Orijinalini görmek için tıklayınız : C 180 K tarih oldu!. W204
Mercedesin türkiye için üretmiş olduğu C 180 K ların 1600 cc lik versiyonlarının üretimi durduruldu. Artık yerine 1800 cc olan C 180 CGI modeli üretiliyor.
Stokları eriten mercedes bayisinden birisi C 180 CGI siparişlerini geçmiş ve showroom da sergilemeye başlamış.
Diğer mercedes bayisinin elinde 1600 cc lik versiyondan bir miktar kalmış. Showroomlarında 2011 model olarak satmayı bekliyor.
1600 cc nin üretimi başladıktan sonra yetkili bayiler CDI araçların siparişlerini almıyorlardı. C 180 K 1600 cc stoklarını eritmeye çalışıyorlardı. W204 ün CDI modelleri kara borsaya düşmüştü. Sıfır km si 65.000 Euro olan CDI lar piyasada 63.000 Euroya alıcı buluyordu. Bu durumda CDI modellerinin fiyatlarında düşüş yaşanacak.
Bir C 180 K 1600 cc araç kullanıcısı olarak C 220 CDI ile karşılaştırdığımda CDI ın çok üstün olduğu bariz olarak ortada. Fakat C 180 K 1600 cc nin üretilmesi sadece yakıt açısından faydalı olmuş. 220 TL lik Kurşunsuz 95 oktan benzin ile uzun yolda 820 KM yol alabiliyor. C 220 CDI ise 175 TL lik yakıtla 940 KM yol gidebiliyor.
C 180 K 75.000 TL , C 220 CDI ise 145.000 TL den satılıyordu. uzun vadede kıyaslandığında aradaki farkı yakıt olarak kullanmak daha mantıklı olur.
Gelelim C 180 K nın eksilerine :
1- kompresorü devreye sokmak ve aracı hızlı olarak hızlandırmak için sürekli gaz pedalındaki switch e dokunmak gerekiyor.
2- kararsız vites geçişleri var. rampalarda vites atmayı unutuyor. çok dik rampalarda tamamen durana kadar vitesi küçültmüyor.
3- kabindeki motor gürültüsü 2.000 devirden sonra fazla.kompresör devreye girince kabin gürültüsü çok fazla oluyor.
4- motor kasaya göre küçük kalıyor. araca 4 kişi binince bu çok fazla derecede hissediliyor ve yakıta da olumsuz yansıyor.
5- C 180 K larda bir çok özellik araca eklenmemiş. Ayarlar menüsü çok boş. Teyp menüleri çok boş.
Gelelim C 220 CDI modeline :
1- ufak bir gaz verildi mi uçuyor. tutabilene aşk olsun.
2- vites geçişleri mükemmel. vites atışları hissedilmiyor.
3- cdi olmasına rağmen kabinde gürültü yok.
4- motor boyutu ve gücü kasaya göre ideal.(fazla bile)
5- Ayarlar menüsünde daha fazla özellik var. teyp menüsündeki özellikler fazla.
SONUÇ : Teşekkürler Mercedes Mühendisleri. C 180 K yı kaldırdığınız iyi olmuş.
http://i50.tinypic.com/20ie90n.jpg
http://i47.tinypic.com/e7ifz9.jpg
+ sı yokmu abi hiçç resmen sorun makinesi anlattığına göre adam gibi çalışan mekanik aksam yok... zaten 1.6 kulağa bile hoş gelmiyo mercedeste :)
w126 MB260SE
29.08.10, 09:41
Ya bırakın böyle dandik modelleri yaaa...1600 motor Mercedes olur mu hiç ya akıl var mantık var...Şöyle Mercedes Dedin mi akla gelen devasa bir makine motoru hörüldüyor ve 6 silindirden başlıyor...
kazim_cakir07@hotmail.com
29.08.10, 11:34
Çok güzel yorumlamışsın fatih usta.Teşekküler.
abi senin verilerine göre c180 k km de 27 kuruş yakıyor. c220 cdı km de 18 kuruş yakıyor. o zaman km de 9 kuruş fark ediyor. iki aracında donanım seviyelerini eşit kabul edersek aradaki 70.000 tl lik farkı yakıt tasarrufuyla yaklaşık 700.000 km de kapatıyoruz. veya c180 k nın en dolusunu 100.000 tl dersek aradaki fiyat farkı 45.000 tl ye düşüyor. o zamanda aradaki fiyat farkını kapatmak için 500.000 km kullanmak gerekiyor. ayrıca bu kaba bakkal hesabı. motor hacmine göre alınan vergi vs masrafıda göz ardı ederek yaptık bu hesabı.
ama şu var eğer ben c220 cdı nın artılarından dolayı bu farkı ödemeyi göze alıyorum diyorsan ona kimsenin laf söylemeye hakkı yok. tercih meselesi.
1600 cc lik yolda rahat akamayan bir araca 100.000 TL veren kişi bence bir 50.000 TL daha verip CDI modelini kesin tercih etmeli.
çünkü C 180 in vitesini düz bir yolda D ye aldığınızda fren pedalından ayağınızı çektiğinizde gidemiyor. kaldırmak için illa gaz vermeniz gerekiyor. ama CDI da fren pedalından rampa yukarı bile ayağınızı çektiğinizde rampa yukarı gaz vermeden kalkıp gidebiliyor ve hiç zorlanmıyor.
+ sı yokmu abi hiçç resmen sorun makinesi anlattığına göre adam gibi çalışan mekanik aksam yok... zaten 1.6 kulağa bile hoş gelmiyo mercedeste :)
tek artısı benzinli modellere göre yakıtta en cimri olanı. birde vergi diliminden kurtarıyor.
Ya bırakın böyle dandik modelleri yaaa...1600 motor Mercedes olur mu hiç ya akıl var mantık var...Şöyle Mercedes Dedin mi akla gelen devasa bir makine motoru hörüldüyor ve 6 silindirden başlıyor...
bi turbo olacak. R4 veya V6 farketmez. iki turbonun sesi ortalığı yıkacak.
fatih abi konuşmuştuk seninle biliyorsun c180 k 1600cc 2010 model aldı yakın bir arkadaşım 2005 model c180 komp. vardı 1.8 186 hp galiba 1.6 olan yeni arabası daha iyiymiş diyor ama hiç sanmıyorum...
sadece amg paket sevdasıyla göz boyaması.
w126 MB260SE
31.08.10, 10:04
bi turbo olacak. R4 veya V6 farketmez. iki turbonun sesi ortalığı yıkacak.
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Fatih yine olaya damgasını vurmuş,, bizi aydınlattığın için teşekkürler :)
selam, fotoğraflardaki araçların sizin olduğunu varsayarak şunu söyleye bilirim; ayarlardaki farklılık C180K vs C220 CDI değil, Luxury vs Fascination farkıdır. C180K Fascination modelinde aynı ayar menüsü mevcut.
selam, fotoğraflardaki araçların sizin olduğunu varsayarak şunu söyleye bilirim; ayarlardaki farklılık C180K vs C220 CDI değil, Luxury vs Fascination farkıdır. C180K Fascination modelinde aynı ayar menüsü mevcut.
doğrudur olabilir. C 180 K nın hiç avantgarde ının menülerini kurcalamadım.
bugün birşey daha dikkatimi çekti. telefondan birisini ararken orta ekranda BİLİNMEYEN yazıyor. benim araçta birisini ararken orada numara çıkıyor.
sanırım software farkından kaynaklanıyor.
W204 C180K
18.12.10, 18:48
C180 CGI motorlarda 1796 cc 156 hp gücüne sahip.(http://www.mercedes-benz.de/content/germany/mpc/mpc_germany_website/de/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/c-class/_w204/configurator/configurator_w204.html?tp_ccci=/dsc_de/globalsessionid/DSC_de3A63367D31303A65FF50535506560700/dsc_locale/de_DE/appId/DSC_de/siteLocale/de_DE/P3501ViewBean.jam1%3bjsessionid=0000S0Lgc_lo13uk3o rdF5uvNT8:15hadqbn1)linke tıklayıp bakabilirsiniz...
kız kardeşim mercedesin başını döndüren kampanyasından faydalandı ve 50.000 TL kredi çekti. 53000 tl olarak 36 ayda geri ödeyecek. C 180 K paladyum gümüş amg aldı. panoromik tavanda var. bir müşteri istemiş ama sonra almamış. bize nasip oldu. aracın menülerini karıştırdım C 220 CDI ile aynı. ESP butonunu kaldırmışlar ayarlar menüsüne almışlar.
sonra dün babamın w212 ye baktım. onda da aynı olmuş. esp butonu kaldırılmış ve ana menüdeki ayarların oraya alınmış.
kız kardeşim mercedesin başını döndüren kampanyasından faydalandı ve 50.000 TL kredi çekti. 53000 tl olarak 36 ayda geri ödeyecek. C 180 K paladyum gümüş amg aldı. panoromik tavanda var. bir müşteri istemiş ama sonra almamış. bize nasip oldu. aracın menülerini karıştırdım C 220 CDI ile aynı. ESP butonunu kaldırmışlar ayarlar menüsüne almışlar.
sonra dün babamın w212 ye baktım. onda da aynı olmuş. esp butonu kaldırılmış ve ana menüdeki ayarların oraya alınmış.
