PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : w140 YAKIT POMPASI, TAMİR VE BAKIMI

alimurat
12.07.10, 14:38
geçenlerde arabam çalışmadı.Allah'tan yakında kanal vardı .kanala kadar ittirdik.
aracın altında yakıt pompasın muhafazasını söktüm.baktımki pompa ateş gibi olmuş kitlenmiş.avometre ile ölçüm yaptım 12volt geliyor...
bir iki çekiçle tıkladım banamısın demedi.pislikten içi balçık gibi olup,pompayı durdurmuş...
bende pompayı söktüm.eve getirip içini açıp temizledim,bakımını yaptım şimdi canavar maşallah.
bu arada yakıt filtresi ve enjektörlere giriş filtresinide değiştirdim...

fakat bir ara müsait olduğumda ,bir adet daha yakıt filtresi alıp pompa ile yakıt tankı arasına monte edicem.şöyle bir handikap var;

yakıt tankındaki yakıt ilk pompaya geliyor ,pompadan sonra filtre var ve bu yüzdende zamanla pompanın içi pisleniyor. tank ile pompa arasına 1 adet daha filtre konulursa bu sorun ortadan kalkar...

pompanın alüminyum muhafazasını sökmek için ince uçlu tornavida ile yanlardan kanırtıyoruz.

682

683

alüminyumu iyice açınca ,pompanın borusundan yavaşça çekerek kapağı çıkartıyoruz.

684
pompa çok fazla akım çektiği için kondansatör patlamış...

685
motora giden kabloları koparmadan iç düzeneği çekerek çıkarıyoruz.

686

687
pislik içinde kalan pompanın içten görünüşü.içinde görünen parçalarıda çekip çıkarıyoruz.ben ucu "u" şekline getirdiğim çelik tel ile çektim çıkardım...
688
bütün parçaları temizliyoruz.
689
parçaları çıkardığımız gibi topluyoruz.
690
topladığımız motor düzeneğini alüminyum muhafaza içine sokup,tornavida ile kanırttığımız yerleri çekiçle eziyoruz.
691
pompanın sızıntı yapmaması için her ihtimale karşı epoxi reçine yapıştırıcı ile açtığım yeri yapıştırdım.

umarım yardımcı olmuşumdur...

BeKaR_34
12.07.10, 14:50
Emeğine sağlık abi.. çok güzel paylaşım..

alimurat
12.07.10, 14:56
Emeğine sağlık abi.. çok güzel paylaşım..

rica ederim.

farukcagsak
12.07.10, 14:57
buyuksun ali baba :) gecmiş olsun.

alimurat
12.07.10, 14:58
buyuksun ali baba :) gecmiş olsun.

estağfurullah kardeşim sağol.

KAYAHANN
12.07.10, 19:25
Paylaşım dediğin böyle olur, ders olsun.

alimurat
12.07.10, 19:31
pompa 220 nin aynısı büyük ihtimal.Geçenlerde bir w220 ye aldım onunkide bozulmuştu sağolsun barış işimi halletti.Bu arada eline sağlık kardeşim paylaşım budur diyorum.

rica ederim kardeşim.

alimurat
12.07.10, 19:32
Paylaşım dediğin böyle olur, ders olsun.

teşekkür ederim .yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

KAYAHANN
12.07.10, 19:39
Erkam asabice tavırlar sergilediğin zaman yaptığın iyi şeylerin de bi önmi kalmıyo malesef.

real_26
12.07.10, 22:07
ellerine emeğine sağlık abi süper paylaşım olmuş :)

alimurat
12.07.10, 22:47
ellerine emeğine sağlık abi süper paylaşım olmuş :)

teşekkür ederim.

alimurat
12.07.10, 22:50
ellerine sağlık paylaşımın için teşekkürler

ben teşekkür ederim.

ugur
12.07.10, 23:04
Mükemmel paylaşım.Benimkide benzin damlatıyodu.Murat ustanın yanına gittik kesildi.Anlam veremedim.Başımada iş açtın sağol.En kısa zamanda bende şunun ırzına geçim bari.Yenisi 250 lira falan diyolar.Birde şu yapıştırıcıyı nerden alabiliriz..

w126 MB260SE
13.07.10, 01:32
Mükemmel paylaşım...Teşekkürler eline emeğine sağlık abi...

