Orijinalini görmek için tıklayınız : vites kolu çıktı
Arkadaşlar merhaba, öğlende farkettiğim bir sorunumu size danışmak istiyorum.
öğlende arabamı park ettim. tam inecekken aracım stop halinde olmasına rağmen geriye doğru kaçtı, bende acaba vites (araç otomatik vites) tam oturmadımı diye vitesi kontrol ederken vites kolunun gevşediğini gördüm biraz uğraştım, vites pat elimde kaldı.
sonra tekrar vitesi yuvasına oturttum sıkmaya uğraştım (amma da zormuş yuvaya oturtması) tam sıktığım zaman vites geçişleri sorunlu oluyor (mesela araç D de görünüyor ama şanzıman P de gibi), bende hafif gevşek bıraktım eğim tam oldu. şuanda vitesler geçiyor ancak hem gevşek hemde kol tam düz durmuyor. birde vitesin yuvaya geçeceği vidaya somun takılmış,nedir anlamadım.
bu sorun ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.
teşekkür ederim.
ilk defa böyle bi problem duyuyorum altta lastik var sanırım sizde onun ömrü bitince gevşeme meydana gelmiş o vites geçişleri normalde çok yumuşak durumdamıydı eğer öyleyse o lastiktendir yumuşaktan kastım fazla oynak şanzımanla alakasız iyi bi usta hemen halleder korkulcak bişi yok bence...
w126 MB260SE
13.09.10, 19:34
Bende ilk defa duydum...İyi bir elektrikçi işini çözer gibi abi eğer sorun vites kolundansa... ;)
ilk defa böyle bi problem duyuyorum altta lastik var sanırım sizde onun ömrü bitince gevşeme meydana gelmiş o vites geçişleri normalde çok yumuşak durumdamıydı eğer öyleyse o lastiktendir yumuşaktan kastım fazla oynak şanzımanla alakasız iyi bi usta hemen halleder korkulcak bişi yok bence...
hocam cevabın için teşekkür ederim. o orta tablayı çıkardım (P R N D 3 2' nin olduğu plastik kısmı) vites kolunun yuvası var, sağa sola oynak sekmanlı bir yuva. o plastik kısım sökükken açıktan vites kolunu taktım.tam sıkınca kol düz durmuyor. daha sonra o plastik kısmı çerçevesi herşeyi taktım. labirentin boşluğundan viteside taktım tam sıktım eğim denk gelmedi. bende mecburen viteslerin tam geçmesi için kolu hafif gevşettim.
bende korkulacak bişey yok kanaatindeyim, belkide vites kolunun demirini değilde demiri iyice sıkıp ahşabını çevirsem sorun hallolacak.
w126 MB260SE
13.09.10, 19:38
Valla helal olsun abi :) Sorun kolay o vitesin mekanizmasının oradan... ;)
Bende ilk defa duydum...İyi bir elektrikçi işini çözer gibi abi eğer sorun vites kolundansa... ;)
sağolasın kerem, sorun tamamen kolda yuvada hiç birşey yok, hatta kolda bile olmayabilir , yarın demiri iyice sıkıp ahşabı çevirmeye ve o şekilde düzlemeye çalışacam,zira burdaki ustalar ömründe yıldız görmemiş :D
w126 MB260SE
13.09.10, 19:46
sağolasın kerem, sorun tamamen kolda yuvada hiç birşey yok, hatta kolda bile olmayabilir , yarın demiri iyice sıkıp ahşabı çevirmeye ve o şekilde düzlemeye çalışacam,zira burdaki ustalar ömründe yıldız görmemiş :D
Aman abi elletme o zmn :D :D
hocam cevabın için teşekkür ederim. o orta tablayı çıkardım (P R N D 3 2' nin olduğu plastik kısmı) vites kolunun yuvası var, sağa sola oynak sekmanlı bir yuva. o plastik kısım sökükken açıktan vites kolunu taktım.tam sıkınca kol düz durmuyor. daha sonra o plastik kısmı çerçevesi herşeyi taktım. labirentin boşluğundan viteside taktım tam sıktım eğim denk gelmedi. bende mecburen viteslerin tam geçmesi için kolu hafif gevşettim.
bende korkulacak bişey yok kanaatindeyim, belkide vites kolunun demirini değilde demiri iyice sıkıp ahşabını çevirsem sorun hallolacak.
ayarını tutturdunmu tamamdır ya sorun ustte ayarda bılmıyolarsa kasaplara aman elletme orta konsolun vıdasını bulupta sokemez onlar :D
bu arada vites geçiş filmlerine dikkat edin.
YİĞİT ABİ BU ARADA MESLEKTAŞIZ :d
ayarını tutturdunmu tamamdır ya sorun ustte ayarda bılmıyolarsa kasaplara aman elletme orta konsolun vıdasını bulupta sokemez onlar :D
burda gösterge panelini levye ile sökmeye çalışanı bizzat gördüm, ardıma bile bakmadan kaçtım :D
kazim_cakir07@hotmail.com
13.09.10, 23:59
Sorununuz halloldumu?
burda gösterge panelini levye ile sökmeye çalışanı bizzat gördüm, ardıma bile bakmadan kaçtım :D
benim km teli değişti adamın birine gittim öylesine benim ustam var normalde adamın bana dediği laf bunların gösterge paneli göüsle tek parça göğüs sökülcek dedi :eek::eek: hmm sonra uğrarım ben sana diyip vınnn :DD:D:D
Allah bilir motor yağını değiştirmeye böyle bir ustaya girsen komple motoru indirir öyle yağı değiştirir :p
sukur benım usta gözü kapalı yapıyo herşeyi ama cidden gözü kapalı :D ağzından sigara düşmeyince :D
Sorununuz halloldumu?
hocam henüz bakamadım burdan fikirleri ediniyorum,inşallah yarın uygulama aşamasına geçerim. tabi buraya da yazarım son durumu ;)
evet Seyitali ne güzel bir tesadüf, bu arada pm atmıştım sana.
mercedes-190
14.09.10, 00:57
bizde hemşeriyiz galiba sivas'tamı ikamet ediyorsunuz şöyle güzel bir buluşma düzenliyelim ;)
bizde hemşeriyiz galiba sivas'tamı ikamet ediyorsunuz şöyle güzel bir buluşma düzenliyelim ;)
Evet hocam Sivas'ta ikamet ediyorum ancak ilçesindeyim, buluşma düzenleyecek olursak mutlaka katılmak isterim,zaten ne zamandır benimde aklımda çünkü ne yazıkki düzenlenen hiç bir buluşmaya yolun uzaklığından dolayı katılamadım. malum, buluşmalar genelde büyük şehirlerimizde oluyor.
Arkadaşlar an itibariyle sorunu halletmiş bulunmaktayım, vites kolunun eğimini tam olarak ayarlayıp vites geçişlerini kontrol ettikten sonra, alttaki somunu stabiliteyi sağlaması açısından iyice sıktım, baya zorlandım aslında anahtar zor geçiyor. daha sonra ahşabı kola göre düzledim ve şuanda hem kol sıkı oldu hemde ahşap düz duruyor.
hepinize yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.