Orijinalini görmek için tıklayınız : w210 pasta cila (boya parlatma, koruma)
havaların biraz ısınması ile birlikte ve izinli olduğum iki günü de değerlendirmek amacıyla (yağmurdan bir yere gidileceği yok nasılsa) arabama pasta cila yapmaya karar verdim. aslında bu kararı daha önceden almıştım ve adım adım malzemeleri tamamlamakla meşguldüm. yeterli bir araştırmadan sonra malzemeleri ve uygulama süreçlerini buldum ve amatörce ilk uygulamama başladım. öncelikle malzemeler ile başlayalım.
önce arabayı oto şampuanı ile güzelce yıkadım.
http://img811.imageshack.us/img811/6865/ampuan.jpg
daha sonra üstübü ile sabırla arabayı pastladım. resimdeki pasta ince bir pastadır. ayrıca mersedeslerin boyaları oldukça sert. bu yüzden korkmanıza gerek yok. ama kalın bir pasta kullanarak ta risk almanın da lüzumu yok. önce ince bir pasta ile denemek lazım. çizik kaybolmuyorsa biraz daha kalını ile devam etmeli. ayrıca markalı ürünlerin çizik giderici laflarına aldanmayın. onların pek çoğu aslında ciladır. aşındırıcı madde içermezler. yüzeyi sadece parlatırlar. heleki mersedesin boyasındaki çiziklere karşı hiç şansları yok nerdeyse.
http://img84.imageshack.us/img84/1658/pastal.jpg
bu ise kullandığım teflonlu cila. pasta sonrasında bu cilayı k..ç..tş tan aldığım polisaj makinesi ile uyguladım. aslında daha iyi ve kaliteli cilalarda var ama ben bu cilayı kullandım. hem ucuz hem de parasına göre yeterli parlaklığı sağlayan bir ürün. ayrıca çbs bu konularda iyidir.
http://img132.imageshack.us/img132/5458/cila.jpg
bu ürünü ise wax olarak satın almıştım. aslında tam olarak wax olup olmadığı hakkında şüphelerim vardı. çünkü türkçe kullanma kılavuzunda üründen cila olarak bahsediliyor. ancak bu ürünlerin genelinde çeviri hataları sıkça yapılıyor. daha doğrusu satışta waxın ne olduğunu çoğu müşterinin bilmeyeceği zannediliyor belkide. ama ürünün orjinal ingilizce metninde ürünün polish (cila) değil wax(mum) olduğu açıkça yazıyor.
http://img821.imageshack.us/img821/51/resim012u.jpg
bu ise yukarıda adı geçen polisaj makinem. kendisini 34 TL. ye almıştım.
http://img845.imageshack.us/img845/1161/polisaj.jpg
uygulama ile ilgili detayları ilerleyen mesajlarımda yazacağım inşallah. şimdi kısaca sonuca göz atalım isterseniz.
http://img809.imageshack.us/img809/8915/uygsonu1.jpg
http://img534.imageshack.us/img534/425/uygsonu2.jpg
http://img251.imageshack.us/img251/5409/uygsonu3.jpg
Güzel olmuş.Anlatım da güzel teşekkürler.
Aynı şampuandan ben de kullanıyorum.Benim cilalar heşey hazır ama havalar kötü gidiyor canım istemiyor atmıyorum.:D
Starship Member
20.04.11, 22:45
Maşallah, bu renk çok güzel zaten hepten güzel görünmüş. :)
Hocam bir sorayım makineyi nereden aldın?
resimlere devam.
http://img812.imageshack.us/img812/7024/uygsonu4.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/2831/uygsonu5.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/3971/uygsonu6.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/288/uygsonu7.jpg
bu resmi motor kaputu üzerinden çektim. önceden de yansımalar vardı ancak yansımanın konturları bu kadar keskin ve detaylı değildi. hatta motor kaputumun üzerinde bazı yerlerde tuhaf zamk gibi kirlerden bazı yerlerde kısmı parlamayan bölgeler vardı. şükür onların hepsini ortadan kaldırdım.
http://img18.imageshack.us/img18/2650/uygsonumotkaput.jpg
bu resmi ise sağ arka kapı yüzünün karşısından çektim. resim çekilirken yağmur çiseliyordu. merak etmeyin resimde görünen o minik leke gibi olan şeyler kapı sacına düşen yağmur çiseleri. kuru iken ayna gibi. sadece görüntü olarak değil. elle dokununca da fark hissedilir ölçüde.
http://img219.imageshack.us/img219/5080/uygsonukapsac.jpg
Hocam bir sorayım makineyi nereden aldın?
bir ara yolum Ankara'ya düşmüştü. gerçi sık düşüyor ama. polisaj makinesini koçtaştan aldım. yanlış hatılramıyor isem 34 TL. idi.
Starship Member
20.04.11, 22:53
Vallahi yeni gibi olmuş.
bir ara yolum Ankara'ya düşmüştü. gerçi sık düşüyor ama. polisaj makinesini koçtaştan aldım. yanlış hatılramıyor isem 34 TL. idi.
Benim de yolum düşerse bir bakayım...
Elinize Sağlık.. Kullandığın ürünleri bende kullanmıştım..
Halende durur..
Ellerine sağlık harika olmuş. Maşallah
Mükemmel olmuş, ayrıca aracın rengi de süper. Maşallah nazar değmesin. :)
Stopların solukluğu daha da belli olmuş kaporta parlayınca. :) Değişse iyi.
bu tarz bir uygulama yapmak isteyenler için edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak isterim. çünkü ben derli toplu bilgileri bulmakta biraz zorlandım. kimi yerde uygulamaları kimi yerde ise ürünleri tarif etmişlerdi. ancak bir forum sitesinde sağolsun bir arkadaşımız bu konularda bayağı yeteneklidir onun mesajlarından epeyce istifade ettim. her hangi bir yerden alıntı vs. yapmadan edindiğm kişisel tecrübelerimi aktarmak istiyorum. inşallah yardımcı olabilirim. amatörce ama yukarıdaki sonuca götürecek tavsiyelerdir.
KULLANACAĞIMIZ ÜRÜNLER.
1- ŞAMPUAN: Cilalı oto şampuanı da olur. konsantre oto şampuanıda. yeterki araba bulaşık deterjanı veya sabun ile yıkanmasın. bunların içinde buluanan fosfat arabanızın parlaklığını yok eder. çünkü boya üzerindeki wax tabakasını çözerler.
2- PASTA: Arabanızda derin çizikler ve fırça izleri, hareler yoksa ki çoğu arabada kesin vardır. ve arabanızda mersedes ise bence pastasız parlaklık elde edemezsiniz. yada çizikli bir parlaklık olur sonuç. ancak derin aşındırıcılı bir pasta ile uğraşıp risk almanızı tavsiye etmem. bulabileceğiniz en ince pastayı kullanın derim. örneğin çbs belce aqua ince pasta gibi. ben o ürünü bulamadığım için dyo nun üniversal pastasını kullandım. bu pastada gayet ince. markalı ürünlerin çizik giderici cila vs. hikayelerine ise kanmayın derim. çünkü mersedeslerin boyaları diğer arabalara nazaran ciddi oranda serttir. kolay çizilmez ama çizilince de öyle ıvır zıvarı cilayla vs. düzelmez.
3-CİLA: Aslında kendisine polish te denir. bu yüzden ürün alırken polish ibaresi geçmeyen markalı ürünlere dikkat edin derim. polish başka wax başkadır. polish (cila) arabaya parlaklığını kazandıran tabakadır. fırça izlerinin büyük bir kısmı da malesef eski araçlarda yada boya bakımına özen gösterilmemiş araçlarda artık bu tabakaya inmiştir. bu yüzden cilasız sadece pasta ile parlaklık elde etmeyi unutun. cila olarak markalı ürünlerin gerçekten güzel ürünleri var.
4-WAX: Aslında mum olarak ta bilinir. ama çoğu üründe içerik belki wax olduğu halde cila olarak yazıyor olabilir. bu yüzden ingilizce metinlerden faydalanmanızı tavsiye ederim. wax katmanı boyanın en üst katı olup altında bulunan cila katmanını dış etkenlerden korumaya yarar. wax katmanı zarar gördüğünde yada wax kullanılmadan sadece pasta+cila ile işlem sonlandırılırsa başta arabanız gerçekten parlak olur ama korumasız olan cila çabucak ortadan kaybolur. wax ise cila katmanını kaplayarak boyayı ve cilayı haliylede kaportayı oksidasyondan, havanın asidinden ve diğer dış etkenlerden korur. yerli malı bir wax ben bilmiyorum.
5-MİKRO FİBER BEZ: Kesinlikle olmazsa olmazlardan. mikro fiber bezinin yoksa bu işe hiç bulaşmayın. hatta bu tarz bir iş için hiç yoksa 5 belki 10-15 tane mikrofiber bez gerekebilir. ben 5 bez kullandım. ama bir 5 daha olsa kullanırdım.
