Orijinalini görmek için tıklayınız : gazlı araçlarda patlama?
saroglu-53
03.05.10, 00:35
s.a arkadaşlar karbratörde patlama öyle yüksek olduki kelebği kırdı.kelebeği nerden bulurum?artı kaynatsam olurmu?bu patlamaların önüne nasıl geçerim?yorumlarınızı bekliyorum.....aracım 230 E W124 87 MODEL:mad::mad::mad:
patlamanin kesin caresi yok henuz diye biliyorum ben ama konuda uzman arkadaslar aydinlatacaktir sizi..
ama patlamalarda kelebek kirmamak icin hava filtresi kapagina takilan yayli bir sibop vardi, patlama esnasindaki basinci ordan birakiyordu disari ve kelebek kirmiyordu..
patlama genelde bujilerden dolayı ortaya çıkıyo bujilerinizi değiştirin başta bidaha yaşamamak için ben şahsen allaha şükürler olsun yaşamadım ama kelebek kırma olayı nasıl oldu anlamadım u borusu çıkar yerinden sadece ve araç çalışmaz sizde başka bi sorun olabilir belkide ama daha fazla bilgisi olan arkadaşlar vardır elbet...
tuner faruk
03.05.10, 00:46
patlama genelde bujilerden dolayı ortaya çıkıyo bujilerinizi değiştirin başta bidaha yaşamamak için ben şahsen allaha şükürler olsun yaşamadım ama kelebek kırma olayı nasıl oldu anlamadım u borusu çıkar yerinden sadece ve araç çalışmaz sizde başka bi sorun olabilir belkide ama daha fazla bilgisi olan arkadaşlar vardır elbet...
Oluyo Faruk banada oldu ama aklımı başımdan aldı normal patlamadan daha şiddetli bişey..
s.a arkadaşlar karbratörde patlama öyle yüksek olduki kelebği kırdı.kelebeği nerden bulurum?artı kaynatsam olurmu?bu patlamaların önüne nasıl geçerim?yorumlarınızı bekliyorum.....aracım 230 E W124 87 MODEL:mad::mad::mad:
yuvarlak saç olan parçamı kırıldı tam olarak...
Oluyo Faruk banada oldu ama aklımı başımdan aldı normal patlamadan daha şiddetli bişey..
allah kimsenin başına getirmesin çok sinir bozucu bişey arkadaşta olmuştu ordan biliyorum kardeşim u borusunu çıkaranı çok duydumda yaşadıkta ama kelebek kıranı duymamıştım patlamada ben sende nekadar masraf çıkmıştı...
allahım benim başıma getirme yarabbim :)
tuner faruk
03.05.10, 01:08
3000 tl rahat harcadım 102 motorda gaz demek dert demek arkadaş sırf bu yüzden mercedes keyfinden vazgeçiyorum zaten..
3000 tl rahat harcadım 102 motorda gaz demek dert demek arkadaş sırf bu yüzden mercedes keyfinden vazgeçiyorum zaten..
mecburiyet kardeşim...
tuner faruk
03.05.10, 01:14
mecburiyet kardeşim...
ama motoru sağlam kaportası bitik 190D bulursam ve fiyatıda gayet makul olursa dönüşüm fecii olucak okadarını söyliyim:) tek tiyo imzamda bitiyo ;):D
ama motoru sağlam kaportası bitik 190D bulursam ve fiyatıda gayet makul olursa dönüşüm fecii olucak okadarını söyliyim:) tek tiyo imzamda bitiyo ;):D
hayırlısı olsun :D:D
190 larin alayimi k-jetronik?
Hayırlısı Olsun Kardeşim İnşallah... Beni de Gezdirirsin Artık...
tuner faruk
03.05.10, 01:49
Hayırlısı Olsun Kardeşim İnşallah... Beni de Gezdirirsin Artık...
Estağfurullah abi ne demek:)
w126 MB260SE
03.05.10, 07:14
Elimde Kurbağa var...0506 429 38 86
saroglu-53
03.05.10, 22:23
yuvarlak saç olan parçamı kırıldı tam olarak...
yok kelebeği diil onun bağlı olduğu parçayı kırdı.ördekmi ne diyorlar.tam kelebeğin dibinden......:confused:
ömer faruk sakın 190 D alıpta sonrada imzandaki hale getireceğini söyleme :) dizel bir arabaya o görüntü yakışmaz bence çünkü tipine bakıcaksın arabanın birde çalışma sesine çok farklı dünyalardan gelmiş 2 araç birleşmiş gibi olur bence...
beyti bey sizin sorunuza gelincede aynı kasa 200e LPG li araca biniyoruz yaklaşık 1 sene oldu fakat daha 1 kere böyle bişey olmadı allaha şükür.. fakat bizim araç otomatik olarak benzinde çalışıp gaza geçiyor sizde bu şekilde yapabilirsiniz veya bujileri devamlı takip edip gaz ayarını falanda halletmeniz iyi olur bizim araçtada m102 diyorlar heralde eski tip mekanik enjeksiyon var...
saroglu-53
04.05.10, 22:08
yorumlarınız için teşekkür ederim.
