PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nikelaj parlatma

celtig
29.03.11, 01:35
arkadaşlar malum benm aracın nikelajları bozulmuş biraz tampon çıtalar vs soluk duruyo
bugnları komple söküp indirmeden parlatıcak pratik bi çözüm varmı
nebiliyim bi temizlik malzemesi fln filan?

ReBeL
29.03.11, 02:04
eğer çok harap durumda ve kesin parlamaya ihtiyaç varsa metylan diye bir metal parlatıcısı varmış onu tavsiye ediyorlar. Komşumun 2004 passatının nikelajları hafif küf tutmuş gibi birşey olmuş, sonaxın çizik giderici cilasını üzerine sürdüm 10 dak. bekledim, sonra bastıra bastıra sildim ve çıktı. Ufak işler için çizik giderici çıkartabiliyor ama durum vahimse metylan çok iyimiş bu konuda deneme imkanım olmadı o markayı

celtig
29.03.11, 02:07
yok okadar vahim değil ya bi çürüme fln yok sadece yeni yıkatınca öle güneş altında gözüme çarpıyo

W114_BURAK_
29.03.11, 08:44
Polisaj sıvıları var hırdavatcılarda bulursun onları pasta cila çeker gibi uygula. Ama nikel özelliğini yitirdiyse bi faydası olmaz hiç bir uygulama fayda etmez. Söküp yeniden krom-nikel kaplatman lazım.. Bu arada mevcut nikelin kimyasalla sökülmesi lazım zımpara kullanırsanız tekrar kaplanmaz..

x.delikan.x
29.03.11, 09:39
bildigimiz rakı şişesinde satılan gazlar olurya haniii suyla karıstırıp yarı yarıya sildgnizde arac pırıl pırıl parlıyor ve camlarda su bile durmuyor

adyaz55
29.03.11, 17:22
bildigimiz rakı şişesinde satılan gazlar olurya haniii suyla karıstırıp yarı yarıya sildgnizde arac pırıl pırıl parlıyor ve camlarda su bile durmuyor

nasıl bişey bu bahsettiğiniz anlayamadım açıklar mısınız?

x.delikan.x
29.03.11, 17:30
bizim burda genelde rakı şişesinde satarlar.. aracı normal suyla yıkadıktan snra yarı yarıya suyla karıştırıp aracınızın boyası dahil nikelajlarını silebilirsiniz..!! aracın parlak ve canlı bi renk içinde gözükmesini saglıyor..!! özelliklede aracımın tamponlarında cok etkili oluyor kuruladıktn snra bugulanmayı engelliyor kristal parlaklık saglıyor..!!

w124e200
29.03.11, 18:24
Metylan ben kullanıyorum.Esmerleşme kir leke küf gibi maddeleri çıkartıyor ama pasa çürüğe faydası yok.Tavsiye ederim.
Bahuaus praktiker gibi yerlerde satılıyor..

x.delikan.x
29.03.11, 18:54
Metylan ben kullanıyorum.Esmerleşme kir leke küf gibi maddeleri çıkartıyor ama pasa çürüğe faydası yok.Tavsiye ederim.
Bahuaus praktiker gibi yerlerde satılıyor..

bu ürünüde cok methediyorlar fakat kullanmak nasip olmadı henüzz..!! fiyat olarak ne kadar peki ??

serkan719
29.03.11, 18:59
bu ürünüde cok methediyorlar fakat kullanmak nasip olmadı henüzz..!! fiyat olarak ne kadar peki ??

Tekzen de 6,00 TL

x.delikan.x
29.03.11, 19:01
tskrler..!! bu hafta denicem...!! üstüne birazcıkta gaz döksemmi multi parlaklık elde ederim sankii :) :)

celtig
29.03.11, 22:33
tşkler arkadaşlar bilgiler için

adyaz55
29.03.11, 23:40
bildiğimiz gazyağından mı bahsediyorsunuz, sürdükten sonra suyla durulamak ya da ıslak bezle silmek gerekmiyor mu aksi takdirde toz tutar sanırım

orhankpt
30.03.11, 01:13
3M pasta kullanıyorum, sıvı sabun kıvamında beyaz, her lekeyi çıkarıp koruma özelliği var, boyayıda besliyor diğer pastalar gibi boyadan kat almıyor,cila görevide yapıyor uzun süre. nikelajda etkili.gaz yağı nikelajda etkisiz. Büyük hırdavatçılarda ve yat marketlerde mevcut

x.delikan.x
30.03.11, 01:25
bildigimiz gazyagı ewt.!! pratik çözüm olarak kullanımıda kolayy..!! aracınızı benzinlikte yıkattıktan snra fısfıs içine doldurup rahatlıkla tüketilebilir..!!

DoGGaN
30.03.11, 11:37
bildigimiz gazyagı ewt.!! pratik çözüm olarak kullanımıda kolayy..!! aracınızı benzinlikte yıkattıktan snra fısfıs içine doldurup rahatlıkla tüketilebilir..!!

yeşil mersedese ateşle yaklaşmayın :D

x.delikan.x
30.03.11, 18:45
:) yok canım o kadarda değil..!! yarı yarıya sadece ehh birazcıkta aldgımız gazın içinede kattıklarını farzedersen 3 te biri gaz sadece :) :)

aeren
30.03.11, 20:58
Benim araçta çok az var ben pastacile çekerken oralara da özen göstererek yapıyorum yetiyor...

REİS
30.03.11, 21:18
mrb arkadaşlar benim 115 inde ön panjur ve arka tampon biraz solmuş topkapıda iyi bir nikelajcı buldum ikisini hatır belası 500.tl ye yaparım dedi bolısajcı 300 alır dedi bende 200 alırım dedi tamamı 500 yani bu bizim için bi handi kap işinde olmazsa olmazı

x.delikan.x
30.03.11, 21:27
mrb arkadaşlar benim 115 inde ön panjur ve arka tampon biraz solmuş topkapıda iyi bir nikelajcı buldum ikisini hatır belası 500.tl ye yaparım dedi bolısajcı 300 alır dedi bende 200 alırım dedi tamamı 500 yani bu bizim için bi handi kap işinde olmazsa olmazı

az önce bahsediyordum bende bu konu hakkında.!!
http://www.mbclubtr.com/showthread.php?t=4830&page=2