PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lpg patlama sorunu

matrask
03.09.10, 03:08
s.a arkadaşlar hayırlı ramazanlar yine kafanızı yoracagım kusura bakmayın benım araç lpg patlaması yapıyor ama ama 1 km bile gitmıyor gecen gün araç ın ordegını degıstırdım ( ordegi arac ın eskı sahibi kırmıs sonrada kaynak yaptırmış kaynak iyi olmadıgından araç çook yakdıgı için degiştirdim ) benzınden cıkma ordek takıldı butun hortumları lastıklerı hepsı yenılendı arac cok guzel gıdıyordu 2 gün araç aldım alalı tat vermişti benzındede dun hortum patladı takdım calıstdım yenıden bı daha attı gıtmeden sonra benzınle yola devam ettım servıse goturdum yenı takılan hortumun yarıldıgını gorduk ve yenısı takdırdım servısden cıktım bı daha yollda yıne attı otoparka geldım yenıden lpg ye aldım yınee attıı aldım alalı aracı bu lpgden dolayı hıc yuzum gulmedı araçda degısmeyen bırsey kalmadı neredeyse bujiler yenılendi buji kablosu tevzi makarasi hava filitresi ördek ama sonuç degişmedi cook moralım bozuluyor hortum arada bi atardi şimdi devamlı atıyor ve hava filitesinin üstüne hava basıncını atması ıcın kapak aldım yarın takacagım onu sizce ne kadar faydasi olurmu sorunu nasıl çözerim arkadaşlar.

orko76
03.09.10, 04:27
lpg kiti kaliteli bi marka olacak ben brc taktırmıştım çok iyiydi bide ustan iyi olacak

real_26
03.09.10, 04:50
hava filitesinin üstüne hava basıncını atması ıcın kapak aldım yarın takacagım onu sizce ne kadar faydasi olurmu sorunu nasıl çözerim arkadaşlar.

demişssiniz bu patlatmayı önlemez sadece hava filtresinin zarar görmesini engeller patlatma yapıyosa bu sorun büyük ihtimal ateşleme sistemindendir ama siz bujıleri bujı kablolarını değiştirdiğinizi söylemişsiniz ozaman lpg yi takan arkadaş bişiyden anlamıyomuş sanırım...

umarım en kısa sürede sorununuz hallolur...

alimurat
03.09.10, 08:27
patlamada en büyük etken ateşleme sistemi ve gaz ayarıdır.
ateşleme sistemini yeniledim diyorsunuzda ,bobinde değişti mi?tekrar kontrolünüzü yapıp buji kablolarında atlama yapıp yapmadığını kontrol ettiniz mi?
lpg ayarını nezaman yaptırdınız ?lpg kitiniz iyi montajlandı mı?lpg mikseri iyi bir marka mı?bunların hepsi soru işareti .ilkönce bunlara tekrar bakmanız gerekiyor.

nihkuw
03.09.10, 09:51
Benim tahminim aracı çalıştırırken gaza basyorsunuz eğer bunu yapıyorsanız sıkıştırma yapar ve patlamaya neden olur
benim 280SE yapıyor ama ayda bir falan.
sana kolylık versin

matrask
03.09.10, 23:34
hava filitesinin üstüne hava basıncını atması ıcın kapak aldım yarın takacagım onu sizce ne kadar faydasi olurmu sorunu nasıl çözerim arkadaşlar.

demişssiniz bu patlatmayı önlemez sadece hava filtresinin zarar görmesini engeller patlatma yapıyosa bu sorun büyük ihtimal ateşleme sistemindendir ama siz bujıleri bujı kablolarını değiştirdiğinizi söylemişsiniz ozaman lpg yi takan arkadaş bişiyden anlamıyomuş sanırım...

umarım en kısa sürede sorununuz hallolur...

