Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 KM'de 15 lt LPG Normal Mi ? 190E 2.0
Selamlar,
Normal sistem LPG dönüşümü yeni taktırdım, daha yeni yeni lpg ölçme fırsatım oldu fakat bana biraz fazla gibi geldi.
Ankara'da 20 TL'lik LPG aldım, 9,25lt ortalama. ve sadece 60 km gitti.
Hava filtresinin ağzını bantla yarım tıkadığım zaman ise, 75 km gitti.
Söktürdüğüm daha önceki sistemde ölçme fırsatım olmadı ama bu kadar fazla değildi sanırım 12lt civarı diye tahmin ediyorum 100 KM'de.
Henüz LPG taktıralı 300km oldu. acaba yeni taktırdğım için mi bu kadar fazla yakıyor, yoksa bunlar normal değer mi ? 15.41 lt yakmış oluyor 100KM'de sizce fazla değil mi ?
fikir ve öneride bulunrusanız çok sevinirim.
http://www.mbclubtr.com/showthread.php?t=2060 burdaki verilere göre 13.5 fln
http://www.mbclubtr.com/showthread.php?t=2060 burdaki verilere göre 13.5 fln
Şehir içi 11,4 lt diyor ama bu benzin sanırım. LPG ne kadar acaba, 190E'cilere sormak gerek, görünce yazarlar sanırım.
aynı kaloriyi elde etmek için lpg benzinden % 20 fazla yakılıyo. bu da 4 vites için 13.32 13.68 yapar. ama bu rakamlar fazla geldi bna yinede 190 cılar daha iyi bilir
w126 MB260SE
27.12.10, 19:15
Selamlar,
Normal sistem LPG dönüşümü yeni taktırdım, daha yeni yeni lpg ölçme fırsatım oldu fakat bana biraz fazla gibi geldi.
Söktürdüğüm daha önceki sistemde ölçme fırsatım olmadı ama bu kadar fazla değildi sanırım 12lt civarı diye tahmin ediyorum 100 KM'de.
Henüz LPG taktıralı 300km oldu. acaba yeni taktırdğım için mi bu kadar fazla yakıyor, yoksa bunlar normal değer mi ? 15.41 lt yakmış oluyor 100KM'de sizce fazla değil mi ?
Bakın kendiniz demişsiniz...Ağzını yarım bantladım yakıt düştü diye..20 TL 75 km normal yakıt...Heleki havalar soğuk ve LPG zammı oldu...
benim 1.8 vardı 90 model, 12 litreyi geçmezdi hiç..
uzun yolda 10 litreden bile az yakardı..
bence işten iyi anlayan birine gaz ve hava ayarını yaptırın..
ya da en kolayı deneme yanılmayla kendi ayarınızı kendiniz yapın, ustaya git gel yakıt, zaman ve parasal açıdan kayıp demek...
ayar basittir, önce hava filtresinin önündeki hava girişinden hariç hiçbir yerden hava girmediğine emin olun, kurbağa çevresinden felan... zaten hava filtresinin ağzını yarım kapatmışsınız.
sonra elinizle motordan gaz verirken 5-6000 devir\dk; lpg beyninden ve hortum üstündeki vanadan gazı iyice kısın, araç stop etmeyecek kadar.
sonra gaz ayarını yavaş yavaş açarak motor devrini azaltın..
ayarı bıraktığınız kademe performans ve yakıt açısından hangisini istiyorsanız size bağlıdır..
hoşunuza gitmezse gaz vanasından kısıp açabilirsiniz...
duruma göre hava filtresinin ağzını biraz daha açabilirsiniz.
bunlar haricinde aracın kelebek boğazından veya emme manifoldu gibi yerlerden hava alması düzensiz çalışma ve çok yakmaya neden olur..
ayrıca lpg beyninin içinden geçen soğutma suyu beynin içerisinden geçen lpg yi ısıtarak daha verimli yanma elde etiğinden lpg beyni, diyafram veya soğutma suyunda azalma-dolaşım problemleri de yakıt sarfiyatını artırır..
