PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Viano 2.2 CDI Ambiante Sürüş İzlenimi

mstdgbkn
15.04.10, 03:35
- İlk kez 2003 yılında yollara çıkan Viano Mercedes'i hafif ticarisınıfta temsil ediyor.
- Türkiye'ye 2004 yılından itibaren ithal edilmeye başlanan otomobilüç farklı uzunlukta şasiyle ve Trend ile Ambiante donanım paketleriylesatışa sunuluyor.
- Viano Türkiye'ye 2.0 litre CDI 109 HP, 2.2 litre CDI 150 HP dizelve 3.0 litre 190 HP, 3.5 litre 231 HP benzinli motor seçenekleriyleithal ediliyor. Dizel motor seçeneklerinde düz ve otomatik şanzımanseçenekleri bulunuyor.

Konfor, işlevsellik ve donanım
" Mercedes Viano'nun geniş iç hacmi orta ve arka sıralardabile oldukça geniş diz mesafesi sunuyor.
" Orta konsol ve gösterge panelinin tasarımı oldukça başarılıve iç mekanda ergonomik açıdan herhangi bir kusur bulunmuyor.
" Aracın çift açılı dış dikiz aynaları ve geniş tasarlananön ve yan camları sayesinde görüş problemi bulunmuyor.
" Müzik sistemine direksiyon üzerinden kumanda edilebiliyorve bu da sürüş güvenliğini artırıyor.

Sürüş İzlenimi
Vito'nun gördüğü büyük ilgi üzerine harekete geçen Mercedes-Benz'inilk kez 2003 yılında tanıttığı Viano geniş iç hacmi ve sahip olduğukonforuyla dikkat çekiyor. Üç farklı uzunluktaki şasisiyle herkesinbeklentilerine cevap vermeyi hedefleyen Viano'nun iç mekanında kullanılanmalzemeler ve işçiliğin kalitesi oldukça başarılı. Aracın modüleriç mekanında orta sıradaki koltuklar için raylı sistem kullanılmış.İsteğe bağlı olarak bu koltukların yönü değiştirilebiliyor ve arkabölüm adeta bir oturma odasına rahatlıkla dönüştürülebiliyor. Deridöşemenin ve deri koltukların kullanıldığı iç mekan o kadar genişki, orta ve arka sıralarda oturanlar bacak bacak üstüne bile atabiliyorlar.
Ergonomik açıdan herhangi bir problem bulunmayan Viano'da genişön ve yan camların yanı sıra önde sunroof, arkada ise panoramikcam sayesinde ferah bir ortam yaratılmış. Sunroof ve panoramik camınperdesini ise tek bir düğmeyle açıp kapatabilmek mümkün. Aracınkarartılmış arka yan camları güneş ışınlarını kırarak, özelliklesıcak yaz günlerinde serin ve konforlu yolculuk imkanı sunuyor.Yanda bulunan sürgülü kapı ise iniş ve binişlerde kolaylık sağlıyor.
Test ettiğimiz modelde kullanılan CDI teknolojisiyle geliştirilmiş2.2 litrelik dizel motor 3800 d/d'de 150 HP güç ve 1800 ile 2400d/d aralığında 330 Nm tork sağlıyor. Devasa boyutları ve 2165 kilogramlıkağırlığına rağmen yüksek tork değeri nedeniyle kolay kolay çekiştendüşmeyen otomobil yüksek sürüş pozisyonu sayesinde güven veriyor.ASR, ESP ve BAS gibi son teknoloji ürünü sistemler sayesinde sertgirilen virajlarda bile kolay kolay izinden kopmayan Viano sertliğiiyi ayarlanmış süspansiyon sistemi ve başarılı ses yalıtımıyla adetauçak konforu sunuyor. Otomatik şanzımanın yumuşak geçişleri performansıfazla etkilemezken, seri kullanıma imkan tanıyor. Araç başarılıdireksiyon turu sayesinde de sınıfındaki rakiplerinden çok dahabaşarılı bir manevra alanına sahip.
Yaptığımız testlerde 0'dan 100 km/s hıza 14.9 saniyede ulaşırken,son hızı 180 km/s olarak ölçtük. Sakin kullanımda 100 km'de ortalama8.8 litre yakıt tüketen Mercedes Viano 2.2 CDI'da bu oran agresifkullanımda artış gösterebiliyor. 75 litrelik deposuyla 852 km'likmenzil sunan araç 100 km/s hızla giderken yapılan panik frende ABSve fren destek sistemi BAS sayesinde 39 metrede durmayı başarıyor.

Genel Değerlendirme
İşçilik 9 Başarılı
Görüş 9 Sorunsuz
Performans 8 Motor alt devirlerde cansız
Tüketim 8 Dizele göre iyi
Konfor 9 Sınıfını zorluyor
Frenler 8 Ağırlığa göre başarılı
Yalıtım 7 İyi
Donanım 9 Eksiği yok
Fiyat 7 Donanımına göre makul
83.399 YTL

Sonuç Mercedes'e özgü sürüş dinamiklerine sahip olanVaneo, teknolojik donanımı ve başarılı manevra kabiliyeti sayesindesınıfında öne çıkıyor. Özellikle turizm sektörü için ideal biralternatif?

w126 MB260SE
15.04.10, 13:05
Paylaşım İçin Teşekkürler...

real_26
15.04.10, 21:12
Paylaşım İçin Teşekkürler.

mstdgbkn
15.04.10, 21:12
eyvallah....

batuhanoghan
05.12.11, 00:48
Bu konu hakkında bir şey söylemek istiyorum.Çok geçmiş zaman önce bu konu açılmış.Benim şuan sahip olduğum araç 150 hp manuel vites .0-100 belirttiğin rakam 15 saniye demişsin.Ben sana şöyle söyleyim benim aracımın 0-100 11 saniye bunu arkadaşımla ölçtüm.Ayrıca son hız ise 210 gördüm.Tabi motorun açılmış olması vitesin manuel olması gibi farklılıklar var ama ben yine de bunu belirteyim dedim.Paylaşım için teşekkürler...