Karbüratörde tahliye vvalfleri ile bu soruna geçici çözüm sağlanabiliyor diye biliyorum...
Beyaz prens
26.06.10, 10:40
Patlama gecen hafta benim w124 88 de oldu benden bastan cok korktum dedim kırdık motorun bir yerinin diye ilk defa basıma geldi arabayı aldıkatan 2,5 sene sonra ustamı aradım hortuım cıkmıştır dedi tarif etti hortumu takınca her sey düzeldi daha sonra tekrar oldu ama bu sefer hortumu takınca düzelmiyor mecbur olayı net görmek için hava filtre tasını komple söktüm meğersem o 'U'seklindeki hortum karbüratörün altından cıkıp elektrikli bir küçük pompaya gidiyormuş sanırım bu rolanti ayar pompası, pompadanda bir hortum üst kısmından emme manifoduna gidiyor işte bu sefer o hortum yerinden çıkmış onu görünce anladım bu sebepten motorun çalışmadığını hortumu yerine taktıktan ve hava filtre tasını yerine oturttuktan sonra tek marşta çalıştı benim beyaz atımın motoru işte bu da bana tecrübe oldu herkese Sakarya dan selam
w126 MB260SE
26.06.10, 22:24
Kelebeğin numarasını verirseniz yardımcı olurum...Elimde 6 tane var...
muratharput18
22.09.10, 14:30
korkuttun benı yav benımkıde patlayıp duruyor bıde bızımkı kırarsa yandık. satmaya karar verdım suandan ıtıbaren.
lpg nin uygulanamayacağı bir araç olmadığını biliyorum. Doğru malzeme, doğru işçilik önemli olan. Ankarada bu işi çok iyi yapan ustalar var bildiğim kadarıyla. Yolun düşerse baktırabilirsin.
patlama denilen olay nasıl bişey oluyor karbüratörde yanmayan gaz birden mi yanıyor sakatlık çıkarmazmı o Allah korusun ??
bence dizel en iyisi biraz sesli ama camları kapatınca o da gidiyor :)
w126 MB260SE
22.09.10, 18:30
Dostlar bu patlama ile alakalı sorunları hayretle okuyorum.1986 w124 230E sahibiyim.BRC lpg sistemini taktıralı 4 yıl kadar oldu.Ankarada BRC nin yetkili servisinde yaptırdım.Allah sizi inandırsın ilaç için bir defa patlama çatlama performans kaybı yaşamadım.Dahada abartayım,buji kablom koptu yozgatta bulamadım aliminyum anten çubuğunu keserek tamir ettim 6 ay bindim.yine patlama çatlama olmadı.Bunları neden yazdım.Hani Ateşleme sistemi sorunundan sıkıntı çıkardığı hususu genellenmiş.lakin ben ilk montajın ehil insanların yapması gerektiği,ancak bu şekilde sorunların yaşanmayacağı kanaatindeyim.Benim araca montaj yapan firmanın mühendisi Bayandı.şuraya değilde buraya taksanız dedim.kadın sinirlendi.Beyfendi ya yaptığımız işe karışmayın yada arabanızı alıp başka firmaya taktırın diye fırça attı.Yemin ederim simit tankı bile ısrar etmeme rağmen takmadılar bu araç için yetersiz dediler.Ellerindeki projeye birebir sadık kalarak yaptılar ne bir eksik ne bir fazla.Proje direkt İtalyada çizilmişti.aracın marka ve modeline,motoruna göre çıkarıp ustaya verdi.böyle takılacak dedi.Ustaya sordum ustam '' patlama oluyormuş onu nasıl azaltırım dedim''Adam çırağa bakıp güldü.Vallahi cevap bile vermedi.Patlama yapan arkadaşlarıma nacizane önerim gerçekten bu işten anlayan birilerine araçlarını göstersinler.Konuyla alakalı ukalalık yapmak değil niyetim.Sadece bire bir tecrübelerimi aktardım.
Ztn ateşlemeyle alakası yok ztn patlamanın...
w126 MB260SE
22.09.10, 18:31
http://www.mbclubtr.com/showthread.php?t=1956
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.