6- POLİSAJ MAKİNESİ: Öyle ahım şahım bir makine değildir. ama benim gibi amatörlerin işini rahatlıkla görür. fakat benim aldığım makine ile pasta uygulamaya çalışmayın. denediğinize değmez. ama cila işlerini makine ile yapabilrsiniz. zaten waxın uygulanmasında makbul olan elle uygulamadır. yok ben profesyonelleşeceğim diyenler için 1000W gücünden az bir avuç içi taşlama makinesi(devir ayarlı) tavsiye ediliyor.
UYGULAMA:
1- öncelikle kapalı bir yer edinmeya bakalım. benim gibi kapalı yerden yoksun iseniz fazlaca trafiğin olmadığı sote bir kenar yeterli olabilir.
2- güneşli havada ve yüzeyi sıcak bir araba ile bu iş yapılmaz. arabanın boyasını bozarsanız ben karışmam.
3- önce arba şampuanla bir güzel yıkanır. ve durulanır. sonra ise hiç bir su damlası kalmayacak şekilde kurulanır.
4- varsa clay bar denilen yüzey temizleme kili ile yüzey temizlenir. benim yoktu uygulamadım. ama olsa güzel olur.
5- plastik aksamlar maskeleme bandı ile maskelenir.
6- pasta üstübü ile güzelce ve sabırla uygulanır. ancak başta gününüzü çok harcamamanızı tavsiye ederim. yoksa iş ilerledikçe farklar ortaya çıkar.
7- pastadan sonra makine ile cila güzelce uygulanır.makinenin süngerini arabaya takıp yırtmaktan ve kaporta köşelerine makine ile yaklaşmaktan sakınmanızı tavsiye ederim. ayrıca makineyi soldan sağa, sağdan sola, aşağı yukarı, yukarı aşağı, sağdan sola çapraz, soldan sağa çapraz sırası ile kullanırsanız daha iyi olur. makine ile daireler çizmeye çalışmayın.
8- ciladan sonra aslında pastadan sonrada yüzeyi mikrofiber bez ile güzelce silin. paneller arasındaki geçişlerde bezi değiştirseniz iyi olur.
9- son olarak waxı uygulayın. wax mum içerikli olduğundan makine ile yüzey arasında ısınmasından sakınmak için belkide waxın makul ve makbul olan uygulaması elle yapılanıdır. belkide mikrofiber bezi en çok yiyen aşama bu aşamadır. önce beze ürünü dökün ve cila aşamasında makine için yazdığım yönlerde elle uygulayın. sonrasında ise kuru bir mikrofiber bez ile yüzeyin üzerinden geçin.
10- arabanızın camlarında parlaklık ve suyun kaymasını istiyorsanız camlara da cila ve wax uygulayabilirsiniz. ben sadece wax uyguladım.
genel olarak ise sabırlı olmanızı, acele etmemenizi, pasta yaparken yüzeyin biraz mat hal aldığı anda korkmamanızı ve işleme son vermenizi, kullandığınız bezleri sık sık kontrol etmenizi, dışarıda yapıyorsanız her panel geçisinde öncelikle paneli temizlemenizi yada panelin üzerinde toz olmadığından emin olmanızı, makineyi sihirli bir değnek olarak görmemenizi, arada bir kendinizi dinlendirmenizi yoksa sonlara doğru uygulamanızda farklar çıkabilir, bu işlemleri uygularken cesur ama pervasız davranmamanızı önemle tavsiye ederim. bir amatör olarak benden bu kadar. daha detaylı bilgiler artık size kalmış.
Mükemmel olmuş, ayrıca aracın rengi de süper. Maşallah nazar değmesin. :)
Stopların solukluğu daha da belli olmuş kaporta parlayınca. :) Değişse iyi.
:D :D Naptın sen yaa..
mersedesrecep
20.04.11, 23:37
Cok guzem eline sglik
Çbs nin Teflonlu ve silikonlu cilalarının her ikisini de daha önce kullandım.Silikonlu olanın temizleyici ve parlatıcı özelliği teflonlu olana göre çok daha iyi. Fiyat-performans açısından çbs doğru bir tercih.
Çbs nin Teflonlu ve silikonlu cilalarının her ikisini de daha önce kullandım.Silikonlu olanın temizleyici ve parlatıcı özelliği teflonlu olana göre çok daha iyi. Fiyat-performans açısından çbs doğru bir tercih.
bir dahaki sefere de silikonlusunu deneyelim inşallah.
Kullandığınız yeşil kutulu Turtle Wax Balmumu Cilasıdır çokda Güzeldir.