araç ı aldıgımda lpg vardı abicim ve gaz dagitisi parcayi bile yeniden takdırdım

matrask
03.09.10, 23:42
patlamada en büyük etken ateşleme sistemi ve gaz ayarıdır.
ateşleme sistemini yeniledim diyorsunuzda ,bobinde değişti mi?tekrar kontrolünüzü yapıp buji kablolarında atlama yapıp yapmadığını kontrol ettiniz mi?
lpg ayarını nezaman yaptırdınız ?lpg kitiniz iyi montajlandı mı?lpg mikseri iyi bir marka mı?bunların hepsi soru işareti .ilkönce bunlara tekrar bakmanız gerekiyor.

abicim ateşleme sistemi komple degişti hatta buji kablosunu once yan sanayı almıştım patlıyordu orjınal aldım yine patlıyor buji kabloları kaçak yapmıyor lpg ayarı dün yapıldı ama yinede patladı atiker takılı araçda başka bi siteden bi arkadaş mikser capının 110 yerıne 45 mm olması gerekdıgını söyledi ve patlamanın olmayacagını soylemiş
önerileri :
LPg gaz ayarını kısıcan abi gaz fazla geliyor içeri benim yaptığımı yapın lpg mixerini çapını düşürün teknoktadan hava içeri girsin
mixerin çapı 110 değil max 45 mm orta delik olan yer abi hava lp burda karışıyor iş burda bitiyor demiş

bu linkde harika anlatılmış google tolbar yüklerseniz sayfayi türkçeye cevirebilirsiniz arkadaşlar
http://www.gasthai.com/tac/Question.asp?ID=457

w126 MB260SE
03.09.10, 23:43
Benzinde marş yapmazsanız PATLAR!

burak
04.09.10, 00:20
merhaba arkadaşım o olay aynısı bendede oldu...?

ve murat ustaya gittım tüm lastik aksamı olan herşeyi yeniledi ördegin altındaki murat ustanın eline saglık çok güzel olduu hiç sorunum yok ve benzınden çok gazla daha ıyı gidiyorrr:D yerinde yakın murat ustaya getir baksın derim

birde nihat abi burada demiş gaz basma çalıştırırken nihat abi benim arabada hafif gaz vermeden çalışmıyor motor sıcakken gazla çalışıyorr :(
ama benzinle çalışıren gaza basmadan çalışıyor :(

real_26
04.09.10, 00:36
Benzinde marş yapmazsanız PATLAR!

aynen eski sistem sanırım hacı önce benzinde çalışıp sonra gaza geçen sistemlerdede sorun oluyo ama bukadar değil ;)

matrask
04.09.10, 00:42
merhaba arkadaşım o olay aynısı bendede oldu...?

ve murat ustaya gittım tüm lastik aksamı olan herşeyi yeniledi ördegin altındaki murat ustanın eline saglık çok güzel olduu hiç sorunum yok ve benzınden çok gazla daha ıyı gidiyorrr:D yerinde yakın murat ustaya getir baksın derim

birde nihat abi burada demiş gaz basma çalıştırırken nihat abi benim arabada hafif gaz vermeden çalışmıyor motor sıcakken gazla çalışıyorr :(
ama benzinle çalışıren gaza basmadan çalışıyor :(

abicim lastik aksamlar hava filitresinin altındakı siyah küçük parcalar halindeki borularmı onlarsa 4 adet toplamı hepsi degişti ve alman malı takıldı.

matrask
04.09.10, 00:43
abicim lastik aksamlar hava filitresinin altındakı siyah küçük parcalar halindeki borularmı onlarsa 4 adet toplamı hepsi degişti ve alman malı takıldı. ben istanbuldayim abicim. murat usta nerede acaba

burak
04.09.10, 00:50
murat usta kocaelide izmit sanayisinde.. evet dedıklerim onlar o parçalar ... sitede yazıyo murat mercedes katkılarıylaa orda numaralar var
yinede bi danış derim olurda yolunda düşersede göster derim kardeşim..

w126 MB260SE
04.09.10, 01:11
aynen eski sistem sanırım hacı önce benzinde çalışıp sonra gaza geçen sistemlerdede sorun oluyo ama bukadar değil ;)