Bantlıyken performansı düşük diye sökmüştüm ben onu.
Sanırım hava sisteminde arıza var, bi ara gideyim sanayiye, gerçi LPG dönüşümün 1000km'de bakımı var, o zaman da söyleyebiirim belki. Takanlar ayarlar sanırım :)
Çok teşekkürler.
lpg tesisatı yeni ise sıralı sistem için söylüyorum.ilk etapta çok yakar.sonra ms süresi düüşer yakıt ekonomik olur.
Sıralı sistem değil, normal sistem.
mekanik enjeksiyonlu oldugundan sıralı olmuyor diye biliyorum.
evet w201 de mekanik enjeksiyon da denilen k-jetronik enjeksiyon sistemi kullanıldı, sıralı sisteme ayak uyduramıyor..
20 tl ye 40 km gitti ben bu arabadan neden cekiyorum dün 20 liralık lpg aldım 40 km yaptım lpg bitti
W126deeptrance
19.01.11, 20:06
Selamlar,
bende eski sistem lpg var. ve ben 280 se ile 1982 model sehırıcı 16 lıtre yakıyorum bıraz fazla geldı bana. guzel bır ayar bence
bendede 260 e var 100 km 16 litre yakıyor
lpg tesisatı yeni ise sıralı sistem için söylüyorum.ilk etapta çok yakar.sonra ms süresi düüşer yakıt ekonomik olur.
biraz detaylı anlatabilr misiniz? bu durumun sebebi nedir acaba. ustaların dediği gibi araba zamanla alışır vs. sözleri pek inandırıcı gelmiyor bana. sanki arabanın ruhu varda alışacakmış gibi anlatıp duruyorlar.(lafım size değil yanlış anlaşılmasın.) niyatinde elekronik bir sistem ilk ayarı ne ise ellenmediği, ayarlanmadığı müddetçe aynı kalması gerekmez mi?
Bakın kendiniz demişsiniz...Ağzını yarım bantladım yakıt düştü diye..20 TL 75 km normal yakıt...Heleki havalar soğuk ve LPG zammı oldu...
bnm 95 w124 e200 20 tl ye 10 litre 80 km gidiyor otomatik bende bantlasam 100 km gider o zaman harika valla süpermiş bizim 1.2 arkadan motorlu skoda 120L ile aynı yakıyo :D
mercedes 2000 cc 100kw 136 ps otomatik 1350 kg 20tl 100 km :D
skoda 120L 1200 cc bilemem kaç kw 65 ps 875 kg arkadan motorlu kırmızı şeytan :D 20 tl 100 km
not: lpg 2.00 tl den 10 litreden hesablanmıştır :D
bende 95 c 200 var şehir içi normal kullanımda lpg 12 lt yakmakta bana biraz çok geldi. bu konuda c 200 olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum. teşekürler
Her yeni takılan beyin gazı fazla takar 1000 km sonra normale döner ama bir ayar daha yaptırmak kaydıyla
mersedesrecep
25.05.11, 01:48
Benimyesil de 280 270.000./1977 model şehir içi 270 arası yakıyor seninki fazla havayla ilgilidir
HAYALET KRAL
25.05.11, 13:25
son ölçüm 1 hafta önce ve gaz ayarı tam yapılmamış halde şuan; 70 tl gaz ile şehiriçi 280 km yapıyorum ortalama 240-250 kuruş civarı sarfiyat var. banamı normal geliyor arkadaşlar, yada sizemi yüksek bu rakamlar, yada benim arabammı az yakıyorda ben bilmiyorum. arkadaşlar bakın şunu unutmayın bu fiyatlara bu konfora bu rahatlığa ve prestije biniyorsanız şükredin.. bugün kuş gurubu tüm arabalar 250-300 KRŞ arası yiyor. konfor vs.gerisini söylemeyim. ben memenunum şahsen..
Starship Member
25.05.11, 13:39
25 kuruş oldukça normal, 1.3 multijet 75hp dizeller bile 20 22 kuruş arası yakıyor.
