Orijinalini görmek için tıklayınız : Yol tutuş problemi
Arkadaşlar öncelikle sizlerinde başında benim gibi bir problemi olan veya daha önce yaşamış olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim. 300 dizel aracım var 87 model. Aracımın arkası ile alakalı ciddi bir problem var virajlarda yağmurlu havalarda aracım arkasını bırakıyor ve ciddi bir tehlike yaşatıyor. Yüksek süratte düz yolda bir problem yok. Bir kaç ustaya gösterdim ve en son olarak arka denge kollarından biri değişti lakin problem yine devam ediyor. Aracımın lastikleri güzel olmasına rağmen bu problem çok canımı sıkmaya başladı. Yani en sonunda aracıma spor yay taktırcam ve konforundan olucam bunuda yapmak istemiyorum sizce nedir problem kafayı üşütmek üzereyim :confused:
esp ne güzel bi olay yahu .....
hakan e420
14.11.10, 22:35
spor elozyon (yay) tak sorun ortadan kalkar
w126 MB260SE
14.11.10, 23:15
Arka z rotlara baktırın ve viraj denge çubuklarına baktırın.Eğer onlar sağlamsa difransiyelin oradaki fişeklere baktırın...
Arka z rotlara baktırın ve viraj denge çubuklarına baktırın.Eğer onlar sağlamsa difransiyelin oradaki fişeklere baktırın...
evet fişekler hiç aklıma gelmemişti en kısa zamanda altını komple söktürcem yenisi takıcam o derece canım sıkıldı bu olaydan
w126 MB260SE
15.11.10, 00:53
evet fişekler hiç aklıma gelmemişti en kısa zamanda altını komple söktürcem yenisi takıcam o derece canım sıkıldı bu olaydan
Kesin ondan yapıyordur başkada bişeyden olamaz....
kardeş lastikler güzeli demişsin ama lastik nasıl yüzde kaç oranı felan sert bi lastik aldıysan kayar gider o çok önemli
lastiklerin marka modeli ne?
güzel dediğin lastik aslında vasat bi lastik olabilir?
lastiklerim continantel ust seri bi lastik tam modelini bilmiiyorum zaten degistirmeyi dusunuyorum
lastiklerin kaliteliymiş
205/60/15 yada 205/55/16 kullanmanı tavsiye ederim
birde mercedes in deposunun dolu olması yol tutuşu arttırır en az yarım depoyla kullanırsan farkı hissedersin:)
mercedeslerde motor büyük ve ağır kasa büyük arka boşta kalıyo
en az yarım depo yakıt ve kaliteli lastik kullanmak gerekir..continental premiumcontact 2 tavsiye ederim.
continental premiumcontact 2 lastiklerim zaten faklı bir sebepten yol tutuşunda problem var
olayı tam anlatamadın galiba arkadaşalara? yüksek hızda sorun yok yazmıssın.bu şehir içinde kalkışlardamı arkayı savuruyor?
sanki olayın normal gibi geldi bana.
olayı tam anlatamadın galiba arkadaşalara? yüksek hızda sorun yok yazmıssın.bu şehir içinde kalkışlardamı arkayı savuruyor?
sanki olayın normal gibi geldi bana.
ya hani boyle arkasi bos kamyonet setlerde savurur ya onun gibi bir sorun var
Lastik ebatlarını yazarsan daha kolay yardımcı olabilirim.
LASTİK EBADI LASTİKLERE BASTIĞIN HAVA ÖNCELİKLİ BİLİNMESİ GEREKENLER.
Tabiki süsp. vs aparatların bakımı ve sorunsuzluğu tamam ise.
belliki süspansiyon sisteminde orijinal olmayan daha sonradan yükseltilen birşeyler var.
ALÇALT ABİ.ORİJİNAL SPOR YAY AL.45MM yi geçmesin orijinal amortisörlerle beraber kullanırsın konfor kaybın fazla olmaz..yalnız 45 mm den daha da alçaltacam dersen (tavsiye etmem) üzerindeki amortisörlerin zarar görür.
spor yayla falan alakası yok bu işin. eğer tüm sistemin orginal ise sıkıntı yok demektir. sadece bozulan parçalar vardır.
defransiyelin bağlantılarına baktır.
belliki süspansiyon sisteminde orijinal olmayan daha sonradan yükseltilen birşeyler var.
