Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonlanamayan Sunroof problemi...
Arkadaşlar daha önce bazı yerlerde çıtlatmıştım. 190e nin sunroof u arızalı. su alıyor diye gecici bi çözüm bulayım dedim bir ustaya götürdüm. Sunroof u kapattı. Ama yağmur yağdığında şarr diye kafamdan aşağı su boşalıyor. Forumdan takip ettim, sunroof u sökmüş toplamış abiler var. Onlara bir sorum olacak. Yardımınız olur belki... Dışardan baktığımda gayet normal kapalı gözüküyor. ama yağmur yağdığında su alıyor. Bunu usta iyi kapatamadı mı, yoksa bunun sisteminde halatlat falan var da kapattıgımızda o halatlar bunu geriyor, o zaman mı su almıyor. ya da kenarlarındaki lastiklerden mi su alıyor acaba.. öyle böyle değil şarrr diye dökülüyor kafama sabahları o su... bi akıl verin... yaptıracak dumuda değilim şu anda malesef :(
Sunroofu nasıl kapattı.Fitili duruyo iken üzerine silikonmu çekti naptı?
ugur abi ben bu belayı basıma yeni aldım. bi tırnağı kırıktı aldıgımda. 2oo lira gbi masrafı varmıs. bi tarafı asagıda bi tarafı yukarda duruyodu. bi ustaya bıraktım bi gün. sunu dedm kapa su girmesn. tmm dedi aldı. geri aldıgımda gayet düzgün duruyodu. hala ööle. ama yagmurda giriyo. silikon falan cekilmemiş. ben zaten ööle bişey yapmasını istemedm. rayları vs.. leri düzeltmiş sanırım. kapalı gözüküyı bakınca..
1-Sunroofun etrafına kağıt bant çek yine su akıyomu içeriye gözlemle..su dökerek.Gelmiyosa su ona göre çözüm bakalım.Tavandan su alacak başka bi yer yok.Camlar orjinalmi?Değilse takan kasap silikon hatası yapmıştır dolayısıyla cam kenarlarından alıyodur suyu yada çürümüş delinmiştir.Su başına nerden dökülüyo sunroofun döşemesindenmi?
Uğur abi sunroof un olduğu yer var ya tavanda iç döşemede, oranın içine, yani rayların oldugu kısma elimi soktugumda hep ıslak.. şöför koltugunda oturuken, sabah çalıştırıyorum arabayı, kafamdan aşağı ordan boşalıyor su. hareket edince biriken su akıyor yani.. camlar orijinal . camlardan girdiğini sanmıyorum. ama dediğin olayı deneyceeğim. neyle kapatıyım kenarlarını ?
Boyaya iz bırakmayan kağıt bant var.Sunroofun etrafına çek.Yan yana 2-3 kat falan çek.Sonra su dök gözlemle.
Fakat her sunroof su alır.Bu su ön ve arka cam direklerindeki su tahliye borularıyla yere dökülür.Sen rayları düzeltti falan diyosun.Raylar düzelmez değişir.Çünki rayların cetvel gibi olması gerekir.Ben mesela sunroof açıkken su döküyorum ray kısımlarına.Su ön cam direğindeki borudan akarak sol ve sağ çamurluk içindeki davlumbaz arkasından kauçuk boru vesayiti ile yere dökülüyor.201 ler nasıl hiç incelemedim ama sunroofu açtığında o delikler gözükür.Acaba onlarmı tıkalı.Tel sokup yada su döküp analiz yapman lazim..
ah be abi anlasam neler deneyecem de.. sağol yardımların için. dediğini yapıcam..
tahliye kanalların tıkanmış büyük ihtimalle....
arkadaşlar eğer sunroof hakkında bilgi sahibi ve el beceriniz çok iyi değil ise bulaşmayın 150 TL lik masraf 300 - 400 lirayı bulabiliyor.
Pekİ bu tahlİye kanalinin tikali olup olmadigini ben nasil anlarim ?
Pekİ bu tahlİye kanalinin tikali olup olmadigini ben nasil anlarim ?
Sunroofun açık olması lazım kanalları test edebilmen için.Kızakların gezdiği kanalların dış tarafına pet şişeyle su döküp arabanın ön tekerin hemen gerisinden maşbiyelin ordan suyun akması lazım,ve yine arka çamurluğun oradan.Su gelmiyorsa maşbiyelin altında delikleri kontrol et, çamurla vs. tıkanmış olabilir.
Birde sunroof kapağının arka kısmında kapakla beraber arkaya doğru hareket eden plastik bir oluk var,yerinden çıkmış,kırılmış olabilir.Onu da biraz zor ama sunroof yukarı kalkıkken görebilirsin.
Bu anlattıkalarım W124 için; ama büyük bir ihtimalle senin arabada da aynı sistem vardır.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.