PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : W124 asd

ugur
26.06.10, 00:22
Sol farın hemen arkasında asd yağ bidonu var.Oranın yağı eksik.Ne yağı ilave etmeliyim.Diye sorucaktım..Sanıyorum difransiyelin yağı ile bu bidondaki yağ farklıymış.Bilgisi olanlardan yardımlarını arz ederim..

w126 MB260SE
26.06.10, 00:48
Evet ATF...

tapari75
26.06.10, 00:52
o yağ benimde eksik aslında tamamlamak lazım... gerçi çalışmıyor asd sanırsam ama :S:s

ugur
26.06.10, 01:02
Evet ATF...

Atf derken.Otomatik şanzıman yağını koysam olurmu?Aynımı yani.

o yağ benimde eksik aslında tamamlamak lazım... gerçi çalışmıyor asd sanırsam ama :S:s

Bi ara uğra bana deneyelim çalışıyomu.

executive
26.06.10, 17:04
ASD'den çok çekmiştim. Bir yeri sızdırıyor, orayı değiştiriyoruz başka yerden sızdırıyordu. Komple pompayı değiştirdim sıkıntılarımdan kurtuldum. :)

ATF mi nedir bilmiyorum ama yağın rengi kırmızı bendekinde. Bir de Diferansiyelin kendi yağı da farklı oluyor ASD lilerde. Orjinal MB nin yağı da 30-40 tl civarındaymış litresi. Ondan koydurmuştum ben de.

gudikcik
26.06.10, 17:47
W124 kasalarda ASD ve ABS ye ellemeye gelmez. Sıkıntı var ise hemen giderilmeli. Aksi taktirde diagnose cihazları arızaları tespit edemediğinden dolayı arızaları yakın gelecekte bulamayabilirsiniz.

YAğ konusunda en güzel bilgiyi murat usta verir.

KAYAHANN
26.06.10, 18:07
Yav benim asd çalışmıyo 3-4 gündür, ışığı yanıyo göstergede, yanıp sönmeye kontağı kapatıp açınca düzelmeyiyordu, sonra komple gitti :) sanki elektriksel bi arıza gibi, diffte okuyucusu var galiba, ondan olabilir mi ?

executive
26.06.10, 19:59
Diff üzerindeki zımbırtının adı "ventil". Çıkması 1000tl gibi uçuk bir rakammış diye söylediler. Ama ASD sorunun ventilden önceki kaynağı fren müşürüdür. Fren müşürleri sıfır da taksanız çabuk arıza ışığı yaktırıyor. (yıldızlısını demiyorum, alman malı olanlar)

Ben ASD ışığı yandıkça akünün arkasındaki roleyi söküp ertesi gün tekrar takıyodum, sorun çözülüyordu. Son 3-4 aydır hiç yakmadı ama. :)

ugur
26.06.10, 21:00
Anladığım kadarıyla castrol atf dectron III koyucam.Castrolun sitesine girdim.Kilitli difransiyel yağı SAF-XJ 75W140 çıkıyor.Buda en az 20 lt lik ambalajlarda satılıyomuş.Bir bayiyi aradım perakende veriyor.Lt sini 60 liraya..

executive
26.06.10, 22:20
Yıldızlısının fiyatı daha düşüktür onun. Ayrıca o yağ, önceki mesajımda da dediğim gibi diferansiyelin içine konan yağ. ASD kabına koyacağınız yağın o olması gerekmiyor bence.

Yine de ustasına sormak lazım.

serkan719
26.06.10, 23:04
Castrol Dextron III lüks tam sentetik ATF yağı diye geçer bende almıştım ondan.

Güvenle Kullanabilirsin.

ugur
26.06.10, 23:07
Yıldızlısının fiyatı daha düşüktür onun. Ayrıca o yağ, önceki mesajımda da dediğim gibi diferansiyelin içine konan yağ. ASD kabına koyacağınız yağın o olması gerekmiyor bence.

Yine de ustasına sormak lazım.

Ustamız çok yoğun.Bu aralar yok formda.
Dediğin gibi yapcam bende evet.İlerleyen zamanlardada difransiyel yağınıda değiştiricem.Her ne kadar öter deselerde..

w126 MB260SE
26.06.10, 23:58
Atf derken.Otomatik şanzıman yağını koysam olurmu?Aynımı yani.

Aynen öle aynı...

crank
16.03.11, 00:55
benim w124 aracimdada asd lambasi var lakin araci calstirirken tum lambalar kisa bir sure yanmasina ragmen asd lambasi ve ampul isareti olan lamba hic yanmadi acaba asd bozuk mu yoksa sadece lamba yeri var aracta asd yok mu bunu anlayamadim ayrica arabada asd var ise ne ise yarar onuda anlamis degilim. birde bu ampul isareti olan lamba ne ise yarar onuda cozemedim

kazim_cakir07@hotmail.com
16.03.11, 01:09
Atf değil arkadaşlar.Sarımtırak bir rengi var o yağın.Herhangi bir mercedes parçacısından yağın numarasını çıkarttırabilirsiniz.Eğer atf de oluyorsa bilmiyorum.Bence orijinal kullanın.

kazim_cakir07@hotmail.com
16.03.11, 01:17
Yanlış hatırlamıyorsam numara bu 0009899103 .

murganc
16.03.11, 03:25
atf ekle ugur abı

ermutlu
17.03.11, 12:13
ben de çekmiştim asd den. öndeki pmpayı değiştirdim düzeldi. yağ konusuna gelince atf den biraz farklıymış yağı. mercedes parça satan acenteden almıştım. şefaf renksiz bir yağ. biraz araştırmıştım onu. sadece yağın ömrüyle ilgili bir farkı varmış. şeffaf renklisini koymuştum.

aeren
17.03.11, 18:27
Benimkinde yok:D

fthtkl
22.06.11, 15:41
90 NUMARA DİŞLİ YAĞI İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.Fakat ASD li diferansiyellerde ötme sorunu yaşamadan diferansiyel yağınızı komple değiştirin.ASD ışığı ise dif. teki müşül den dolayı yanar genelde ampülünü çkarırlar göstergedeki.ASD li olup ötmeyen difransiyele sahip arkadaşlar iyi bakın dif.lerinize bulamazsınız. 20 GÜN ASD dif.le uğraştım. bilgilerinize.

alii
23.06.11, 10:04
ATF yağını askerde aracın içini ve dışını parlatmak için kullanırdım. :D

ugur
23.06.11, 12:29
90 NUMARA DİŞLİ YAĞI İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.Fakat ASD li diferansiyellerde ötme sorunu yaşamadan diferansiyel yağınızı komple değiştirin.ASD ışığı ise dif. teki müşül den dolayı yanar genelde ampülünü çkarırlar göstergedeki.ASD li olup ötmeyen difransiyele sahip arkadaşlar iyi bakın dif.lerinize bulamazsınız. 20 GÜN ASD dif.le uğraştım. bilgilerinize.

Difransiyel için90 numara olmaz.
85W-90 yada 75W-140
Tabi bunların yıldızlı olması şart..