ÇBS ye gelince silikonlu cilanın parlaklığı çok iyidir ancak fazla durmaz.
Teflon cila ise çok fazla parlatmaz ancak uzun süre aracınızın üzerinde durur.
Koruma için Teflon.. görüntü için silikon..
ben derimki önce silikon cilayı kullanın iyice kuruduktan parlattıktan sonra teflon cilayı üzerine uygulayın ve parça parça yapın.. ve cilayı kurutmayın...
Tavsiyem Sonaxın Kırmızı kutulu güçlü çizik giderici cilayı tek başına kullanabilirsiniz.
ben burda bir workshopa gitmistim cardetailing uzerine.. (ciddi proffesionel araba detailer) aldigim tavsiyeler ve ogrendiklerim (araci guzel tutmak icin)..
1 arabayi yikamak (buyuk pislikleri gidermek icin)
2 2 bucket method (2 kova ile arabayi yikamak) wash mitt ile (koyun yonunden)
3 kurulamak (su ememenmi oyle birsey havlular var onun ile kuruluyorlar) meguairs watermagnet
4 clayen (hamur gibi birsey var onun ile tum boyadangeciyorlar kalan pislikler vs camura yapisiyor)
5 icini temizlemek dosemeleri.. (cockpitsprayler vs ve supurmek'
6 camlari silmek (bunun icinde ozel ilaclar var)
7 polish ~ wax
bu arada arabaniz cok guzel gozukuyor paylasim icin tsk
ben burda bir workshopa gitmistim cardetailing uzerine.. (ciddi proffesionel araba detailer) aldigim tavsiyeler ve ogrendiklerim (araci guzel tutmak icin)..
1 arabayi yikamak (buyuk pislikleri gidermek icin)
2 2 bucket method (2 kova ile arabayi yikamak) wash mitt ile (koyun yonunden)
3 kurulamak (su ememenmi oyle birsey havlular var onun ile kuruluyorlar) meguairs watermagnet
4 clayen (hamur gibi birsey var onun ile tum boyadangeciyorlar kalan pislikler vs camura yapisiyor)
5 icini temizlemek dosemeleri.. (cockpitsprayler vs ve supurmek'
6 camlari silmek (bunun icinde ozel ilaclar var)
7 polish ~ wax
bu arada arabaniz cok guzel gozukuyor paylasim icin tsk
bende teşekkür ederim. mesajınızla ilgili birkaç maddeye ilave yapmak isterim.
2. maddede yazdığınız gerçekten önemli bir konu. daha öncede bu konu hakkında birşeyler okumuştum. gerçekten iki kovanız yoksa araba yıkamamak lazım. çünkü kovanın dibinde sonlara doğru kum taneleri birikmeye başlıyor.
3. maddedeki meguairsin su çekici bezi olmazsa bile mikrofiber bezler yada nano bezler yeterli suyu tutuyor.
4. maddedeki clayen dediğiniz ise clay bar adında meguairs tarafından satılıyor. hatta sahibinden.com da Ankaradan biri 50g. halinde şu an satmakta. clay bar gerçekten güzel bir ürün. videolarını falan izledim. uygulaması gayet kolay ve basit. daha önce oyun hamuru ile oynamış her hangi bir kişi rahatlıkla uygulayabilir. kaldı ki bu forumun üyleri clay barı öttürür. ama dikkatli olmak lazım bir kez bile yere düşürürseniz bir daha kullanılmaz. clay bar tek başına arabayı parlatmaz ama kaporta üzerindeki mum benzeri sıcakla yapışmış kirleri vs. güzelce temizleyerek pasta cila ve vax öncesinde yüzeyi hazır hale getirir.
bende teşekkür ederim. mesajınızla ilgili birkaç maddeye ilave yapmak isterim.
2. maddede yazdığınız gerçekten önemli bir konu. daha öncede bu konu hakkında birşeyler okumuştum. gerçekten iki kovanız yoksa araba yıkamamak lazım. çünkü kovanın dibinde sonlara doğru kum taneleri birikmeye başlıyor.
3. maddedeki meguairsin su çekici bezi olmazsa bile mikrofiber bezler yada nano bezler yeterli suyu tutuyor.
