PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motordaki esrarengiz ses

solomonn
10.01.11, 20:56
benzinle yürürken düşük devir yüksek vitesdeyden gaza sonuna kadar basınca motor yavaş yavaş devirlenirken emin olmamamla beraber karbüratörün ordan bises geliyo. ses sanki benzin şıkır şıkır fazla akıyomuş, buz tutmuş çıtır çıtır kırılıyomuş, borularda hava birikmişte havayla musluktan akan su gibi yada elektrik ark ı gibi...
ark sesi olsa lpg de ikende yapar diye düşünüyorum..
sanırım çok açıklayıcı olmadı ama böle bişey duyan gören bilen varsa yardımlarını bekliyorum..

fzytrpst
10.01.11, 23:29
soğutma suyunun kalorifer peteklerinden bir miktar hava eşliğinde çıkardığı dinlendirici ses,,
olabilir ama lpg de de yapması llazım.

solomonn
11.01.11, 00:04
soğutma suyunun kalorifer peteklerinden bir miktar hava eşliğinde çıkardığı dinlendirici ses,,
olabilir ama lpg de de yapması llazım.

sadece gaza yüklenince yapıyo.yüksek devirlere çıkarken yapıyormu bilmiyorum ama sadece düşük devirde gaza yüklenince yapıyo

fzytrpst
11.01.11, 00:11
daha önce bir ara benim aracımda da vardı aynen tarif ettiğin gibi ama bulamadım, çok da aramadım gerçi...
ön camın altında su tahliyesinin veya ızgaranın altında biriken suyun da sesi olabilir..

solomonn
11.01.11, 00:18
sanmam gaza basınca oluyo araba hızlanmamasına rağmen ve gerçekten çok merak ettim neyin sesi:D

solomonn
23.01.11, 03:17
sesten eminim benzinde kullanırken gaza yüklenince sanki hava karabcığı çıkıyo gibi bi ses nedir sorun?

burak280SE
23.01.11, 10:12
bendede aynı şeyler olmaya başladı hadi hayırlısı

solomonn
23.01.11, 13:42
depoda benzin az havalı çekiyo desem kesiklik yapar motor o da yok ama değişik bi ses...

eren
24.01.11, 00:54
ihmal etmemenizi tavsiye ederim. Bir arkadaşımın aracında benzer bir problem yaşadık karbüratör boğazından benzin aktığını gördük. Araçta anlamsız garip bir ses ve geç çalışma problemi ile ortaya çıktı. LPG de ise ne ses nede sorun vardı.

KorayKURÇ
08.02.11, 09:24
kapış pompasının diyaframından benzin kaçırıyo olabilir sürekli lpg de kullanıyosan kuruyup çatlıyo

eturk1
21.02.11, 01:58
Bence kalorifer peteginde dolanan su sesidir gaza yüklendiginizde devirdaim pompası yüksek devirlere çıktıgından suyun akış sesini duyabilirsiniz kalorifer peteginizde havada olabilir tıkanma varsa suyun akışı zorlanır ve benzer seste yapabilir

serkan719
21.02.11, 09:59
kaloriferde zaten gaza basınca devirdaim olduğu için sesin artması normaldir.

Ancak Gelmemesi lazım.