Fazla elleme derim.W204 lere olan sempatini biliyoruz.Kız kardeşin seni iyi tanımıyo olabilir.(Enjektör,turbo,köfte duman)
Fazla elleme derim.W204 lere olan sempatini biliyoruz.Kız kardeşin seni iyi tanımıyo olabilir.(Enjektör,turbo,köfte duman)
hahahahahha :D :D :D
hayırlı olsun :) yeni araçlarda bir de sis lambasının düğmesi değişmiş. bizim araçlarda far düğmesini çekerek açılan sisler yeni modelde çevirmeli far düğmesinin yanına eklenen düğmelerle kontrol ediliyor.
hayırlı olsun :) yeni araçlarda bir de sis lambasının düğmesi değişmiş. bizim araçlarda far düğmesini çekerek açılan sisler yeni modelde çevirmeli far düğmesinin yanına eklenen düğmelerle kontrol ediliyor.
valla yeni farkettim. önlerinde led olan w204 lerin köşe aydınlatmaları yok. şoktayım açıkçası.
sahibinden-com sitesine bakarsanız 2007-2010 arası C kasa W204 hareketliliği insanı şaşırtıyor,
sadece 4 senelik sürede 900 den fazla araç satışta,
bu kadar çok insan? bu kadar kısa süre?
Starship Member
18.04.11, 15:44
Annemde de C200 komp. var, ben şahsen pek beğenmiyorum. Süspansiyonları sert geliyor, motor sesine halen alışamadım bir önceki kasaya göre de (bence) kalitesinde düşme var. W204 C220CDI alan bir tanıdığın aracını kullanmıştım bana süspansiyonları daha rahat gelmişti. Aydınlatma sistemini ve yol tutuşunu başarılı buluyorum.
Bu kadar fazla satılık olması bu arabaların çok tutuluyor olmasından kaynaklı olsa gerek. Ayrıca piyasada çokça bulunan bir araç. Beyaz AMG pack bir W204'ü neredeyse her yerde görmek mümkün. Gerek fiyatı gerek görünüşüyle çok çekici bir araç.
80-90 bine 2008 A6 2.0TDI Boşline alacaklarına millet C serisini tercih ediyor. Bence de doğru bir hareket. Satılık ilanların çok olmasını piyasanın canlı olmasına bağlıyorum.
Annemde de C200 komp. var, ben şahsen pek beğenmiyorum. Süspansiyonları sert geliyor, motor sesine halen alışamadım bir önceki kasaya göre de (bence) kalitesinde düşme var. W204 C220CDI alan bir tanıdığın aracını kullanmıştım bana süspansiyonları daha rahat gelmişti. Aydınlatma sistemini ve yol tutuşunu başarılı buluyorum.
Bu kadar fazla satılık olması bu arabaların çok tutuluyor olmasından kaynaklı olsa gerek. Ayrıca piyasada çokça bulunan bir araç. Beyaz AMG pack bir W204'ü neredeyse her yerde görmek mümkün. Gerek fiyatı gerek görünüşüyle çok çekici bir araç.
80-90 bine 2008 A6 2.0TDI Boşline alacaklarına millet C serisini tercih ediyor. Bence de doğru bir hareket. Satılık ilanların çok olmasını piyasanın canlı olmasına bağlıyorum.
o dedğinden bizde var 45.000€ ya almıştık :D
Starship Member
18.04.11, 16:32
Volkan abi sat onu gidelim Nasyonele. :D
O fiyatlara araba da hazır;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2008-c-220-k-cdi-nasyonel-de-yeni-yerin-de-gorebilirsiniz-45486100/detay/
Volkan abi sat onu gidelim Nasyonele. :D
O fiyatlara araba da hazır;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2008-c-220-k-cdi-nasyonel-de-yeni-yerin-de-gorebilirsiniz-45486100/detay/
o ilandaki comand sistemini ayrıdan satarlar mı acaba :)
Hah ağzın bal yesin abi :D işte bu yaa . 1600 cc Mercedes mi olur yav . Motosikletler var 1800'lük ya :D alacan 6 silindiri yapıştıracan soldan . :D
ozgur_bozdemir
01.05.11, 16:57
LPG ile sol seritte yapistirmak kolay tabi V6 veya V8 Mercedeslerle :)) ben 1.6 aldim, benzinli...ve hayatta da LPG felan takmam Mercedes e...ne gerek var fazla vergi verip fazla benzin parasi odemeye?? Kullanim zevki yeter bana gore...yolda orta seritten 70 le giderken bile o zevki alabiliyorum ben...insanlar gecerken donup 2-3 kere bakiyorlar...tabi bu benim sahsi fikrim...
Starship Member
01.05.11, 17:00
Beyazın avantajı. :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.