4. maddedeki clayen dediğiniz ise clay bar adında meguairs tarafından satılıyor. hatta sahibinden.com da Ankaradan biri 50g. halinde şu an satmakta. clay bar gerçekten güzel bir ürün. videolarını falan izledim. uygulaması gayet kolay ve basit. daha önce oyun hamuru ile oynamış her hangi bir kişi rahatlıkla uygulayabilir. kaldı ki bu forumun üyleri clay barı öttürür. ama dikkatli olmak lazım bir kez bile yere düşürürseniz bir daha kullanılmaz. clay bar tek başına arabayı parlatmaz ama kaporta üzerindeki mum benzeri sıcakla yapışmış kirleri vs. güzelce temizleyerek pasta cila ve vax öncesinde yüzeyi hazır hale getirir.
aydinlattigin icin tsk abi
W126deeptrance
21.04.11, 13:08
güzel olmuş en azından şimdi hangi pastadan hangi ciladan almak lazım onu öğrendik. Şahsen ben pasta cila dan sonra mum olayını yeni duydum cila ile mum un aynı şey oldugunu sanıyordum. Paylaşım için teşekkürler.
Uygulama basamaklarınıda anlatrısannız cok sevınırım.
Bende böyle bişey yapmak istiyorum ama hem nasıl yapldıgını bılmıyorum hemde ortam yok. Allah izin ederse ankaraya geldiğimde garajlı evimizde bir aksıyon yapacagım.
Ahh ankaram ahh senden ayrılıp ıstanbula geleli hersey yalan :):):)
Ankara bir baskadır.
güzel olmuş en azından şimdi hangi pastadan hangi ciladan almak lazım onu öğrendik. Şahsen ben pasta cila dan sonra mum olayını yeni duydum cila ile mum un aynı şey oldugunu sanıyordum. Paylaşım için teşekkürler.
Uygulama basamaklarınıda anlatrısannız cok sevınırım.
Bende böyle bişey yapmak istiyorum ama hem nasıl yapldıgını bılmıyorum hemde ortam yok. Allah izin ederse ankaraya geldiğimde garajlı evimizde bir aksıyon yapacagım.
Ahh ankaram ahh senden ayrılıp ıstanbula geleli hersey yalan :):):)
Ankara bir baskadır.
daha önceki mesajımda yazmıştım. belki dikkatinizden kaçmıştır. bunların dışında bir sorunuz varsa yine bildiğim birşey varsa yazarım elbetteki. şayet ben bilmiyorsam ki olabilir bilemeyiz herşeyi, bir bilen çıkar elbet.
bu tarz bir uygulama yapmak isteyenler için edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak isterim. çünkü ben derli toplu bilgileri bulmakta biraz zorlandım. kimi yerde uygulamaları kimi yerde ise ürünleri tarif etmişlerdi. ancak bir forum sitesinde sağolsun bir arkadaşımız bu konularda bayağı yeteneklidir onun mesajlarından epeyce istifade ettim. her hangi bir yerden alıntı vs. yapmadan edindiğm kişisel tecrübelerimi aktarmak istiyorum. inşallah yardımcı olabilirim. amatörce ama yukarıdaki sonuca götürecek tavsiyelerdir.
KULLANACAĞIMIZ ÜRÜNLER.
1- ŞAMPUAN: Cilalı oto şampuanı da olur. konsantre oto şampuanıda. yeterki araba bulaşık deterjanı veya sabun ile yıkanmasın. bunların içinde buluanan fosfat arabanızın parlaklığını yok eder. çünkü boya üzerindeki wax tabakasını çözerler.
2- PASTA: Arabanızda derin çizikler ve fırça izleri, hareler yoksa ki çoğu arabada kesin vardır. ve arabanızda mersedes ise bence pastasız parlaklık elde edemezsiniz. yada çizikli bir parlaklık olur sonuç. ancak derin aşındırıcılı bir pasta ile uğraşıp risk almanızı tavsiye etmem. bulabileceğiniz en ince pastayı kullanın derim. örneğin çbs belce aqua ince pasta gibi. ben o ürünü bulamadığım için dyo nun üniversal pastasını kullandım. bu pastada gayet ince. markalı ürünlerin çizik giderici cila vs. hikayelerine ise kanmayın derim. çünkü mersedeslerin boyaları diğer arabalara nazaran ciddi oranda serttir. kolay çizilmez ama çizilince de öyle ıvır zıvarı cilayla vs. düzelmez.
3-CİLA: Aslında kendisine polish te denir. bu yüzden ürün alırken polish ibaresi geçmeyen markalı ürünlere dikkat edin derim. polish başka wax başkadır. polish (cila) arabaya parlaklığını kazandıran tabakadır. fırça izlerinin büyük bir kısmı da malesef eski araçlarda yada boya bakımına özen gösterilmemiş araçlarda artık bu tabakaya inmiştir. bu yüzden cilasız sadece pasta ile parlaklık elde etmeyi unutun. cila olarak markalı ürünlerin gerçekten güzel ürünleri var.
4-WAX: Aslında mum olarak ta bilinir. ama çoğu üründe içerik belki wax olduğu halde cila olarak yazıyor olabilir. bu yüzden ingilizce metinlerden faydalanmanızı tavsiye ederim. wax katmanı boyanın en üst katı olup altında bulunan cila katmanını dış etkenlerden korumaya yarar. wax katmanı zarar gördüğünde yada wax kullanılmadan sadece pasta+cila ile işlem sonlandırılırsa başta arabanız gerçekten parlak olur ama korumasız olan cila çabucak ortadan kaybolur. wax ise cila katmanını kaplayarak boyayı ve cilayı haliylede kaportayı oksidasyondan, havanın asidinden ve diğer dış etkenlerden korur. yerli malı bir wax ben bilmiyorum.
5-MİKRO FİBER BEZ: Kesinlikle olmazsa olmazlardan. mikro fiber bezinin yoksa bu işe hiç bulaşmayın. hatta bu tarz bir iş için hiç yoksa 5 belki 10-15 tane mikrofiber bez gerekebilir. ben 5 bez kullandım. ama bir 5 daha olsa kullanırdım.
6- POLİSAJ MAKİNESİ: Öyle ahım şahım bir makine değildir. ama benim gibi amatörlerin işini rahatlıkla görür. fakat benim aldığım makine ile pasta uygulamaya çalışmayın. denediğinize değmez. ama cila işlerini makine ile yapabilrsiniz. zaten waxın uygulanmasında makbul olan elle uygulamadır. yok ben profesyonelleşeceğim diyenler için 1000W gücünden az bir avuç içi taşlama makinesi(devir ayarlı) tavsiye ediliyor.
UYGULAMA:
1- öncelikle kapalı bir yer edinmeya bakalım. benim gibi kapalı yerden yoksun iseniz fazlaca trafiğin olmadığı sote bir kenar yeterli olabilir.
2- güneşli havada ve yüzeyi sıcak bir araba ile bu iş yapılmaz. arabanın boyasını bozarsanız ben karışmam.
3- önce arba şampuanla bir güzel yıkanır. ve durulanır. sonra ise hiç bir su damlası kalmayacak şekilde kurulanır.
4- varsa clay bar denilen yüzey temizleme kili ile yüzey temizlenir. benim yoktu uygulamadım. ama olsa güzel olur.
5- plastik aksamlar maskeleme bandı ile maskelenir.
6- pasta üstübü ile güzelce ve sabırla uygulanır. ancak başta gününüzü çok harcamamanızı tavsiye ederim. yoksa iş ilerledikçe farklar ortaya çıkar.
7- pastadan sonra makine ile cila güzelce uygulanır.makinenin süngerini arabaya takıp yırtmaktan ve kaporta köşelerine makine ile yaklaşmaktan sakınmanızı tavsiye ederim. ayrıca makineyi soldan sağa, sağdan sola, aşağı yukarı, yukarı aşağı, sağdan sola çapraz, soldan sağa çapraz sırası ile kullanırsanız daha iyi olur. makine ile daireler çizmeye çalışmayın.
8- ciladan sonra aslında pastadan sonrada yüzeyi mikrofiber bez ile güzelce silin. paneller arasındaki geçişlerde bezi değiştirseniz iyi olur.
9- son olarak waxı uygulayın. wax mum içerikli olduğundan makine ile yüzey arasında ısınmasından sakınmak için belkide waxın makul ve makbul olan uygulaması elle yapılanıdır. belkide mikrofiber bezi en çok yiyen aşama bu aşamadır. önce beze ürünü dökün ve cila aşamasında makine için yazdığım yönlerde elle uygulayın. sonrasında ise kuru bir mikrofiber bez ile yüzeyin üzerinden geçin.
10- arabanızın camlarında parlaklık ve suyun kaymasını istiyorsanız camlara da cila ve wax uygulayabilirsiniz. ben sadece wax uyguladım.
genel olarak ise sabırlı olmanızı, acele etmemenizi, pasta yaparken yüzeyin biraz mat hal aldığı anda korkmamanızı ve işleme son vermenizi, kullandığınız bezleri sık sık kontrol etmenizi, dışarıda yapıyorsanız her panel geçisinde öncelikle paneli temizlemenizi yada panelin üzerinde toz olmadığından emin olmanızı, makineyi sihirli bir değnek olarak görmemenizi, arada bir kendinizi dinlendirmenizi yoksa sonlara doğru uygulamanızda farklar çıkabilir, bu işlemleri uygularken cesur ama pervasız davranmamanızı önemle tavsiye ederim. bir amatör olarak benden bu kadar. daha detaylı bilgiler artık size kalmış.