HAYALET KRAL
25.05.11, 13:51
valla gazı dolduranda benim arabayı sürende benim.. her bir diş 70 km de sönüyor ortalama. zten depo simit ve 70-71 lira gibi doluyor. arabamın boğaz kelebeğinde sorun var ve aşırı devirsiz çalışıyor. eminimki bu da yakıtı olumsuz etkiliyor. onu da yaptırıyorum inşallah.
bu hafta Sivastan Ankaraya gittim geldim. yola çıkmadan evvel depoyu tam doldurttum en son geri döndüğümde de yine tam doldurttum. toplamda 920 km. yol için 190 TL. gaz kullanmışım. (880 km. şehirdışı + 40 km. Ankara trafiği=920 km.) ortalama 205 kuruş gaz kullanmışım.araç w210 e200 manuel.
HAYALET KRAL
25.05.11, 17:58
benim makine de manuel mahmut kardeşim... devirinde kullanmadan olabilirmi sence???
25 kuruş oldukça normal, 1.3 multijet 75hp dizeller bile 20 22 kuruş arası yakıyor.
şu sıralar hangi araç olursa olsun gazda 25 kuruş yakan arkadas bence önce öpsün basina koysun, sonra da bikac defa tekrar hesaplasin bence :)
sehir ici 25 kurus demek 12 lt gaz demek.
benim aracim w203 c200 kompressor
2700 liraya prins takili oldugu halde sehir icinde 16-17 lt civari gaz yakiyorum ortalama. yine de masallah diyorum :)
yeni nesil sayilabilecek 1,6 bir arac sehir icinde ortalama 10 lt yakar bu 2+2 =4 gibi birsey
10 lt benzin yakanin sirali sistemde gaz karsiligi 13 lt kadardir, bunun üzerine varsa + %15-20 de otomatik/triptronik vites farkini ekleyin..
daha ne kadar yaksin arac?
ben kendi aracim icin sehir icinde 40 kurusu gözden cikariyorum. cünkü evden ise isten eve 3 km, sehir icinde en az 5-6 dur kalk yapiyorum. yol bilgisayarinin hesapladigi ortalama hiz hafta ici 25 km'yi gecmiyor. o hizda o kadar dur kalk ile 17 litre gazi cok iyi yakiyorum :)
uzun yolda da 8,5 litreyi gecmiyor ama gazda ortalama.
aarciniz hangi nesil motor olursa olsun düz vitesler icin 13-15 lt arasi gaz tüketimi gayet normaldir. fazlasini beklemeyin.
HAYALET KRAL
22.06.11, 11:27
katılıyorum aydın abi. ancak bana göre düşük yakıtın püf noktası makul sürüş şartları, sakin ve devrinde sürüş :) her zaman her yerde agresif kullanım yıldıza yakışmıyor. yerine göre tamam göster çek ama genelde yoldaki ağırlığı bence bambaşka... gereksiz basmayıp yakıtı düşür keyfini al güvende ol.
şu sıralar hangi araç olursa olsun gazda 25 kuruş yakan arkadas bence önce öpsün basina koysun, sonra da bikac defa tekrar hesaplasin bence :)
2700 liraya prins takili oldugu halde sehir icinde 16-17 lt civari gaz yakiyorum ortalama. yine de masallah diyorum :)
yeni nesil sayilabilecek 1,6 bir arac sehir icinde ortalama 10 lt yakar bu 2+2 =4 gibi birsey
10 lt benzin yakanin sirali sistemde gaz karsiligi 13 lt kadardir, bunun üzerine varsa + %15-20 de otomatik/triptronik vites farkini ekleyin..
ben kendi aracim icin sehir icinde 40 kurusu gözden cikariyorum. cünkü evden ise isten eve 3 km, sehir icinde en az 5-6 dur kalk yapiyorum. yol bilgisayarinin hesapladigi ortalama hiz hafta ici 25 km'yi gecmiyor. o hizda o kadar dur kalk ile 17 litre gazi cok iyi yakiyorum :)
aarciniz hangi nesil motor olursa olsun düz vitesler icin 13-15 lt arasi gaz tüketimi gayet normaldir. fazlasini beklemeyin.
