PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çalınan ateşleme beyinleri

kadirkkkk
12.12.10, 12:46
Forum sakinlerine Merhaba,

Konuyu yardım almak ve bilgi vermek amacıyla yazdığım için FAYDALI BİLGİLER altına açtım.

W202 kasa C serisi sahibiyim. İkinci keredir İstanbul'da aracın ateşleme beynini çaldılar (bunun parçanın kısa bir adı vardı ama unuttum) Çalması çok basit, tekrar burada yazıp da bilmeyenleri de bilgilendirmek istemiyorum. Ancak artık ben bile çalabilirim, öyle basit ki hırsızlar sanki Mercedesin açığını bulmuşlar.

Çalınan parçanın yenisi 2500TL civarı. Çıkması 1000-1500 arası değişiyor.

Duydum ki bu olay sadece mercedeste değil farklı marka araçlarda da oluyormuş.

Önlem için ne önerirsiniz? sizlerin de başına böyle bir olay geldi mi? Hırsızlar özellikle C serisini mi tercih ediyor yoksa başka modellerde de bu talihsiz olayı yaşayanlarınız var mı?

iyi günler

kazim_cakir07@hotmail.com
12.12.10, 12:48
İlk defa duydum geçmiş olsun.

w126 MB260SE
12.12.10, 12:55
Evet C Serilerinin kaputunuda açmak çok basit aracı çalıştırmakta çok kolay kapıları kilitliykende açabilmek çok kolay...Bütün olay sol ön sinyalde bitiyor...

Alarm caydırıcı olabilir..Ama alarmın hoparlörünü motorun en kuytu köşesine koymakta fayda var...

2. ci olarak aracınızı gene aynı yere koyun 1 hafta geceleri uyumayın elinizde tüfek evinizde pusuya yatın arbaanıza birisi yanaştımı kafasına sıkın camı kapatın ve mışıl mışıl uyuyun....

serkan719
12.12.10, 12:58
Geçmiş olsun. Zaten ikinci el aldığınız beyin. sizin çalınan beyinlerinizden.

elsoberano
12.12.10, 15:14
2. ci olarak aracınızı gene aynı yere koyun 1 hafta geceleri uyumayın elinizde tüfek evinizde pusuya yatın arbaanıza birisi yanaştımı kafasına sıkın camı kapatın ve mışıl mışıl uyuyun....[/QUOTE]

+w210

mirac44
12.12.10, 16:17
Evet C Serilerinin kaputunuda açmak çok basit aracı çalıştırmakta çok kolay kapıları kilitliykende açabilmek çok kolay...Bütün olay sol ön sinyalde bitiyor...

Alarm caydırıcı olabilir..Ama alarmın hoparlörünü motorun en kuytu köşesine koymakta fayda var...

2. ci olarak aracınızı gene aynı yere koyun 1 hafta geceleri uyumayın elinizde tüfek evinizde pusuya yatın arbaanıza birisi yanaştımı kafasına sıkın camı kapatın ve mışıl mışıl uyuyun....
+1

mirac44
12.12.10, 16:17
geçmiş olsun.aynı olayı istanbulda bi tanıdıgım yaşadı :S

odak
12.12.10, 16:41
Alarm çözüm değil.Adam alarmı devre dışı bırakma zahmetine bile girmeden söküp kaçar,alarm istediği kadar çalsın. Kaputa benzin deposu kapağındaki gibi veya buna bezer ilave bir kilit mekanizması yaptırılabilir.

KOMUTAN
12.12.10, 17:13
en iyisi kasko yaptırmak arkadaşlar.cebinizden biraz para çıkar ama aracınız yada aracınızdan bir parça çalınırsa yada allah korusun kaza yaparsanız kasko şirketi öder

aef
12.12.10, 17:18
kumandan haklısınız fakat ben 5-6 şirketten fıyat aldım bi şirket 9000 tl dedi...

W202 52
12.12.10, 17:35
Forum sakinlerine Merhaba,

Konuyu yardım almak ve bilgi vermek amacıyla yazdığım için FAYDALI BİLGİLER altına açtım.

W202 kasa C serisi sahibiyim. İkinci keredir İstanbul'da aracın ateşleme beynini çaldılar (bunun parçanın kısa bir adı vardı ama unuttum) Çalması çok basit, tekrar burada yazıp da bilmeyenleri de bilgilendirmek istemiyorum. Ancak artık ben bile çalabilirim, öyle basit ki hırsızlar sanki Mercedesin açığını bulmuşlar.

Çalınan parçanın yenisi 2500TL civarı. Çıkması 1000-1500 arası değişiyor.

Duydum ki bu olay sadece mercedeste değil farklı marka araçlarda da oluyormuş.