abi teşekkürler cok güzel bilgiler verdin. Ben daha önce hiç böyle bir uygulama yapmadım şimdi anlattıklarının eşliğinde yapmak istiyorum fakat bir yandanda arabanın yanar doner olmasından korkuyorum cok bır rıskı varmı gerı donussuz bır yola gırmıyım:)
abi teşekkürler cok güzel bilgiler verdin. Ben daha önce hiç böyle bir uygulama yapmadım şimdi anlattıklarının eşliğinde yapmak istiyorum fakat bir yandanda arabanın yanar doner olmasından korkuyorum cok bır rıskı varmı gerı donussuz bır yola gırmıyım:)
pasta kullanacaksan pasta uygularken hata yapabilirsin belki. onun dışında cila ve vax uygulamasında yanar döner hal aldıracak yanlışlık yapmak için kendini zorlaman lazım. ama pasta yaparken dikkatli olmak lazım. mümkün olan en ince pasta ile başlamak lazım. fazlaca aşınıdırıcı içeren pastalar ile çalışmanı tavsiye etmem. uygulama öncesinde arabayı güzelce yıkarsan, güneş altında yapmazsan, sıcak yüzeylere uygulamaktan sakınırsan, kullandığın bezleri sıkça değiştirirsen, yere düşürdüğün malzemeyi tekrar kullanmazsan, aceleci davranmazsan korkma birşey olmaz.
HAYALET KRAL
29.04.11, 11:03
açıklamalar güzel teşekkürler... ancak çeşitli söylenenlere göre bazıları pasta cila uygulamasına hiç taraftar değil, sonax autowax filan gibi yabancı uygulamalar daha şık sağlıklı ve kalıcı diyorlar. kimileri de başka bişey diyor. bizde yıllardır eski usul pasta cila uygulaması yaparız.alışkanlıkta böyledir.memnunuzda aslında.çbs belco mavi etiketli cila ve cbs pastadan şaşmayız. ama iyi ama kötü tartışılır. sanayidede hep bunu kullanırlar.. ama söylenenlerden sonra bu konuda kararsızım fikri olan varmı hangisi daha kalıcı ve sağlıklı oluyor ???
HAYALET KRAL
04.05.11, 11:26
yokmu fikri olan...:confused:
çbs belconun mavi etiketli dediğniz pastası sanırım benim da aradığım çbs belco aqua pasta ise ürün gayet ince ve güzel bir pasta imiş. bu sebeple doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. aslında firmaların dedikleri de sanayideki söylenenler de doğru. yada her ikisi yerde söylenen yazılan çizilen ne varsa hepsi birden yanlış.
boya parlatma ve koruma işlemlerinde her zaman aynı prosedür, hep aynı uygulama doğru işlem olacak şeklinde bir kaide sanırım yok. çünkü yapılacak işlem arabanın mevcut boyasının durumuna ve boyanın, verniğin, kalmışsa wax katmanının yıpranma durumuna göre değişir. bu sebeple hiç pasta uygulmaası gerektirmeyen bir arabaya markalı firmaların direk cila vs. ile yaklaşımı pasta yapmak zararlı ve gereksiz anlamı çıkarılırsa yanlış olur. bu durumda pasta gerekmeyen o araçtır aslında. yada tam tersi sanayide her gelen arabaya önce pasta sonra cila uygulmakta yanlış. en azından sizin kullandığınız ürünler en ince pasta olduğu için kısmende olsa doğru ama pek çok yerde nerdeyse en fazla aşındırıcı pastların kullanıldığı sanayi çevrelerinde ise bu tip uygulamalarla malesef bir çok arabanın boyası parlatılmak istenirken inceltiliyor.
sonuçta boyanın durumu hangi işlemin yapılmasını gerektiriryorsa uygun işlemi yapmak gerekir. o doğru bu doğru diyemeyiz. doğru uygulama arabanın durumuna göre yapılan uygulmadır.
açıklamalar güzel teşekkürler... ancak çeşitli söylenenlere göre bazıları pasta cila uygulamasına hiç taraftar değil, sonax autowax filan gibi yabancı uygulamalar daha şık sağlıklı ve kalıcı diyorlar. kimileri de başka bişey diyor. bizde yıllardır eski usul pasta cila uygulaması yaparız.alışkanlıkta böyledir.memnunuzda aslında.çbs belco mavi etiketli cila ve cbs pastadan şaşmayız. ama iyi ama kötü tartışılır. sanayidede hep bunu kullanırlar.. ama söylenenlerden sonra bu konuda kararsızım fikri olan varmı hangisi daha kalıcı ve sağlıklı oluyor ???