azizim aynen katiliyorum konficyus gibi yazmissin;)
arkadaslar aynı konuyu bende acıcaktım
benım w 115 230.4
denemek ıcın 2 seferdır gazı bıtırıp 20.00 tl lık gaz alıyorum
ve 48.km de gaz bıtıyo buda ortalama 0.415 tl ye falan gelıyo
bu bana cokmus gıbı gelıyo fıkırlerı olan varsa sevınırım
W126deeptrance
22.06.11, 12:30
Çok çok doğru tespitler
Benim polo 1,6 motor şehiriçinde 10 litre lpg den aşağı düşmüyor.
W126 280 se ise şehiriçi 16 -17 litre lpg oda cok güzel bir kullanımda.
Şehirlerarası 126 12- 14 litre lpg arası seyrediyor
benim makine de manuel mahmut kardeşim... devirinde kullanmadan olabilirmi sence???
cok klasik bi konu ama, manuel olup da her buldugun firsatta dur bosa alayim az yakayim dersen zarar edersin muhtemel biliyorsun ama yine de söleyeyim dedim.
devir olayina gelince, aracinizin optimum devrini muhtemelen kitapcikta bulabilirsiniz. bulamazsaniz da kabaca hesaplamanin yolu;
aracinizin beygir gücü /100 + tork/100 - (dişli oranina göre bulundugunuz vites "sanzuman ve dişli oranina göre degisir") = o vitesteki optimum devir degerini verir (A,B rpm.1000) olarak
cok mu dolandirdim :)
2000 cc aracim war, 150 hp, 200nM tork, 4 vites disli orani 1,2
150/100 + 200/100 - 1,2 = A,B rpm
1,5 + 2 - 1,2 = 3,300 rpm (4.vites icin en ekonomik devir)
bakim tekrar okuyunca ben anlayabilecek miyim :D
arkadaslar aynı konuyu bende acıcaktım
benım w 115 230.4
denemek ıcın 2 seferdır gazı bıtırıp 20.00 tl lık gaz alıyorum
ve 48.km de gaz bıtıyo buda ortalama 0.415 tl ye falan gelıyo
bu bana cokmus gıbı gelıyo fıkırlerı olan varsa sevınırım
hocam 2 kere 20 liralik gaz almissin, herseyden önce o ölçümün doğruya yakin oldugunu tespit etmek dahi zor.
belli miktar TL gaz alip bitirip ölçmek yaniltici olur, full doldurup yarim bosalinca tekrar doldurtarak hesaplarsan daha doğru bir rakam elde edersin gibi.
her sekilde 41 kr yakiyorsan dagi tasi yakiyorsun da sayilmaz yani. bi cogumuzun evindeki mutfak tüpünün hortumundan kalin yakit hortumun var aracinda :) az insaf :)
ben anladım da
1,5 + 2 - 1,2 = 3,300 etmez,,
2.3 eder bence... 2300rpm.
ben anladım da
1,5 + 2 - 1,2 = 3,300 etmez,,
2.3 eder bence... 2300rpm.
:)
ölesine okuyan degil, hesaplayan biri cikti :D
düzeltme icin de saol :cool:
ama hesaplarla pek işim olmazz,,
87 model 2.3 16v, 186 hp aracım tofaşlardan az yakıyor du..
şehir içi 11-12lt
şehirlerarası da 10 lt civarı, bazen daha az,
ki defalarca kadranı devirdiği olmuştur..
bu forumda ki herkesin normalin üstünde sürüş yeteneği olduğunu düşünüyorumm, ve araçlarımızla da duygusal bağlarımız var..
yakıt ekonomisi için matematik değil aracın bize ne dediği önemlidir.
aracınıza kulak verin yeterli,,
bakım-onarım istiyorsa da anlatır, sürüş başarısızlığından da çok yakıyorsa size söyler..
bu arada aracı sattıktan 10-15 gün sonra şikayet geldi, 15-17 lt yakıyormuşş...
ilginize...
ama hesaplarla pek işim olmazz,,
87 model 2.3 16v, 186 hp aracım tofaşlardan az yakıyor du..
