Orijinalini görmek için tıklayınız : w 210 katalitik konvektör iptali hakkında görüşü olanlar var mı
w 210 katalitik konvektör iptali hakkında görüşü olanlar var mı
kendinizi sizi tanıyalım bölümüne tanıtınız önce lütfen...
w 210 katalitik konvektör iptali hakkında görüşü olanlar var mı
iptali yapılabiliyor hatta bi arkadaşımız bunun iptalini yapıp hız denemesine çıktığında çok fark ettiğini söylemişti. videosuna baktım bulamadım, Denizlide bu işlemi yaptıracak yeri bulmakta sıkıntı çekmezsinzi ;)
iptal edince güzel gider.
punisher_149
28.04.10, 14:18
bn iptal ettim.çekiş-gaz yeme arttı.yokuşlarda devirden düşme olayı daha azaldı.ancak tabiki seste biraz artma var içi dolu kaliteli ağır bişey taktırmama rağmen.sakın ola boş kazan falan taktırayım demeyin.sesten bunalırsınız:)
bn iptal ettim.çekiş-gaz yeme arttı.yokuşlarda devirden düşme olayı daha azaldı.ancak tabiki seste biraz artma var içi dolu kaliteli ağır bişey taktırmama rağmen.sakın ola boş kazan falan taktırayım demeyin.sesten bunalırsınız:)
Yakıt durumu çok arttımı? çoğu kişi çok artar diyorda
Bende iptal ettim. Çekişi farketti... Rahatlıyo zaten araba..
Hiç çevreci kalmamış forumda
Abi 1.000 € çıkıyodu fiyatı...
Belli KM lerde değiştirmen lazım..
seco_tuning
28.04.10, 22:24
Katalitik konvektör kıymetli ve işlevsel bir parçadır zira yanmayan gazların zararsız halde çevreye zarar vermeden atılmasını sağlar emisyon açısından vazgeçilmezdir.
ama serkanın da bahsettiği gibi belli periyodlarda değişemilidr zamanla dolar mesela 50binde vs gibi araçdan araca değişir ama değişmeilidir değişmediği zaman yakıtı arttırır aracı yorar ve boğar.
Ama Direk Karbonmonoksit çok zararlı geleceğimizi yok ediyor
punisher_149
29.04.10, 09:50
Yakıt durumu çok arttımı? çoğu kişi çok artar diyorda
bana da öyle dediler.ama inan farkedilir bi fark yok...yakıt hala aynı yani...zaten şöyle düşünülebilir.katalizör zamanla dolup,hatta eriyip de şekil değiştirdiği zaman araç boğuk çalışıyor,çekişten düşüyor.dumanı rahat atamıyor.dolayısıyla gaza daha fazla ve sert basıyoruz.vites düşürüyoruz.yakıt artıyor.çevre daha fazla kirleniyor:D dolu ve işlevsiz olmasındansa olmaması daha iyidir mantığıyla söküp sorunu çözüyoruz...
Eğer yakıtta artma olmuyorsa dolduğunda bende iptal ederim dünya kadar para vereceğime o parayıda benzine veririm daha mantıklı :D
Eğer yakıtta artma olmuyorsa dolduğunda bende iptal ederim dünya kadar para vereceğime o parayıda benzine veririm daha mantıklı :D
yakıtta artma falan olmuyo...
w126 MB260SE
30.04.10, 08:34
Hiç zaman kaybetmeyin sökün atın :) Çekiş ve Performansı Hissedin :D :D
bende iptal ettirdim :) huyumdur her aracımda iptal ettiririm :) bu konuda hiç çevreci değilimdir . performans açısından olumlu yanda etkileri oluyor tavisye ederim.ama tek sorun araç muaynesinden geçerken yaşanıyor.
bende iptal ettirdim :) huyumdur her aracımda iptal ettiririm :) bu konuda hiç çevreci değilimdir . performans açısından olumlu yanda etkileri oluyor tavisye ederim.ama tek sorun araç muaynesinden geçerken yaşanıyor.
ben sorun yaşamadım..
Bişey Demezler Artık. Piyasadaki Dolan tüm araçlarda ya içlerini boşaltıyolar yada iptal ediyolar...
bizde zaten yok konvektor filan ama ben yinede imkan varsa degistirilmesinden yanayim..
ben sorun yaşamadım..