Önlem için ne önerirsiniz? sizlerin de başına böyle bir olay geldi mi? Hırsızlar özellikle C serisini mi tercih ediyor yoksa başka modellerde de bu talihsiz olayı yaşayanlarınız var mı?

iyi günler

abi geçmiş olsun bursadamı oldu bu olay? korktum şimdi haaa.

kadirkkkk
15.12.10, 13:28
Selam,

Bir süredir forumdan uzak kaldım, manevi desteğiniz için sağolun.

Yazdıklarınız hakkında bilgilerimi paylaşayım;
Sigorta konusunda AEF kullanıcısının da söylediği gibi sigorta bedeli araç bedelinin en az 4te1'i kadar.

ODAK kullanıcısının dediği gibi alarm çözüm değil. Bu mereti açması çalması en fazla 3-4 dakika. Gecenin bir körü yataktan kalkıp alarma bakana kadar adam çalar, evine gider, yatağına girer hatta uyur :)

elsoberano kullanıcısı. Hırsızlık olayı yaklaşık 10 ay ara ile oldu. Bilsem 1 hafta içinde geleceklerini arabada bile uyurum. Gelince de ana bacı dahil tüm sülalesine selam yollarım. :)

serkan719 kullanıcısı. Aynen dediğin gibi bizden çalınan beyinler ikitelliye satılır. Biz gider geri ikitelliden satın alırız. Polis de bu arada ne yapar bilmem. ikinci el yedek parça satışlarının ciddi kontrol altına alınması lazım.

w126 MB260SE kullanıcısı. benim bilerek söylemediğim şeyi sen söylemişsin. Hımm demek sinyal... Gidiym de komşunun merso'sunda deniym. >:-(

ODAK kullanıcısı. En mantıklı çözüm sizden gelmiş, teşekkür ederim. Dediğin gibi ikinci bir anahtarlı mekanizma ile sorun çözülebilir. Detayını düşünmek lazım.

Forumda iyi eğlenceler...

tapari75
15.12.10, 18:06
benzeri bir bilgiyi gudikcik nick li üyemizden duymuştum ama ilginç....

serhat1299
21.01.11, 11:27
arkadaşlar bendede w202 var .bir servise gitmiştim ordaki usta aracımın kaputunun telini fardan uzak biryere takıp bağlamıştı.aslında mümükünse kaput telini fardan epey uzak bir yer monte etmek .nekadar esniyor kablo bilmiyorum ama deneyin isterseniz enazından işlerini zorlaştırır hırsızların.............

burak280SE
21.01.11, 13:08

:D

gudikcik
22.01.11, 00:15
sorunu kaput telinin yerini değiştirerek halledebilirsiniz.
w202 c serisinin tam bir handikapıdır bu olay.

06dd006
22.01.11, 00:36
w126 MB260SE kullanıcısı. benim bilerek söylemediğim şeyi sen söylemişsin. Hımm demek sinyal... Gidiym de komşunun merso'sunda deniym. >:-(

emin olun bu forumda onu yapacak tek bir insan yoktur. siz bundan emin değilseniz burada bir dakika durmayın.

gudikcik
23.01.11, 09:30
valla bu konuyu uzun uzaya burada tartışmaya gerek yok. kaput bisikletçiden daha uzun bir tel alınacak veya ilave fren teli alınacak , balık malzemeleri satanlardanda iki tane delikli kurşun alınacak ve uzatılarak başka bir güzergahtan geçirilecek ve sorun çözülecek.

geçen bir arkadaşımın arabasına yaptım. kaput telini sileceğin oradan sağ tarafa alacaksınız. beyinlerin yanından hava filtresinin yanından sağ ön farın önünden götüreceksiniz.

herkes böyle yapıyor. tek kusuru kaput kolu mesafe uzadığı için biraz sert oluyor. o da önemli değil.

benim w202 nin arkasında hiçbir yazı yazmıyor. Bir gecesinde istanbulda adam aynı şekilde oradan açmıştı. bakmış motor dizel kaputu açık bırakmış gitmişti. kaputu kapatmamış bile ses çıkar diye.

lucasın dizel pompa beyni hem dik duruyor hemde 10 dan fazla civatası var. adam saatlerce onu sökemez. ama pms dediğin 3 civatadan ibaret. tık tık. gitti bitti.

kadirkkkk
24.01.11, 02:05
emin olun bu forumda onu yapacak tek bir insan yoktur. siz bundan emin değilseniz burada bir dakika durmayın.

Burada yazılan mesajları sadece forum üyelerinin mi gördüğünü sanıyoruz yoksa ??
Yok canım...Böyle düşünmek cahilce olurdu

06dd006
24.01.11, 11:34
Burada yazılan mesajları sadece forum üyelerinin mi gördüğünü sanıyoruz yoksa ??
Yok canım...Böyle düşünmek cahilce olurdu

bu forumu mercedes aşığı olmayan insan araştırıp bulmaz. mercedes aşığı insan hırsızlık yapmaz değil mi ?

serhat1299
25.01.11, 09:10
hırsızlar mercedes aşığımı oluyor şimdi......