Geçen seneye kadar benim aracımda da eski sistem vardı...kapatmadan benzine alıyordum tuşu...Komple sistemi yeniletirken ilk çalışma benzin 2500 rpm'de Gaz... ;)

real_26
04.09.10, 01:29
Geçen seneye kadar benim aracımda da eski sistem vardı...kapatmadan benzine alıyordum tuşu...Komple sistemi yeniletirken ilk çalışma benzin 2500 rpm'de Gaz... ;)

en güzeli kardeşim ;) o yoksa en sağlıklısı arabayı stop etmeden önce alcan benzine hafif çalışır durumda bekiycen benzinde bırakcan benzinde çalıştırcan...

w126 MB260SE
04.09.10, 15:15
Alakası yok ben hep LPG de basarım.Ayrıca ben mikser deliklerinide genişlettim.Köpek gibi gaz yiyor patlama çatlama çıtlama zart zurt yok

Merak etme ben seneler önce genişlettim o mikseri...Demekki subaplarının zamanlaması güzel ki patlama yapmıyor...

matrask
04.09.10, 19:18
abicim benim napmam lazım mikserimi genişletmem lazım araç çig atıyor birde gazı çok sogudum arabadan bugun otoparkın rampasını cıkıyordum lpg ile tam rampada patladı birde otopark kapalı yankı seside yaptı millet işini gücünü birakıp bana bakmaya başladı birde rezil olmak çabasi.

matrask
04.09.10, 22:12
abicim lpg yi sökdürürsem benzincinin kızını kaçırmam gerekir :) bir çözümü yokmudur bu işin bazi arkadaşlarda kesinlikle patlama olmuyor araçlarında minimum seviyeye düşüyor bu sitede birseyler demişler http://www.gasthai.com/tac/Question.asp?ID=457 mikserle ilgili
bu araba bana her geçen gün sorun çıkartıyor bugunde siyah duman atiyordu ve çig benzin kokusu geliyordu arabanın içine 1 tanesine çözüm bulamadık 2 ncisi çıkıverdi

real_26
05.09.10, 00:58
abicim lpg yi sökdürürsem benzincinin kızını kaçırmam gerekir :) bir çözümü yokmudur bu işin bazi arkadaşlarda kesinlikle patlama olmuyor araçlarında minimum seviyeye düşüyor bu sitede birseyler demişler http://www.gasthai.com/tac/Question.asp?ID=457 mikserle ilgili
bu araba bana her geçen gün sorun çıkartıyor bugunde siyah duman atiyordu ve çig benzin kokusu geliyordu arabanın içine 1 tanesine çözüm bulamadık 2 ncisi çıkıverdi

sana iyi bi motor ustası lpg ustası şart murat ustaya git o sana mutlaka çözüm bulucaktır...

w126 MB260SE
05.09.10, 01:21
Bilgisayarlı gaz ayarı yaptırmanı tavsiye ediyorum...Öle karadüzen araca durduğu yerde tapa gaz verirkende o vanayı çevirmekle ayar yapılmaz....

matrask
08.09.10, 00:11
arkadaşlar sorun çözüldü lpg ve benzine gecıren gösterge bozukmuş benzin ve lpg yi aynı anda verıyormuş araba boguluyordu şimdi gercekden araba roket gibi gidiyor ve patlama catlama yada cekmezlık yapmıyor ve kara duman cıkmıyor arabadan ohhbe bayram üstü iyi moral oldu bu :D çünkü daha önce role sesını duyardım aracda ve lpg ye gecdıgını anlardım ama bu sorun varken role seside gelmiyordu bana şimdi önce benzinde calısıyor sonra lpg ye gaz verınce gecıyor :)

