Orijinalini görmek için tıklayınız : E250CGI chip tuning
Merhaba arkadaşlar.
E250 CGI için chip tuning ile performans arttırma ile ilgili bilgisi olan varmı?NE kadar bir güç artışı elde ediliyor?0-100 hızlanmasına ne kadar olumlu etkisi oluyor?Yakıtı olumlu veya olumsuz ne kadar etkiliyor?
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini aylaşırsa sevinirim.Herkese saygılar.
bu araçlar garanti kapsamında olan araçlar olduğundan dolayı yetkili servisler tarafından orjinal parçalar kullanılarak tuning yapılması gerekiyor.
yetkili servisler brabus ve carlsson ın chip setlerini satıyorlar ve takıyorlar. 30 ile 50 gb arasında güç artışı oluyor ama kesinlikle motora zararı olduğunu takmadan önce belirtiyorlar.
w204 cdi aracımda carlsson un seti var. o kadar para verip taktırmaya değmiyor.
w126 MB260SE
17.02.11, 17:21
Gerenk yok bence aracın ömrünü kısaltmaya...En güzel eski araçlarda yetmedimi turbo tak gene mi yetmedi 2. turboyu tak gene mi yetmedi 2 tane Garret TDO 6 tak önü havaya kalksın...
burak280SE
17.02.11, 20:04
Gerenk yok bence aracın ömrünü kısaltmaya...En güzel eski araçlarda yetmedimi turbo tak gene mi yetmedi 2. turboyu tak gene mi yetmedi 2 tane Garret TDO 6 tak önü havaya kalksın...
aslında 280 e ne gider be :D
BMW 6 serisini araştırdım, atmosferik motor olduğu için chip tuningden birşey bekleme dediler.Turbo uygulaması olmadan istediğin tatmini alamzsın dediler.Gerçekten canımı sıktı.Geçenlerde gördüğüm beyaz bir E250 CGI nin sonradan dış aksesuarlarla gösterişli hale getirilmiş bir modelini gördüm duruşu hoşuma gitti resmini falan çekecektim döndüğümde yoktu.O arabadan dolayı böyle bir tercihi listeme ekledim.
yorumcu arkadaşlrdan biri W204 e taktım değmiyor demiş sanırım benim sorumun cevabı bu olsa gerek.Çünkü en azından o parayı verdiğin zaman, 7.4 olan fabrika verisinin 6 sn ye kadar düşmesini beklemek herkesin hakkı diye düşünüyorum.Bir arabaya ikinci eline bile 70.000 euro verip sonradan 40.000 euroluk kibrit kutusuna geçilmek insanın zoruna gider açıkçası :)
Starship Member
20.02.11, 23:48
E250 CGI Coupe kuzenimde var, bu araca tuning gerekmiyor emin olun. Gidişi yeterince tatminkar. Cai ve headers dahil güzel bir egzoz sistemi yapılırsa hem ses hem de biraz daha iyi performans alınabilir.
Verdiğiniz paranın karşılığını size veren bir araç, ayrıca her haliyle de çok güzel bir araba. :)
Açıkçası kibrit kutusu gibi araçların 0-100 leri 250 den daha iyi.Örneğin slk nın.Ha bu sadece motor etkeni değil boyut ve ağırlık ta etkiliyor fakat yine de en azından kibrit kutularının hızlanmasından daha iyi bir performans alabileceğim sedan tarzı coupe arıyorum diyelim.
6 serisi atmosferik bir motor taşıdığı için komple motor modifikasyonu istediğini söylediler.Örneğin volvolarda egsoz ve chip tuningle (S60R) 2 saniyeye yakın bir 0-100 iyileşmesi elde edenleri duydum.
Karar vermek gerçekten çok zor.
S60R'ın 0-100 süresi 5.7 saniyedir.Bunu bir chip ve eksoz ile 2 saniye düşüremezsiniz.
Starship Member
21.02.11, 13:59
0-100'e bu kadar önem veriyorsanız farklı modellere bakmanızı öneririm. Sonuçta Mercedes'in performanslı modelleri haliyle pahalı oluyor.