Autowax ile çizikleri almak mümkün değil..
pasta konusuna gelincede ÇBS falan kullanmayın. Ancak Şöyle Bi Durum var.
Makina ile Pasta Yapıcaksanız G3 isimli Pastadan Alıcaksınız ve çizikleri unutucaksınız.
Cila Konusunda ise Güzel Bir Teflon cila Alıcaksınız.
Carlack - TurtleWax araç rengine göre olan - Sonax vs.
en kalıcı yöntem budur. ve pastayı makina ile yaptığınızdan hare lekeleri olacaktır. Hare Giderici Kullanarak Güneşde Görünen Makinanın izlerinide Hare Giderici alır.
Bu Dediklerim Biraz Professional ve maliyetlidir.
Pasta 70 lira
cila 30 lira
makina 50 lira
hare giderici 90 lira
tabiki bunları güzelce uyguladıktan sonra kaportaya sıfır diyebilirsiniz ve yıllarca kullanırsınız..
Çbs Belco Silikonlu cila, şimdiye kadar kullandığım temizleyici özelliği en iyi olan cila.Boya üzerinde zift vs. kolayca temizliyor.Hiç beğenmediğim cila da Sonax'ın çizik giderici cilası.Belco'nun eline su dökemez.
Geçenlerde Amway'in Slicon Glaze denilen cilasını kullandım.Fiyatı 16 tl.Yanında 100 gr pamuk ve Bim'den aldığım 1.5 tl lik mikrofiber bezini kullandım.16 tl lık cila en az 5 arabayı cilalar.Temizleyici özelliği belco silikonludan daha az fakat uygulama kolaylığı ve parlaklığından memnun kaldım.Cilanın üzerine kalıcılığını arttırmak içim vax kullanmak lazım.Bir daha ki sefere cilanın üzerine COLLİNİTE 915 denilen wax ı kullanmayı düşünüyorum.
Sadece Amway Silicone Glaze ile 4 saat süren ciladan sonra resimler.
Çbs Belco Silikonlu cila, şimdiye kadar kullandığım temizleyici özelliği en iyi olan cila.Boya üzerinde zift vs. kolayca temizliyor.Hiç beğenmediğim cila da Sonax'ın çizik giderici cilası.Belco'nun eline su dökemez.
Geçenlerde Amway'in Slicon Glaze denilen cilasını kullandım.Fiyatı 16 tl.Yanında 100 gr pamuk ve Bim'den aldığım 1.5 tl lik mikrofiber bezini kullandım.16 tl lık cila en az 5 arabayı cilalar.Temizleyici özelliği belco silikonludan daha az fakat uygulama kolaylığı ve parlaklığından memnun kaldım.Cilanın üzerine kalıcılığını arttırmak içim vax kullanmak lazım.Bir daha ki sefere cilanın üzerine COLLİNİTE 915 denilen wax ı kullanmayı düşünüyorum.
Sadece Amway Silicone Glaze ile 4 saat süren ciladan sonra resimler.
sonaxın cilasını bilmem ama hızlı cilası gayet güzel bir parlaklık ve yıkmadan yıkamaya yeterli korumayı sağlıyor bence. sonaxın diğer pek çok ürünü olabilir ama hızlı cilası başka.
HAYALET KRAL
25.05.11, 14:45
araba pasta cilaya verilecek yarın. güzel bir çalışma olacağını umuyorum. çok fark edeceği belli boyada.
HAYALET KRAL
31.05.11, 11:35
evet pasta cila işi bitti. arabam manyak değişmiş bana göre 10 numara olmuş. :) boya üzeri bayağı mat ve kir yerleşmiş. pasta ciladan sonra bir kere daha anladım. bir süre böyle gitsin sonra güzel bir cila da ben çekerim artık :)
evet pasta cila işi bitti. arabam manyak değişmiş bana göre 10 numara olmuş. :) boya üzeri bayağı mat ve kir yerleşmiş. pasta ciladan sonra bir kere daha anladım. bir süre böyle gitsin sonra güzel bir cila da ben çekerim artık :)
güzel günlerde kullanın inşallah.
HAYALET KRAL
01.06.11, 14:50
eyvallah mahmut abi cümlemize...
Elinize sağlık güzel olmuş. Arabaya da maaşallah...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.