Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel mercedes'e benzin yükleyince ne olur
ARKADAŞLAR BUNDAN YAKLAŞIK 1 HAFTA ÖNCE ARABAMA(C200D 1995) YANLIŞLIKLA BENZİN KOYULDU:mad: BEN BUNU FARKETTİĞİMDEYAKLAŞIK 1-2 KM YOL GİTMİŞTİM.SONRA FARKETTİM FELAN ŞİMDİ ARABA KOCAELİ ********* SERVİSİNDE SERVİS İLK BAŞTABENZİN DEPOSU DAHİL MOTORA KADAR YAKITIN GEÇTİĞİHER PARÇAYI DEĞİŞTİRMEK İSTEDİ PETROLŞİRKETİNİN (EFE PETROL) GÖNDERDİĞİ EXPERT HEPSİNİN DEİŞMESİNE GEREK YOKTUR POMPA VS. DEĞİŞSİN DEPO VE BAZI DEMİR AKSAM DEĞİŞMESE DE OLUR DEDİ.ŞU AN BEKLEMEDEYİM.YARDIMCI OLURSANIZ MUTLU OLURUM.
İYİ SÜRÜŞLER...
Geçmiş olsun.Öncelikle kendinizi tanıtmanız arz olunur.
Acil bir durumda bu tip meselelerde 2 lt 10 numrara yağ konulduğu zaman araç biraz dumanlı olarak yürür.
Lakin aciliyet söz konusu olmadığında petrolun sorumluluğunda yetkili servise gitmek en doğrusudur.
uğur bey ilginiz için teşekkür ederim.asıl mesele şu sevisilk başta tümparçaların değişmesi lazım diyordu sigortaşirketiise pompa vs. gibi parçalar değişsin diğerleri sadece yıkansa da(bu yıkama nasıl oluyor) olur dedi ve tüm parçaların değişmesini onaylamadı.sorunum şu bu parçalar değişmezse ileride bana sorun çıkarır mı?
uğur bey ilginiz için teşekkür ederim.asıl mesele şu sevisilk başta tümparçaların değişmesi lazım diyordu sigortaşirketiise pompa vs. gibi parçalar değişsin diğerleri sadece yıkansa da(bu yıkama nasıl oluyor) olur dedi ve tüm parçaların değişmesini onaylamadı.sorunum şu bu parçalar değişmezse ileride bana sorun çıkarır mı?
Sigortanın işine gelmiyo ama hepsinin değişmesinda tabi fayda var.
Yıkama hadiseside benzinle yıkamak demek.
Herhangi bir sorun çıkarmaz.Zira bende renault 19 vardı benzinli.1/5 oranında mazot koyarak çok gezdim.Herhangi bişeyde olmadı.Sadece katalysator ve yanma odaları kurumlaşır o kadar.Ama senin mercedesde bu söz konusu bile olmaz ve sorunda çıkmaz.
Fakat sigortan çok kelekmiş söylemekde fayda var.Sigorta dediğinde kasko değilmi?
mustafa-61-61
10.04.10, 14:17
Petrol şirketine dava açın efe petrol yahya kaptan sanırsam total galiba orası bzım 2006 model passatın motorunuda yaktılar 2.0tdı dava fln derken motor butun masrafları karşıladılar... Aracın motorunu değişsinler herşeyi sıfırdan yapsınlar hakkını yedırme ...
acaba hangi sigorta şirketi? eger soru n benzin istasyonundan kaynaklı ise sigorta şirketinin herhangi bir onay vermemesi gibi durum söz konusu olamaz, kara taşıtları eksperi gelip bakar, değişmesi gereken parçaları listeler, tamir ve işçilik olacak parçaları da ekler listeye, sonrasında raporu hazırlayıp sigorta şirketine sunar. Burda atlanan nokta şudur eksperler herhangi bir sigorta şirketine baglı degillerdir hazine müsteşarlıgına kayıtlı bagımsız eksperlerdir, firma lehine yada aleyhine kasti olarak karar verme lüksleri yoktur. Yani sigorta şirketinin experin verdigi karara uymama gibi bi şansı yoktur ( Poliçede yazılan muafiyetler dışında ) ki zaten experde poliçede yazan şartlara gorer nihai kararını verir. Sigorta şirketi eger hasarı kabul etmişse, yani bi kısmı değişsin bi kısmı değişmesin demişse hasarı kabul etmiş demektir fakat değişecek parçalara karışma lüksü yoktur. Eger izmitteiseniz buyrun gelin ofisime istediginiz zaman yardımcı olurum, boşuna hakkınızı yedirmeyin sigorta şirketine.
Sigortanın işine gelmiyo ama hepsinin değişmesinda tabi fayda var.
Yıkama hadiseside benzinle yıkamak demek.
Herhangi bir sorun çıkarmaz.Zira bende renault 19 vardı benzinli.1/5 oranında mazot koyarak çok gezdim.Herhangi bişeyde olmadı.Sadece katalysator ve yanma odaları kurumlaşır o kadar.Ama senin mercedesde bu söz konusu bile olmaz ve sorunda çıkmaz.
Fakat sigortan çok kelekmiş söylemekde fayda var.Sigorta dediğinde kasko değilmi?
hayır kasko değil bu efe petrolün(izmitte oturanlar bilir merkezde halkevi'nde)kendi sigorta şirketi.yanlış yakıtkoyma hatasını petrol şirketleri sıklıkla yaptıkları için şirketler kendilerini sigortalatıyorlar(bununla ilgili kanunda var sanırım) efe petrol diyorki ben experin dediği tamiratı yaparım ancak burada expert'le yetkili servis(*********) arasında uyuşmamazlık oluyor.
acaba hangi sigorta şirketi? eger soru n benzin istasyonundan kaynaklı ise sigorta şirketinin herhangi bir onay vermemesi gibi durum söz konusu olamaz, kara taşıtları eksperi gelip bakar, değişmesi gereken parçaları listeler, tamir ve işçilik olacak parçaları da ekler listeye, sonrasında raporu hazırlayıp sigorta şirketine sunar. Burda atlanan nokta şudur eksperler herhangi bir sigorta şirketine baglı degillerdir hazine müsteşarlıgına kayıtlı bagımsız eksperlerdir, firma lehine yada aleyhine kasti olarak karar verme lüksleri yoktur. Yani sigorta şirketinin experin verdigi karara uymama gibi bi şansı yoktur ( Poliçede yazılan muafiyetler dışında ) ki zaten experde poliçede yazan şartlara gorer nihai kararını verir. Sigorta şirketi eger hasarı kabul etmişse, yani bi kısmı değişsin bi kısmı değişmesin demişse hasarı kabul etmiş demektir fakat değişecek parçalara karışma lüksü yoktur. Eger izmitteiseniz buyrun gelin ofisime istediginiz zaman yardımcı olurum, boşuna hakkınızı yedirmeyin sigorta şirketine.
experle yetkiliservis uyuşamazsa ne yapmak gerekiyorpekiyeni bir expermi isteyelim yada var mı böyle birşey. bu arada ilginiz için teşekkür ederim inşallah hayırlısı ileçözeriz bu işi.
experle yetkiliservis uyuşamazsa ne yapmak gerekiyorpekiyeni bir expermi isteyelim yada var mı böyle birşey. bu arada ilginiz için teşekkür ederim inşallah hayırlısı ileçözeriz bu işi.
ben kocaeli de ikamet ediyorum. araçlarımdan 94 model olanı murat ustaya 2009 ve 2010 olanı ********* kocaeliye götürüyorum.
bir kere servis konusunda ********* istanbul ve ankara dan çok çok iyiler. hiç değilse insanı dinliyorlar. servis hizmetleri de kaliteli. baştan savmıyorlar. bilmedikleri konu olursa almanyaya direk sorup bilgi edinebiliyorlar.
sonuç olarak araç *********e girdi ise exper veya sigorta şirketini dinlemez *********. ********* ne değişmesi gerekiyorsa araçta değiştireceğini belirtir. eğer sigorta şirketi bunu kabul etmez ise ekspere al kardeşim araba senin olsun der. bu sözün üzerine de exper mecburen aracı *********e yaptırmak zorunda kalır.
siz bence dert etmeyin. ********* ve ******* yaptığı işe 1 yıl boyunca garanti veriyor. içiniz o yüzden rahat olsun.
aracınızı c 200 dizel okudum. bende c 220 dizeli var. 94 model. giresunda kullanıyorum. benimki elektronik pompa. sizinki mekaniktir. o yüzden hiç dert etmeyin. mercedesin mekanik pompaları suyu bile yakıyor ;) ama elektronikleri mazotu seçiyor. benim 94 c220d mesela opetin mazotunu hiç sevmez hemen ekranda arıza lambasını yakar.
experle servis uyuşamıyor ise 2007 AB normlarına göre, yeni eksper isteme hakkınz vardır, sözleşmede aksi bir hüküm yoksa -ki genelde yoktur- sizin talebiniz ile değiştirilen eksperin ücretini sigorta şirketi karşılar, eğer yine anlaşma saglanamaz ise bu sefer hakem eksper Sigorta Eksperleri İcra komitesi veya Sİgorta Tahkim komisyonu tarafından atanır, ekspertiz ücreti ortaklaşa karşılanır. Efe petrolün kendi sigortası var diye bir durum söz konusu olmamalı, sadece efe petrol benzin verdiği her arabayı benzin verdiği sürece sigortalamış olabilir, bu da size gelecek olan eksperi değiştirme talep etme hakkınızı elinizden almaz.
servis ne diyorsa uygulamak en garantisi bence... (ne şekilde olursa olsun)
öncelikle cevap yazma zahmetine giren herkese teşekkür ederim.çok yardımı dokundu.erman bey sizinle bir görüşme yaparsak iyi olur gibime geliyor tabi sizde müsait olursanız.kazasız günler...
w126 MB260SE
14.04.10, 10:28
Mekanik pompaysa kalanına mazot koyun deponun basın marşa...
öncelikle cevap yazma zahmetine giren herkese teşekkür ederim.çok yardımı dokundu.erman bey sizinle bir görüşme yaparsak iyi olur gibime geliyor tabi sizde müsait olursanız.kazasız günler...
kusura bakmayın biraz geç cevap yazdım, uye iletişim bilgileri bölümünde bilgilerim mevcut oradan ulaşabilirsiniz bana.
Geçmiş olsun pompa enjektör ve süpapları biraz hırpalar
bu efe petrol geçenlerde de mevzusu olmuştu.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.