şehir içi 11-12lt
şehirlerarası da 10 lt civarı, bazen daha az,
ki defalarca kadranı devirdiği olmuştur..
bu forumda ki herkesin normalin üstünde sürüş yeteneği olduğunu düşünüyorumm, ve araçlarımızla da duygusal bağlarımız var..
yakıt ekonomisi için matematik değil aracın bize ne dediği önemlidir.
aracınıza kulak verin yeterli,,
bakım-onarım istiyorsa da anlatır, sürüş başarısızlığından da çok yakıyorsa size söyler..
bu arada aracı sattıktan 10-15 gün sonra şikayet geldi, 15-17 lt yakıyormuşş...
ilginize...
arkadas devrinde kullanip kullanmadigini bilmedigi icin ben yazdim, aracinizin huyunu suyunu bilirseniz zaten mesele yok ;)
bir husus daha aklıma gelmişken,,
aracınız lpg li ise soğutma sisteminin de sağlıksız çalışması yakıt sarfiyatnı artırır..
karbüratörlü ve mekanik enjeksiyonlu araçlarda beyine giren soğuk lpg devri daim sisteminin lpg yi ısıtmasıyla daha verimli yanma sağlar..
daha önceden başıma geldiği için paylaşayım dedim,
antifiriz veya suyun eksik olması, tam devir yapamaması vs.. gibi nedenler lpg nin motora yeterli ısıya ulaşmadan girmesi demektir ki, bu da daha fazla lpg, daha zayıf yanma, daha çok yakıt ve düşük performans olarak döner...
bir husus daha aklıma gelmişken,,
aracınız lpg li ise soğutma sisteminin de sağlıksız çalışması yakıt sarfiyatnı artırır..
karbüratörlü ve mekanik enjeksiyonlu araçlarda beyine giren soğuk lpg devri daim sisteminin lpg yi ısıtmasıyla daha verimli yanma sağlar..
daha önceden başıma geldiği için paylaşayım dedim,
antifiriz veya suyun eksik olması, tam devir yapamaması vs.. gibi nedenler lpg nin motora yeterli ısıya ulaşmadan girmesi demektir ki, bu da daha fazla lpg, daha zayıf yanma, daha çok yakıt ve düşük performans olarak döner...
benim mekanikle isim olmaz, ben motoru dinlerim :p:p
her ne kadar yeni nesil sirali sistemlerde bu is otomatik olarak yapilsa da, eski tip lpg'li arac kullanicilari icin pratik ve güzel bir bilgi tabi ki. bilmeyenlere mutlaka faydasi olacaktir.
tamircilerden bıktım. hiçbir şey yapmak istemiyorlar. araba eski ya!
daha önce murat usta'nın yolladığı lpg'ci (lovato bayi) bilgisayara gerek yok elle olur demişti ve iki bant, bi ayar yollayıvermişti beni. sonra murat usta'ya bikaç kere gitmeme rağmen (iki çıkma karbüratör de almıştım.) beni önce karbüratörcüye yollamıştı. o karbüratörcü (aşır usta)anlamazmış (uğraşmak istemiyor) başka bir ustaya yönlendirdi-gölcük'te. lpg ayarına tekrar gidince de bilgisayara gerek yok diyen usta, bilgisayarsız olamaz sen bosch'a git diye başından savdı... bir diğeri ben lovatocu değilim bozarım diye ellemek istemedi- hep yalan.
türkçesi herkes başından savıyor. uğraşmak istemiyorlar. murat usta'da 3 kerede bir el freni yaptırtamadım çünkü arka poryoları söküp balatalara bakmak zor geliyor, tornavida ile ayar yapıyorlar iki basışta tekrar el freni gidiyor! hala bozuk, başka bir tamirci randevu vermesine rağmen, gidince müsait olmadığını söyledi. sanki 115'çiler para vermiyorlar, ya da onlar 0 arabaları bakıma bekliyorlar dükkanlarına.çok çok önemli işleri var ya! (son karbüratörcü aşır usta yukarda uyuyordu.) bu arada sorunum şu: arabyaı aldığımda kış olmasına rağmen lpg'de bir kaç kerede çalışıyor, fakat benzin şamandırası olmadığı için benzinde çalışmıyordu. o da ayrı bir hikaye olmak üzere alır almaz, istanbul'da emekli usta satılmış'a ki tavsiye üzerine gitmiştim hayvani bir paraya hiçbir şeyin hallolmadığı bir bakım yapmış ve araba artık ne lpg'de ne benzinde doğru çalışır hale gelmişti.
işte bu maceralardan sonra lpg ayarını kendim deneme yanılma, el yakma vs suretiyle kendim yapıyorum- artık. hepsine selam ederim.
son ayarım bantlama vs ile çekiş hızlanma vs çok iyi, kilometrede 320 kuruş.
(80km.de 10,930lt lpg 25,00 lira. litresi 2.300 lira. )
izmit'le pendik arası e5'te dur ,kalk işıklar dahil uzun yolda yani bir nevi karışık kullanım. ne tam şehiriçi, ne tam şehirdışı...
hocam brawo walla bendeki lpg'li c200K'den de, hanimdaki benzinli A160'dan da az yakiyosun :)
HAYALET KRAL
23.06.11, 11:57
arkadas devrinde kullanip kullanmadigini bilmedigi icin ben yazdim, aracinizin huyunu suyunu bilirseniz zaten mesele yok ;)
abicim sonradan pek takip edemedim konuyu ama bana diyorsan eğer, 12 yaşında kapalı kasa ısuzu kamyon ile başladım araç kullanmaya, frene basmayıp egzoz freni ile yavaşlayıp sesi dinlerdim, 12 yaşımdan beri çok da araba kullandım ama hiç hesap kitap yapmadım vites devir oranlarını :) belki bi eksiklik belkide cahillik görebilirsiniz ancak hangi araç olursa olsun kulağa gelen devir sesi bana herşeyi anlatıyor... :) biz babadan böyle gördük :):)
abicim sonradan pek takip edemedim konuyu ama bana diyorsan eğer, 12 yaşında kapalı kasa ısuzu kamyon ile başladım araç kullanmaya, frene basmayıp egzoz freni ile yavaşlayıp sesi dinlerdim, 12 yaşımdan beri çok da araba kullandım ama hiç hesap kitap yapmadım vites devir oranlarını :) belki bi eksiklik belkide cahillik görebilirsiniz ancak hangi araç olursa olsun kulağa gelen devir sesi bana herşeyi anlatıyor... :) biz babadan böyle gördük :):)
e güsel kardesim bu baslik altinda sen sormadin mi devrinde mi kullanmiyorum acaba diye :D
o sorudan sonra ne bilim ben senin ayaklarin pedala yetisir yetismez gaza basacagini :D
ben sayisal olan bilgilerimi geri aldim :)
HAYALET KRAL
24.06.11, 14:06
e güsel kardesim bu baslik altinda sen sormadin mi devrinde mi kullanmiyorum acaba diye :D
o sorudan sonra ne bilim ben senin ayaklarin pedala yetisir yetismez gaza basacagini :D
ben sayisal olan bilgilerimi geri aldim :)
beni anlamamışın abi sen yaa şuna bak :)) wankel nickli mahmut abi benim araba da manuel ancak yakıttan şikayetçiyim gibi birşey demişti. bende ona tavsiye yada açıklama mahiyetinde dedimki devirsiz kullanmaktan olabilir, manuel araba devirsiz kullanımda yüksek yakar anlamında söyledim... yoksa deviri biliyorum yani :) konuda 2 yada 3 cevabım var okuyunca beni anlarsın aydın abi :)saygılar..
hem zati C-Class bölümüne nie sormuş ki 190E kullanicisi ? :D
kabahat konuyu yalnis yere acan arkadasta, yoksa ki biz Kral ile anlasirdik, konu yalnis acilmis ondan uyuşamadık ;)
HAYALET KRAL
28.06.11, 13:59
saygılar abi.... :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.