Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç kendini salmıyor.
Arkadaşlar 83' 280 SE ( w126 ) aracım var, aracımda uzun zamandır aklıma takılan bir sorun var, araç kendini salmıyor, 60km ile giderken rampa aşağı bir bayırda aracı boşa attıgım zaman araba hızlanması gerekirken hızlanmak yerine yavaslıyor. Kocaelide oturanlar kandıra yolunun bayırlarını bilirler, baya dik bir rampada arabayı 80 ile giderken 5.ci vitese attıgım zaman bile araba kendini salmayıp inerken yavaslıyor. Aklıma gelen ya fren balataları sıkı yada el freni ayarsız, tam açmıyor. sizce baska bir yerinde sorun/problem olabilir mi? Salı günü frencime götüreceğim.
defransiyel sıkı olabilir.
w126 MB260SE
11.04.10, 19:15
:s :s :s
lastik bilyeleri
frenler....
sorun büyük ihtimal frenlerde merkezledeki pistonlar sıkışmıştır geri bırakmıyodur.
ermanım öncelikle arızan için geçmiş olsun ben kocaelinde ikamet edyrm kandıra yolu diye belirtmişsin evet dediğn gibi o yolu biliyorm senin aracının arızası yüksek ihtimalle fren sist. olabilir arızayla ilgili şöyle bir yol izleyebilirsn aracın 4 tekerinide krikoyla kaldır ve elle çevir bakalm sıkan bir teker varmı öyle bir kont. et bakalım grsrz.
wd-40 sıkalım :p
cevaplar için teşekkürler, frenlere baktıracagım, sonra bi rot-balans ayarına götürüp sonucu sizinle paylaşırım, Salı gunu aksamı.
Lastik Bilyaları olursa işim çok uzar inşallah değildir, el freninde bi ayarsızlık var o yüzden frenlere yogunlaştım ama hadi hayırlısı
ermanım öncelikle arızan için geçmiş olsun ben kocaelinde ikamet edyrm kandıra yolu diye belirtmişsin evet dediğn gibi o yolu biliyorm senin aracının arızası yüksek ihtimalle fren sist. olabilir arızayla ilgili şöyle bir yol izleyebilirsn aracın 4 tekerinide krikoyla kaldır ve elle çevir bakalm sıkan bir teker varmı öyle bir kont. et bakalım grsrz.
abi merhaba, ben üstteki cevabı yazdığım sırada sen yazmışsın göremedim, bende frenlere yoğunlaştım ama vakitsizlikten bakamadım, yarın sabahtan işim var, eger oglene kadar biterse yarın, en kotu ihtimalle salı sabah 9'da frenci naci'nin emin ellerine bırakacagım kendimi :)
evet arkadaslar tahımınlerimizde haklıymışız, bugün frencime gititm ön tekerler normal olarak balata sıkma-geri bırakma işlemini yapıyordu fakat arka iki tekerde fren merkezlerindeki, balataları geri çeken pistonlar toz kaplı idi, once kompressorle hava basıp tozu temizledikten sonra, wd-40 ile pistonları alıştırdık, ve deyim yerindeyse yağ gibi oldu, el frenimi saldıktan sonra gösterge panelindeki ışık surekli yanıyordu, el fren teli de tozlanmış, üzerine partikuller yapısmıs onunda wd-40 ile yagladıktan sonra, fren hidroliğimizi değiştirdik ve daha ilk metreden arabanın kalkıştaki rahatlığı, kendini salması fark edilir derecede değişti. Eskiden sabit hızla gitmek için gazın yarısına kadar basmam gerekirken şimdi deyim yerinde ise ayagımın ucu ile dokunuyorum, aynı süratte gittiğim devir daha düşük.