ALÇALT ABİ.ORİJİNAL SPOR YAY AL.45MM yi geçmesin orijinal amortisörlerle beraber kullanırsın konfor kaybın fazla olmaz..yalnız 45 mm den daha da alçaltacam dersen (tavsiye etmem) üzerindeki amortisörlerin zarar görür.
her takılan yay yol tutuşu arttırmaz her yerer basmada yol tutuşu arttırmaz arkadaşın ya bariz bir parça problemi yoksa lastik jant problemi var... buda değilse ideal çizgi ve frenaj noktalarında sıkıntı var.
bu araca ceki demiri tailmis ve arka amortisorlde takoz ilave edilmis gerci ben bunlari sokturdum ama aracimda problem devam ediyor alt takiminda problem var bence
viraj çizginizde problem olabilirmi yada önceden önden çekişli araç kullanıyorsanız viraj mantıkları faklıdır böyle bir problem olabilirmi?
viraj çizginizde problem olabilirmi yada önceden önden çekişli araç kullanıyorsanız viraj mantıkları faklıdır böyle bir problem olabilirmi?
genelde kullandıgım araçlar hep 3000 cc ve arkadan ceker otlar oldu fakat gecen gün kullandıgım 93 model bır 200e 16v aractan sonra aracımda cıddı bir farklılıgı hissettim. yani anladım lastikler iyi amortisorler saglam ne biliyim hersey normal ama aracta arka denge problemi var p.tesi aracı bakıma sokucam daha net cıkacak hersey
genelde kullandıgım araçlar hep 3000 cc ve arkadan ceker otlar oldu fakat gecen gün kullandıgım 93 model bır 200e 16v aractan sonra aracımda cıddı bir farklılıgı hissettim. yani anladım lastikler iyi amortisorler saglam ne biliyim hersey normal ama aracta arka denge problemi var p.tesi aracı bakıma sokucam daha net cıkacak hersey
araçlarınız neydi bilemem ancak;
BMW için 3.30,5.30,7.30 ve m3,z3 sizi esp nedeni ile yormamış ve dengede kalmış olabilir.
CHRYSLER 300 serisi içinde esp +sı var
FERRARİ 335 ve 360 ı klasmana katmıyorum
FORD scorp. grand. ise bunlar 124 kasadan ii olamaz.
JAGUAR s,x,xf bunlarda oturaklı ve donanımında esp olan araçlar.
MAZDA rx8 içinse yol tutuş ön plandadır.
NİSSAN 350z için arkayı biraz atar derler ama sanırım rahatsız etmez
OPEL omega ve senattör de aynı problem mevcut olabilir yumuşak arka süsp sahibi araçlar.
PORSCHE ye imza veririm arkasını bırakmaz. 911,boxster,cayman bunlara kefilim.
TOYOTA supra ise eski aracınız ona lafım yok japon işi ve yapışkan.
MERCEDES 123 115 116 vb seriler zaten üstün yol tutuş beklenecek otomobiller değil teknolojisinde dolayı.seleflerine fark atabilirler bu kesindir.
yani üstad eski aracın yukardakilerden biri ise karşılaştırma yaparken özverili yorumlarımı dikkate al.
başka bir 3000cc arkadan itişe bindi isen araç neydi onu bilmek isterim.
araçlarınız neydi bilemem ancak;
BMW için 3.30,5.30,7.30 ve m3,z3 sizi esp nedeni ile yormamış ve dengede kalmış olabilir.
CHRYSLER 300 serisi içinde esp +sı var
FERRARİ 335 ve 360 ı klasmana katmıyorum
FORD scorp. grand. ise bunlar 124 kasadan ii olamaz.
JAGUAR s,x,xf bunlarda oturaklı ve donanımında esp olan araçlar.
MAZDA rx8 içinse yol tutuş ön plandadır.
NİSSAN 350z için arkayı biraz atar derler ama sanırım rahatsız etmez
OPEL omega ve senattör de aynı problem mevcut olabilir yumuşak arka süsp sahibi araçlar.
PORSCHE ye imza veririm arkasını bırakmaz. 911,boxster,cayman bunlara kefilim.