alimurat
13.07.10, 08:42
Mükemmel paylaşım.Benimkide benzin damlatıyodu.Murat ustanın yanına gittik kesildi.Anlam veremedim.Başımada iş açtın sağol.En kısa zamanda bende şunun ırzına geçim bari.Yenisi 250 lira falan diyolar.Birde şu yapıştırıcıyı nerden alabiliriz..

teşekkür ederim.
ilk önce sızıntının kaynağını bulup önlem aldıktan sonra yapıştırıcı uygulamak gerekir.ne olur ne olmaz belki epoxiyi benzin çözer ve tekrar sızıntı başlar.
bu yapıştırıcı praktikerde 2tl ye satılıyor.5dk da kurur cm kare başına 180 kg tutma gücü sağlar.birçok çeşiti var ,ben en güçlü tutulma ve hızlı kuruyanı seviyorum.

alimurat
13.07.10, 08:43
Mükemmel paylaşım...Teşekkürler eline emeğine sağlık abi...

ben teşekkür ederim Keremcim.

alimurat
13.07.10, 14:40
aslında akfix çelik macunuda olurdu Alimurat.Kuruyunca resmen kaya mübarek benzin falan para etmezdi

doğru diyorsun Erkam.bagajda 404 dün sarı - yeşil macunu vardı.karıştırınca çelik oluyor mübarek...aşağıya inmeye üşendim.evde bu vardı onun için kullandım.

xside
14.07.10, 00:07
her zmn ki gibi buram buram kalite ;)

alimurat
14.07.10, 01:19
her zmn ki gibi buram buram kalite ;)

kardeşim benim ,canımsın...

murganc
14.07.10, 13:55
ellerıne saglık alımurat abı walla elın bayagı yatkın

alimurat
14.07.10, 14:23
ellerıne saglık alımurat abı walla elın bayagı yatkın

sağol canım kardeşim.

W202 52
20.07.10, 01:37
helal olsun abi.maaşallah buradaki arkadaşların elinden neredeyse herşey geliyor.

alimurat
20.07.10, 09:29
helal olsun abi.maaşallah buradaki arkadaşların elinden neredeyse herşey geliyor.

teşekkür ederim.

punisher_149
21.07.10, 23:15
geçenlerde bnm de bozuldu.300 tl sıkışmış...barış abiden temin edip kendim bi kanala çekip taktım....paylaşım için teşekkürler

alimurat
21.07.10, 23:31
geçenlerde bnm de bozuldu.300 tl sıkışmış...barış abiden temin edip kendim bi kanala çekip taktım....paylaşım için teşekkürler

kendin taktıysan tamamdır.:)

erdem325
22.07.10, 02:27
emeginize saglik guzel paylasim..
bu pompa ile tank arasi filtre isi bence cok mantikli, aslinda olmasi gereken birsey diye dusunuyorum..

alimurat
22.07.10, 08:48
emeginize saglik guzel paylasim..
bu pompa ile tank arasi filtre isi bence cok mantikli, aslinda olmasi gereken birsey diye dusunuyorum..

teşekkür ederim.tankta filtre olduğu söyleniyor fakat.kim değiştirir değiştirtir bilmiyorum.sanırım tam filtre görevi görmüyor.gözeneği kalın olmalı ki pompa bukadar pislenmiş.ama bahsettiğim projeyi yapıcam ,çok mantıklı bir iş.belki pompanın ömrü 2 katına çıkacaktır.

celil
24.06.11, 14:55
teşekkür ederim.tankta filtre olduğu söyleniyor fakat.kim değiştirir değiştirtir bilmiyorum.sanırım tam filtre görevi görmüyor.gözeneği kalın olmalı ki pompa bukadar pislenmiş.ama bahsettiğim projeyi yapıcam ,çok mantıklı bir iş.belki pompanın ömrü 2 katına çıkacaktır.

ali abi düşünmüş olduğun projeyı uyguladınmı sonuçları ne buraya yazarsan cok sevınırım :)

özcan
29.08.11, 02:17
bendede geç çalışma problemi var.190 e sabahları sogukken tek maşta alıyo..fakat sıcakta braktığımda hem benzınde hem tüpte 7...ila 8 sanıye bazan daha fazla gaza basarak çalıştırıyorum..kime götürdüysem normal diyo bişeyi yok..bazan kendi kendine sıcakkende alıyo..düzeliyo yanı.mantıken bişey anlamadım..tüpün beynini değiştim.avans atyarı....karbiratör ayarı yaptırdım ama banamısın demiyo..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler