PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemiye Yardım. Öncelikle neler yapmalıyım?...

ismailht
01.10.10, 00:32
Tanışma başlığında konumu açıp kendimi tanıttım. Hayatımın ilk mersosunu bu gün aldım. Neler yapmalı yada yapılmalı konusunda desteklerinizi bekliyorum.

Aracı yarın yada haftasonu detaylı bir baktıracağım. Motor ve şanzumanda sıkıntı yok. Kaldırıp altına baktıracak yer bulamadık. Üzerinde çıkma lastik var. Balanssız sanırım 120 den yukarı direksiyon titriyor. 4 lastik değişeceğim. 205 60 15 jant ebatları. Netde aradım bi Dunlop bide Kumho buldum uygun fiyata. Kumho yu forumlarda iyi diyorlar. V serileri. 100 ü geçen biri değilim. Siz ne tavsiye edersiniz?
Ayrıca firene basınca arka diskler uğultu ve titreme yapıyor. Bunu kontrol ettirdiğim usta söyledi. Onlar değişebilir. Yan sanayi tavsiye edeceğiniz bi marka va rmı yada orjinal mi bulup değişeyim?
5 bin km sonra yağ değişimi söz konusu. Ne marka, kaça kaç (yani 10W / 40 mı yoksa 20W / 50 mi gibi) yağ koymalı ve kaç litre yağ alır bunlar? Araçta lpg var. Artı yağ değişiminden sonra bor katkısıda koymayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?
Amortisörlerin birinde de sorun olabilir. Bu gün bazı kasistlere girerken long long diye sağ ön yada arka tam kestiremedim ses geliyordu. Ne yapabilirim?
Elektriksel olarak bi sıkıntı yok. Her düğme çalışıyor. Sinyal kolu sağa sinyal verirken zor kalkıyor. Yağlanması mı lazım yoksa normal midir?
Farları açınca hız göstergesinin altında far açık ışığı var sanırım bazen yanıyor bazen sönüyor. Öylemi olması lazım yoksa sürekli yanması mı lazım?
Hız sabitlemeyi kullanınca göstergelerde sabitlendiğine dair bi ışık uyarı yok mudur bunlarda? Ben göremedim ama hız sabitleniyor tek dokunuşta.
Bunlar benim tespitlerim. Sizce başka nelere baktırmalı gözden geçirt meliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

w126 MB260SE
01.10.10, 00:44
Yağ castrol magnatec 10 40 koyun...

Lastik kumhoyu tavsiye ediyorum...

Hız sabitleyicisinin göstergede bi ışığı yoktur...

Farları yakınca göstergede çıkan ampül ışığı dış lambalarınızdan bir tanesinin yanmadığını gösterir...

ismailht
01.10.10, 00:47
Farları yakınca göstergede çıkan ampül ışığı dış lambalarınızdan bir tanesinin yanmadığını gösterir...

Hıı anladım. Yani arada biri yanmıyor. Sonradan devreye giriyor ama bunu seyir halinde tespit edince hangisi olduğunu anlayamayız. Bundan önce opel astra sedan vardı. O yol bilgisayarında yazıyordu. Ön sağ ampul, Arka sağ ampul gibi :) Bunda sadece ışık uyarı veriyor ama hangisi olduğunu biz bulacağız. Sanırım biri gevşemiş, temassızlık oluyorki yanıp sönüyor. Lastik olarak bende Kumho düşünüyorum, bayağı iyi yorumlarını okudum. Opele satmadan önce bir çift Hankook almıştım. VW sıfır araçlarına koyuyor diye. İyiydiler ama fazla deneyemeden gitti araç :) Yağ olarak mobil 1 tam sentetik 0 - 40 koysam? En iyi yağ. Mobil 1 e bakarsan 50.000 km ömrü var :) Ben 20.000 de değişirim gerçi ama diğer yağların 4 litre olanlarından 2 kata yakın fiyat farkı var :) Yada mobil 1 10 40 da olabilir dimi?
Peki ilk kontroller için ne tavsiye edersin sevgili hemşehrim?...

Şunlar benim araca göremi?

http://www.hepsiburada.com/Liste/perflex-mercedes-210-kasa-97-cam-ruzgarligi-90cpf117/ProductDetails.aspx?productId=otm90cpf117&categoryId=259026

w126 MB260SE
01.10.10, 01:04
Hıı anladım. Yani arada biri yanmıyor. Sonradan devreye giriyor ama bunu seyir halinde tespit edince hangisi olduğunu anlayamayız. Bundan önce opel astra sedan vardı. O yol bilgisayarında yazıyordu. Ön sağ ampul, Arka sağ ampul gibi :) Bunda sadece ışık uyarı veriyor ama hangisi olduğunu biz bulacağız. Sanırım biri gevşemiş, temassızlık oluyorki yanıp sönüyor. Lastik olarak bende Kumho düşünüyorum, bayağı iyi yorumlarını okudum. Opele satmadan önce bir çift Hankook almıştım. VW sıfır araçlarına koyuyor diye. İyiydiler ama fazla deneyemeden gitti araç :) Yağ olarak mobil 1 tam sentetik 0 - 40 koysam? En iyi yağ. Mobil 1 e bakarsan 50.000 km ömrü var :) Ben 20.000 de değişirim gerçi ama diğer yağların 4 litre olanlarından 2 kata yakın fiyat farkı var :) Yada mobil 1 10 40 da olabilir dimi?
Peki ilk kontroller için ne tavsiye edersin sevgili hemşehrim?...

Şunlar benim araca göremi?

http://www.hepsiburada.com/Liste/perflex-mercedes-210-kasa-97-cam-ruzgarligi-90cpf117/ProductDetails.aspx?productId=otm90cpf117&categoryId=259026

Sizin aracınıza 10-40 tan başka yağ olmaz...Benim tavsiyem castrol'dür...GEnede siz bilirsiniz...Ama 10-40 koyun...10.000'de bir değiştirirsiniz...

ismailht
01.10.10, 01:10
Hıı ok anladım tamam. Castrol ün de yağlarını mobil den aldığını duymuştum. Kendileri üretmiyorlarmış...

real_26
01.10.10, 01:10
Sizin aracınıza 10-40 tan başka yağ olmaz...Benim tavsiyem castrol'dür...GEnede siz bilirsiniz...Ama 10-40 koyun...10.000'de bir değiştirirsiniz...

+124 castrol forever...

ismailht
01.10.10, 01:33
1.6 dan yukarı motorlar için 0 - 30 tam sentetik kullanın diyorlar...

serkan719
01.10.10, 22:54
205 60 15 Kumho al sıkıntı olmaz.

Arka disklerini istersen tornalattır istersen değiştir. Balatalarına baksınlar. Orginal Yıldızlı ve Textar dışında balata taktırma.

Aracın Yağ Konusunda
Kompressor değil ise Castrol Magnatec 10/40
Kompressor ise Castrol EDGE 5/40 güvenle koyabilirsin.
iki model içinde 6 lt yağ alır 10.000 km kullanırsın.
yağ filitreni ve hava filitreni orginal yıldızlı al.

sinyal kolunda yağlanma diye bişey olmaz ama normaldir o bakamadığım için bişey diyemiyeceğim.

amartisörünü değiştir. alt rotiline ve fişeklerine baktır.

Hız sabitleyiciyi açtığında eğer göstergende lim yazısı varsa onun ışığı yanar.

ayrıca far açık diye bir lamba yok. sadece uzunları açtığında mavi lambası yanar göstergede o kadar.

ismailht
02.10.10, 02:16
Serkan kardeşim teşekkür ederim. Diskler durumuna göre tornalanacak yada değişecek. 4 ündede sorun varmış. Makineye koydu usta. Böyle aracın tekerlerini yerde duran iki silindir üstüne koydu. Elinde kumanda makienyi çalıştırıyor ölçüm yapıyormuş. Ön balatalar yeniymiş arkalar yarım.

Lastik konusunda 65 yanak al dediler. Hem daha iyi esner dediler çukurları filanda hissetmezsin. Amortisör nedir bilmiyorum valla. Bakalım değişece kmi yoksa arkada tüp simit olduğu için lastikmi zıplıyor ses yapıyor onu bi yarın deniyeceğim. Mabil 1 tam sentetik 10 40 yağ yada Castrol magnatec kullanacağım. Artı bakım yapılınca bide bor ilave ettirmeyi düşünüyorum. Şu silk marka olandan 100 tl civarı fiyatı var.

Hız sabitleyiciye dokununca hiç bir yazı gelmiyor. Far ikaz lambası arka sağ farın ampullerinden birinde sorun olduğu için yanıyor. Ya temazsızlık var yada ömrü bitmiş. Onuda bu akşam tespit ettim. Arka sisler nerede yanar. Ben denedim hiç bi yerde yanmadılar. Geri vites lambasının üstünde mi yanarlar arka sisler?

Orjinal yıldızlı ne demek. Yani mercedes benz mi yazacak marka olarak üstünde. Nerde bulabilirim netde mesela satan yedek parça bildiğiniz varmı?

Ben mesela sebro marka diskler buldum. Alınabilirmi? link şağıda...

http://www.otoyedekparcaburada.com/MERCEDES-E-CLASS-W210-9602-ON-FREN-DISKI-HAVALI-2LI-SET-300mm,PR-33659.html

serkan719
02.10.10, 02:32
MotorSilk satış fiyatı 80 TL.

yağı Mobil veya Castrol farketmez ikiside güzel yağ. 10/40 olsunda.

65 yanak lastikde arabada güzel durmaz çok kalın olur.

geri sisler de farı açtığın düğmeyi 1 kere çektiğinde ön sisler 2 kere çektiğinde geri sis yanar sol stop da.

yıldızlı demek orginal demektir. parçanın üstünde mercedes yıldızı olur.

ve genelde de kutusu aşağıda ki resimdeki gibi olur.

Malzeme ne olursa olsun üstünde mercedes amblemi olur.

http://img.fotoambar.com/img/00000/dfd0503792aae24d90c90a6e542d1b03.jpg
http://img.fotoambar.com/img/00000/df6220125eb206a5235893eb5e022ebf.jpg

_ZK_
03.10.10, 00:06
O lambanın yanma sebeplerinden biri de eğer gerekli değerden farklı lamba takarsanız yanıyor. Mesela bizim araçta kısaları yakınca yanıyor. Usta babaya "abi eğer orjinal takarsam bu sefer bana farlar aydınlatmıyor diye geleceksin" demiş. Ne kadar doğru bilemem. O ışık sinyal falan yanmadığında bile devreye giriyor...

ismailht
03.10.10, 00:43
Hıı... verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Bu gün 4 lastiği değiştim. Petlas aldım. 91 H serisi. 65 yanak aldım. Biraz geniş durdu evet ama arabada biraz yüksek oldu. Karadeniz bölgesi için ideal oldu. :D 2010 yılı 27. hafta üretilmiş. Balans filan yapılınca da 160 filan çıktım. Tık yok. ama frene ayak koyunca bir titreme ve uğultu var. En kısa zamanda diskleri baktırmam lazım sanırım. Birde araç şehir içi dur kalk vs uzun süre kullanınca balata kokusu mu desem, (hararetde 80 den sonraki çizgiye bayağı bi yaklaşıyo) eriyen bi plastik parça kokusumu desem, öyle bi koku basıyo içeri. Çıkınca aracın etrafındada kokuyu alıyosunuz. Ne olabilir?

Arka sağ farın ampullerinden biri kesmiş. Ampulu değişince lamba söndü. Eve yaklaşırken tekrar yandı. Durdum dolaştım etrafını bi baktım bu sefer sol farın diğerinin aynı yerindeki sönmüş :D sıraylan gidiyorlar herhalde :)

Sisleri açmayı biliyorum. Ama sis farları arka hiç yanmıyor. 2. çekmede yani. Sisler, geri vites lambalarının hemen üstünde sanırım. Ordan ışık çıkmıyor :D İçinde ampul yoktur belkide. Gerçi pek kullanamam, fazlada önemli değil onun için. Ayrıca gündüz geri gelirken geri vites lambaları yanmazmı bunların. Bu gün yanmadı. Akşam farları açınca yanıyorlardı. İlginç

w126 MB260SE
03.10.10, 11:47
Hıı... verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Bu gün 4 lastiği değiştim. Petlas aldım. 91 H serisi. 65 yanak aldım. Biraz geniş durdu evet ama arabada biraz yüksek oldu. Karadeniz bölgesi için ideal oldu. :D 2010 yılı 27. hafta üretilmiş. Balans filan yapılınca da 160 filan çıktım. Tık yok. ama frene ayak koyunca bir titreme ve uğultu var. En kısa zamanda diskleri baktırmam lazım sanırım. Birde araç şehir içi dur kalk vs uzun süre kullanınca balata kokusu mu desem, (hararetde 80 den sonraki çizgiye bayağı bi yaklaşıyo) eriyen bi plastik parça kokusumu desem, öyle bi koku basıyo içeri. Çıkınca aracın etrafındada kokuyu alıyosunuz. Ne olabilir?

Arka sağ farın ampullerinden biri kesmiş. Ampulu değişince lamba söndü. Eve yaklaşırken tekrar yandı. Durdum dolaştım etrafını bi baktım bu sefer sol farın diğerinin aynı yerindeki sönmüş :D sıraylan gidiyorlar herhalde :)

Sisleri açmayı biliyorum. Ama sis farları arka hiç yanmıyor. 2. çekmede yani. Sisler, geri vites lambalarının hemen üstünde sanırım. Ordan ışık çıkmıyor :D İçinde ampul yoktur belkide. Gerçi pek kullanamam, fazlada önemli değil onun için. Ayrıca gündüz geri gelirken geri vites lambaları yanmazmı bunların. Bu gün yanmadı. Akşam farları açınca yanıyorlardı. İlginç

Gerilerin yanmamasının sebebi vitesin oradaki geri vites müşürü takılmış ve bozulmuş olabilir...

ismailht
06.10.10, 21:14
Arabada bi tuhaflık var ama anlamadım. Geri vites lambaları yanıyor artık, bu gün anahtar açmadı. Arka koltuğu söküp orda bi parçanın (bu arada akünün orada olduğunu öğrendim) kablolarını jacklarından söküp sprey sıkıp temizledi ve anahtar açar kapatır oldu. Kumanda düğmesi. Ayrıca bagaj kilidinden tüm sistemin kitlendiğini öğrendim ama çalışmıyor kilit. Biraz zorlayınca korna mı alarm mı bi şey çaldı. Alarmı olduğunu da bilmiyordum :) Serviste sisleri geri sisleri sordum. Adam açtı yandı. Sonra bende yaptım yanıyor. Araba sahibine alışıyor sanırım, önce bazı şeyleri gizliyor :)

aga31
06.10.10, 23:05
Bence lastikler ve amotisörleri disk-balata ve balansı aynı anda yaptırsaydın merso daki farkı daha iyi fark dedebilirdin.Ampülleride HELLA,OSRAM veya PHİLİPS takım olarak alıp kendin de değiştirebilirsin ayrıca her ampülden yedek birkaç tane bulundururda hiç fena olmaz zira oarıza ışığı çok sinir bozucu.Kazasız günler...

ismailht
07.10.10, 00:35
Acemi yazmışım ya başlıkta :D

ismailht
03.11.10, 11:37
Dün sabah 8 de sanayiye gittim. Ön Diskleri tornalattım Özellikle sol disk bayağı bi yamuktu. Rize'de ancak olmaz markalar olduğundan tornacı araca markasına bile bakmadım, Bmw 3.16, 3.20 vs araçlara uyumlu bir balata takmaya kalktı. 70 lira dedi. Balatanın kalıbı aynı ama diske sürünen balat kısmı daha küçük ve şekli farklıydı. Dedim yok eskileri tak. Sonra içimden dedim Trabzon'a gider merso parçacısından alır takdırırım. Yaptığımız iş bi işe yaramaz dedi usta sen bilirsin dedi. Sonra bi parçacıya gittim. Dediğim gibi Rize'de parça sıkıntı adamlar 30 lira 40 lira 50 lira 70 liraya balata var dedi. Burdan edindiğim bilgilerden TRW, Balo, Tarex vs sordum. Yok ağbi dedi. Onlar pahalı filan satılmıyor burda. Meylo var dedi. en pahalıda oydu 70 lira. 60 lira çek dedim. Olurdu olmazdı oldu. Mecbur kaldım. ama ön balatalarım yeni denmişti bana yarılamışlar hakkatten. Sıfır balata 1cm kalınlığı var nerdeyse. Tornalattığımada pişman oldum. Sıfır disklere burda Serkan arkadaşımızdı sanırım, 120 lira demişti. Tornacıda torna 40, spreyle temizlik 10, Gres yağı 10 lira işçilik 30, aldı 100 lira. Acemi olunca işte böyle adamı soyan çok oluyor 160 liraya çıktım sanayiden. Ama değdi mi, değdi valla. O gur gur gur ses kayboldu. Sonra 2 saat sonra araçla uygun yer buldum öncekileri düşük hızda denemiştim 140 - 160 lara çıkıp fren yaptım aynı ses yine var. Hırrr. Sinir. :mad: Soruşturdum bi usta buldum. O tür şeyleri yıldızlı alacan başka randıman alamazsın dedi mersodan. 1 ay gibi bir sür balatalar aşınsın biraz diskler parlasın eğer olmazsa gel mecbur yıldızlı sipariş verip değişecez dedi. Yada bi pasaport çıkart doğru Gürcistan'a geç. Ne ararsan yarı fiyatına. Takdır arabana gel dedi Tanıdıkları da varmış orda. Depoyuda fulleriz İçim rahat en azından ailemi taşıyorum. Frenler iyi şimdi yani balatalar yeni, onu biliyorum Müsait bi zamanda arkalarada baktıracam. Ama balata değişimi yeterli olacak mı bilmiyorum . Önler yeni arkalar yarım demiştiler. Saat 12:00 de çıktım. 4 saattir sanayideyim