matrask
08.09.10, 00:19
saol abicim arabayı arkadas tamıire götürürken tesadüf arızayı buldu benzin bitince benzin alıyor lpg ile gitmeyi tercih ediyor tamirciye yolda arabayi 0 konumuna alıyor ama araba yınede stop etmıyor calısmaya devam edıyor normalde stop etmesi gerekıyor tamırcıye gıtmeden oto elektrık arkadas ugruyor oda bakıyor benzin rolesini tuş sistemi kesmedigini fark ediyor gazcıya gittik sonra ben işten cıkınca gittim arkadasla gazci göstergenin bozuk oldugunu ve benım araç a uygun olmadigini söyledi ve yenisi takti sonra bılgıyarla gaz ayarı yaptırdık on numara oldu :)

real_26
08.09.10, 00:59
hadi geçmiş olsun gözün aydın :)

w126 MB260SE
08.09.10, 01:26
Geçmiş olsun...

orko76
08.09.10, 20:27
geçmiş olsun bu sıkıntı çok insanın canını sıkıyordu demekki çözümü varmış

W202 52
12.09.10, 19:51
lpg ile benzini aynı anda yakabiliyormu ? o konuyu anlamadım

muratharput18
22.09.10, 14:37
matrax haklısın valla benımkıde gereksiz yer ve zamanlarda patlıyor. ankaranın göbegınde ısıklarda patlayıverıor al sana trafık allak pullak bırde motor sıcak takana kadar bıtıyorum vallaha. :(

muratharput18
22.09.10, 14:43
anlamadıgım matrax senın arabadamı hortumu atıyordu patlamayla. acaba benımkıde ondan yapıor :( böyle ümitlenıyorum daha sonra hayal kırıklıgı olunca uzuluyorum. hortum mu atıyordu.

matrask
25.09.10, 04:36
anlamadıgım matrax senın arabadamı hortumu atıyordu patlamayla. acaba benımkıde ondan yapıor :( böyle ümitlenıyorum daha sonra hayal kırıklıgı olunca uzuluyorum. hortum mu atıyordu.

bu aralar hiç bir sorun yok abicim ozel mesajlarda gerekenlerı yazdım umarım en kısa surede sende bu sorunun üstesinden gelirsin.

makam
25.09.10, 05:01
arkadaşlar sorun çözüldü lpg ve benzine gecıren gösterge bozukmuş benzin ve lpg yi aynı anda verıyormuş araba boguluyordu şimdi gercekden araba roket gibi gidiyor ve patlama catlama yada cekmezlık yapmıyor ve kara duman cıkmıyor arabadan ohhbe bayram üstü iyi moral oldu bu :D çünkü daha önce role sesını duyardım aracda ve lpg ye gecdıgını anlardım ama bu sorun varken role seside gelmiyordu bana şimdi önce benzinde calısıyor sonra lpg ye gaz verınce gecıyor :)

kardeş ustan kimse tebrik ederim.
patlatma hususunda çok şeyler yazıldı fakat hep varsayım.
http://www.turkiyevitrin.com/firma/atilim-oto-gaz-tamir-bakim-servisi.html
linkini yolladığım sitenin az aşağısında bir resim var.resimi büyütürseniz dükkanı daha ayrıntılı görürsünüz.
atılım gaz erdoğan usta atiker bayisi,aynı zamanda cihazla ayar ,kimyasal enjektör bakımıda yapıyor.bunu reklam olarak aktarmadım.
konumuza gelelim:
gaz ayar cihazı alındığında eğitim için gelen teknik servis sabahtan öğleye kadar eğitim verip geriye dönecekti.ustamızında bilgisayarla arası olmadığı için beni çağırdı kısacası cihazın eğitimini ben aldım.ve ilk yapılan ayarda 34 URH 50 olarak benim 190'a yapıldı.ayarı yapanda benim.bir araç benzinliyken patlatma yapmayıp lpg takıldıktan sonra yada lpg ye geçiş yapıldığında agresif kalkış yada özentisizce yapılan kalkışta patlatma yapıyorsa ,bunun ne ateşlemeyle nede buji lerle alakası var.
***** Karbüratöre giren hava miktarı gereğinden fazla ise,araç hem benzin ’de hem de LPG ’de çekişinin düşmesine sebep olabilir ve araçta fazla hava girişinden dolayı patlatmalara sebep olabilir.
***** Araca ait hava ayar vidası varsa (genellikle enjeksiyonlu araçlar için söz konusudur) yakıt miktarına göre hava ayarı güzel yapılmalıdır.Hava ayarının tam yapılamaması özellikle enjeksiyonlu araçlarda patlatmalara ve LPG ’de çekişin düşmesine sebep olmaktadır.
genel olarak motorun sıhhatli çalışmasından dolayı hava ayarının düzgün olduğu varsayıldığndan bu kısım atlanıyor.benzin valfi.araç lpg de çalışır vaziyette iken bu valften kaynaklı benzin çalma olur ve araca 2 yakıt birden gider doğal olarakta hava ayarı değişir sonuç kacınılmaz ya U borusunu attırır yada ördeği parçalar.

buji-kablo-avans bozukluklarında araç patlatma yapmaz geç çalışmasına ve-veya fazla yakmasına neden olur
http://www.tgsotogaz.com.tr/otogaz_ariza.html
bu linkte yeterince açıklama var.

makam
25.09.10, 05:43
sonuç olarak ustalarımızın sergiledikleri ustalığa gelirsek,, (genel olarak yazmayıp para dosttan kazanılır felsefesini güdenlere istinaden yazılmış bir mesajdır.sözümüz meclisten dışarı.)
sıkıntı araç hava ayarı yada valf kaçağından fazla yakıt ve hava almasından kaynaklı patlatma.
çözümmüş gibi gösterilenler:
buji :ortalama 20-30 lira
kablosu:50-70 lira arası (beru marka 125 lira ama bu yazmıyorum bile )
distribütör kapağı bosch marka-tevzi mak :50-70 lira arası
bobinide hesaba katmıyorum.
120-170 lira arası parca değişimi
ee araç yine patlatıyor ,birde ayar yapalım..tamam şimdi oldu..hakikattende araç artık patlatmıyor..şimdide tersini yapalım..yapılan ayar ellenmedenen değişen parçalar tekrar yerine takılsın.olmaaaaz illaki onlar değişecek sonra nokta atışı yapılacak .ÇAKAL seni

tekrar belirteyim mesleğine hile hurda karıştırmadan özveri ve allah korkusuyla yapan ustalarımızı saygıyla selamlarım.

matrask
25.09.10, 15:10
...

makam
25.09.10, 18:22
makamm yazdıklarına dıkkat et çakal falan ne demek istiyorsun...! sorunun ne senin

sanırım yanlış alnadın.özelden yazdım.aydınlatıcı olduğunu sanıyorum.yazdığım mesajı burayada kopyalayabilirsin.sıkıntı olmaz.yanlışlığın farkına varmış isen kopyalamana gerek yok.başka kısımlarda benzer açıklamalar var bilgi bekleyenlere sıkıntı olmasın

konunun (patlatma) devamı niteliğinde olması bakımından keremin tesbitlerine ilave olarak yazdıklarımada buradan ulaşabilirsiniz.
http://www.mbclubtr.com/showthread.php?p=26100#post26100

matrask
25.09.10, 22:07
abicim ben bu konuyu buraya acalı 1 ay oldu sımdı sen bana soyluyorsun bak özelden yazdım sana başımdan geçenleri çakal cümlesini resmen bana der gibi konuşmuşsun birde özelden yazmıssın acdıgın konuyla ilgilen diye ben günlük ve 3 günde bir bakarım konuya yazılan cızılen varmı diye ben sorunu çözdürdüm ama dedigim gibi bunu konularımda demıstım araca bakılmadıgı için bazı parcaları mecburetden degıstırdım benim araç hem fazla yakıyordu hemde patlama yapıyordu sadece patlamalık degıldı benım aracın sorunu yakıt tüketimi çoook anormal bır sevıyedeydı 80 lıra lpg ıle 150 km gitmişti araç 60 liralık benzinle 60 km gitmişti. ama şimdi öyle bir sorun gözükmüyor. BEN BURADA KİMSEYE BENİM DEGİŞTİRDİKLERİMİ KESİN DEGİŞTİRİN DEMİYORUM patlama olayı için ama yedek parcasıda tamırcısııde bujı kablosunu degiştir. diyordu bende burada 1 kişiye abicim bujı kablosunu degiştir bero marka al dedim... diger konularımıda araştır

makam
26.09.10, 14:26
abicim ben bu konuyu buraya acalı 1 ay oldu sımdı sen bana soyluyorsun bak özelden yazdım sana başımdan geçenleri çakal cümlesini resmen bana der gibi konuşmuşsun birde özelden yazmıssın acdıgın konuyla ilgilen diye ben günlük ve 3 günde bir bakarım konuya yazılan cızılen varmı diye ben sorunu çözdürdüm ama dedigim gibi bunu konularımda demıstım araca bakılmadıgı için bazı parcaları mecburetden degıstırdım benim araç hem fazla yakıyordu hemde patlama yapıyordu sadece patlamalık degıldı benım aracın sorunu yakıt tüketimi çoook anormal bır sevıyedeydı 80 lıra lpg ıle 150 km gitmişti araç 60 liralık benzinle 60 km gitmişti. ama şimdi öyle bir sorun gözükmüyor. BEN BURADA KİMSEYE BENİM DEGİŞTİRDİKLERİMİ KESİN DEGİŞTİRİN DEMİYORUM patlama olayı için ama yedek parcasıda tamırcısııde bujı kablosunu degiştir. diyordu bende burada 1 kişiye abicim bujı kablosunu degiştir bero marka al dedim... diger konularımıda araştır

ahmet kardeş ,mevzuda alınganlık yapıp kelimeyi kendin için sanmışsın.
özelden yazdığından anladığım kadarıyla sen ,senden önceki araç sahibinin sıkıntılarını devralmışsın.
patlatma sorunu için gittiğin ustan sarılı koli bantlarını gördüğü halde eğerki DEĞİŞTİRELİM bunları dememiş olsaydı işte o zaman üçkağıtcılık yapmış olacaktı.
sen aracı aldığında yapman gerekenleri zamanında yapmadığın için sıkıntı karşına topluca çıkmış.burada kablonun, bujinin vs parçaların değişmesi gayet normal ve ustanıda tekrar tebrik ederim ( etmiştimde ).
BİZ BURADA tabiki kabloyu değişririn,bujiyi değiştirn, vs parçalar konusunda sıkıntı yaşayanlara yardımcı olma mahiyetinde fikir beyanında bulunacağız.zaten yapmamız gerekende bu.
***BEN BURADA KİMSEYE BENİM DEGİŞTİRDİKLERİMİ KESİN DEGİŞTİRİN DEMİYORUM***demişsin,hayır diyeceksin sıkıntıya çözüm olduğunu bildiğin halde demez isen o zaman suçlusun.
şimdiki yazdıklarımla önceki çakal kelimesinin geçtiği yazıyla çelişen olay şu,
keremde yazmış benzer sıkıntıları,2 parca değiştirip oldu git,sonra olmadı geri gel 1 parça daha değiştir oldu geit ,olmadı geri gel,....kardeş usta o parçalar değiştiğinde sıkıntıya çözüm olmayacağını bildiği halde bizleri sağmal inek gözüyle gören ,sonrada başka ustaya yöneleceğimiz farkedince nokta atışı yapar gibi sıkıntıyı çözen ustalara atfen yazılmış yazıdır.
190 konusunda ister mekanik ister motor hangi konu olursa olsun sana her konusunda yardımcı olurum.avatarımdaki sağlıkcı ibaresi seni yanıltmasın.

