PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zaman saati çalışmıyor ?

akın kayıket
11.03.11, 20:54
Akadaşlar w 123 82 model arabamın zaman saati araba çalışırken çalışıyor ama stop ettikten birkaç saat sonra duruyor bu neden olur bir bilgisi olan var mı?

sivaslı
11.03.11, 21:01
akın gösterge üzerindeki sağ taraftaki düğme varya. onunla oyna biraz . saati ayarlayan düğme ile, onu sağa sola çevir üzerine bas bırak takılmış olabilir belki. bendeyken hiç olmamıştı . sadece bazen km ibresi değilde sayaçtaki numaralar dönmüyordu ozman km yi sıfırlayan soldaki düğme takılıyordu onla oynayınca düzeliyor tekrar sayaçtaki numaralar dönemye başlıyordu. saattede aynısı olabilir. geçmiş olsun.

serkan719
11.03.11, 21:09
Takılmış olabilir. yada göstergede problem olabilir.

akın kayıket
11.03.11, 22:19
akın gösterge üzerindeki sağ taraftaki düğme varya. onunla oyna biraz . saati ayarlayan düğme ile, onu sağa sola çevir üzerine bas bırak takılmış olabilir belki. bendeyken hiç olmamıştı . sadece bazen km ibresi değilde sayaçtaki numaralar dönmüyordu ozman km yi sıfırlayan soldaki düğme takılıyordu onla oynayınca düzeliyor tekrar sayaçtaki numaralar dönemye başlıyordu. saattede aynısı olabilir. geçmiş olsun.

Teşekkürler İlker abi arabanın içindeki ışıklar söndü demiştim ya saatte kısa devre varmış ********* mercedes öyle dedi ondan sönmüş saati değiştirdim yeni saat aldım bunda da böyle bişey çıktı acaba elektroniğindemi birşey var eskisi kısa devre yapmasaydı iyi çalışıyodu zaten:)

sivaslı
12.03.11, 12:13
akın bendeyken o olay hiç başıma gelmedi ışıkların sönmesi gibi. değiştirdim diyorsun yine kısa devre yaptı diyorsun. saatle alakası yok ozman . bu arçalrda elektronik bişey yok hep mekaniktir . ama km satindenmi bahsediyosun normal zman saatindenmi sadece. saatin arkasında devreler var onları bi kontrol et veya ettir iyi bir elektronikçi ustaya. saati çıkarırken dikkat et kontağı açma :) yağ basınç gösterge hortumu yoksa seni yağlar :)

murganc
12.03.11, 20:58
onun uzerınde akım bırlestırıcısı olması lazım o zamanla yanıyor ona baktır ıyı bı ustaya

akın kayıket
13.03.11, 00:49
akın bendeyken o olay hiç başıma gelmedi ışıkların sönmesi gibi. değiştirdim diyorsun yine kısa devre yaptı diyorsun. saatle alakası yok ozman . bu arçalrda elektronik bişey yok hep mekaniktir . ama km satindenmi bahsediyosun normal zman saatindenmi sadece. saatin arkasında devreler var onları bi kontrol et veya ettir iyi bir elektronikçi ustaya. saati çıkarırken dikkat et kontağı açma :) yağ basınç gösterge hortumu yoksa seni yağlar :)

Merhaba İlker abi yok gösterge saatini değiştirmedim sadece zaman saatini değiştirdim eskisi kısa devre yapmış kendi içinde onu söküp çıkmacıdan başka zaman saati aldım o da arabayı stop ettikten birkaç saat sonra duruyor :( ben en iyisi zaman saatini tekrar söküp bir elektronikciye götüreyim:) o yağ hortumunuda servis söylemişti sakın çalıştırma diye:)

akın kayıket
13.03.11, 00:52
onun uzerınde akım bırlestırıcısı olması lazım o zamanla yanıyor ona baktır ıyı bı ustaya

Merhaba bu akım birleştiricisi gösterge saatinin arkasındamı yoksa sadece zaman saatinin üstünde bir devremi ? söküp elektronikçiye ona göre götüreyim:(

semender
09.01.12, 20:58
saatin arkasındaki metal şase almıyor, bende de oldu, vidaları kontrol et, sık, yoksa doğrudan saatin arkasındaki metale kabloyla şase ver. bulana kadar çok düşündüm:) araba çalışırken çalışıyor, farlar açıkken kesiliyor, kontağı kapatınca duruyor, böyle şeyler oluyordu.

antebi
10.01.12, 09:32
Bendeki hiç çalışmıyor.