Kalite 2. planda benim için gitsin diyorsanız, Honda S2000, Acura RSX, Infiniti G Coupe gibi araçlara da bakabilirsiniz. Bunlar da kesmez derseniz 70 bin Euro'ya 2.el 98 model Ferrari F355 falan da alınabilir. :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ferrari-1998-f-355-spider-f1-servis-bakimli-kazasiz-40100393/detay?
BMW 6 serisini araştırdım, atmosferik motor olduğu için chip tuningden birşey bekleme dediler.Turbo uygulaması olmadan istediğin tatmini alamzsın dediler.Gerçekten canımı sıktı.Geçenlerde gördüğüm beyaz bir E250 CGI nin sonradan dış aksesuarlarla gösterişli hale getirilmiş bir modelini gördüm duruşu hoşuma gitti resmini falan çekecektim döndüğümde yoktu.O arabadan dolayı böyle bir tercihi listeme ekledim.
yorumcu arkadaşlrdan biri W204 e taktım değmiyor demiş sanırım benim sorumun cevabı bu olsa gerek.Çünkü en azından o parayı verdiğin zaman, 7.4 olan fabrika verisinin 6 sn ye kadar düşmesini beklemek herkesin hakkı diye düşünüyorum.Bir arabaya ikinci eline bile 70.000 euro verip sonradan 40.000 euroluk kibrit kutusuna geçilmek insanın zoruna gider açıkçası :)
7.4 sn ile 6 sn arasındaki fark hissedilmiyor. ancak 7.4 sn ile 3.5 sn arasındaki fark hissedilir.
ben takınca hiçbirşey benim aklımda veya görüntümde değişmedi. ancak yanınıza bir tane 3.20d bmw gelirse veya aynı araçtan c 220 cdi denk gelirse içindeki de fırlama birisi ise ancak farkı anlayabiliyorsunuz.
bahsettiğiniz araç zaten bir çok piyasadaki o segmentteki aracın üstünde. o yüzden uygulamaya değmiyor.
ben kutuyu taktırmadan önce zaten 3.20D benim C 220 CDI a yetişemiyordu. 0- 50 arası 3.20D yarım boy önde oluyordu, 50 km den sonra 180 kmye doğru 5 boy bmw arkada kalıyordu. şimdi ise kalkışta bmw 10 boy arkada kalıyor. :D :D
yani şunu belirtmek istiyorum. aradaki farkı anlamanız için yanınıza direksiyonunda fırlama bir tip olan ya aynı araçtan yada ona değer bir başka araç gelmesi lazım.
Açıkçası kibrit kutusu gibi araçların 0-100 leri 250 den daha iyi.Örneğin slk nın.Ha bu sadece motor etkeni değil boyut ve ağırlık ta etkiliyor fakat yine de en azından kibrit kutularının hızlanmasından daha iyi bir performans alabileceğim sedan tarzı coupe arıyorum diyelim.
6 serisi atmosferik bir motor taşıdığı için komple motor modifikasyonu istediğini söylediler.Örneğin volvolarda egsoz ve chip tuningle (S60R) 2 saniyeye yakın bir 0-100 iyileşmesi elde edenleri duydum.
Karar vermek gerçekten çok zor.
aga o 2 sn de 0 dan 100 cikan hangi volvoymus yaa ??? sana soyleyen kimse su araci bana bi gostersinde hemen aliyim benim aracida ona hediye edeyim... yok boyle bisey ben volvonun vataninda yasiyorum boyle bisey ne duydum nede gordum milletin konusmasina bakma sen yeni kasa mercedesin ustune su anda bi arac yok sanirim ( ayni class ta ) tabii bu benim nazarimda ;) bu arada mercedesin sulogani ne biliyormusun ?? dur dur ben soyleyim cok hosuma gidiyor :)
9. NESIL YENI E SERISI
BU GUNU DIGERLERININ YARINI....!
2 saniyede 0-100 değil; 0-100 hızlanmada 2 saniyelik iyileşme olarak söyledim.Yani 7 saniyeden 5.3 saniyeye inmiş bir hızlanma.İstanbulda bir araç plakasını hatırlayamıyorum.
7.4 saniye ile 6 sn arasındaki fark kalkışta kendini farkettirir.Yeri geliyo şu anki standart binek aracımla teknik verisi 1 sn olan bir aracın kalkışta benden önce ilerlediğini görerk zaten hissediyorum.Chip tuninge bağlı olarak alt devirler de güçleneceği için yüksek hızlara ulaşmak ta standart araçlara nazaran daha iyi olacağı konusunda şüphem yok.Fakat keşke E250CGI aracı olan bir arkadaşımız olsa da ben bu uygulamayı yaptırdım çok fark etti diyebilse :)
0-100 le ne işin var 2 tonluk arabayla sen asıl olan ara hızlanmalara baksana ...
0-100 istiyosan 207 gt al ...hem az yakar...:)
otoyolda 160 170 le giderken arkama yanaşan a5 coupenın halıne acımıştım:) asıl olan budur arkadaşım 0-100 ne ya...:)
Starship Member
21.02.11, 21:43
A5 Coupe Allah bilir 2.0 tdi'dır. :D
2.0 TFSI da olsa bişey değişmeyecek ya. :D
A5 Coupe Allah bilir 2.0 tdi'dır. :D
2.0 TFSI da olsa bişey değişmeyecek ya. :D
:):):)
ARkadaşlar sanırım ben derdimi anlatamadım sizlere.Ben daha önce mercedesine motor chip uygulaması yapıp sonuçlarını görenlerin gerçekten alt devirlerde ve hızlanmada katkısı varmı yokmu şeklinde bilgi arıyorum.Ha illaki tam spor bir araç arıyor olsam bu fiyatlarda ferrari 360 alırım.Aynı paraya istemediğiniz kadar var piyasada.Fakat benim aradığım binek veya coupe bir araç alıp yoldaki ikizlerinden kalkışta ara hızlanmalarda farklı bir duruma getirmek ve kibrit kutusu kadar arabaların ışıklarda arkasında kalmamak.Bununla ilgili 2-3 yorum dışındakilere anlam veremedim açıkçası.
unforgiven
22.02.11, 12:14
0-100 le ne işin var 2 tonluk arabayla sen asıl olan ara hızlanmalara baksana ...
0-100 istiyosan 207 gt al ...hem az yakar...:)
otoyolda 160 170 le giderken arkama yanaşan a5 coupenın halıne acımıştım:) asıl olan budur arkadaşım 0-100 ne ya...:)
abi A5 lere hayranlıkla bakıyordum yıkma hayallerimi :) naptın anlatsana olayı
ara hızlanmada pek fark etmiyor. çünkü çip uygulamaları mevcut torkun maksimum 5 te biri kadar motoru gücünde artış sağlayabiliyor.
mercedesin uygulattığı box ürünler aracın bütün elemanlarını kontrol ediyor. şanzıman dahil. sizin elle vitesi bir altta tutarak gidişinizi sadece sizin yerine ücretini ödediğiniz box yapıyor. toleransları box tanımlıyor.
siz vitesi düşük tutup gaza asıldığınızda aynı performansı zaten göreceksiniz.
ARkadaşlar sanırım ben derdimi anlatamadım sizlere.Ben daha önce mercedesine motor chip uygulaması yapıp sonuçlarını görenlerin gerçekten alt devirlerde ve hızlanmada katkısı varmı yokmu şeklinde bilgi arıyorum.Ha illaki tam spor bir araç arıyor olsam bu fiyatlarda ferrari 360 alırım.Aynı paraya istemediğiniz kadar var piyasada.Fakat benim aradığım binek veya coupe bir araç alıp yoldaki ikizlerinden kalkışta ara hızlanmalarda farklı bir duruma getirmek ve kibrit kutusu kadar arabaların ışıklarda arkasında kalmamak.Bununla ilgili 2-3 yorum dışındakilere anlam veremedim açıkçası.