delice280SE
06.12.10, 07:27
en mantiklisi termostati iptal edin bi T hortum ile mnifolttan direk enjektore baglayin sorunu kesecektir muhtmelen. marafi 10tl

W126deeptrance
25.12.10, 22:52
Öncelikle herkese merhaba. w126 280 se sahibiyim ve kronik bir sıkıntı olan tüp patlamasıyla cok ugrastım. Benim aracımda meydana gelen patlamalarda şansuman geri vakum hortumu ( ismini tam hatırlayamadım) denilen yaklasık 3 cm lik bir hortum cıkıyor ve arabanaın vıteslerde vurmasına neden oluyor. oncelıkle onu kontrol etmenızı onerırım. Arabayı hem yığıyor hemde cok gaz yıyor. Benım bu patlamaya buldugum çözüm kısaca soyle.
arabayı benzınde calsıtırıyorum ve ısındıktan sonra ( 5 km) araba hareket halındeyken gaza gecıyorum. yalnız bu gaza gecerken arabanın bayır cıkmayacak yada şansuman yukde olmayacak. benzındeyken bır gaz verıp araba tatlı yolunu aldıgı sırada gaza gecırıyorum. o zaman patlama yapmıyor. benım tecrübem boyle.
Ha otogazcılara dınleseydım
'' abi senın tüp beynı bozuk al taktır bunu gecer.... ne kadar 250 ammma cok guzel beyın ....
'' abı sen bır bujı kablolarını değiştir bırseyın kalmaz.......
''ha bujılerı de degıstır
'' distrübütör kapagınada baktır.
''' abiciğim senin bir oncekı tüpçü bunu iyi ayarlayamamıs .....
falan fılan dıye gıdıyor.

otogazcıların cogu iyilerini tenzıh edıyorum nedense 5 dakıkada ılgılenıp gondermek ıstıyorlar sorunu cozmeden. Dogru teşhis yapmadan gecıcı cozumler gelıyor hep .

Tecrübemı aktarmak ıstedım.

Bu arada aracımı satıyorum.
1982 model w 126 280 se metalik kahverengi.
Resimlerini yakında ekleyeceğim.
İlgilenenler pm atabilirler

dolunayorg@hotmail.com
30.12.10, 04:46
arkadaslar mrhb.bende 2000 model e 200 var lpg li arabam lpg de egsoz patlamis gibi oluyor birde vites degistirirken ayagimi gazdan cekince pat diye bir ses geliyor,ama bu söylediklerimi benzinde yapmiyor,almanya da oldugum icin burda da lpg ustasi yok diyebilirim kime götürsem takan yere git diyor,aracin lpg sini 10 sene önce bulundugum yere 120 km uzakta bir yerde takmislar onada ulastim araci görmek istiyor,lütfen lütfen bu konuda bana yardimci olabilriseniz cok sevinirim,sayfaya yeni üye oldugum icin bilemedim nereye yazicagimi buraya yazdim artik kusra bakmayin

serkan719
30.12.10, 07:48
arkadaslar mrhb.bende 2000 model e 200 var lpg li arabam lpg de egsoz patlamis gibi oluyor birde vites degistirirken ayagimi gazdan cekince pat diye bir ses geliyor,ama bu söylediklerimi benzinde yapmiyor,almanya da oldugum icin burda da lpg ustasi yok diyebilirim kime götürsem takan yere git diyor,aracin lpg sini 10 sene önce bulundugum yere 120 km uzakta bir yerde takmislar onada ulastim araci görmek istiyor,lütfen lütfen bu konuda bana yardimci olabilriseniz cok sevinirim,sayfaya yeni üye oldugum icin bilemedim nereye yazicagimi buraya yazdim artik kusra bakmayin

LPG sisteminiz kaç yıllık.

sizde burada bahsedilen patlama sorunu yok.

sizin ki sadece ses. egsozdan olsa benzinde de yapması lazım.

LPG sisteminin kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer Çok Uzun zaman geçmediyse bağlattığınız yere gidiceksiniz.

w126 MB260SE
30.12.10, 08:44
LPG sisteminiz kaç yıllık.

sizde burada bahsedilen patlama sorunu yok.

sizin ki sadece ses. egsozdan olsa benzinde de yapması lazım.

LPG sisteminin kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer Çok Uzun zaman geçmediyse bağlattığınız yere gidiceksiniz.

way be serkan ustam hemen teşisi koydu valla...HElallll ıslıkkkkk :p :D

W202 52
30.12.10, 19:24

benzının lıtresı ne kadar almanyada ve lpg nın lıtresı.benzın ucuzsa soktur derım lpg yi.

dolunayorg@hotmail.com
31.12.10, 03:34
arkadaslar bende w 210 e200 var 2000 model,aracim vites degistirirken ayagimi gazdan cekince pat diye bir ses geliyor,sabahlari patirdamasini hic saymiyorum,arabayi benzinde calistirin demeyin otomatik benzinde calisiyoor,daha ve daha önemlisi araba gaz sistemine gecince egsoz patlamis gibi oluyor fakat benzinde her sey normal,bujileri degistircem hava filtresinide,fakat bu egsoz patlama olayi bunlardan degilmis gibime gelyor hic basina gelen varmi acaba bana msj atarsa cok sevinirim,ben almanya da ikamet ediyorum,burda arabami gösterebilecegim bi gazci yok onun icin kendim cözmek zorundayim ayrica form da yeniyim yanlis bir yere yazdiysam özür dilerim simdiden,bir türlü yazdikalrim cikmiyor sayfada tesekkürler

dolunayorg@hotmail.com
31.12.10, 03:58
özür dilerim arkadaslar daha yeni cözdüm, yazdikalrimi göremiyordum ,arkadaslar ilk yazdigim gibi sistem 10 yillik fakat sirali sistem ben bu sistemi türkiyede gösterdigimde gazcilar hayran kalmisti,arabanin gaz sistemi hollanda sistemi necam diye bi marka,sanirim cakmali deniyor bunlara,direk silindirlere gidiyor hortumlar,gaz filtresi gibi bir sey yok bu sistemde,depo 85 litre 5 milimlik,bana türkiyede sistemi degistirmeyi hic tavsiye etmediler,dahada cözemezsem arabayi satacam baska caresi yok,ama arabami cok sevdiigmden degistirmekte istemiyorum acikcasi,belki tanidiginiz saglam bir usta varsa bu soruna bi cvp bulabiliriz,tekrar tsk,

W202 52
31.12.10, 19:49
özür dilerim arkadaslar daha yeni cözdüm, yazdikalrimi göremiyordum ,arkadaslar ilk yazdigim gibi sistem 10 yillik fakat sirali sistem ben bu sistemi türkiyede gösterdigimde gazcilar hayran kalmisti,arabanin gaz sistemi hollanda sistemi necam diye bi marka,sanirim cakmali deniyor bunlara,direk silindirlere gidiyor hortumlar,gaz filtresi gibi bir sey yok bu sistemde,depo 85 litre 5 milimlik,bana türkiyede sistemi degistirmeyi hic tavsiye etmediler,dahada cözemezsem arabayi satacam baska caresi yok,ama arabami cok sevdiigmden degistirmekte istemiyorum acikcasi,belki tanidiginiz saglam bir usta varsa bu soruna bi cvp bulabiliriz,tekrar tsk,

tek enjektörü hem benzin hem lpg içinmi kullanılıyor.bizim sırlalılar gibi önce lpg nin enjektörlerine daha sonra motor enjeksiyon sistemine göndermiyormu?

anladıgım kadarı ile senin sorunun lpg beyni yakıt hava oranını ayarlayamıyor.1/15 miydi neydi öyle birşeyler vardı..

dolunayorg@hotmail.com
01.01.11, 04:54
hayir kardes hortumlar direk giriyor ayri ayri,neyse ben birde bujileri degistirdikten sonra bakayim sonucu yazarim arkadaslar tesekkürler