Bişey Demezler Artık. Piyasadaki Dolan tüm araçlarda ya içlerini boşaltıyolar yada iptal ediyolar...
bende lpg taktırdıktan sonra muayeneye gittim.kontrolü yapan adam koşarak yanıma geldi abi siz bu arabanın katalik konvertörünü söktünüzmü dedi artık bende bilmiyomuş ayağına yattım :)
bende lpg taktırdıktan sonra muayeneye gittim.kontrolü yapan adam koşarak yanıma geldi abi siz bu arabanın katalik konvertörünü söktünüzmü dedi artık bende bilmiyomuş ayağına yattım :)
:):):):)
sana denk gelmiş..
Biran önce bende içini boşalttırayım.bu bilgiler iyi oldu.
arkadaşlar cahilliğimi mazur görün. bilmemek değil öğrenmemek ayıp. benim aracımda katalitik konvektör var mı :confused: varsa yerini söylermisiniz :confused:
Orhan manifolttan sonra egsozdan biraz daha kalın ve geniş ebatlı bir yavru egsoz görüorsan :) katalizör demektir,benim 124 te kini de iptal ettirdim daha rahat oldugunu hissediorsun..
yaw bend ebırsey soracam:egr valfinin katalizatörle bir ilgisi varmıydı_?
KATALİTİK KONVEKTÖR iptal edildiği zaman lambda sensörüde iptal oluyor.araç nasıl çalışıyor o zaman.ustalarımız cevaplarsa sevinirim.
bu katalitik konvektör denilen aslında faydalı ama değişmesi astronomik pahalı olan parçayla ilgili birkaç soru da ben sormak isterim.
1- bu parçanın dolduğu yada tıkandığını net olarak anlamanın bir kriteri var mıdır?
2- diyelim ki dolmuş yada tıkanmış (artık her neyse) ne yapacağız?
a) yerine düz boru mu taktıracağız
b) yerine aynı parçayı içini boşallıtırp mı takacağız
3- ikici maddedeki alternatiflerden birini yaparak iptal ettirdiğimizde motorun elektronik aksamında bir hata kodu olur mu?
4- bu işlemin motora zararı olur mu?
5- bu işleri işinin ehli bir egzos ustası mı yapar yoksa motor ustası mı?
şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar 94 model c180 aracımda katalizör olup olmadıgını nasıl anlayabilirim?varmıdır?varsa iptal yapılabilirmi?
tolga_c200
25.01.11, 23:56
abi şahinleri toplasınlar söz iki tane takıcam:D :D
tolga_c200
25.01.11, 23:58
vites konsolum çok ısınıyordu çünkü kat tıkanmış. araba 200 km hıza gelince boğuluyor gibi acayip sesler çıkarıyordu. iptal edilince yerine susturucu taktılar. çekiş arttı yakıt aman aman değişmedi. ses hafif arttı. muayenede sıkıntı çıkarıyorlarmış. egsoz cuya gidip taktırıp muayeneden geçiyorsun. 10-30 tl... :)
benım vıtes geçışlerım sorunsuz fakat vtes kolunun olduğu kısım ısınıyor bundan dolayı olabilir demekki...
vay haın katalıtık vay....
ulan ben senı yarın sokturmem mı...:)
Evet kim sökecek bunu? Motorcumu? eksozcumu? Artı sökülse 2 yılda bir muayenede sök tak onlamı uğraşcaz? Boşaltılıp temizlenme ihtimali yokmu? Benim araçtada varmidur acep :) 97 w210 e 200 :) :D
Evet kim sökecek bunu? Motorcumu? eksozcumu? Artı sökülse 2 yılda bir muayenede sök tak onlamı uğraşcaz? Boşaltılıp temizlenme ihtimali yokmu? Benim araçtada varmidur acep :) 97 w210 e 200 :) :D
hocam sana da bana da eksoztcu yolu gözük tü :)
vites konsolum çok ısınıyordu çünkü kat tıkanmış. araba 200 km hıza gelince boğuluyor gibi acayip sesler çıkarıyordu. iptal edilince yerine susturucu taktılar. çekiş arttı yakıt aman aman değişmedi. ses hafif arttı. muayenede sıkıntı çıkarıyorlarmış. egsoz cuya gidip taktırıp muayeneden geçiyorsun. 10-30 tl... :)
Arkadaşım sen kat.ı sanayide okutmadınmı? neyi takıcan yerine piknik tüpümü :D
söktürdüğümüz kat.ı sanayıde nasıl okutcez...
söktürdüğümüz kat.ı sanayıde nasıl okutcez...
bu katın içinde değerli malzemeler varmış platin vs. vs. gibi bunları satın alan kişiler oluyor ortalama 80-100TL civarına satabiliyorsun tabi tutturduğuna :D sanayide bunu alan kişileri araştırmak gerek
tolga_c200
26.01.11, 10:58
ben onu sırtımda iki sene taşıyamam. gidicem egsoz cuya vericem 20-30 taktırıcam geçtikten sonra veririm :D
tolga_c200
26.01.11, 10:59
benım vıtes geçışlerım sorunsuz fakat vtes kolunun olduğu kısım ısınıyor bundan dolayı olabilir demekki...
vay haın katalıtık vay....
ulan ben senı yarın sokturmem mı...:)
bende öyle demiştim :D
Eksozcuya gidiceksiniz katı iptal edicek yerine alman malı susturucu takıcak devam ediceksiniz.
