Orijinalini görmek için tıklayınız : radyatör ışığı arızası ve çözümü
müşürü yokmu onun arıza olmasın...
aynen...
aynen müşür varsa ondandır problem bencede...
valla bakmadıgım yer kalmadı bilen varsa lütfen tarif etsin,yanıyor mu diye ampülünü değiştirdim radyatör ışıgının,şimdi de hiç sönmüyor,buna benzer bi konu açıldı eminim ama Kerem bilior mudur ki ?
fevzi abi belliki sorun değiştirdiğin ampulde :S yanlış tip ampul takmış olabilirmisin ? veya serkanında dediği gibi müşüründen olabilirmi ?
Boyadan Sonra Sökülen Fişlerinde Falan kopma veya soketlerde ezilme olmasın...
Boyadan Sonra Sökülen Fişlerinde Falan kopma veya soketlerde ezilme olmasın...
yok Serkan,boya yapılırken motor kaputu en fazla 3-4 kez açıldı onda da ellenmedi bugun söküp taktım kontak açıkken yanıo çalışırken yanmaya devam ta ki stop edene kadar bakmadıgım yer kalmadı ..
yok mu kimseden bi cevap ? yardımcı olacak kimse var mı ?
müşir arıza yapmış olabilir şu su koyduğumuz haznenin oradaki fişi kontrol et onun takıldığı müşiri çıkarabiliyorsa temizle tekrar tak benim başıma bunun gibi birşey geldiğinde böyle çözmüştüm.
arasıra karşılaşılan bir durum sıkma canını.su koyduğun haznenin altında müşür var.çıkar temizle güzelce .eğer sorunun düzelmez ise müşürü değiştirmen gerekir.tabii kablo problemin yok ise...ama temizleyince düzeleceği kanaatindeyim.
bu arada eğer pislikten olduysa ,soğutme sistemi temizleyici uygula ve radyatör suyunu komple boşalt ki radyatör içindeki pislikler çıksın.sonrada yarı yarıya antifirizli içme suyu veya saf su koy birdaha problem yaşamazsın.kolay gelsin...
yok mu kimseden bi cevap ? yardımcı olacak kimse var mı ?
radyatör suyu kabındaki soketi sök lamba ekranda sönüyorsa müşir arızalı demektir.
(söketteki fişleri üstündeki kapağı çıkartarak ayır. sokette kısa devre olabilir)
diğer türlü tesisat arızası. baktın tesisatta sorun yok ise göstergede arıza var.
hadi gene iyisin
sorum çözüldü yoksa sende
benim gibi geceyi uykusuz geçirenlerdensin:)
problemin giderildiğine sevindim kardeşim.fakat soketin tırnağını kırmışın gözümden kaçmadı değil:p
Sevindim.. Aynen Motorunu Yıkattır sonrasında da Temiz Bak..
problemin giderildiğine sevindim kardeşim.fakat soketin tırnağını kırmışın gözümden kaçmadı değil:p
motoru yıkattır.
Sevindim.. Aynen Motorunu Yıkattır sonrasında da Temiz Bak..
tırnak çatlamış abi gevremiş diğerini de zorlamadım :) kıbrısta motor yıkamaya girersem bu araç yürümez hafta sonu icabına bakılacak sanayi de boyatırken macun tozu girdi her yere şu an okula gidip geleyim yeter,c.tesi bi gelsin hele :)
Alper abi sözüm sana :D sabah olana kadar aklım ışıktaydı yalan yok :D
arkadaşlar aynı sorun bendede var1997 model c 180 classic var radyatör suyu eksik lambası yanıyor müşürü değiştim ama hala göğüste lambası yanıyo fişini çekince sönmesi gerekli diye düşünüyorum ama fişini bile çeksem lambası sönmüyor başka nerelere bakmamız lazım su deposunuda boşaltıp temizledim müşür suya temas etmiyor bir yuvaya giriyor ve bidonun içinde hareket eden manyetik halka var oda çalışıyo acaba bunun ayrı bir rölesi falan varmı bilen varsa yazarsa memnun olurum
arkadaşlar aynı sorun bendede var1997 model c 180 classic var radyatör suyu eksik lambası yanıyor müşürü değiştim ama hala göğüste lambası yanıyo fişini çekince sönmesi gerekli diye düşünüyorum ama fişini bile çeksem lambası sönmüyor başka nerelere bakmamız lazım su deposunuda boşaltıp temizledim müşür suya temas etmiyor bir yuvaya giriyor ve bidonun içinde hareket eden manyetik halka var oda çalışıyo acaba bunun ayrı bir rölesi falan varmı bilen varsa yazarsa memnun olurum
röle yok. diğer konuda da söyledim bir yerden şase tamamlıyor olabilir. kablolardan birisi çürümüş olabilir.
röle yok. diğer konuda da söyledim bir yerden şase tamamlıyor olabilir. kablolardan birisi çürümüş olabilir.
ok onada bakabilirim ama muhtemelen nereden olabilir aracı yeni aldım araç çok temiz 2 yıl önce ilk sahibi
isviçreden getirmiş aracı tesisatına daha el vurulmamış birçok yerini bu arıza için ben açtım daha orjinali ek yerlerinde oksitlenme dahi yok sigortası varmı bununveya sigorta kutusunda bir kablodan olabilirmi en çok soket orada var ilk yandığında aralıklı olarak yandı söndü sarsıntıda yanıp sönüyordu düz yanmaya başladı :(
ok onada bakabilirim ama muhtemelen nereden olabilir aracı yeni aldım araç çok temiz 2 yıl önce ilk sahibi
isviçreden getirmiş aracı tesisatına daha el vurulmamış birçok yerini bu arıza için ben açtım daha orjinali ek yerlerinde oksitlenme dahi yok sigortası varmı bununveya sigorta kutusunda bir kablodan olabilirmi en çok soket orada var ilk yandığında aralıklı olarak yandı söndü sarsıntıda yanıp sönüyordu düz yanmaya başladı :(
temizdir ama fare girip kemirmiştir belki kabloyu azizim..:)
DOGANAY6154
02.04.11, 22:59
ben de de aynı sorun var dı ..müşürün önünde şamandıra var o şamandıranın tırnaklarını kontrol edersen .1de su koyduğumuz deponun dibinde şaman dırada camurlanma oluyo geçen hafta ben temizlettim hemde şamandıranın tırnağının kırık olduğunu gördük
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.