bilader durumun iyi ise yuksek motorlu bi sey al. sanirim senin istedigin seyi onlar verebilir. aracin arkasinda da bisey yazmasin benimkinde oldugu gibi goren benim araci 200d saniyormus hehe:)
bu arada bi iki arkadasim araclarina( ford, sukoda ve audi ) almanyaya gittiler ve chip taktirdilar yapan usta ilk 1000 km de baya farkini hissedersiniz 1000 km sonra verim duser eskisi gibi olr demis ayrica motorada zarari olabilecegini omrunun kisalacagini soylemis audi haric digeer iki araca yaptirdilar ve adamin dedigi gibi hatta 1000 km daha altinda surusten sonra bi etkisi kalmamis..... ( arkadaslarimin anlattiklari bunlar...chiplendikten sonra benim surme firsatim olmadi )
Mercedes ürün kataloğunda en yüksek torka sahip E serisi coupe araç 350CDI onunda fabrika verisi 6.7.Pek fark yok.Bu yüzden 250 de chip uygulaması sonucu alabileceklerimi merak ettim.6.30 un zaten chipsiz performans verisi 6.5 saniye.Onun kasası ise elit bir görünüme sahip.Yenilenecekmiş kasası bakalım ne çıkacak.Bir diğer tercihim şu volvoyu bulup kullanmak ve hoşuma giderse almak olacak.Onlarda olmazsa 911 e devam.
Starship Member
24.02.11, 18:20
911 iyidir ama F355'de iyi. :)
ASlına bakarsan 911 hiç iyi bir araç değil.Daha sellektör çakmadan millet yol veriyo yada yol müsaitken kalkış yapalaım desen kimse kolay kolay cesaret edemiyo :) Benim mercedes CGI alıp onu güçlendirmekteki amacım zaten 911 in yazısını görüp psikolojik olarak kafadan pes edenlerle şöyle ağzımın tadına vara vara kalkış kapışması yapmak :D
Hangi mercedes ile 911 geçiceksiniz merak ediyorum.Milletin yol verme sebebi gerçekten süratli ve spor bir araba olması.
Ne kalkışta nede ara hızlanmada 911 geçemezsiniz.
Hangi mercedes ile 911 geçiceksiniz merak ediyorum.Milletin yol verme sebebi gerçekten süratli ve spor bir araba olması.
Ne kalkışta nede ara hızlanmada 911 geçemezsiniz.
Sanırım konuyu tam okumadan son mesajla birlikte yorum yapma yoluna gittiniz.Benim şu anki aracım zaten 911. Ben etiketi ufak olup içini büyüteceğim bir araç arıyorum.Şu anki aracımla zaten istediğimde otobanda oyuncak gibi oynuyorum önüme çıkanların %99 uyla.Bu konuyu açmaktaki amacımı okumuş olsaydınız böyle bir soru sormazdınız.
Sanırım konuyu tam okumadan son mesajla birlikte yorum yapma yoluna gittiniz.Benim şu anki aracım zaten 911. Ben etiketi ufak olup içini büyüteceğim bir araç arıyorum.Şu anki aracımla zaten istediğimde otobanda oyuncak gibi oynuyorum önüme çıkanların %99 uyla.Bu konuyu açmaktaki amacımı okumuş olsaydınız böyle bir soru sormazdınız.
Katılıyorum..
Biraz daha dikkat..
Arkadaşlar şu an aracım 2011 e250 cgi coupe ve aracıma brabus b25s powerxtra taktım 204 beygir olan aracımda chip ile 240 hp ye ulaştım brabus yeni chiplerinde kullandıgı son yazılım ile 36 beygirlik güc artışı veriyorki inanın farkı hissetmiyorum diyen yalan söyler ayrıca bunun üstüne birde sprint boster taktınızmı gaz tepkimelerindeki deişim ile alet bambaşka hal alıyor 1.8lt lik bi motordan böyle bi performans gayet iyi yalnız şu bir gerçek 18 inch olan jantları 19 a çıkarmanız gerekiyor çunki aletin dötü başı durmadan spin atıyor :) 19 dan sonra biraz daha dingin oldu ama yinede çok oynaşıyor , boster takmadan önce yalnızca chip den sonra yakıtda 1 lt e yakın bi düşüş oldu ayrıca ama tabi sprint boster dan sonra 12-13 lt lerde gesiyorum sehir icinde :)
Arkadaşlar şu an aracım 2011 e250 cgi coupe ve aracıma brabus b25s powerxtra taktım 204 beygir olan aracımda chip ile 240 hp ye ulaştım brabus yeni chiplerinde kullandıgı son yazılım ile 36 beygirlik güc artışı veriyorki inanın farkı hissetmiyorum diyen yalan söyler ayrıca bunun üstüne birde sprint boster taktınızmı gaz tepkimelerindeki deişim ile alet bambaşka hal alıyor 1.8lt lik bi motordan böyle bi performans gayet iyi yalnız şu bir gerçek 18 inch olan jantları 19 a çıkarmanız gerekiyor çunki aletin dötü başı durmadan spin atıyor :) 19 dan sonra biraz daha dingin oldu ama yinede çok oynaşıyor , boster takmadan önce yalnızca chip den sonra yakıtda 1 lt e yakın bi düşüş oldu ayrıca ama tabi sprint boster dan sonra 12-13 lt lerde gesiyorum sehir icinde :)
ben verim alamadım C 220 CDI'da. 50 BG 100 NM tork fazlası olmasına rağmen o gücü yere aktaramadım. sürekli ESP ve ASR lambası yanmasından araçtan zevk alamadım.0 -130 KM ye kadar ünlem işareti yanmaktan kurtulmuyordu. Servis menüsünden ESP , ABS , BAS , EBV, ASR yi tamamen kapatınca da arka sol lastiği yaktım. lastiği yenilemek zorunda kaldım.