TOYOTA supra ise eski aracınız ona lafım yok japon işi ve yapışkan.
MERCEDES 123 115 116 vb seriler zaten üstün yol tutuş beklenecek otomobiller değil teknolojisinde dolayı.seleflerine fark atabilirler bu kesindir.
yani üstad eski aracın yukardakilerden biri ise karşılaştırma yaparken özverili yorumlarımı dikkate al.
başka bir 3000cc arkadan itişe bindi isen araç neydi onu bilmek isterim.
sevgili kardeşim sanırım anlatmak istedigimi size anlatamadım.
2 tane w124 kullanıyorum ve benim olan aracımın yol tutuşu diğer w124 den daha düşük ve konforsuz, aynı zamanda arka tarafta bir hoplama ve denge bozukluğu var 3.0 araçlara gelince hali hazırda kullandığım zaten bir bmw 330 ci aracım var dsc siz kullanabilene helal olsun derim ben araclarımı zaten bir başka 3.0 araçla kıyaslamadım kıyas yaptıgım şey aynı 2 mercedes w124
sevgili kardeşim sanırım anlatmak istedigimi size anlatamadım.
2 tane w124 kullanıyorum ve benim olan aracımın yol tutuşu diğer w124 den daha düşük ve konforsuz, aynı zamanda arka tarafta bir hoplama ve denge bozukluğu var 3.0 araçlara gelince hali hazırda kullandığım zaten bir bmw 330 ci aracım var dsc siz kullanabilene helal olsun derim ben araclarımı zaten bir başka 3.0 araçla kıyaslamadım kıyas yaptıgım şey aynı 2 mercedes w124
diğer 124 kasanın motoru nedir?
diğer 124 kasanın motoru nedir?
araç 1993 model 200e şu 16 v olanlardan full bir araç
araç 1993 model 200e şu 16 v olanlardan full bir araç
üstad senin aracın motoru küçük gelmiş olabilir sana diğerlerinden sonra.
motor araca güçsüzdür fiziksel olarak momentum arkada değil ortada kalır arkadan atar tek düşüncem bu.
üstad senin aracın motoru küçük gelmiş olabilir sana diğerlerinden sonra.
motor araca güçsüzdür fiziksel olarak momentum arkada değil ortada kalır arkadan atar tek düşüncem bu.
süspansiyon...............
süspansiyon...............
üstad bir çok parça ve tahmini gözden geçirmiş üyemiz.
difransiyele kadar geldik:) süsp bakılmıştır.
yarına belli olucak herşeyi söktürcem herşeyi :))
Abi ben çok ısrarlıyım süspansiyon olayında.arkadaşın arkadan olan bu problemi benim daha önceki aracımda önden yaşattırdı bana.cm si yüksek amortisör vermişler bana ön taraf beşik gibiydi yolda giderken.o yüzden ısrar ediyorum.yanlış anlamayın.
Evet arkadaşlar aracımın sorunu bulundu. Arka tarafta ki 1 tanesi hariç denge kollarının hepsi yamuk ayrıyetten bütün fişekler ve burçlar da arızalı, ön 2 amortisör patlakmış ve sol helezonda yarım santim alt tarafından kırılmış. Toplamda 600 tl parça parası ve 300 tl işçilikle haledilebileceği söylendi. Parçalar orjinal yıldızlı. Bizim alt takım gitti gidiyormuş nerdeyse :)))
Sorunun tespit edilmesine sevindim,umarım en kısa sürede çözersiniz.
Evet arkadaşlar aracımın sorunu bulundu. Arka tarafta ki 1 tanesi hariç denge kollarının hepsi yamuk ayrıyetten bütün fişekler ve burçlar da arızalı, ön 2 amortisör patlakmış ve sol helezonda yarım santim alt tarafından kırılmış. Toplamda 600 tl parça parası ve 300 tl işçilikle haledilebileceği söylendi. Parçalar orjinal yıldızlı. Bizim alt takım gitti gidiyormuş nerdeyse :)))
çok geçmiş olsun..süspansiyonun bir oyununda olacağını biliyordum.en büyük dengesizlik orada işte...saygılarımla...
hepinize teşekkürler bilgileriniz için
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.