PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : w123 Tavan Problemi

MB w123
16.10.10, 09:44
Arkadaşlar 2 dir aracımın tavanından yağmur yağdığında su akıyor hemde ole bole değil koltuk paspas herşey sırılsıklam tam tavandan da akmıyor açıkçası şoför tarafındaki güneşliğin ön cama doğru açık olan kısmından akıyor sizce neden olabilir su tahliye kanallarına bakmıştım ilk akıttığında tıkanıklık yoktu ama şimdi yine akıtıyor yardımcı olursanız sevinirim...

Dinleturk
27.10.10, 13:46
malese işte aynı sorun bende de var. şu kanallara nerden bakacağımı bilsem bakacam ama.. aynı yerden geliyor benimkide mehmet ali bey. hatta bazen de sunroof un ordan dökülüyor kafama :(

MB w123
03.11.10, 00:40
bu su alma olayı öyle kötüdür ki her yerde ararsınız bulamazsınız veya bulursun ama bu sefer çözümü zordur. benim size tavsiyem eğer aracınızda sunroof varsa iyi bir sunroof ustası bulun ve iyice bir kontrol etsin. hatta bu kontrolü sizde yapabilirsiniz. kuru bir günde aracın içi ve suyun aktığı yer kuruduğunda tavandan aşağıya su dökün ön cama su gelmesin bakın bakalım içeriye su almış mı ?

birde ön camdan su alıyor olabilir. sadece ön cama yakarıdan yavaş yavaş su dökün birde cama karşıdan su tutun özellikle tavana doğru silikonla yapıtırılan yere. bakın bakalım su almış mı ?

sonuçları yazarsanız çözümde yardımcı olmaya çalışırım. keyifli forumlar...

bendeki sorun firtinali gunlerde oluyor yoksa araci yikadigimda gram su almiyor zaten bu ya benide sasirtan :confused: camdan almiyor bunda eminim cunku sofor gunesliginin icinden akiyordu su... bi kac yerde curumeler vardi kucuk delikler onlara slikon cektim simdilik onlemek icin ben bu uygulamayi yaptiktan sonrada firtina cikmadi :D araci yikadigim zaman bi daha iice bi kontrol eder sorun cozulurse paylasirim tesekkur ederim...

malese işte aynı sorun bende de var. şu kanallara nerden bakacağımı bilsem bakacam ama.. aynı yerden geliyor benimkide mehmet ali bey. hatta bazen de sunroof un ordan dökülüyor kafama :(

su kanallari aracin ön direkleriyle aynı mesafededır sunroof acildigi zaman acilan kisimin icinden direklere dogru bakarsaniz kucuk serce parmagi kadar boyutu var yada daha buyuk birer delik goruceksiniz tavan icine giren su oradan asagiya dogru akar ;)

bavyera
06.11.10, 20:51
Benimde başıma gelmişti ön direklerin içinde su kanalları vardır tavan içine giren su oradan asagiya dogru ön çamurluk içinden tahliye olur ancak yaprak toz parçalarıyla zamanla tıkanır temizlemek lazım yada çamurluk içindeki tahliyeyi lastiğin atmiş olduğu çamurlar kuruyarak tahliye deliğini tıkanmıştır önce biraz kalın bakır telle oraları yukarıdan aşağıdan aç sonra su ile dök su rahat akıyorsa mesele yok yine aynen su akıtıyorsa ve ve raylarda olan pislikleri de temizle akıl yürütmeni tavsiye ederim.