen bulamazsın. Sol arka sinyal çatlak, piyasada yok. Dışarıdan bakınca conta sorunu büyük sorun, çoğu müşteriyi kaçıracak cinsten ama çaresi benzin kapağından daha kolay. ""
demişssiniz harbiden doğru motor ve kaporta işlerini halletmek daha kolay...
w126 MB260SE
04.10.10, 19:36
Çok doğru yazmışsın Muhtar abi...Sana aynen katılıyorum...Zilli mavili lafınıda çok beyendim eline sağlık abi...Bi sonrakini sabırsızlıkla bekliyorum :)
w126 MB260SE
12.12.10, 12:50
Muhtar abiii günlüğü unuttun mu :(
Sevgili günlük,
Mavili'yi Feyso'ya bırakıp bundan böyle yaşayacağımız memlekete geldik. Mavili satılacak herhalde.Önümüzdeki ay Türkiye'ye gideceğim bir haftalığına, o zaman fotoğraf çekebilirsem sahibinden.com'a filan ilan vermeye çalışacağım.
6 ay, yaklaşık 17bin km... İyi günler de geçirdik, kötü günler de. (Özellikle farı açık unuttuğum 31 aralık gecesi beni saat 2300'da Gebze Organize Sanayii'de dımdızlak bıraktığı için kendisine sevgilerimi iletiyorum. Yeni yıla araba iterek girdim...)
Günlüğe bakamadım son iki aydır, seyahatler bayağı bir yoğundu.
Vesselam...
burak280SE
17.01.11, 15:32
sorun bu arabadaki en zevkli iş ugraşıyorsun :D
W126deeptrance
17.01.11, 20:10
Çok güzel olmuş gercekten. Akşam akşam epey bir keyfimiz geldi ailecek. Bende arabayı aldıgım ilk gün uzun yola çıkmıstım ailecek. Gece kocaelinde kaldım dogu girişinde. İlk gün heyecanı. Bayagı brı sıkıntı çektik ama sonra bizimkide beni kırmayıp çalıştı......
sonra ikitelli sanayi ve benzer hikayeler ama bu kadar güzel tarif edemezdim heralde sizin gibi. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık günlüklerin devamını yazmanız dilğiyle
devam et üstad. mavişten habeler kesildi. ekşi heleberibak :)
w126 MB260SE
18.02.11, 07:37
[QUOTE=Muhtar;44726]
6 ay, yaklaşık 17bin km... İyi günler de geçirdik, kötü günler de. (Özellikle farı açık unuttuğum 31 aralık gecesi beni saat 2300'da Gebze Organize Sanayii'de dımdızlak bıraktığı için kendisine sevgilerimi iletiyorum. Yeni yıla araba iterek girdim...)
QUOTE]
koptummmm :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.