Muayenede bişey olmuyor.
tolga_c200
26.01.11, 18:55
Eksozcuya gidiceksiniz katı iptal edicek yerine alman malı susturucu takıcak devam ediceksiniz.
Muayenede bişey olmuyor.
özkan bu mesaj sana :D
özkan bu mesaj sana :D
döndürdun dolaştırdın yine ihaleyi bana patlattın ya helal olsun sana ne diyim :D :D
döndürdun dolaştırdın yine ihaleyi bana patlattın ya helal olsun sana ne diyim :D :D
Bu arada benim ileti de arada kaynadı... :) :)
tolga_c200
27.01.11, 00:43
Bu arada benim ileti de arada kaynadı... :) :)
kusura bakma kardeşim . sende arada kaynadın.... çok severim özkanımı...
tolga_c200
27.01.11, 00:49
abem ne yapayım... sende ihaleye girme...
katalitik konvektör sorunu bende de var araç boguluyor gıbı calışıyor ve cok rahatsız edıcı bır durum. serviste 1000 euro cıvarında oldugunu oğrendim ve yansanayısı de olmadığı için değiştirme fikrinden vazgectım. hangısı daha mantıklı sizce içini temizletmek mi yoksa komple iptal etmek mi?
bu katın içinde değerli malzemeler varmış platin vs. vs. gibi bunları satın alan kişiler oluyor ortalama 80-100TL civarına satabiliyorsun tabi tutturduğuna :D sanayide bunu alan kişileri araştırmak gerek
katalitik konvektörun içinde bulunan platın ve seramikten oluşan malzemeler diş hekimleri tarafından protez ve dolgu malzemesi olarak kullanıldığını biliyorum fakat bir tek kat. konvektorden cıkacak malzemenın oyle 80-100 tl cıvarında edecegını sanmıyorum
DOGANAY6154
15.07.11, 12:55
ama arac gürültülü calışmazmı . bende vardı yada yoktu bilmiyorum. fakat aracın bütün altındakı eksoza ait borulara susuturuculara varana kadar değiştirdim ama aracın homurdanması kesilmedi gaza yüklendiğimde jeep ler gibi ses cıkarıyo bide son susturucu tekli idi cıkış şimdi çift cıkışlı oldu .acıkcası bu sistemden midemde bulandı ...
Egzozu asla tamamen boşaltmayın kat iptal sesi biraz arttırır ancak çok sorun olmaz.
Eğer son susturucuyuda iptal ederseniz geri basınç düşeceğinden kompresyon azarlır ve düşük devirde motor inanılmaz cansız olur.
tamamen boşaltmayın derken katalitik konvektörun içinin mi tamamen boşaltılmamasından bahsediyorsunuz?
Zaten kat iptali olunca tamamen düz boru çekilir demek istediğim headerstan itibaren tamamen bomboş olcak zaten bide son susturucuyu iptal etmeyin anlamında.
Eğer çift çıkışsa 100+100cell işinizi görür.
Sokakta bir çok araç headers itirbaren düz boru çekiyor düşük devirde motor cansız oluyor+kompreson düştüğü için sıkıştırma tam olmuyor bunlarda yakıt tüketimini arttırıyor.
Eğer araç turbolu ise downpipe+kat iptali+100cell son susturucu işinizi görür tabii bunları kompresörde uygulamak daha farklı.
anladım. ama ben zaten komple iptal ettirmıyecegım katalitik konvektörun içini boşaltıp susturu taktıracagım son susturucumda zaten bir problem yok problem katalitik konvektörde komple iptal ettirmenın muayene açısından sıkıntılı oldugu soylenıyor bu konuda problem yaşanlar olmuş. yine de öneriniz için teşekkürler
Katalitik konvertörün içini temizleyen bir firma vardı İstanbul'da, temizletilmesi daha sağlıklı olur kanımca.
Kat iptali yaptırın sonrasında muayne zamanında ustanızdan sağlam 400cell bi susturucu alın muayneden geçin sonra tekrar orjinali takın :)
Ilk bi normal deneyin bazen geçebiliyor ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.