PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : far yükseklik ayarı

gokhan12101982
07.01.11, 16:51
Selam arkadaşlar
Aracımın (1996 c200 W202 kasa) far yükseklik ayarı sanırım çalışmıyor.Nasıl giderebilirim arızayı veya elektrikçiyemi yoksa mekanikçiyemi götüreyim.Başına gelen varsa bu tip arızaları kendimde yapabilirim ama nereden nasıl başlayacağım bilmiyorum.Bilen varmı

w126 MB260SE
07.01.11, 18:52
Elektrikçiye gitmeniz gerekiyor...Professiyonel elektrikçi olmazsa aracınızın başka yerlerinide onu yapacam diye bozabilirler...

Farların vakumu arızalı olabilir.
Yukarı aşağıya aldığınız tuş arızalı olabilir.
hava sisteminde hortumun biri çıkımş olabilir
hava sisteminde bir yer tıkanmış olabilir.vs....Bana sorarsanız farlara ve tuşa bakın gene çalışmazsa uğraşmayın...

W202 52
07.01.11, 22:11
Elektrikçiye gitmeniz gerekiyor...Professiyonel elektrikçi olmazsa aracınızın başka yerlerinide onu yapacam diye bozabilirler...

Farların vakumu arızalı olabilir.
Yukarı aşağıya aldığınız tuş arızalı olabilir.
hava sisteminde hortumun biri çıkımş olabilir
hava sisteminde bir yer tıkanmış olabilir.vs....Bana sorarsanız farlara ve tuşa bakın gene çalışmazsa uğraşmayın...

kereme katılıyorum.far kapaklarının tırnaklarını açarak kapağı sök.içinde yuvarlakbi kapak daha göreceksin.elinle sağa sola çevir boşluk hissedersen hangi tarafa dönüyorsa o tarafa çevir kilitle belki daha önce sökmüşlerse kilitlememiş olabilirler.bir diğer ihtimal far anahtarını sök yukarı aşağı tuşuna kabloların bağlı olup olmadıgını kontrol et.dahada olmazsa keremın dedıgı gıbı elleme.elektrikçiye git.

tolga_c200
07.01.11, 23:30
benim eski 202de hortum çıkmıştı . Elektrik arızasını burdan tahmin etmek zor ama kullanıcı seviyesinde yapabileceğiniz hortumları kontrol etmek. Geçenlerde temizlik için farları sökmüştüm detaylı inceledim. Vakum pompasından gelen hortum bir yerde t yapıp sağ fara sonra tnin ucu devam edip sol fara giriyor. Hortumla ilgili iki arıza çıkabilir burdan. 1.t dediğim plastik kırılmış olabilir. 2. Borulardan biri yada ikisi çıktıysa hava kaçırıyor olabilir. Vakum pompası sağ arka bagaj yan duvarında döşemenin içinde. Onunla ilgili bir bilgim yok. Ama bu dediğim yerlerden olma ihtimali yüksek. Umarım kolay şekilde halledersiniz. Kolay gelsin.

W202 52
08.01.11, 00:56
benim eski 202de hortum çıkmıştı . Elektrik arızasını burdan tahmin etmek zor ama kullanıcı seviyesinde yapabileceğiniz hortumları kontrol etmek. Geçenlerde temizlik için farları sökmüştüm detaylı inceledim. Vakum pompasından gelen hortum bir yerde t yapıp sağ fara sonra tnin ucu devam edip sol fara giriyor. Hortumla ilgili iki arıza çıkabilir burdan. 1.t dediğim plastik kırılmış olabilir. 2. Borulardan biri yada ikisi çıktıysa hava kaçırıyor olabilir. Vakum pompası sağ arka bagaj yan duvarında döşemenin içinde. Onunla ilgili bir bilgim yok. Ama bu dediğim yerlerden olma ihtimali yüksek. Umarım kolay şekilde halledersiniz. Kolay gelsin.

abi bu sağ arkadaki vakum pompası kapıları ve benzin kapağını kilitliyor.farlaradamı oradan mudahale edıyordu.bılmıyordum bunu.

tolga_c200
08.01.11, 21:01
abi bu sağ arkadaki vakum pompası kapıları ve benzin kapağını kilitliyor.farlaradamı oradan mudahale edıyordu.bılmıyordum bunu.kapılar bagaj benzin kapağı arka başlıklar ve far yükseklik ayarı :) :D