PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir titremede benden, ama bu farklı....

ismailht
28.04.11, 12:23
Yaklaşık 3 aydır ayda 1 yada 2 kez olmak koşuluyla aracımda asfaltta şehirler arası yollarda seyir halindeyken (ve genelde de bu yollarda hız sabitleyici ile hız 90 a sabitlenmiştir) birden araç sanki arnavut kaldırımlı bir yolda gider gibi böyle gurrrrrrrr diye elimi tuttuğum direksiyona vara kadar her bi yeri titriyor. Hız sabitlemeyi devre dışı bırakıyorum devam ediyor. Yavaşlayıp duruyorum ve tekrar devam ediyorum (ki bu yavaşlama esnasında 50- 60 dan aşağı düşünce kesiliyor sanki) çıt yok. Ve gideceğim yere kadar nerden baksanız 60 -70 km boyunca böyle bir sıkıntıyla karşılaşmıyorum. Bir keresinde durmadım ve nerden baksanız 15 dk boyunca devam etti uzun yolda ve kesti sonrasında. Hiç durmadım. Daha doğrusu o yolu geride geliyorum sorun olmuyor ve bunu yapınca aradan en az 20 gün geçtikten sonra tekrar yapıyor. Sürekli olan bi şey değil. Böyle bayanlar gibi ayda bir adet oluyor sanki :) Konuyla ilgili olarak çevremdeki arkadaşlar ve burada(forumda) yakıt sarfiyatı konusunda siz değerli arkadaşlarım bobinlere baktır dediler. Baktırdım. Bobinlerin ucundaki lastiklerin ağızlarında pas vardı. Lastikler ( 2 bobin ucundaki ve motor içine giren diğer 2 si de olmak üzere) 80 tl ödenip değiştirildi. Ama değişimden 3 hafta sonra yine yaptı :( 1 hafta öncesine kadarda aracı hep W modunda kullanıyordum. S nin seri kullanım olduğu söylendiğinden ötürü. Saolsun burda bi arkadaş W nin kar, buzda kalkış için, S nin ise Standart mod olduğunu söyledi. Artık S de kullanıyorum. Sorun nedir bilmiyorum ama arnavut kaldırımlı bir yolda gidersiniz 40- 50 ile aracın her yeri zangır zangır titrer ve büyük bir gürültü ve uğultu olur ya araç aynen öyle yapıyor :( Hemde sıfır asfaltta :( Sizce sorun nedir? W kullanımdan kaynaklanan bir şey miydi? Benzinde de yaptı LPG de de. Yakıttan kaynaklı bi şeyler olabilir diye düşündüm ama...

aeren
28.04.11, 17:35
Hocam beni lastiklerde bozulma vardı aynen dediğin gibi yapıyordu aracım.Bir ihtimal olabilir belki.

ismailht
28.04.11, 18:03
Yok lastiklerim yeni. Hem o dediğin sürekli olur 20 günde bir değil :) Yani yüksek hızda balassızlıktan titreme gibi ama balanslar filan ayarlı...

aeren
28.04.11, 18:11
Hocam kusura bakma o zaman yardımcı olamayacağım.Benim araç da oluyordu.Lastiklerin ikisini değiştirdim azaldı.İkisi daha değişecek ama şu anda çok azaldı.

murganc
28.04.11, 21:47
şaft takozlarına baktır.

kuruloz
29.04.11, 01:23
ustam şaft balansınada baktırın titreme şöför koltuğunun altından doğru geliyorsa büyük bi ihtimal şaft balansındandır

ismailht
29.04.11, 01:55
Öyle bir titriyorki nerden geldiğini kestiremiyorum. Aracın her yeri elektiriğe tutulmuş adam gibi titriyor :) Artı durup yada 50 altına düşüp devam edince kesiyor. Ve dediğim gibi 20 gün arayla yada ayda bir yapıyor bunu.

HAYALET KRAL
29.04.11, 11:49
abi şaftın lastik takozundan olabilir büyük olasılıkla. ona baktır bi. genelde eskidiğinde görev yapmıyor. bizim 115 in de geçen değiştirdik parçalanmış. birde lastik balansından olabilir. balonlamaya bak lastikde. darbe aldıysa balonlar. yoksa balansa gir. düzelmesi gerekir.

murganc
29.04.11, 11:55
şafrt takozları hocam dedıgım gıbı.

SERHAT
29.04.11, 12:09
Benzer bir arıza başımıza gelmişti. Banada şaft takozundan olabilir gibi geldi...

ismailht
30.04.11, 15:19
Şaft takozuna baktıracağım, anlaşıldı, tamam :) Teşekkürler...

ismailht
02.05.11, 01:50
Henüz fırsatım olmadı baktırma konusunda ama bu gün yine Trabzon'a giderken (nedense hep uzun yola çıkınca) 15 dk gittikten sonra sabit 120 ile gidiyordum. Titremeyi yaptı. Yavaşlayıp durdum kesti bi 5 dk sonra yine yaptı. Yavaşlayıp 60 altına düştüm ve devam ettim kesti ve bi daha da yapmadı. :( Artık peşe peşe de yapmaya başladı :) Ama yinede kesiyor...

serkan719
02.05.11, 09:59
1.) Şaft Takozu
2.) Şaft Balansı
3.) Lastiklerin Balansı

Ancak Kasada Titreme Varsa Şaft ile Alakalıdır. Aracınızda 2 tane takoz var.

Biri Şanzımandan çıkan Diğeri Defransiyel Bağlantısında.. İki Takozuda Kontrol Ettririn.. Eğer Bişey Yoksa Arabayı Lifte Kaldırın ve 60 - 70 - 80 - 90 Km hız yapın arabada sallama olucakmı.

100 - 120 km lerde kesmesi lazım titremeyi...

ismailht
02.05.11, 12:00
Lastik balansı bi süre sonra, yada durup kalkınca kesermi? Titremenin nerden geldiğini kestiremiyorum. hani arka camı açarsınız yüksek hızda giderken acayip bi uğultulu lug lug lug bi titreme seside yapar ya, onun gibi ama daha çok mekanik gibi gurrrrrrrr bi ses yapıyor. 60 altına düşünce kesiyor. Yani balanssız olur direksiyon titrer. Bu baş ağırtam bi titreme ama direksiyon, konsol her bi yer titriyor :( Stabilize bi yolda hızla gidermiş gibi.

HAYALET KRAL
04.05.11, 11:34
benim arabadada var sallama. arka tekerlerden geliyor ama lastik mi yapıyor şaft mı yapıyor bilmiyorum. daha elim değmedi baktırmaya :) herzaman yapmıyor mahalle aralarındaki küçük virajlarda tespit ettim sallamayı ama emin değlim başka nasıl nerde yaptığını... inşallah lastiklere,şafta baktırcam müsait zamanımda. uğultu da var arka tekerden muhtmelen bilya diye düşünüyorum... ama şu ki ; üye arkadaşlardan birinin avatarında yazıordu heralde ; '' bmw nankördür inkar eder, mercedes bakarsan ihya bakmazsan idare eder" gibi güzel bir sözdü tam hatırlayamadım :) :) gerçektende öyle...

ismailht
04.05.11, 13:14
İdare ediyoz işte diyosun :)