hadi gözün aydın... allahtan sorun ufakmış çabuk halletmişsiniz:eek:
hadi gözün aydın... allahtan sorun ufakmış çabuk halletmişsiniz:eek:
sağolun teşekkür ederim, evet baya hızlı oldu 1 saat sürmedi :)
saroglu-53
12.04.10, 19:58
geçmiş olsun.kardeş şimdi senin cebinde rahatlar,araç şimdi daha az yakar..çok sevindim.kazasız belasız inşaaallah
evet yakıtın azalacagının sinyallerini verdi, eskiden 2500 devir ile giderken bastıgım gaz pedalı ile şimdiki basmam arasında yaklasık 2-3 santim fark var, buda hemen hemen 20-30 kuruş demek :)
w126 MB260SE
12.04.10, 21:44
evet arkadaslar tahımınlerimizde haklıymışız, bugün frencime gititm ön tekerler normal olarak balata sıkma-geri bırakma işlemini yapıyordu fakat arka iki tekerde fren merkezlerindeki, balataları geri çeken pistonlar toz kaplı idi, once kompressorle hava basıp tozu temizledikten sonra, wd-40 ile pistonları alıştırdık, ve deyim yerindeyse yağ gibi oldu, el frenimi saldıktan sonra gösterge panelindeki ışık surekli yanıyordu, el fren teli de tozlanmış, üzerine partikuller yapısmıs onunda wd-40 ile yagladıktan sonra, fren hidroliğimizi değiştirdik ve daha ilk metreden arabanın kalkıştaki rahatlığı, kendini salması fark edilir derecede değişti. Eskiden sabit hızla gitmek için gazın yarısına kadar basmam gerekirken şimdi deyim yerinde ise ayagımın ucu ile dokunuyorum, aynı süratte gittiğim devir daha düşük.
Güle güle kullanın...Demekki sorun diferansiyelde değilmiş :D :D :D :D
WD-40 Sıkalım :) :) :)
+124 wd40 sıksan gerek kalmazdı frenciye :D:D:D
kaç haftadır halletcem diyodun halletmene sevindim sonunda az kaldı doğan s le takas etcektin :D:D
w126 MB260SE
13.04.10, 00:01
+124 wd40 sıksan gerek kalmazdı frenciye :d:d:d
kaç haftadır halletcem diyodun halletmene sevindim sonunda az kaldı doğan s le takas etcektin :d:d
:d :d :d :d :d
Ya başına gelmeden bilemiyorum ki çözümü, şimdi aynı şekilde baska bi araba alsam, hiç götürmem aynı sorunda, kendim hallederim, ama şimdi bilemedigim için hem işi öğrenmek hemde sorumluluğu üstümden atmak için mecburen gittim :) WD-40 zaten ya her derde deva :) ama aracıma alışmakta zorluk çekiyorum, patinaja dusmeden kaldıramıyorum :) teşekkürler kerem, defransiyelde olmaması daha bi güzel :)
geçmiş olsun ucuz yoolu çözülmesine sevindim
w126 MB260SE
15.04.10, 12:12
Ya başına gelmeden bilemiyorum ki çözümü, şimdi aynı şekilde baska bi araba alsam, hiç götürmem aynı sorunda, kendim hallederim, ama şimdi bilemedigim için hem işi öğrenmek hemde sorumluluğu üstümden atmak için mecburen gittim :) WD-40 zaten ya her derde deva :) ama aracıma alışmakta zorluk çekiyorum, patinaja dusmeden kaldıramıyorum :) teşekkürler kerem, defransiyelde olmaması daha bi güzel :)
Sen ne olursa bana sor senin başına gelicekler benim 5 sene önce başıma geldi ;) Paylaşmak için Varız...
Sen ne olursa bana sor senin başına gelicekler benim 5 sene önce başıma geldi ;) Paylaşmak için Varız...
teşekkür ederim kerem sağol.
Geçmiş olsun, ucuz atlaşmışsınız.
teşekkür ederim serhat, evet baya ucuz atlatmış oldum :)
Gözün aydın... Bende de aynı sorun var herhalde, Altıparmağa bi götüreyim bakayım...
Sevgiler,
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.