benim görüşüm şudur. aracın eğer orjinalinde yüksek motor gücü yok ise veya fabrikasyon olarak o güce göre ayarlı değil ise pedaldaki gücü yere aktaramıyorsun.
E serisi biraz daha ağır kasa C ye göre. belki E de çok zevk veriyor olabilir. Deneyip görmem gerekiyor.
gudikcik aslına bakarsan bir yönden haklısın ama e serisinde o kadar uzun süre esp lambası yanmıyor hemen toparlayıp kesiyor :) bir iki defa kıcını sallıo sonra esp ışığı sönüyor kalkışda zaten yeteri kadar zevk veriyor ayrıca ivme kazandıkdan sonra bir daha esp lambasını görmüyorsun. zaten dedigim gibi 18 inch lastik kullanırken aynı sorun hemen hemen bendede vardı ama 19 a gecince ve lastik tabanları genisleyince biraz daha kontrollü oldu araç 0-100 de baya fark ediyorum ayrıca rampada araç eskisine göre çok daha rahat ah birde dedgin gibi esp ışını kapatabilsem ama alıştım onunla yaşamaya :)))))
gudikcik aslına bakarsan bir yönden haklısın ama e serisinde o kadar uzun süre esp lambası yanmıyor hemen toparlayıp kesiyor :) bir iki defa kıcını sallıo sonra esp ışığı sönüyor kalkışda zaten yeteri kadar zevk veriyor ayrıca ivme kazandıkdan sonra bir daha esp lambasını görmüyorsun. zaten dedigim gibi 18 inch lastik kullanırken aynı sorun hemen hemen bendede vardı ama 19 a gecince ve lastik tabanları genisleyince biraz daha kontrollü oldu araç 0-100 de baya fark ediyorum ayrıca rampada araç eskisine göre çok daha rahat ah birde dedgin gibi esp ışını kapatabilsem ama alıştım onunla yaşamaya :)))))
ben C de 80 ile giderken dip gaz yaptığımda ESP lambası yanmaya başlıyordu. gücü yere aktaramıyordum.
ESP lambasından kurtulmak çok basit. servis menüsünden kapatırsın tamamen olur biter.
bende brabus box düsünüyordum. 2 gundur arastırıyorum. bayagı bir bilgi edindim. kısmetse haftaya istanbula gidip taktıracagım. baslıca yeni boxın ozellikleri: D6S modeli.
1)en onemli ozelligi 2 yıl 100.000km brabus garantisinde araba. ayrıca orjinal garantisi bozulmuyor. 2 ayrı mercedes yetkili satıcısıyla gorustum. onlarda bu modulu sattıklarını belirttiler.
2) bu ozelligide cok onemli bence. arac e yanı economi modundayken standart gucu ile ilerliyor. eger s veya m ye alınca devreye girmesi.
3) gelelim kotu ozelliklerine. Aracta herhangi bir arıza ısıgı yandıgında calısmaması. bakım zamanı geldiginde benzin azaldıgında veya far ampulu patladıgında. en kotusude ESP devre dısındayken calışmaması!
4) geldik en kotu ozelligi 3000EURO!
Bu saydıklarım D6S modeli için gecerli digerlerini bilemiyorum.
Burak sana bu konuda yanlış bilgi verilmiş benim servis ışığım yanmasına ragmen halen calısıyor sorun yok snrm seninki disel modeller icin olanı ben 1 aydır kullanıyorum zaten yaklasık ve evet garanti dışına cıkarmıyor aracı ve herhangi bir duruma karsı brabus sorumlulugu ustleniyor sana buna hitaben bir sertifika geliyor aracın şasi nosuna göre düzenlenmiş almanyadan. Ayrıca gudikcik arkadaşım esp yi servis menusunden kapatmana gerek yok esp yi direk tusundan iptal edebiliyorsun ve devreye girmiyor bizzat bugun 360 derece arabayı cevirdim :=) brabus 4 hafta once yeni guncelleme yaptı yazılımlarında ve bu sorunların hicbirisi yok evet ucreti ucuk ama verdigi garanti bence buna değer performans olarakda anlayamıyorum diyen yalan soyler alet kuduruyor tabi tekrar belirtiyorum bu benzinli modeller icin gecerli diselde deneme sansım olmadı. ayrıca 2 numaralı belirttigin olayda yanlıs bilgi edinmişssin snrm yada dizellerde buda farklı chip daima aktif durumda
Burak sana bu konuda yanlış bilgi verilmiş benim servis ışığım yanmasına ragmen halen calısıyor sorun yok snrm seninki disel modeller icin olanı ben 1 aydır kullanıyorum zaten yaklasık ve evet garanti dışına cıkarmıyor aracı ve herhangi bir duruma karsı brabus sorumlulugu ustleniyor sana buna hitaben bir sertifika geliyor aracın şasi nosuna göre düzenlenmiş almanyadan. Ayrıca gudikcik arkadaşım esp yi servis menusunden kapatmana gerek yok esp yi direk tusundan iptal edebiliyorsun ve devreye girmiyor bizzat bugun 360 derece arabayı cevirdim :=) brabus 4 hafta once yeni guncelleme yaptı yazılımlarında ve bu sorunların hicbirisi yok evet ucreti ucuk ama verdigi garanti bence buna değer performans olarakda anlayamıyorum diyen yalan soyler alet kuduruyor tabi tekrar belirtiyorum bu benzinli modeller icin gecerli diselde deneme sansım olmadı. ayrıca 2 numaralı belirttigin olayda yanlıs bilgi edinmişssin snrm yada dizellerde buda farklı chip daima aktif durumda
servis menüsüne gir ve kapat birde dene. ESP tamamen devreden çıkmıyor , az da olsa müdahale ediyordu bende. servis menüsünden kapatınca araba kara dul kadar ölümcül oluyor.
Dizel ve benzinli farklı kanımca. bende esp tusu yok menuden kapanabiliyor. 2 numara ve diger maddeleri bizzat brabus turkiye Mustafa bey anlattı. zaten 2 numara urunun acıklamasında var. otekileri bilemem ama eco modda calısmıyor sport veya manuelde calısıyor o garanti . alttan verdigim urun tanıtımındada var.
http://www.brabus.com/en/deliver.php?id=6182&filename=W212 D6S.EN.pdf
Dizel ve benzinli farklı kanımca. bende esp tusu yok menuden kapanabiliyor. 2 numara ve diger maddeleri bizzat brabus turkiye Mustafa bey anlattı. zaten 2 numara urunun acıklamasında var. otekileri bilemem ama eco modda calısmıyor sport veya manuelde calısıyor o garanti . alttan verdigim urun tanıtımındada var.
http://www.brabus.com/en/deliver.php?id=6182&filename=W212 D6S.EN.pdf
2011 lerde tuşu menüye aldılar ama o bahsettiğim menü haricinde servis personelinin kullandığı ayrı bir menü var.
bahsettiğim menüden kapatınca sanki fişini çekmiş gibi oluyorsun. :D
benm arac 2011 2nci ay cıkışlı bu arada burak sen sen ol sakına soketlerini ve herseyini tam iste ve sakın basit birsey montajı derlerse inanma kendileride sadece 1 yerde montaj yaptırıyorlar sadece 1 usta var anlayan oda baskası mustafa ancak öyle bilgi verir benim chip in soketin biri eksik verdiler bu yusden kendimiz birsey uydurmak zorunda kaldık. gudikcik esp tusundan kapatınca birdaha acmıyor alet anlamadım zaten bende :))))) servis menusunde yok cok aradım ayrıca kendi ozel servis menulerinede baktım ama gerekde kalmadı tusdan direk kapanıyor dun aksam az daha :) giriodum bi yerlere :))))) makina sıyırdı kafaı . bendeki tus dortlulerin tusunun hemen altında ))) ama dedigim gibi sayet alıcak olursan chip i ya orda taktır yada takibini iyi yap ve tum soketlerini kontrol et oki
benm arac 2011 2nci ay cıkışlı bu arada burak sen sen ol sakına soketlerini ve herseyini tam iste ve sakın basit birsey montajı derlerse inanma kendileride sadece 1 yerde montaj yaptırıyorlar sadece 1 usta var anlayan oda baskası mustafa ancak öyle bilgi verir benim chip in soketin biri eksik verdiler bu yusden kendimiz birsey uydurmak zorunda kaldık. gudikcik esp tusundan kapatınca birdaha acmıyor alet anlamadım zaten bende :))))) servis menusunde yok cok aradım ayrıca kendi ozel servis menulerinede baktım ama gerekde kalmadı tusdan direk kapanıyor dun aksam az daha :) giriodum bi yerlere :))))) makina sıyırdı kafaı . bendeki tus dortlulerin tusunun hemen altında ))) ama dedigim gibi sayet alıcak olursan chip i ya orda taktır yada takibini iyi yap ve tum soketlerini kontrol et oki
chipi yaptırmak için etiler brabus a gidecegim. ilk once garantinin bozulmadıgına ikna olmam lazım. sonra deneyip gucu gercekten hissedersem alacagım. ayrıca montaj sırasında basında beklerim yuksek ihtimal.
chipi yaptırmak için etiler brabus a gidecegim. ilk once garantinin bozulmadıgına ikna olmam lazım. sonra deneyip gucu gercekten hissedersem alacagım. ayrıca montaj sırasında basında beklerim yuksek ihtimal.
garanti konusunda yetkili servisler tereddütlü konuşuyor brabus konusunda.
ama carlsson'ı sorarsan k oluman samandıra zaten yetkili bayisi. montajı da kendileri yapıyor. garantiyi de kendileri veriyor.
olabilecek 2 chipide arastırdım. 2 side kendi garantilerini veriyorlar. chip dısındaki bozulan yerler orjinal garantisi devam ediyor. chipten kaynaklanan sorunlar ise modifiye firmasının sorumlugunda benim anladıgım kadarıyla.
olabilecek 2 chipide arastırdım. 2 side kendi garantilerini veriyorlar. chip dısındaki bozulan yerler orjinal garantisi devam ediyor. chipten kaynaklanan sorunlar ise modifiye firmasının sorumlugunda benim anladıgım kadarıyla.
bence lafta. topu nasıl taça atarıza bakıyorlar hiç farkında değilsiniz.
Benim mercedes türk ve bayileri ile olan kavgalarımın sonucu bir tane sıfır E serisine mal oldu. Çok büyük zarar ettiler.
cgi sanzuman vruntusu yapıyor senınkındede varmı bu olay .dsıfır arac bu
cgi sanzuman vruntusu yapıyor senınkındede varmı bu olay .dsıfır arac bu
vuruntu veya hiçbir yan etkisine rastlamadım şimdilik.
Bence E63 AMG alın. Arkasındaki yazıyı söküp E250 CGI yazın. Böylece sizinle kapışmaya yeltenicek ama sonra aynanıızda kaybediceğiniz bi çok kişi olur :)
Bence E63 AMG alın. Arkasındaki yazıyı söküp E250 CGI yazın. Böylece sizinle kapışmaya yeltenicek ama sonra aynanıızda kaybediceğiniz bi çok kişi olur :)
ahahahaha :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.